Jump to content
Dogomania

KREMOWY-porzucony,skradziony,cudem odnaleziony i.... MA DOOOOOM :) :) :)

Recommended Posts

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znam psa osobiscie ;) i nie wydaje mi sie zeby rozrabiał w mieszkaniu, ale jeśli chcesz to jeszcze podpytam Sandrę.
Jakieś inne konkretne pytania jeszcze?

Posted

Rhodesiany cały czas czekają na newsy na "swoim" forum :) Leniuchy, aż sie w końcu przeczłapałam.
[URL]http://www.rrclub.pl/forum/viewtopic.php?t=298&postdays=0&postorder=asc&start=15[/URL]
No i Kremowy wylądował też na paru rodezjanowych stronach, a także poszły też od nas jakieś ..niestety.. minimalne pieniążki.
Ale jeśli znalazłybyście czas, albo pozwoliły mi pokopiować trochę relacji co tam u Was, to wrzucę to na RR-ewo forum.
Pozdrawiam
Magda

Posted

Pięknie dziękujemy za bazarek i za promocję Kremowego na forach :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Wygląd to on ma imponujący, więc spełnia jedno z kryteriów ;) ale naprawdę nie umiem powiedzieć, jak zachowa się w mieszkaniu. Po solidnym wybieganiu, zaopatrzony w jakąś zabawkę, nie powinien niszczyć, ale nie gwarantuję, że czegoś nie zbroi, gdy zostawisz go samego. Dotyczy to w zasadzie większości psów ;) jednak trzeba pamiętać, że on nigdy nie mieszkał w domu - tylko komórka, a teraz kojcołańcuch u mnie. Na początku trzeba by mu poświęcić bardzo dużo uwagi i przeszkolić go w tym, co wolno, a czego nie wolno. Prawdopodobnie na początku próbowałby znaczyć moczem, ale z doświadczenia wiem, że tego akurat dość łatwo psa oduczyć.

Przemyśl to i gdybyś miała jakieś pytania, lub dobrą wiadomość dla mnie ;) to dzwoń, albo pisz 502 309 385 (dostęp do netu mam sporadycznie).

Posted

[quote name='Greven']Prawdopodobnie na początku próbowałby znaczyć moczem, ale z doświadczenia wiem, że tego akurat dość łatwo psa oduczyć.[/quote]
Jakoś nie wierzę, zeby Kremusek chciał podlać cokolwiek ;)
A żebyscie widzieli jak on teraz świetnie wygląda.... Ślicznie, taki odpasiony, że hohoho...

Posted

[quote name='katarzyna kuczewska']to piekny przyjazny pies ktory potzrebuje domu - najlepiej z ogrodem[/quote]
Chyba ogrodu z domem :evil_lol:

Tak, jak Kasia napisała, w zeszłym tygodniu został wykastrowany. Niestety następnego dnia rana dość mocno krwawiła i trzeba było znów jechać do weterynarza, a teraz zaczęło się paprać, Kremowy schudł i dostaje antybiotyk. Okres letni, gdy są muchy, to nienajlepsza pora na kastrację...

Zdjęć nie ma, bo ja praktycznie nie mam dostępu do internetu i mogę liczyć tylko na to, że zrobi i wstawi ktoś z odwiedzających mnie. Ogłoszenia ma Kremowy w prasie lokalnej i wywieszone u weterynarzy, ale niestety duży pies nie-szczeniak nie budzi zbytniego zainteresowania. Owszem, czasem ktoś dzwoni, ale gdy mówię, że pies absolutnie nie nadaje się do obejścia z drobiem (szybko by się z nimi rozprawił), że odradzam dom z dorosłym samcem oraz dom z małym dzieckiem, ponieważ Kremowy jest duży, silny i żywiołowy, więc w radosnym podnieceniu może dzieciaka uszkodzić (w ogóle co to za pomysł - pies jako niańka...)...

... gdy to wszystko powiem, a jestem zawsze szczera, to ludzie rezygnują.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kremowy (przez odwiedzających mnie ludzi przechrzczony już wielokrotnie na Beżowego, Kolorowego, Fioletowego, a nawet Łysego :evil_lol: ) ma się całkiem dobrze. Nieco się stonował, już tylko pierwsze kilka minut spaceru polega na jego dzikim pędzie na oślep na przód, a następnie grzecznie truchta na 8-metrowej lonży i zwiedza okoliczne lasy.

Były ogłoszenia o nim w lokalnej prasie, u weterynarzy. Dokładnie opisałam, jakiego rodzaju jest to pies i w jakie warunki się nadaje, a tu proszę: jedna pani chciała go koniecznie do bloku, do małego dziecka (kolejne w drodze), a paru mądrych panów bardzo się zawiodło, gdy kilkakrotnie podkreśliłam, że Kremowy [B]nie jest agresywny w stosunku do ludzi[/B] i nie mają co liczyć na to, że zagryzie wszystkich, którzy wejdą na posesję. Trzeba być naprawdę niespełna rozumu, żeby brać sobie na głowę dojrzałego, dużego, obcego, agresywnego psa :-o

Posted

kurcze myślałam że taki śliczny pies mimo iż duży to szybko znajdzie dom, ale patrząc co ludzie wymyślają to z jednej strony i dobrze że siedzi u odpowiedzialnego opiekuna, choc to zapewne komplikuje ci trochę życie