Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomysł fajny, ale Fortuna ma tu dziwną minę. Ja bym bardziej widziała moje ulubione zdjęcie z tym dymkiem :) Spróbuję się do niego dokopać.

EDIT: O, to :)

Albo to:loveu:

Posted

[quote name='hop!']Ma dobrą minę - smutnego i nieszczęśliwego psa.

Na tych zdjęciach, które wstawiłaś, nie wygląda na załamaną. ;)[/QUOTE]
Dobre, dzięki. Na fejsa najlepszy jest smutek albo miny w stylu Pako. ;)
Tylko FB ucina zdjęcia i widać tylko środek, nie wiem czy nie przytnie chmurki- mogłabyś ją przesunąć bliżej Fortuny? I głowę może jej przyciąć, tak się dzieje z podłużnymi zdjęciami :(

Posted

[quote name='hop!']Tak się starałam ;), a tu zmień to, zmień tamto... Odechciało mi się wszystkiego. :-?[/QUOTE]
Oj nie bądź taka ;) FB ucina, nie ja :)
Wrzucę potem to sama zobaczysz :)

Posted

Aż boję się napisać, że Fortuna przestała lać w domu, bo jeszcze znowu zacznie. Od jakiegoś czasu w nocy śpi na posłaniu i tylko w dzień wyleguje się na kanapie. Potrafi podać łapkę, ale tylko na leżąco. Od kiedy jest z Pako i Lulczakiem zdarza się, że szczeka.

Posted

[quote name='hop!']Aż boję się napisać, że Fortuna przestała lać w domu, bo jeszcze znowu zacznie. Od jakiegoś czasu w nocy śpi na posłaniu i tylko w dzień wyleguje się na kanapie. Potrafi podać łapkę, ale tylko na leżąco. Od kiedy jest z Pako i Lulczakiem zdarza się, że szczeka.
Trzymam kciuki i nie zapeszam ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Właśnie chciałam zapytać czy bawią się tak jak mniejsze szorściaki i mam odpowiedź ;) Ta paczka przechadza się nieśpiesznie ;)

Bo to paczka leniwych domatorów. ;)

Posted

Lemoniada napisał(a):
Fortuna wygląda świetnie, cieszę się z jej postępów :) A Pako wyraźnie schudł :)

Fortuna też trochę schudła - w sumie to dobrze. ;)

Posted

Moim zdaniem Fortuna wyglądała dużo lepiej jak była okrągława. Miała lepszą figurę i ładniejszą "twarz". Teraz jest - jak to mysza 1 określa - "nierówna" i ma zapadnięty pysk. Fortuna ma świra na punkcie jedzenia. Jak widzi miskę, to wszystko inne przestaje być ważne - po trupach do celu czyli do żarcia. ;) Potrafi staranować człowieka, inne psy, powywracać, czy pozrzucać przedmioty... Nieustannie dostaje namoczoną karmę, bo nadal łapczywie łyka.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Głodowała w tym piekielnym schronie, potem u Chauwy, takie doświadczenia piętnują na całe życie :(

Nie tylko ona głodowała. Jest wiele psów, które wręcz umierały z głodu, ale nie rzucały się potem na jedzenie. Fortuna po prostu taka jest. Gdybym zostawiła np. wór z karmą, to jestem pewna, że jadłaby do oporu.

Posted

hop! napisał(a):
Nie tylko ona głodowała. Jest wiele psów, które wręcz umierały z głodu, ale nie rzucały się potem na jedzenie. Fortuna po prostu taka jest. Gdybym zostawiła np. wór z karmą, to jestem pewna, że jadłaby do oporu.

Nie tylko ale ja mam doświadczenia z takimi właśnie rzucającymi się potem na jedzenie. Kropek, Emi, mój Brunek - za jedzenie życie :)