BasiaD Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Niuniek wskakuj do góry przypominać o sobie! Quote
Greven Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 Mam na aparacie, muszę zgrać fajne zdjęcia Kremowego ze spaceru do lasu. Nad stawem chciał się napić i głuptas wpadł po brzuch. Był totalnie zdziwiony, postał chwilę w zimnej wodzie, po czym bardzo ostrożnie, łapa po łapie wyszedł na brzeg, rozejrzał i dopiero otrząsnął... żebyście widzieli, wyglądał, jakby chciał powiedzieć "wcale nie wpadłem, wszedłem sobie..." :evil_lol: Quote
Greven Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 Do końca głosowania na Krakvecie zostało już tylko kilka godzin. Proszę o Wasze wsparcie na żarełko dla psów. JEDEN GŁOS MOŻE ZMIENIĆ WYNIK. Jak to się robi? A tak ;) 1. wchodzisz na stronę [URL="http://www.krakvet.pl"]www.krakvet.pl[/URL] 2. wciskasz link Forum 3. wciskasz link Rejestracja 4. wyskakuje opis, a Ty wciskasz „zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat” 5. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz „wyślij”; 6. dostajesz na maila (często laduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link; 7. znowu wchodzisz na Forum Krakvetu i wciskasz „Zaloguj się by sprawdzić wiadomości” 8. logujesz się wpisując nazwę użytkownika i hasło; 9. przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości 10. wciskasz „Forum [URL="http://www.krakvet.pl"]www.krakvet.pl[/URL] Strona Główna” 11. na forum wybierasz Forum , potem dział "sklep" 12. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-luty 2008” 13. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Sandra Koćmiel Pro Equo i klikasz pod ankietą „wyślij”. Dziękuję za bazarki :loveu: Quote
Kasia Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Bazarki na zwierzyniec Greven: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106671[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9596710[/URL] Podbijcie je czasami...;-) Quote
epe Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Podnoszę Kremowego,bo of tygodnia nikt go nie oglądał!! Gdzie ten twój domek piesku? Quote
ice_t Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 oj kremowy kremowy opuścił bys już swoja cudowna opiekunke i znalazł sobie stały domek Quote
ksenka1 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Kremus spadaj z Morynia. jak przyjadę-nie chcę Cię tam widzieć!!!!! Do domu, ale to już:mad: Quote
epe Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 A może tytuł zmienić: "Elegancki pies dla dżentelmena"! Ciągle mam przed oczami to zdjęcie z tym starszym panem,który na nieszczęście dla Kremowego /i swoje:evil_lol:/ nie mógł go adoptować! Tak razem dostojnie się prezentowali!! Quote
ksenka1 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Oki, spróbuję sie zalogować za Greven. Mam nadzieję ze znam hasło, bo bidulka Sandra nie ma netu i pewnie nie szybko będzie miała. To jak to ma być? Kremowy-Pies dla Dzentelmena? Quote
ksenka1 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Buuuu, nie da rady. Ta małpa ma tu jakieś inne hasło :mad::evil_lol: Quote
dreamer Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Wpłaciłam 20 zł z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105294"]mojego bazarku[/URL]. Quote
Greven Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 [B][SIZE=6][COLOR=red]Pies został SKRADZIONY !!![/COLOR][/SIZE][/B] Quote
epe Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Greven! W jaki sposób? Czy Ty jesteś u siebie bezpieczna? Bo to jest bardzo dziwne:crazyeye:! Chyba musisz na noc psy spuszczać! Martwię się o Ciebie! Quote
Greven Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Kremowy nie był u mnie, zaraz wszystko wyjaśnię, tylko zamieszczam właśnie informację w aktualnościach na swojej stronie. To było w poniedziałek, ale dopiero dziś mam internet. Quote
Neris Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 No to w ogole się w głowie nie mieści, mogli zapytać o adopcję... Quote
Greven Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Już piszę, jak było. W niedzielę zaczęła rodzić dobermanka Lacrimosa - tydzień przed terminem. Musiałam natychmiast oddzielić od niej drugą sukę. Malutka poszła na razie do budy, a z Kremowym był problem - on nie może przebywać poza kojcem, bo poluje na koty. A moje głupie futra są ufne i podłażą do psów. Goebbelsa prawie chwycił. Zaczęłam szukać miejsca, aby przechować Kremika kilka dni... tylko kilka dni, bo szykował się dla niego tymczas w Poznaniu :placz: Pewna pani zgodziła się, by pies posiedział kilka dni u niej na ogródku działkowym, przy altance. Zawiozłam go wieczorem, solidnie przypięłam łańcuchem. Gruba obroża, dwa karabińczyki - na wszelki wypadek. Następnego dnia przed godz. 14 podjechałam go nakarmić. Wszytsko było w porządku. Po godz. 17 byłam tam znowu. W pierwszej chwili nie przestraszyłam się, widząc że psa nie ma. Nie było też łańcucha. Pomyślałam, że pani, do której należy działka, po prostu przepięła go w inne miejsce. Dzwonię. Ona zdumiona. Ależ nie, dziś nawet nie była na ogródkach, właśnie wybierała się tam ze znajomą... Szok! Od razu pojechałam na policję. A tam niespodzianka. Tego dnia pies podobny z opisu (później się okazało, że nieszczególnie podobny...) do Kremowego, zagryzł w Chojnie yorka i pogryzł jego właścicielkę. Nie ważne, że o godz. 11 rano, gdy mój pies siedział spokojnie koło altanki na działce. Robili problemy z przyjęciem zgłoszenia o kradzieży Kremowego. W końcu popłakałam się z nerwów i odesłali mnie od funkcjonariusza, który spisał notatkę. Oczywiście Kremowy - mimo że godzina zupełnie się nie zgadzała - nadal był głównym podejrzanym o zabicie yorka :shake: Wezwano jego pogryzioną właścicielkę. Pokazałam jej zdjęcie psa w laptopie. "Nie wiem... może... podobny... tak, to chyba ten!" no comments. Zarządano ode mnie świadectwa szczepień. c.d.n. Quote
Greven Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Przepraszam, że tak na raty piszę, ale mam internet z doskoku i próbuję na raz nadrobić wszystkie zaległości. c.d. Funkcjonariusz wyjaśnił mi, że świadectwo szczepień jest konieczne, żeby pogryziona kobieta nie musiała brać zastrzyków. W ogóle nie docierało, że ugryzł ją INNY pies i dla własnego dobra musi wziąć te zastrzyki! No nic, obiecałam świadectwo dostarczyć. Oraz zdjęcia Kremowego, żeby policja mogła pokazać je świadką zajścia: koleżance tej pani i ochroniarzowi z pobliskiego gimnazjum. Prawie do rana jeździłam po Chojnie i okolicznych wioskach z nadzieją, że ktoś go tylko wypuścił dla głupiego żartu z tej działki... ale nie trafiłam na ślad psa. Następnego dnia, czyli wczoraj, zrobiłam ogłoszenia, dałam inf. do lokalnej gazety, ze zdjęciem Kremika jeździłam po okolicy i pytałam ludzi. NIKT GO NIE WIDZIAŁ. To bardzo dziwne, bo wg słów właścicielki zagryzionego yorka, która dzień wcześniej jeździła i szukała psa - widziały go dziesiątki ludzi :roll: Widocznie widzieli TAMTEGO psa. Zresztą w opisie pani podała, że to mieszaniec owczarka niemieckiego z rottweilerem. Policja, która dostała ode mnie zdjęcia Kremowego, miała udać się do ochroniarza, który jest świadkiem, ale jeszcze tego nie zrobili. Ja rozmawiałam z tym panem i stwierdził on - patrząc na zdjęcie - że to inny pies. Tamten był mniejszy i nie miał takiej krótkiej, gładkiej sierści. Po Kremowym ślad zaginął. Policja zainteresowała się nim tylko dlatego, że chcą mi wrobić psa w pogryzienie. Rozwiesiłam dziesiątki ogłoszeń. Za informacje obiecana jest nagroda. Tak się boję, że ktoś go skrzywdzi... Żeby było "śmieszniej", jeżdżąc po wioskach, znalazłam dla niego dom - ludzie mają dobre warunki i szukają psa do stróżowania... ale jego nie ma, przepadł jak kamień w wodę :placz: No i trafiłam na boskera na kolczatce, na łańcuchu przy budzie... To się nigdy nie kończy... Quote
MagYa^^ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jasna cholera!!!! Co sie dzieje??!!!?? Ludzie sa niewazni, jak mozna UKRASC tak duzego psa? Po co? W jakim celu? (mam nadzieje, ze nikt go nie zjadl! bo ostatnio moda na smalec..) Grev a co z tym bokserem??? To wszytko wola o pomste do nieba!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angryy: :angryy: :angryy: Quote
basiapron Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 jak przeczytałam pierwszy post to jakbym czytała o swojej Kudłatej [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107200[/url] straszne to życie piesków:placz: Quote
ice_t Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 jak ktoś mógł zrobic coś takiego , biedny kremowy Quote
dreamer Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 :-( Mam nadzieję, że chłopak się znajdzie szybko! Quote
Greven Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Nie znalazł się... Jutro po raz n-ty jadę na policję, ale już usłyszałam - od funkcjonariusza zirytowanego chyba moją upierdliwością - "a co mam posłać wszystkie radiowozy, żeby szukały psa?!"... no tak k* przewidywalna reakcja, bo to przwecież TYLKO PIES ... a nie np. radio samochodowe... chociaż wartość zbliżona, bo podałam, że Kremowego wyceniam na 300 zł... [quote name='MagYa^^']Grev a co z tym bokserem???[/quote] Na razie moje negocjacje spełzły na niczym, pies jest tam, gdzie był, ale stanę na głowie, żeby to zmienić. Quote
MagYa^^ Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Kremowy... Ja mam czarne mysli :( :( :( Okropny mam dzien.. tydzien.. Dzis sciagalismy zwloki liska z drogi, ktorego ktos wczesniej zabil. Pozniej jechalismy przez miejscowosc a tam piekny ON (jak sie okazalo szkolony i posluszny) lata po bardzo ruchliwej drodze. Ktos psa wywalil z auta. Jakas kobieta go zabrala na tymczas do siebie ale on jej ucieka i podbiega do aut - przejezdzajacych z predkoscia 90-100km/h .... A ja dostalam telepaczki. Zaczelismy jechac za psem i skonczylo nam sie paliwo :angryy: .............. Co za dzien! Kremowy wroc :placz: Boksio w nielasce... Chryste czy to sie kiedys skonczy? Quote
Recommended Posts