Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']No musi miec jak kazdy prawdziwy pies i Ligolek tez. Jakieś są poważne rozmowy Oktawii z Pania zainteresowan Malinką. Wygląda,ze Malinka ma duże szanse na odpowiedzialnego i kochajacego Opiekuna;) Czytałam, ze chyba na dniach ma byc zapoznanie;)

Arka no to ja trzymam kciuki.

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani wyglada na powaznie zainteresowana Malina - ma przyjechac na ogledziny w pt. W zwiazku z tym, oraz z faktem, ze oktawia jest zloto a ja nie mam chronicznie czasu - przyjezda do nas nowa bida ligocka - pojedzie na sggw i tam bedzie pod czula opieka oktawii i moja weekendowo - telefoniczna :D

pzdr
GreenEvil

Posted

eee tam nikt nie zagląda! Malinka to przeciez gwiazda a życie gwiazd jest baaardzo interesujące :cool3: !
Ja mam na tymczasie podhalanke i jestem juz w niej nieprzytomnie zakochana więc mniej komentuje ale Malinka to po prostu MALINKA! aLE lIGOLEK- gACUS I RESZTA BIDULEK...? co z nimi?

Posted

GreenEvil napisał(a):
Pani wyglada na powaznie zainteresowana Malina - ma przyjechac na ogledziny w pt. W zwiazku z tym, oraz z faktem, ze oktawia jest zloto a ja nie mam chronicznie czasu - przyjezda do nas nowa bida ligocka - pojedzie na sggw i tam bedzie pod czula opieka oktawii i moja weekendowo - telefoniczna :D

pzdr
GreenEvil

super!!! będę non stop myśleć pozytywnie, zeby watek Malinki, po tylu przejsciach mozan bylo przeniesc do happy endow :) i zeby szczurzynka znalzala kochajacy domek!

Posted

Wlasnie wrocilam z sggw.... przyjechala mala ruda sunia - czasowo ochrzczona "calineczka" oktawia jutro wystawi zdjecia - to dobra wiadomosc. Dalsza wiadomosc Malina i Ligol maja sie coraz lepiej ;)

a teraz zchodzimy na ziemie.
u ligockiego Mambiszona doddy wykryto grzyba.... wiec cala trojka bedzie tez leczona pod tym katem... oczekiwany czas leczenia: 1 -mc. Leczenie jednego psa na 1 -mc to okolo 2-3 tysiecy.
Blagamy o pomoc!!!

pzdr
GreenEvil

Posted

Ligota Malinka - 915,50
Ligota Ligol - 45,00
W razie potrzeby bedziemy sie wspierac pieniedzmy zebranymi na psy ligockie
Psy z Ligoty - 5709,40
(choc to wolalabym jak najmniej... bo cholera wie, co jeszcze wyskoczy)
2-3 tys na jednego.... :shake: serce mi sie kraje :( 180 psow, niech tylko polowa bedzie chora..... :shake:

Bylam na sggw, podpisac umowe. Calineczka wlasnie miala robione badania. Okta bedzie tam kolo 17.30 dzisiaj pokazac pani Maline, wiec pewno sie dowiemy czegos wiecej.

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
Wlasnie wrocilam z sggw.... przyjechala mala ruda sunia - czasowo ochrzczona "calineczka" oktawia jutro wystawi zdjecia - to dobra wiadomosc. Dalsza wiadomosc Malina i Ligol maja sie coraz lepiej ;)

a teraz zchodzimy na ziemie.
u ligockiego Mambiszona doddy wykryto grzyba.... wiec cala trojka bedzie tez leczona pod tym katem... oczekiwany czas leczenia: 1 -mc. Leczenie jednego psa na 1 -mc to okolo 2-3 tysiecy.
Blagamy o pomoc!!!

pzdr
GreenEvil

Czy na AFN jest skarpetka? Zrobie aukcje na bazarku, ale gdzie mam przekazac pieniadze?

Posted

qroqiet napisał(a):
Czy na AFN jest skarpetka? Zrobie aukcje na bazarku, ale gdzie mam przekazac pieniadze?

Do mojej kieszeni- ja sie pojde i urzne, bo wysiadam :cool1:

A tak na powaznie - AFN z dopiskiem Ligota - calineczka

pzdr
GreenEvil

Posted

Green - naprawdę 2-3 tys na jednego psa????? Toż to strasznie dużo - a co oni im będą zapodawać za taką sumę???? Wiesz może? Bo może da radę załatwić taniej leki a oni niech tylko licza za pobyt i badania...mam znajomego przedstawiciela - gdybym wiedziała jakie leki to może dałoby radę załatwić - albo przez mojego weta - on Toga liczy po kosztach!!!

Posted

Nie wiem, ale sie dowiem ;) Tzn generalnie leczenie grzybic jest kosztowne...
Malina bedzie miala wspaniala wlasicielke :loveu: Pani powiedziala, ze poczeka na psa ile trzeba, oraz wspomogla jej leczenie kwota 600zl :multi:

pzdr
GreenEvil

Posted

generalnie grzybow jest sporo rodzajów więc leczenie też zależy jaki to rodzaj grzyba - ale czy one na pewno mają grzyba? Mambie wyszło w hodowli dopiero po 2 tygodniach - więc na jakiej podstawie wykryto już grzyba? Togo grzyba jak na razie nie wyhodował - i nie wyhoduje mam nadzieję. Jest tylko 1 rodzaj grzyba, którego można wykryć pod lampą UV - wtedy miejsca zajęte zmianami świecą na zielono. Mamba tego rodzaju nie miała.

Posted

cytuje:
"grzyby sa cholernie zarazliwe"
"zmiany skorne u calineczki na oko- (sila rzeczy narazie) sa zmianami grzybicznymi"
"mambolina ma grzyba - to samo miejsce przebywania, duzo psow z chorobami skornymi - wiec prawdopodobnie cos zarazliwego"

Grzybica jest zarazliwa dla czlowieka rowniez, wiec lepiej, zeby psy przebywaly w izoltakach... tu wole dmuchac na zimne. I co mamy trzymac przez miesiac psy w klatakch, zeby czekac na wynik.. a jesli bedzie grzyb (bardzo prawdopodobne) to nastepny miesiac na leczeniu?

nie wiem :(

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
Nie wiem, ale sie dowiem ;) Tzn generalnie leczenie grzybic jest kosztowne...
Malina bedzie miala wspaniala wlasicielke :loveu: Pani powiedziala, ze poczeka na psa ile trzeba, oraz wspomogla jej leczenie kwota 600zl :multi:

pzdr
GreenEvil

extra!! ale czy to juz jest na 100%?? pani sie nie rozmysli ani nic??? :oops: