halbina Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 a planujesz generalny remont w najbliższym czasie?... :evil_lol: ale ja tylko wirtualnie, tu powinna się wypowiedzieć Greven! Quote
bad_spirit Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Planuje przeprowadzke do mieszkanka i szukam towarzystwa, które generalnie będzie odstraszało samym wyglądem ;) Quote
halbina Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 ja bym bardzo chciała, żeby się nadawał, skoro ktoś chce dać mu domek-mieszkanko... :roll: Quote
ksenka1 Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Znam psa osobiscie ;) i nie wydaje mi sie zeby rozrabiał w mieszkaniu, ale jeśli chcesz to jeszcze podpytam Sandrę. Jakieś inne konkretne pytania jeszcze? Quote
MagdaRR Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Rhodesiany cały czas czekają na newsy na "swoim" forum :) Leniuchy, aż sie w końcu przeczłapałam. [URL]http://www.rrclub.pl/forum/viewtopic.php?t=298&postdays=0&postorder=asc&start=15[/URL] No i Kremowy wylądował też na paru rodezjanowych stronach, a także poszły też od nas jakieś ..niestety.. minimalne pieniążki. Ale jeśli znalazłybyście czas, albo pozwoliły mi pokopiować trochę relacji co tam u Was, to wrzucę to na RR-ewo forum. Pozdrawiam Magda Quote
dreamer Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6287302#post6287302"]Bazarek dla Kremowego i innych Twoich podopiecznych[/URL] Quote
Greven Posted July 8, 2007 Author Posted July 8, 2007 Pięknie dziękujemy za bazarek i za promocję Kremowego na forach :kciuki: :kciuki: :kciuki: Wygląd to on ma imponujący, więc spełnia jedno z kryteriów ;) ale naprawdę nie umiem powiedzieć, jak zachowa się w mieszkaniu. Po solidnym wybieganiu, zaopatrzony w jakąś zabawkę, nie powinien niszczyć, ale nie gwarantuję, że czegoś nie zbroi, gdy zostawisz go samego. Dotyczy to w zasadzie większości psów ;) jednak trzeba pamiętać, że on nigdy nie mieszkał w domu - tylko komórka, a teraz kojcołańcuch u mnie. Na początku trzeba by mu poświęcić bardzo dużo uwagi i przeszkolić go w tym, co wolno, a czego nie wolno. Prawdopodobnie na początku próbowałby znaczyć moczem, ale z doświadczenia wiem, że tego akurat dość łatwo psa oduczyć. Przemyśl to i gdybyś miała jakieś pytania, lub dobrą wiadomość dla mnie ;) to dzwoń, albo pisz 502 309 385 (dostęp do netu mam sporadycznie). Quote
ksenka1 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Greven']Prawdopodobnie na początku próbowałby znaczyć moczem, ale z doświadczenia wiem, że tego akurat dość łatwo psa oduczyć.[/quote] Jakoś nie wierzę, zeby Kremusek chciał podlać cokolwiek ;) A żebyscie widzieli jak on teraz świetnie wygląda.... Ślicznie, taki odpasiony, że hohoho... Quote
ice_t Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 i co tam u Kremowego?? może jakieś nowe fotki by się znalazły?? Quote
ksenka1 Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 U Sandry jest mały zjazd weekendowy, więc i ja tam będę. Zrobię kilka fotek psa. Wygląda naprawdę imponująco. Quote
katarzyna kuczewska Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Kremowy ZOSTAŁ W SOBOTE WYKASTROWANY:) ma sie dobrze to piekny przyjazny pies ktory potzrebuje domu - najlepiej z ogrodem :) :loveu::loveu::loveu: Quote
zdrojka Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Trochę potrwa, zanim hormony się unormują, ale trzymam kciuki! :p Quote
katarzyna kuczewska Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 Kremowy i spokoj hmm raczej to jets nie mozliwe akle zobaczymy dom potrzebny dla tego przystojniaka:) Quote
katarzyna kuczewska Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 :loveu::loveu::loveu::loveu: hop hophop Quote
halbina Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Czy on jeszcze szuka domku, bo brak jakichkolwiek wieści i fotek... ma allegro i inne ogłoszenia? Quote
Greven Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 [quote name='katarzyna kuczewska']to piekny przyjazny pies ktory potzrebuje domu - najlepiej z ogrodem[/quote] Chyba ogrodu z domem :evil_lol: Tak, jak Kasia napisała, w zeszłym tygodniu został wykastrowany. Niestety następnego dnia rana dość mocno krwawiła i trzeba było znów jechać do weterynarza, a teraz zaczęło się paprać, Kremowy schudł i dostaje antybiotyk. Okres letni, gdy są muchy, to nienajlepsza pora na kastrację... Zdjęć nie ma, bo ja praktycznie nie mam dostępu do internetu i mogę liczyć tylko na to, że zrobi i wstawi ktoś z odwiedzających mnie. Ogłoszenia ma Kremowy w prasie lokalnej i wywieszone u weterynarzy, ale niestety duży pies nie-szczeniak nie budzi zbytniego zainteresowania. Owszem, czasem ktoś dzwoni, ale gdy mówię, że pies absolutnie nie nadaje się do obejścia z drobiem (szybko by się z nimi rozprawił), że odradzam dom z dorosłym samcem oraz dom z małym dzieckiem, ponieważ Kremowy jest duży, silny i żywiołowy, więc w radosnym podnieceniu może dzieciaka uszkodzić (w ogóle co to za pomysł - pies jako niańka...)... ... gdy to wszystko powiem, a jestem zawsze szczera, to ludzie rezygnują. Quote
katarzyna kuczewska Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 hop hop kochany i zdrowiej szybko :) Quote
katarzyna kuczewska Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 co tak tiutaj cicho co słychac u Kremowego? Quote
Greven Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Kremowy (przez odwiedzających mnie ludzi przechrzczony już wielokrotnie na Beżowego, Kolorowego, Fioletowego, a nawet Łysego :evil_lol: ) ma się całkiem dobrze. Nieco się stonował, już tylko pierwsze kilka minut spaceru polega na jego dzikim pędzie na oślep na przód, a następnie grzecznie truchta na 8-metrowej lonży i zwiedza okoliczne lasy. Były ogłoszenia o nim w lokalnej prasie, u weterynarzy. Dokładnie opisałam, jakiego rodzaju jest to pies i w jakie warunki się nadaje, a tu proszę: jedna pani chciała go koniecznie do bloku, do małego dziecka (kolejne w drodze), a paru mądrych panów bardzo się zawiodło, gdy kilkakrotnie podkreśliłam, że Kremowy [B]nie jest agresywny w stosunku do ludzi[/B] i nie mają co liczyć na to, że zagryzie wszystkich, którzy wejdą na posesję. Trzeba być naprawdę niespełna rozumu, żeby brać sobie na głowę dojrzałego, dużego, obcego, agresywnego psa :-o Quote
ice_t Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 kurcze myślałam że taki śliczny pies mimo iż duży to szybko znajdzie dom, ale patrząc co ludzie wymyślają to z jednej strony i dobrze że siedzi u odpowiedzialnego opiekuna, choc to zapewne komplikuje ci trochę życie Quote
Recommended Posts