Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewcia i co nikt się Polą nie interesuje? Nie wiem do kiedy wystarczy nam finansów na Polę i czy bazarkami uda się "załatać" to co nam brakuje do opłaty hoteliku? Martwię się :(

Posted

Elu, musimy dać radę, bo nie mamy innego wyjścia. Ja miałam zrobić przez weekend bazarek, ale okropnie boli mnie głowa i pewnie dopiero jutro się za to zabiorę. Zdjęcia mam już porobione, tyle imageshacka muszę przebrnąć.

Liduś, Cieplice, to znane miejsce, ale ja tam nie byłam.
Najważniejsze żebyś wypoczęła.

Posted

też zacznę coś szukać na bazarek, może z ubrań bo filmy jakoś specjalnego wzięcia nie miały. Nie chciałabym żebyśmy popadły w dług bo potem tylko będzie gorzej, z długu zawsze trudno wyjść. Ewa może ten Twój ból głowy na zmianę pogody na te burze co zapowiadają.

Posted

Też mnie głowa ćmi...oby nie przerodziło się w migrenę bo znowu zacznę urlop od łykania prochów migrenowych.
W tamtym roku byliśmy kawałek dalej i spędziliśmy cudowny urlop. Te Cieplice przypadkiem znalazł mój mąż bo szukaliśmy gzie indziej ale zanim zdecydowaliśmy się na rezerwację to pokój ktoś inny podobno podebrał. A może za dużo pytań zadałam odnośnie pobytu psów :niewiem: Mam nadzieję, że spędzimy miło czas i nasze psy również.
Kaja myślę, że małe zainteresowanie Twoim bazarkiem to nie wina jakości filmów tylko tego, że teraz sporo ludzi ściąga co się da z internetu nie wydając przy tym ani grosza. Osobiście nawet telewizji nie oglądam więc filmami niezbyt się interesuję...no tak mam i nic na to nie poradzę :roll: U mnie też sporo rzeczy zostało (np psie ubranko przeciwdeszczowe) które wydawały mi się ciekawymi, tanimi czy przydatnymi... Trudno przewidzieć co się sprzeda.

Posted

Niestety bazarki idą słabo, może każdy kupuje to co najpotrzebniejsze przed wakacjami? Trudno powiedzieć.
Ale zauważyłam, że trzeba wystawiać ponownie, bo może następnym razem ktoś kupi.
I jeszcze jedno. Niektóre bazarki wciąż są na początku, grupa ciotek zainteresowanych psem podnosi wątek i wtedy jest szansa ,że więcej osób zajrzy.
kaja8888, przekopiuj nie sprzedane rzeczy na nowy bazarek i niech hula ;), osobiście będę podnosić :)

Posted

niestety ja tylko dałam fanty, a cały bazarek zrobiła Kara, ale z tego co wiem póki co Córcia Jej się rozchorowała to nie będę Jej głowy zawracać, trochę odczekamy może coś jeszcze w domu wyszperam to za jakiś czas zrobi się bazarek z nowych rzeczy i tych które zostały z 2 ostatnich bazarków.

Posted

Zabiegana i zakręcona kobieto;) Znajdź czas, żeby wyszukać fanty a bazarek się powolutku zrobi.

Fakt, że moje dziecię jak nie choruje to nie choruje, ale jak już zaczyna to od razu rozbija bank z chorobami.:mdleje: Najpierw poparzyła rękę i zaraz rozwaliła palec o huśtawkę i na dokładkę zbierała kwiatki, które okazały się trujące i dostała swędzącej wysypki. Wszystko na jednej lewej ręce. Problem w tym, że jest leworęczna:roll:. W dodatku dorobiła się zapalenia spojówek.
Ale już prawie wszystko poschodziło i (odpukać) mam nadzieję, że nic nowego się nie przyczepi.

[B]terra[/B] wysłałam ponad 150 zaproszeń i podnoszących było mnóstwo, tylko kupujących jakoś nie. Ciężkie czasy nastały dla bazarków.:shake:

Posted

Zgodnie z obietnicą przelałam dzisiaj na konto Poli 145 zł z bazarku. Powinno być 170 ale nie doczekałam się na przelew od jednej z kupujących. Nie wiem czy jest jakiś ważny powód tego grania na zwłokę czy zwykłe olewanie a może oszustwo.... Jest mi przykro i trochę żal, że dałam się tak wyrolować i zaufałam dogomaniaczce. Zobaczymy czy w późniejszym terminie pieniądze wpłyną. Najwyżej znajdzie się na czarnych kwiatkach...
Ewa proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym gdy pieniądze wpłyną.
Link do bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243901-KONIEC!-Szarpaki-książki-ubrania/page4[/URL]

Posted

Kara dokładnie tak - jestem totalnie zabiegana i zakręcona - dowodem jest mój wczorajszy sms :oops:, pamiętam co było wczoraj, ale co było przedwczoraj już nie ;) będę coś szukać może bliżej weekendu bo w tygodniu wychodzę z domu o 7 a wracam po 19 i nie chce mi się wtedy już nic :oops: chociaż jakbym się zebrała to może coś sensownego zrobiłabym w domu. Strasznie się Twoja Niunia nacierpiała dobrze że już jest lepiej

Posted

Ja też mam ostatnio jakieś dni, które tak mi uciekają, że z niczym nie nadążam. Mam nadzieję, że jeszcze jutro ( a właściwie już dzisiaj) i środa będą mocno pracowite, a w czwartek uda się bazarek wystawić. Nie lubię takich ciągnących się sprawa, które planowałam zrobić wcześniej, a nie zdążyłam.

Karusia, dobrze, że Córcia już lepiej po czarnej serii.

Też zauważyłam, że bazarki idą słabiej. Kiedyś sprzedawało się prawie wszystko, a teraz trzeba trafić z towarem. Przykładem może być bazarek z Włocławkiem. Nawet nie myslałam, że tak dobrze pójdzie. Szkoda tylko, że firma kurierska nawaliła. Nawet planuję dla Ady Vebby rekompensatę, ale nie mogę się zorganizować, żeby to zrobić.

POLKA !!! Do domu !!!!

Dobrej nocki :)

Posted

[quote name='terra']Odwiedzam Polcię. Jak się czuje w te upały?
Moja Kumcia wieczorem 17 odeszła za TM :placz:[/QUOTE]

Terra, tak mi przykro :(
Przytulam Cię.

Liduś, kwituję odbiór 145 zł. Bardzo dziękuję :)

Posted

Witam urlopowo, w upalny dzień ze słonecznych Cieplic. Mamy fajny pokój, ogrodzony zielony teren z rzeczką za płotem, z której Kola korzysta bardzo chętnie. Przemili właściciele mają pekińczyka i mopsika. Pierwszy wesoły przytulak, drugi ostrożny samotnik budzący respekt u moich psów.
[quote name='terra']Odwiedzam Polcię. Jak się czuje w te upały?
Moja Kumcia wieczorem 17 odeszła za TM :placz:[/QUOTE]
Jejku... Bardzo Ci współczuję...
[quote name='EVA2406']
Liduś, kwituję odbiór 145 zł. Bardzo dziękuję :smile:[/QUOTE]
Ewa, a na wątku bazarkowym potwierdziłaś? Zaraz tam zajrzę bo mam dostęp do internetu ;-) Przelałam jeszcze spóźnione 30 zł od ostatniej osoby :-)
[quote name='kaja8888']1 lipca jest Dzień Psa :) może ktoś zrobiłby prezent Poli i zabrał ją do domku na stałe :)[/QUOTE]
Dobrze, że przypomniałaś bo znowu zapomniałabym o święcie moich kudłaczy ;-)
Państwo, u których mieszkamy zabezpieczają swoje psiaki preparatem do spryskiwania o nazwie Fiprex Spray. Podobno pryskają tym psy wzdłuż kręgosłupa raz na 4 miesiące i żadnych kleszczy psy nie przynoszą. Trzeba to koniecznie wypróbować.

Posted

Liduś, zazdroszczę Ci ciepełka na urlopie, bo w pracy to średnia przyjemność.

Fiprex spray nie działa 4 miesiące, a 4 tygodnie, tak jak ten w spotach ( kropelki). Używałam tego w sprayu, gdy moje koty wychodziły na dwór. Wtedy to wychodziło taniej, bo ta wielka butelka była proporcjonalnie tańsza.
Teraz wróciłam do spotów, bo łatwiej podać i bardziej skondensowany jest ten olejek.
Niestety, oprócz obróżek nic nie działa dłużej jak 4 tygodnie.
Poza tym preparaty należy co sezon zmieniać, bo kleszcze się przyzwyczajają.

Liduś nie potwierdziłam na bazarku......link mi wsiąkł :oops:

Posted

Zapraszam na zapowiadany bazarek:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244599-Markowe-ciuchy-w-WI%C4%98KSZYCH-rozmiarach-%29-cz-I-dla-POLI-do-5-07-godz-22-00?p=20991059#post20991059[/url]

Jeśli uda się z tego zebrać trochę pieniążków, to mam jeszcze fanty na co najmniej dwa takie bazarki :)

Posted

Hejka Kochane! :)

Chciałam Was bardzo pocieszyć jedną wiadomością....
Nie martwcie się, że Polka tak długo u nas przebywa! Teraz na nią kolej, bo powoli staje się naszą weteranką ;)

Wczoraj do domu zawiozłam Moriska, naszego trójłapka, który kiblował u nas rok i 9 miesięcy.
Zamieszkał w podwarszawskiej Zielonce, w domu z pięknym ogrodem u bardzo fajnej rodzinki, z suczką z Krzyczek i 4 kotami.
Wiecie, że ciocia DIF robi co może, żeby pomóc! ;)

A wczoraj znalazłam na ulicy takie 4,5 kilogramowe cudeńko:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/2098/2945f75e71bacd76.jpg[/IMG][/URL]

Zapchlone, brudne to i zakleszczone. :(

Byłam u weta. Nie ma chipa, nie jest w ciąży i nie jest wysterylizowana. Dostała dehinel na robale, jest już wykąpana. Dzisiaj jak mi sie uda to pojedziemy do fryzjera, bo ma dredy. A poza tym jest gorąco i muszę obejrzeć skórę.
Będzie do adopcji, ale osoba, która ją będzie chciała adoptować będzie musiała się mocno nagimnastykować ze mną ;)

Głowy do góry, będzie dobrze!!!

Posted

[quote name='Kara.']
Daj mi, daj mi...
...a najlepiej to w łeb;)
[/QUOTE]

Najpierw to ja sobie muszę porządnie przywalić w ten łeb, bo wpadłam jak śliwka w kompot! :placz:

Zerknijcie do fb-kowego albumiku:

[url]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.490971884312096.1073741830.179740165435271&type=1&l=6d6828db1b[/url]

Posted (edited)

I jeszcze jest imienniczką mojej córki:crazyeye:

Edit: Po przyjrzeniu się to ona mi bardziej na sky terriera wygląda niż na yorka. Ale to chyba rzadka rasa u nas. Może się zgubiła.

Edited by Kara.
Posted

Też mi bardziej przypomina terierka.

Z Moriska bardzo się cieszę, że wreszcie się doczekał. mam nadzieję, że i Poleńka też znajdzie domek.

Jeszcze raz zapraszam na bazarek i proszę o podnoszenie:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244599-Markowe-ciuchy-w-WI%C4%98KSZYCH-rozmiarach-%29-cz-I-dla-POLI-do-5-07-godz-22-00[/url]