grazyna9915 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 [quote name='ARKA']No musi miec jak kazdy prawdziwy pies i Ligolek tez. Jakieś są poważne rozmowy Oktawii z Pania zainteresowan Malinką. Wygląda,ze Malinka ma duże szanse na odpowiedzialnego i kochajacego Opiekuna;) Czytałam, ze chyba na dniach ma byc zapoznanie;) Arka no to ja trzymam kciuki. Quote
GreenEvil Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Pani wyglada na powaznie zainteresowana Malina - ma przyjechac na ogledziny w pt. W zwiazku z tym, oraz z faktem, ze oktawia jest zloto a ja nie mam chronicznie czasu - przyjezda do nas nowa bida ligocka - pojedzie na sggw i tam bedzie pod czula opieka oktawii i moja weekendowo - telefoniczna :D pzdr GreenEvil Quote
iwop Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 eee tam nikt nie zagląda! Malinka to przeciez gwiazda a życie gwiazd jest baaardzo interesujące :cool3: ! Ja mam na tymczasie podhalanke i jestem juz w niej nieprzytomnie zakochana więc mniej komentuje ale Malinka to po prostu MALINKA! aLE lIGOLEK- gACUS I RESZTA BIDULEK...? co z nimi? Quote
andzia69 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 No to trzymajmy kciuki za domek dla wszystkich bidulków z Ligoty!!!!:lol: Quote
Monika_tbg Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Co tam nowego u Malinki słychować:cool3: Quote
majafaja Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 GreenEvil napisał(a):Pani wyglada na powaznie zainteresowana Malina - ma przyjechac na ogledziny w pt. W zwiazku z tym, oraz z faktem, ze oktawia jest zloto a ja nie mam chronicznie czasu - przyjezda do nas nowa bida ligocka - pojedzie na sggw i tam bedzie pod czula opieka oktawii i moja weekendowo - telefoniczna :D pzdr GreenEvil super!!! będę non stop myśleć pozytywnie, zeby watek Malinki, po tylu przejsciach mozan bylo przeniesc do happy endow :) i zeby szczurzynka znalzala kochajacy domek! Quote
majafaja Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 GReenevil - a która bida przyjedzie do w-way? Iwop - jakiego podhalana masz? Skad? Moze jakies zdjecia :D Quote
MagYa^^ Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 wlasnie wlasnie ktore psie nieszczescie pojechalo do wawy?? Quote
fox_india Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 podziekowania dla Anity i jej syna Piotrusia, którzy bez zbednych ceregieli zasilili konto Malinki :multi: Quote
GreenEvil Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Wlasnie wrocilam z sggw.... przyjechala mala ruda sunia - czasowo ochrzczona "calineczka" oktawia jutro wystawi zdjecia - to dobra wiadomosc. Dalsza wiadomosc Malina i Ligol maja sie coraz lepiej ;) a teraz zchodzimy na ziemie. u ligockiego Mambiszona doddy wykryto grzyba.... wiec cala trojka bedzie tez leczona pod tym katem... oczekiwany czas leczenia: 1 -mc. Leczenie jednego psa na 1 -mc to okolo 2-3 tysiecy. Blagamy o pomoc!!! pzdr GreenEvil Quote
majafaja Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 piniążki baaardzo potrzebne!! na leczenie!! Quote
Beata J. Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Matko, straszna ta kwota. Przez weekend postaram się zrobić jakieś bazarki. Tylko to kropla w morzu potrzeb HELP !!!!!! Quote
majafaja Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Greenevil, ile na razie jest na ich koncie? bo rozumiem ze potrzeba 2-3 na jednego z nich tak? czy nie? Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Ligota Malinka - 915,50 Ligota Ligol - 45,00 W razie potrzeby bedziemy sie wspierac pieniedzmy zebranymi na psy ligockie Psy z Ligoty - 5709,40 (choc to wolalabym jak najmniej... bo cholera wie, co jeszcze wyskoczy) 2-3 tys na jednego.... :shake: serce mi sie kraje :( 180 psow, niech tylko polowa bedzie chora..... :shake: Bylam na sggw, podpisac umowe. Calineczka wlasnie miala robione badania. Okta bedzie tam kolo 17.30 dzisiaj pokazac pani Maline, wiec pewno sie dowiemy czegos wiecej. pzdr GreenEvil Quote
qroqiet Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 GreenEvil napisał(a):Wlasnie wrocilam z sggw.... przyjechala mala ruda sunia - czasowo ochrzczona "calineczka" oktawia jutro wystawi zdjecia - to dobra wiadomosc. Dalsza wiadomosc Malina i Ligol maja sie coraz lepiej ;) a teraz zchodzimy na ziemie. u ligockiego Mambiszona doddy wykryto grzyba.... wiec cala trojka bedzie tez leczona pod tym katem... oczekiwany czas leczenia: 1 -mc. Leczenie jednego psa na 1 -mc to okolo 2-3 tysiecy. Blagamy o pomoc!!! pzdr GreenEvil Czy na AFN jest skarpetka? Zrobie aukcje na bazarku, ale gdzie mam przekazac pieniadze? Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 qroqiet napisał(a):Czy na AFN jest skarpetka? Zrobie aukcje na bazarku, ale gdzie mam przekazac pieniadze? Do mojej kieszeni- ja sie pojde i urzne, bo wysiadam :cool1: A tak na powaznie - AFN z dopiskiem Ligota - calineczka pzdr GreenEvil Quote
andzia69 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Green - naprawdę 2-3 tys na jednego psa????? Toż to strasznie dużo - a co oni im będą zapodawać za taką sumę???? Wiesz może? Bo może da radę załatwić taniej leki a oni niech tylko licza za pobyt i badania...mam znajomego przedstawiciela - gdybym wiedziała jakie leki to może dałoby radę załatwić - albo przez mojego weta - on Toga liczy po kosztach!!! Quote
majafaja Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 byłoby super andzia!! to straszna drożyzna... Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Nie wiem, ale sie dowiem ;) Tzn generalnie leczenie grzybic jest kosztowne... Malina bedzie miala wspaniala wlasicielke :loveu: Pani powiedziala, ze poczeka na psa ile trzeba, oraz wspomogla jej leczenie kwota 600zl :multi: pzdr GreenEvil Quote
andzia69 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 generalnie grzybow jest sporo rodzajów więc leczenie też zależy jaki to rodzaj grzyba - ale czy one na pewno mają grzyba? Mambie wyszło w hodowli dopiero po 2 tygodniach - więc na jakiej podstawie wykryto już grzyba? Togo grzyba jak na razie nie wyhodował - i nie wyhoduje mam nadzieję. Jest tylko 1 rodzaj grzyba, którego można wykryć pod lampą UV - wtedy miejsca zajęte zmianami świecą na zielono. Mamba tego rodzaju nie miała. Quote
GreenEvil Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 cytuje: "grzyby sa cholernie zarazliwe" "zmiany skorne u calineczki na oko- (sila rzeczy narazie) sa zmianami grzybicznymi" "mambolina ma grzyba - to samo miejsce przebywania, duzo psow z chorobami skornymi - wiec prawdopodobnie cos zarazliwego" Grzybica jest zarazliwa dla czlowieka rowniez, wiec lepiej, zeby psy przebywaly w izoltakach... tu wole dmuchac na zimne. I co mamy trzymac przez miesiac psy w klatakch, zeby czekac na wynik.. a jesli bedzie grzyb (bardzo prawdopodobne) to nastepny miesiac na leczeniu? nie wiem :( pzdr GreenEvil Quote
majafaja Posted February 24, 2007 Author Posted February 24, 2007 GreenEvil napisał(a):Nie wiem, ale sie dowiem ;) Tzn generalnie leczenie grzybic jest kosztowne... Malina bedzie miala wspaniala wlasicielke :loveu: Pani powiedziala, ze poczeka na psa ile trzeba, oraz wspomogla jej leczenie kwota 600zl :multi: pzdr GreenEvil extra!! ale czy to juz jest na 100%?? pani sie nie rozmysli ani nic??? :oops: Quote
Recommended Posts