Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też bardzo dziękuje !! :)
myśle że po butelce spokojnie wystarczy :) a taki plecak to dobry pomysł nie tylko dla Luny :) można by go potem też innym psiakom zakładać... :)
przyda się na pewno :)

Posted

Rozmawiałam z bratem na temat plecaczka dla Luny. Wiem, że swego czasu robił ranking plecaków i chciał najpierw żebym uszyła, a potem chciał kupić plecak dla Gai.

Pokazywał mi strony z pleckami, głównie z USA - bagatela 150 dolarów.

Problem tkwi w rozłożeniu masy w plecaku i nawet kupne mogą zrobić krzywdę psu, mówił, że to tak jak z siodłem, musi być dobrze wyważone żeby nie zrobić krzywdy.

Teraz mówiąc szczerze mam stracha szyć sama, myślałam o tym, żeby obciążyć specjalnie przypikowaną na dużej powierzchni poduszką z piasku. Ale brat mnie postraszył nie tylko zmianami w okolicach kręgosłupa, ale tez i pobijanymi nerkami, gdy ciężarek (nawet mały) przy biegu psa zacznie się ruszać i obijać boki.

Twoja decyzja, Na oko to nie jest takie skomplikowane, ale gdzie ma być wzmocnienie, gdzie watolina do ochrony, gdzie pasek, by mocniej przytrzymywał, tego nie wiem, mogę jedynie na oko próbować odwzorować to co widzę...

Posted

To może faktycznie nie kombinować... szkoda że nie ma ciepło bo może przynajmniej na agility by rozładowała energię. No nic damy sobie rade bez plecaczka :) I tak masz dużo obowiązków nie chce Ci dokładać kolejnej roboty :) Dziękuje w każdym razie :)

Posted

Z forum goledenów dostaliśmy dwa komplety pięknych szelek dla dużego psa i dwie piękne obroże z uchwytem przy obroży, może byś przymierzyła Lunie i w takim sprzęcie łatwiej by się ją prowadziło???

Posted

W sobote Lunka spisała się świetnie! Byłyśmy na jej pierwszym szkoleniu z Dogmasters i szło jej znakomicie. Bez problemu wykonywała wszystkie zadane ćwiczenia ;) siad, łapka, na miejsce, nos, na miejsce z siadem, kółko wokół mnie wszystko to robiła śpiewająco :)
Z dobrych nowin miałam już 2 telefony w sprawie adopcji Lunki i jeden z nich bardzo mnie cieszył o tyle że Pan już miał huskiego więc zna się na opiece nad takim psiurem jak Lunka. Wszystko okaże się jutro czy Pan przyjedzie i o ile przyjedzie :) nie chce zapeszać trzymajmy wszyscy kciuki :)

Posted

Trzymam kciuki :kciuki:

Luna jest świetna:) a na początku wydawało się, że to będzie psiak, który chciałby unikać jakichkolwiek ćwiczeń :D a tu takie zaskoczenie:D:D

Posted

trzymam kciuki, oby wszystkie 3 zapowiadane pieski znalazły domu, no i chcę też więcej, więcej ludzi dobrych serc po następne pieski, nie mam nic przeciwko jak będziecie się "biły" o psa, bo będzie więcej wolontariuszy niż psów do adopcji...

Z tym też sobie poradzimy!

Posted

trzymam kciuki za domek :)

a z mojego doświadczenia Zirowego :D radzę uważać na rozmnażaczy ;) bo kilka telefonów bardzo fajnych, a jak przyszło do sterylizacji do głucha cisza...

Posted

to może jak ten facet przyjedzie pogadałby ktoś z nim razem ze mną? :) nie chciałabym żeby Luna za tydzień wróciła do schroniska bo niszczy albo żeby była maszyną do robienia szczeniaków :(

Posted

[quote name='KaroXen']to może jak ten facet przyjedzie pogadałby ktoś z nim razem ze mną? :) nie chciałabym żeby Luna za tydzień wróciła do schroniska bo niszczy albo żeby była maszyną do robienia szczeniaków :([/QUOTE]
bądź co bądź ale jestem nieśmiała i czasami nie wiem jak albo po prostu boje się spytać o wszystko o co bym chciała;/

Posted

ja mam ten sam problem... zawsze zapomnę się o coś zapytać niestety, ale od czasów gdy jakiś pan mi powiedział, że suka powinna mieć raz w życiu szczeniaki, to jest moje pierwsze pytanie :)

Posted

jest pewien problem.. mnie jutro nie ma :D
ale jak juz się człowieka widzi to jakos lepiej się go przepytuje niż przez telefon ;)
ale Bożena na pewno pomoże ;) albo pani Ania, ona to potrafi przemaglowac... nie raz ludzi chętnych na ZIre dokładnie przemaglowała :D