Lu_Gosiak Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 (edited) [CENTER][SIZE=3][FONT=Arial]Mimo, ze jest młodziutkim - 2 letnim- przepięknym psem dostał wyrok śmierci. Do gabinetu weterynaryjnego przyprowadziła Tobiego Jego właścicielka. Tobi nie miał łatwego życia - przez swoja właścicielkę kochany i rozpieszczany przez innych domowników niekoniecznie. Nie che się tutaj rozpisywać bo to forum publiczne, ale psiak sporo przeszedł. Liczne awantury krzyki i alkohol nie były Mu obce. Do swojej opiekunki mega łagodny - niestety dwóch innych domowników ugryzł....Chodził na szkolenie - szkoleniowiec stwierdził, ze to nie wina psa..raczej złego wychowania. Psiak jest bardzo rozpieszczony i to co chce dostaje... Zadzwoniła do nas/OTOZ Lubliniec/ agnieszka z dogo opisując to wszystko z pytaniem czy pomożemy Co było robic Poprosiłam by zawieśc psa do hoteliku do Lilutosii i psiak pojechał oto Tobi: [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_1767.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_1776.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_1966.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_2265.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_2588.jpg[/IMG] [IMG]http://i814.photobucket.com/albums/zz61/gotych/psiaki/IMG_1957.jpg[/IMG] link do galerii Tobiego: [URL]https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/TobiGolden#[/URL] [/FONT][/SIZE][/CENTER] Edited April 25, 2012 by Lu_Gosiak Quote
Lu_Gosiak Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 (edited) [SIZE=3][CENTER]Nie mamy na Niego żadnych deklaracji koszt hoteliku to 360zl/miesiąc ogromnie prosimy o wsparcie dla Tobiego: Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt OTOZ "ANIMALS" Inspektorat w Lublińcu ul.Cebulskiego 6/26 42-700 Lubliniec Bank Spółdzielczy nr konta 35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 SWIFT - POLUPLPR IBAN- PL35 8457 0008 2006 0081 7813 0001 pay pal - [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] z dopiskiem"DLA Tobiego" [B]Wpłaty:[/B] była właścicielka - 200zl była właścicielka - 200zl była właścicielka - 200zl była właścicielka - 200zl za transport do DT - 470zl zapłacila AltaCaraya za kwiecień - Kofeina - 100zl, 140zl -AltaCaraya [B]Wydatki:[/B] Styczeń 11 dni - 132 zł Luty 29 dni - 348 zł hotelik marzec - 360zl hotel kwiecień - 240zl Stan kontana OTOZIe: [B]-40zl[/B][/CENTER] [/SIZE] Tobi ogólnie jest przekochany, uwielbi sie głaskać, przytulac, uwielbia zabawę z innymi psami, na koty nie reaguje... Niestety....w hoteliku u Lilu juz dwa razy ugryzł...Lilu sama napisze w jakich okolicznościach Edited April 23, 2012 by Lu_Gosiak Quote
LILUtosi Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Na razie zapisuje Tobiasza, wieczorem Napisze o nim. Quote
_Goldenek2 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Może Lilutosi podaj mi swój mail to wyślę druk charakterystyki psiaka, bo Ty najlepiej to wypełnisz? Quote
Lu_Gosiak Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 [quote name='_Goldenek2']Może Lilutosi podaj mi swój mail to wyślę druk charakterystyki psiaka, bo Ty najlepiej to wypełnisz?[/QUOTE] tak dokładnie Lilu teraz zna Go najlepiej Quote
LILUtosi Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Muli mi strasznie komp i dzisiaj już padam . Mój mail: [email][email protected][/email] Quote
_Goldenek2 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Wysłałam charakterystykę z prośbą o wypełnienie :) Quote
LILUtosi Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Jestem. Tobi wydaje sie uroczym psem, łagodny do innych zwierzat, do ludzi, gości. Oprócz tego że strasznie rozpieszczony to wydawało by się że nie ma wad. Jest uroczy a co za tym idzie nauczony ze wszystko mu się należy. Ugryzł nas na razie 4 razy. Pierwszy raz tzta 22.01. Brał sztabkę drewna z węglarki i pakował do pieca, Tobi sobie wymyslił ze to jego drewnienko i zlapał z drugiej strony. Kiedy tz pociagnął ten zaatakował. Drugi i trzeci raz urąbał mnie jak zabieralam mu jakąś szmatkę. Za pierwszym razem uchyliłam się ale za drugim razem zlapal mnie za palucha i poprawił (28.01.). Wnioski z tych trzech razy takie - nikt mu nieodbierał rzeczy które sobie sciaga skąd chce. Skarpetki, zmywaki itp. 8 lutego ugryzl po raz kolejny tz i tym razem było inaczej. Wszedł na wersalkę i tam sobie leżal. ja nie zauwazyłam bo bym mu kazała zejść a mój tz wszedł na gory, pogłasał go, przytulił, podrapał i chciał odejśc a on w tym momeńcie rzucił się na rękę i poprawił w udo. Wygląda to tak jakby szykował się że Arur go bedzie zrzucał ale tego nie było, jednak to napięcie zostało i odreagował w ten sposób. Podsumowując jest to dobry pies z odpałami. Odradzam do dzieci i slabyc emocjonalnie. Pies potrzebuje konsekwencji naokrągło. Komendy wykonuje już co prawda ale ociąga się strasznie. Udaje że nie słyszy wołania, pcha się tam gdzie ma zabronione. Aportuje i przynosi piłkę, oddaje ją. To co sam ukradnie - jest problem. teraz krzycze Zostaw i go przywołuje, po czym odbieram fanta. Jak macie jakieś pytania to czekam. Quote
_Goldenek2 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='_Goldenek2']Wysłałam charakterystykę z prośbą o wypełnienie :)[/QUOTE] Dostałaś charakterystykę? Bo nie mam zwrotu wypełnionej.... Quote
LILUtosi Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Dostalam ale musze przejsc na inny komp o tu nie mam exela ani worda Quote
_Goldenek2 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Ok. czekamy zatem. Na tej podstawie napiszemy ogłoszenia i zrobimy Mu wątek na naszym forum. Quote
Lu_Gosiak Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 [quote name='_Goldenek2']Ok. czekamy zatem. Na tej podstawie napiszemy ogłoszenia i zrobimy Mu wątek na naszym forum.[/QUOTE] dziekuje ogromnie za pomoc:):) mysle, ze czas Go oglaszac - jest juz u Lilu chyba ponad miesiac...na pewno nie bedzie łatwo znalesc dobry dom dla takiego psa, ale trzeba bedzie probowac..znaczy pewnie zglosi sie sporo ludzi bo pies jest przepiekny, ale trzeba bedzie dobrze wybrac Lilu mialas napisac jeszcze koszty Quote
LILUtosi Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) Tobi przyjechał do mnie 20.01. 12 zł za dobę. dostałam od właścicilki 200zł Styczeń 11 dni - 132 zł Luty 29 dni - 348 zł Razem 480 minus 200 = 280zł Zgadza się? Edited February 19, 2012 by LILUtosi Quote
_Goldenek2 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='Lu_Gosiak'] mysle, ze czas Go oglaszac - jest juz u Lilu chyba ponad miesiac...na pewno nie bedzie łatwo znalesc dobry dom dla takiego psa, ale trzeba bedzie probowac..znaczy pewnie zglosi sie sporo ludzi bo pies jest przepiekny, ale trzeba bedzie dobrze wybrac [/QUOTE] Nie jestem wcale tego pewna.... Ludzie wolą bezproblemowe psiaki i to jest cały ból. Wydaje Im się , że goldeny to przytulaki i nie zdają sobie sprawy, że goldeny to przede wszystkim psy aktywne. Gdy tego nie mają to wyrabiają w sobie niepożądane zachowania, a potem trzeba to korygować. A to już ciężka i mozolna praca. Quote
Lu_Gosiak Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='_Goldenek2']Nie jestem wcale tego pewna.... Ludzie wolą bezproblemowe psiaki i to jest cały ból. Wydaje Im się , że goldeny to przytulaki i nie zdają sobie sprawy, że goldeny to przede wszystkim psy aktywne. Gdy tego nie mają to wyrabiają w sobie niepożądane zachowania, a potem trzeba to korygować. A to już ciężka i mozolna praca.[/QUOTE] no ale ja właśnie to samo miałam na mysli.....wielu postrzega Goldeny i Labradory jako takie słodkie przytulanki tylko do głaskania..a to psy aktywne potrzebujace konsekwentnego prowadzenia Lili pewne sie zgadza:) czyli trzeba zapłacic 280zl - musze na szybko jakis bazar skołowac...jakby Ktos tez mógł jakos pomoc finansowo bede niezmiernie wdzieczna, bo nie mamy na Niego nic Quote
LILUtosi Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Oj zgadzam się z tym odwracaniem błędów. Łatwiej jest wpoić od szczeniaka niż oduczać wyuczonego. Tobi chodzi za mną krok w krok. Ja do łazienki on za mną, ja po rajtuzy - on patrzy czy aby na pewno dobre wybrałam, biorę prysznic Tobi albo się patrzy co by tu z tą wodą zmalować albo się położy przy wannie. Ja do auta on mi się wciska na siłę. Wszędzie razem. Kroku zrobić nie mogę bez rudego, a z nim zazdrosna Livia kroczy. Quote
Lu_Gosiak Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 ale tu pustki:( trzeba zaplacic 280zl za hotelik...Tobi nie ma ani grosza Quote
_Goldenek2 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Lilutosi, jak myślisz.... czy Tobiemu przydałby się behawiorysta? Jeśli tak to może warto zainwestować w przyszłość tego psiaka? Zrobiłybyśmy jakiś bazarek i opłaciłybyśmy behawiorystę. Co Wy dziewczyny na to? Quote
LILUtosi Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Na razie to Tobi ma problemy gastryczne, od dwóch dni zwraca. Nie wiem co jest bo jadł cały czas to samo. wczoraj rano się zaczęło. Wczoraj tylko pił i na wieczór zjadł ode mnie z reki parę bobków i dzisiaj rano znowu w legowisku niespodzianka. Nie wiem co mu może być bo bawił się dzisiaj i biegał. Przedwczoraj psikałam wszystkie psy kilitexem na pchły i kleszcze - może jest uczulony? Może coś zjadł typu papier czy kawałek koca - bo on rozdrabnia wszystko co się da (ale nie je tego). Brzuch ma miękki, nic tam się nie przelewa i nie jest wzdęty ani bolesny. Co do behawiora to wczoraj już rozmawiałam na jego temat i wprowadzę parę sztuczek. Quote
Lu_Gosiak Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 niewiem co z Nim robic...zaczne Go juz oglaszac zobaczymy a nuz sie znajdie KTos Kto bedzie mial czas i ochote na prace z psem była wlascicielka Tobiego wplacila 200zl - ogromnie dziekujemy!! dzieki temu jestesmy "tylko" 80zl na minusie...ale juz kolejny miesiac sie zaczał i trzeba bedzie zaraz zaplacic 360zl Quote
_Goldenek2 Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Propozycja ogłoszenia: [B]Tobi szuka domu! [/B] [B]Tobi to młodziutki ok. 2 letni golden retriever, który wiele w życiu przeszedł. Był bardzo rozpieszczany przez swoją właścicielkę, ale był nietolerowany przez pozostałych członków tej rodziny. Tobi nie mógł tego zrozumieć. Ugryzł ludzi, którzy robili mu krzywdę i tym samym podpisał na siebie wyrok ...... Musiał opuścić dotychczasowy dom.[/B] [B]Tobi uwielbia spacery, kontakt z człowiekiem, potrzebuje dużo ruchu i opiekuna, który będzie stanowczy i określi temu wspaniałemu psu zasady, które od teraz będą obowiązywały. Tobi jest łagodny do innych psów. Na koty nie reaguje[/B] [B]Tobi przebywa w hoteliku pod Wrocławiem i czeka - być może właśnie na Ciebie? [/B] [B]Kontakt w sprawie adopcji:[/B] [B]tel. 601 73 00 13, mail: [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL] Macie jakieś uwagi do ogłoszenia? Quote
Recommended Posts