Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kubala27l']............... sam ja wzialem jak miala roczek ze schroniska i nie bede mial serca spowrotem jej tam oddac, ale coz taki los..................

Znajdź suni dobry hotel. Aby na starość nie musiała umierać samotnie w schronie.

Posted

Proponuję dać ogłoszenia gratisowe na ale gratka czy jakoś tam no i na FB - duże efekty przynosi. Choć znalezienie domu dla starszego psa ... i to niestety dużego jest bardzo trudne. Zwłaszcza dla dużego :( No i jeszcze rasa, której ludzie się boją. :(
Jest tu grupa rottków chyba - może tam też ogłosić. Poza tym przydałyby się fotki.

Oczywiście większość osób i tak skomentuje to, ze ktoś po prostu chce się pozbyć dużego psa bo stary i kłopot, no ale w życiu różnie jest.

Posted (edited)

napisz do Fundacji, która zajmuje się akurat tą rasą - np. Pomorska Fundacja Rottka.
Szanse niewielkie, bo wiem, że szukają wielu psom domów, ale może się zlitują...
biedna sunia...przecież ona umrze tam z tęsknoty i rozpaczy...:(

Edited by martasekret
Posted

Normalka przy starszych psach .. z reguły powodem jest ich starość i potrzeba opieki.

Nie zmienia to faktu, że pies jest niechciany i potrzebuje lokum, bo zostanie najprawdopodobniej uśpiony albo oddany do schroniska.
Po prostu zaczął zawadzać.

A dla Kubala mam info - najlepsze na alegrię (o ile to nie jest koleja wymówka) jest przestać używać domestosów, vanishów itp bo inaczej w wieku lat 20-tu dziecko będzie miało alergię na połowę rzeczy z którymi się zetknie. Ja dzięki temu, ze całe życie miałam psy, to mój organizm pomimo wykazywanej alergii doskonale sobie z nią radzi (poza tym, że wyszły na wynikach testów kiedyś tam, nie mam żadnych objawów na co dzień) i psy mogę mieć nadal.

I jeszcze polecam obejrzenie filmu: "Mój przyjaciel Hachiko" - w celu pewnych przemyśleń.

Smutne jest to, że pies bardzo przeżyje rozstanie .... o ile przeżyje, bo są psy co z tęsknoty przestają jeść i odchodzą. A ludzie ... cóż ... zapomną .

Posted

No tak .. w sumie co nas debili z tego głupiego kraju obchodzi problem tak mądrego człowieka.

Ja Twój wątek porozsyłałam po różnych forach z rottwailerami i nagłośniłam na FB ale żałuję, bo przecież idiota nie powinien radzić mądrali.
Skoroś taki mądry, to radź sobie sam.

W tym momencie to już przestało być nawet prośbą.
Żegnam.

Posted

[quote name='Kubala27l']Cale szczescie znalazl sie dobry czlowiek ktory ja przygarnie, w ostatniej chwili. A wy sie poprostu walcie, pisze tu do dwoch pań. Reszcie dziekuje

mam nadzieję, że sunia będzie szczęśliwa...

Posted

Kubala27l napisał(a):
Cale szczescie znalazl sie dobry czlowiek ktory ja przygarnie, w ostatniej chwili. A wy sie poprostu walcie, pisze tu do dwoch pań. Reszcie dziekuje

Idz stąd i nie wracaj .W szybka cudowna adopcje starego psa nie wierzę. Więc za każdym razem,gdy spotka cię cos złego,pomyśl o tym,że zło właśnie do ciebie wróciło.

• 2 weeks later...