Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Telimena napisał(a):
zaglądam :)

Nareszcie ktoś zajrzał i nawet się uśmiechnął. :lol: Mnie jakoś ostatnio brakuje optymizmu...

Nowa karma smakuje Fortunie tak samo, jak stara. ;) Jeszcze nie wiem, czy jej służy, bo dzisiaj rano dałam jej pierwszy raz.

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Wpadam :) trochę załamujący jest kompletny brak zainteresowania adopcją Fortuny ale cóż, musi to jakoś być.

Bo Fortuna jest jak kumulacja w Lotto, niełatwo na nią zasłużyć, trzeba mieć szczęście :)

Posted

[quote name='Lemoniada']Bo Fortuna jest jak kumulacja w Lotto, niełatwo na nią zasłużyć, trzeba mieć szczęście :)[/QUOTE]
Kurde, dlaczego nikt nie chce tej kumulacji ;) Takie szczęście i nic ;)

Posted

[quote name='mysza 1']Kurde, dlaczego nikt nie chce tej kumulacji ;) Takie szczęście i nic ;)[/QUOTE]

Nie wiem, może ludzie czują się niegodni ;) Ale nadejdzie w końcu ten dzień... :)

Posted

Fortuna jest u mnie już prawie 10 miesięcy - długo, ale są psy, które siedzą w DT, czy hotelach po kilka lat. To typ psa, który bardzo przyzwyczaja się do miejsc i ludzi. Raczej źle znosi zmiany i nowości.

Posted

[quote name='Lemoniada']Szok, jak ten czas leci. Coś długo nie może jej odnaleźć ten przyszły domek Fortuny :([/QUOTE]

Nawet nie ma w jej sprawie żadnych telefonów...

Posted

Nareszcie trafił do mnie psiak, którego Fortuna polubiła. Nie przypuszczałam, że kiedyś będę mogła wstawić zdjęcia Fortuny z psim przyjacielem. :lol:

[IMG]http://img850.imageshack.us/img850/6658/81083398.jpg[/IMG]

[IMG]http://img217.imageshack.us/img217/1292/30933745.jpg[/IMG]

[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/3899/15500950.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Lemoniada']Może Fortuna lubi twardzieli i macho? A nie takie ciepłe kluchy jak Pako ;)[/QUOTE]

Ptyś jest odważny, nie ma oporów i ma w sobie mnóstwo pozytywnej energii i radości. Bardzo fajny psiak, chociaż niezbyt delikatny. ;) Chcąc dać buziaka, przy okazji walnie w nos, a walcząc o zabawkę, draśnie zębem. Wszystko to robi niechcący oczywiście.

Pako jest nie do rozbawienia - z innymi psami się nie bawi, zabawki go nie interesują. Na początku ciągnął, gdy szedł na spacer, teraz ciągnie, gdy wraca do domu. Może polubił wygodne, kanapowe życie i to mu wystarcza. Bardzo lubi towarzyszyć człowiekowi i wszystko obserwować - najlepiej na leżąco. Uwielbia, gdy się go głaska, przytula, chwali i podziwia. ;)

Wracam do Fortuny. ;) Potrafi się bawić i chce się bawić - tylko musi mieć z kim. :lol:

Posted

[quote name='hop!']Uwielbia, gdy się go głaska, przytula, chwali i podziwia. ;)[/QUOTE]
To zupełnie tak samo jak ja ;)

[quote name='hop!']Wracam do Fortuny. ;) Potrafi się bawić i chce się bawić - tylko musi mieć z kim. :lol:[/QUOTE]
Może trzeba ją teraz ogłaszać w dwupaku z Ptysiem? ;)

Posted

[quote name='Lemoniada']Może trzeba ją teraz ogłaszać w dwupaku z Ptysiem? ;)[/QUOTE]

To jest jakiś pomysł ;), ale Ptyś ma większe szanse na dom bez Fortuny. Pewnie niedługo się przeprowadzi i Fortuna straci przyjaciela.

Posted

Fortuna obserwowała jak Ptyś zapoznawał się z nowymi właścicielami, a potem z nimi wyszedł. Nawet się z nią nie pożegnał. ;) Czy kiedyś ktoś przyjedzie po Fortunę i zabierze ją do swojego domu?

Posted

MEGA fajny ten Ptyś!!! :D przepraszam za dłuższą nieobecność w wątku;/ dziewczyny jak wyglądają finanse Fortuny? Bo u mnie aktulanie kiepsko z kasą, ale jeśli bardzo czegoś potrzeba to postaram się skołować jakiś grosz.

Posted

[quote name='nicolaczek']MEGA fajny ten Ptyś!!! :D przepraszam za dłuższą nieobecność w wątku;/ dziewczyny jak wyglądają finanse Fortuny? Bo u mnie aktulanie kiepsko z kasą, ale jeśli bardzo czegoś potrzeba to postaram się skołować jakiś grosz.
Fajny, to prawda. Już w swoim domu, długo Fortuna nie nacieszyła się kolegą :( Szkoda, dla niej takie towarzystwo było fajne.
Jeśli chodzi o kasę Fortuny to już przestałam w zasadzie pisać, jedyną osobą, która wpłaca jest Joteska, za co bardzo dziękuję :) oraz Ty, za co również dziękuję :). A co miesiąc wydatki ponad 400 zł. Także marnie.
Viva założyła mi zbiórkę na Domore dla Fortuny ale też szał z wpłatami niezwykły ;) http://www.domore.pl/beta/view/p/akcja/98776887 Reklamuję ale idzie średnio.
Fortuna już nie wzbudza litości i mało kogo interesuje, że nie może znaleźć domu a utrzymanie kosztuje. Takie realia, na początku jest zwykle akcja pomaganie a potem cisza :( Na FB też odzew nikły. To się wyżaliłam ;)

[quote name='hop!']Dzisiaj zaszczepiłam Fortunę przeciwko wirusówkom.
Dziękuję :)

Posted

Ech;/// no nie wiem co napisać, chyba tylko tyle, że ja się cały czas zastanawiam czy ktoś z moich znajomych nie potrzebuje psa... ale wiadomo jak to jest;/

Co do kasy: postaram się w najbliższym czasie coś wysupłać i przesłać.

Posted

[quote name='mysza 1']Fajny, to prawda. Już w swoim domu, długo Fortuna nie nacieszyła się kolegą :( Szkoda, dla niej takie towarzystwo było fajne.

Ptyś bardzo pomógł - dzięki niemu Fortuna się przełamała. Teraz ma nowego kolegę :multi: - jeszcze fajniej się z nim bawi. Oj, jak się cieszę! :lol:

Posted

Padłam :evil_lol: Coś Ty jej zrobiła z językiem :evil_lol::evil_lol: Matko kochana, co za kosmita z niej :p

Super, ze ma nowego kolegę i umie i chce się bawić :multi:
To oznacza, że może iść do domu z odpowiednim psem.

Posted

[quote name='mysza 1']Padłam :evil_lol: Coś Ty jej zrobiła z językiem :evil_lol::evil_lol: Matko kochana, co za kosmita z niej :p

Super, ze ma nowego kolegę i umie i chce się bawić :multi:
To oznacza, że może iść do domu z odpowiednim psem.

Jęzor wypadł po szaleństwach z Leonem. ;)