hop! Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Telimena napisał(a):zaglądam :) Nareszcie ktoś zajrzał i nawet się uśmiechnął. :lol: Mnie jakoś ostatnio brakuje optymizmu... Nowa karma smakuje Fortunie tak samo, jak stara. ;) Jeszcze nie wiem, czy jej służy, bo dzisiaj rano dałam jej pierwszy raz. Quote
mysza 1 Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Wpadam :) trochę załamujący jest kompletny brak zainteresowania adopcją Fortuny ale cóż, musi to jakoś być. Quote
Lemoniada Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 mysza 1 napisał(a):Wpadam :) trochę załamujący jest kompletny brak zainteresowania adopcją Fortuny ale cóż, musi to jakoś być. Bo Fortuna jest jak kumulacja w Lotto, niełatwo na nią zasłużyć, trzeba mieć szczęście :) Quote
mysza 1 Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 [quote name='Lemoniada']Bo Fortuna jest jak kumulacja w Lotto, niełatwo na nią zasłużyć, trzeba mieć szczęście :)[/QUOTE] Kurde, dlaczego nikt nie chce tej kumulacji ;) Takie szczęście i nic ;) Quote
Lemoniada Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='mysza 1']Kurde, dlaczego nikt nie chce tej kumulacji ;) Takie szczęście i nic ;)[/QUOTE] Nie wiem, może ludzie czują się niegodni ;) Ale nadejdzie w końcu ten dzień... :) Quote
cisowianka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Lemoniada']Nie wiem, może ludzie czują się niegodni ;) Ale nadejdzie w końcu ten dzień... :)[/QUOTE] Tylko czemu się tak dłuży.... Quote
hop! Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Fortuna jest u mnie już prawie 10 miesięcy - długo, ale są psy, które siedzą w DT, czy hotelach po kilka lat. To typ psa, który bardzo przyzwyczaja się do miejsc i ludzi. Raczej źle znosi zmiany i nowości. Quote
Lemoniada Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Szok, jak ten czas leci. Coś długo nie może jej odnaleźć ten przyszły domek Fortuny :( Quote
hop! Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Lemoniada']Szok, jak ten czas leci. Coś długo nie może jej odnaleźć ten przyszły domek Fortuny :([/QUOTE] Nawet nie ma w jej sprawie żadnych telefonów... Quote
hop! Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Nareszcie trafił do mnie psiak, którego Fortuna polubiła. Nie przypuszczałam, że kiedyś będę mogła wstawić zdjęcia Fortuny z psim przyjacielem. :lol: [IMG]http://img850.imageshack.us/img850/6658/81083398.jpg[/IMG] [IMG]http://img217.imageshack.us/img217/1292/30933745.jpg[/IMG] [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/3899/15500950.jpg[/IMG] Quote
Lemoniada Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Może Fortuna lubi twardzieli i macho? A nie takie ciepłe kluchy jak Pako ;) Quote
hop! Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Lemoniada']Może Fortuna lubi twardzieli i macho? A nie takie ciepłe kluchy jak Pako ;)[/QUOTE] Ptyś jest odważny, nie ma oporów i ma w sobie mnóstwo pozytywnej energii i radości. Bardzo fajny psiak, chociaż niezbyt delikatny. ;) Chcąc dać buziaka, przy okazji walnie w nos, a walcząc o zabawkę, draśnie zębem. Wszystko to robi niechcący oczywiście. Pako jest nie do rozbawienia - z innymi psami się nie bawi, zabawki go nie interesują. Na początku ciągnął, gdy szedł na spacer, teraz ciągnie, gdy wraca do domu. Może polubił wygodne, kanapowe życie i to mu wystarcza. Bardzo lubi towarzyszyć człowiekowi i wszystko obserwować - najlepiej na leżąco. Uwielbia, gdy się go głaska, przytula, chwali i podziwia. ;) Wracam do Fortuny. ;) Potrafi się bawić i chce się bawić - tylko musi mieć z kim. :lol: Quote
Lemoniada Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='hop!']Uwielbia, gdy się go głaska, przytula, chwali i podziwia. ;)[/QUOTE] To zupełnie tak samo jak ja ;) [quote name='hop!']Wracam do Fortuny. ;) Potrafi się bawić i chce się bawić - tylko musi mieć z kim. :lol:[/QUOTE] Może trzeba ją teraz ogłaszać w dwupaku z Ptysiem? ;) Quote
hop! Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Lemoniada']Może trzeba ją teraz ogłaszać w dwupaku z Ptysiem? ;)[/QUOTE] To jest jakiś pomysł ;), ale Ptyś ma większe szanse na dom bez Fortuny. Pewnie niedługo się przeprowadzi i Fortuna straci przyjaciela. Quote
hop! Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Fortuna obserwowała jak Ptyś zapoznawał się z nowymi właścicielami, a potem z nimi wyszedł. Nawet się z nią nie pożegnał. ;) Czy kiedyś ktoś przyjedzie po Fortunę i zabierze ją do swojego domu? Quote
nicolaczek Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 MEGA fajny ten Ptyś!!! :D przepraszam za dłuższą nieobecność w wątku;/ dziewczyny jak wyglądają finanse Fortuny? Bo u mnie aktulanie kiepsko z kasą, ale jeśli bardzo czegoś potrzeba to postaram się skołować jakiś grosz. Quote
hop! Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Dzisiaj zaszczepiłam Fortunę przeciwko wirusówkom. Quote
mysza 1 Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='nicolaczek']MEGA fajny ten Ptyś!!! :D przepraszam za dłuższą nieobecność w wątku;/ dziewczyny jak wyglądają finanse Fortuny? Bo u mnie aktulanie kiepsko z kasą, ale jeśli bardzo czegoś potrzeba to postaram się skołować jakiś grosz. Fajny, to prawda. Już w swoim domu, długo Fortuna nie nacieszyła się kolegą :( Szkoda, dla niej takie towarzystwo było fajne. Jeśli chodzi o kasę Fortuny to już przestałam w zasadzie pisać, jedyną osobą, która wpłaca jest Joteska, za co bardzo dziękuję :) oraz Ty, za co również dziękuję :). A co miesiąc wydatki ponad 400 zł. Także marnie. Viva założyła mi zbiórkę na Domore dla Fortuny ale też szał z wpłatami niezwykły ;) http://www.domore.pl/beta/view/p/akcja/98776887 Reklamuję ale idzie średnio. Fortuna już nie wzbudza litości i mało kogo interesuje, że nie może znaleźć domu a utrzymanie kosztuje. Takie realia, na początku jest zwykle akcja pomaganie a potem cisza :( Na FB też odzew nikły. To się wyżaliłam ;) [quote name='hop!']Dzisiaj zaszczepiłam Fortunę przeciwko wirusówkom. Dziękuję :) Quote
nicolaczek Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Ech;/// no nie wiem co napisać, chyba tylko tyle, że ja się cały czas zastanawiam czy ktoś z moich znajomych nie potrzebuje psa... ale wiadomo jak to jest;/ Co do kasy: postaram się w najbliższym czasie coś wysupłać i przesłać. Quote
hop! Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='mysza 1']Fajny, to prawda. Już w swoim domu, długo Fortuna nie nacieszyła się kolegą :( Szkoda, dla niej takie towarzystwo było fajne. Ptyś bardzo pomógł - dzięki niemu Fortuna się przełamała. Teraz ma nowego kolegę :multi: - jeszcze fajniej się z nim bawi. Oj, jak się cieszę! :lol: Quote
mysza 1 Posted November 22, 2012 Author Posted November 22, 2012 Padłam :evil_lol: Coś Ty jej zrobiła z językiem :evil_lol::evil_lol: Matko kochana, co za kosmita z niej :p Super, ze ma nowego kolegę i umie i chce się bawić :multi: To oznacza, że może iść do domu z odpowiednim psem. Quote
Lemoniada Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Kochana, mądra suczka:loveu: Jęzor jest the best:evil_lol: Quote
hop! Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='mysza 1']Padłam :evil_lol: Coś Ty jej zrobiła z językiem :evil_lol::evil_lol: Matko kochana, co za kosmita z niej :p Super, ze ma nowego kolegę i umie i chce się bawić :multi: To oznacza, że może iść do domu z odpowiednim psem. Jęzor wypadł po szaleństwach z Leonem. ;) Quote
mysza 1 Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Super :) Szukam deklaracji lub BDT dla tego staruszka http://www.dogomania.pl/forum/threads/236255-14-letni-niewidomy-dziadek-ma-trafi%C4%87-do-schronu-w-Kutnie-pom%C3%B3%C5%BCcie?p=20022706#post20022706 Quote
hop! Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Fortuna najwyraźniej akceptuje tylko wybrane psy. Freda chciała pożreć... :shake: Quote
Recommended Posts