Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='GoWa'] Ma Yogi domek?[/quote]
noooo tak prawie...
Na razie nie gadam za duzo żeby nie zapeszyć, ale wszystko jest na dobrej drodze. ;)

Posted

Niestety, adopcja nie doszła do skutku, Greven mówiła że Joga agresywnie zachowywała sie podczas wyciągania z boksu, a że miała jechac do rodziny gdzie czasem pojawiają się dzieci to branie takiego psa mogło być zbyt dużym ryzykiem.
Trudno bylo przewidzieć taką sytuacje, Joga byla reklamowana w programie "Psi los" przez Dianę -szkoleniowca, trzymana była na smyczy i zachowywała się bardzo spokojnie, dostała opis psa łagodego.

Może po prostu bardzo sie przestraszyła? Może ma uraz do mężczyzn? Niewiem....

Posted

[quote name='Inez']Niestety, adopcja nie doszła do skutku, Greven mówiła że Joga agresywnie zachowywała sie podczas wyciągania z boksu, a że miała jechac do rodziny gdzie czasem pojawiają się dzieci to branie takiego psa mogło być zbyt dużym ryzykiem.
Trudno bylo przewidzieć taką sytuacje, Joga byla reklamowana w programie "Psi los" przez Dianę -szkoleniowca, trzymana była na smyczy i zachowywała się bardzo spokojnie, dostała opis psa łagodego.

Może po prostu bardzo sie przestraszyła? Może ma uraz do mężczyzn? Niewiem....[/quote]
nie jestm szkoleniowcem, ale podobny przypadek mialam z moim Edkiem, też agresywnie zachowywał się na widok mężczyzn...
Może to jakieś skojarzenia???
dziewczyny a może ściągniecie na wątek Jacola123??

Posted

Agnieszka, nie wiem czy ktokolwiek na odległośc jest w stanie stwierdzic dlaczego Joga się tak zachowała, przyczyn może być wiele.

W każdym razie duża nadal do adopcji.

Posted

To było strasznie przykre, wyjść "z pustą" smyczą ze schroniska :shake:

Ona, jako jedyna z ponad 300 psów miała ode mnie szansę na nowy dom i nie udało się. Idąc za ciosem, chciałam wziąć innego kaukazowatego. Okazało się, że jest pies ok. 7-mio letni. Pracownik powiedział, że łagodny w obsłudze. Już myślałam, że się uda, ale... okazało się, że został zrzeczony rok temu ze względu na agresję w stosunku do dzieci :placz: Do chłopaka, który ma psa dostać, przychodzą codziennie dwaj mali, kilkuletni siostrzeńcy.

Posted

Greven, a czy to ma być pies do pilnowania?
Bo jest od niedawna zrzeczona przez własciciela bernardynka z powodu wyjazdu za granice, niedawno miała sterylkę, tyle że bernardyn to chyba do pilnowania sie nie nadaje....chociaz sama nie wiem....

Posted

Bardziej do ozdoby gospodarstwa i jako atrakcja dla dzieciaków, dlatego pies musi dzieci nie tylko tolerować, ale i lubić, żeby mogły się z nim pobawić, poprzytulać.

Chłopak bardzo chce kaukaza, albo coś w podobie, bo te psy mu się podobają. Ale zapytam o bernardyna. W jakim wieku, jak się zachowuje, czemu zrzeczona?