Jump to content
Dogomania

Boksia Kiri, terierek Koruś i zza TM [*]Sabcia, Sagusia, Korusia I, Korusia II

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
U nas skromnie popadało, oszczędnie pogrzmiało, trochę oczyściło sie powietrze...:razz:

a u mnie byla ulewa a teraz juz sucho jest :) a w łodzi padał graz i kilka ulic i pownic pozalewalo( tak mowili w radiu :] )

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Ale piwnicę możesz przecież mieć...:evil_lol:

haha no moge :evil_lol: i mam :evil_lol: ale nie lubie sie chwalic:grin:

Posted

[quote name='evaxon']haha no moge :evil_lol: i mam :evil_lol: ale nie lubie sie chwalic:grin:

[quote name='bonita']:grin: ja też mam ale się nie chwalę :grin:

Witajcie dziewczyny w upalny wieczorek :)

Ja też niby, ale nie mam, tam jest graciarnia...:mad:
Chyba wiadomo czyje...

Posted

[FONT=Verdana]:-( „...I nagle odebrał mi [/FONT]
[FONT=Verdana]To co najbardziej mnie cieszy [/FONT]
[FONT=Verdana]Tę miłość co merda ogonem [/FONT]
[FONT=Verdana]Tę co się do mnie tak spieszy [/FONT]
[FONT=Verdana]lecz nigdy nie będzie obok...”[/FONT]

[FONT=Verdana]„....w sercu mam kamień, duszę pełną łez..[/FONT]
[FONT=Verdana]Był mądry, wierny i bardzo oddany.[/FONT]
[FONT=Verdana]Niektórzy mówią, że to tylko pies”...[/FONT]

[FONT=Verdana]Dziś mija 12 lat, odkąd odeszła na naszych rękach moja pierwsza bokserka Sabcia. [/FONT]
[FONT=Verdana]Miała ok. 2 lat, kiedy Ją przygarnęliśmy. Zły człowiek wywiózł ją w środku zimy i zostawił na małej podolsztyńskiej stacji. Ważyła zaledwie 14 kg. [/FONT]

[FONT=Verdana]Sabciu, w moim sercu zajmujesz szczególne miejsce. Dzięki Tobie poznałam i pokochałam najpiękniejszą mordkę świata, i teraz wyznaję zasadę „semper ident – boxer”, „zawsze ten sam – bokser”. Byłaś ze mną tylko 7 lat. Mimo leków i starannej opieki, nie przeżyłaś drugiego zawału. Byłaś lubiana przez ludzi i psiaki, budziłaś sympatię, respekt i szacunek. Umiałaś się zachować w każdej sytuacji, a Twoja miłość do mnie budziła zdumienie, a czasami zazdrość. Chodziłaś bez smyczy, „przyklejona” do nogi, byłam dla Ciebie najważniejsza, Ty mnie pilnowałaś, czytałaś z moich oczu. Zabierałam Cię wszędzie, jeździłaś samochodem, autobusem, pociągiem, tramwajem, pływałaś statkiem, kajakiem, nigdy nie postawiłaś mnie w kłopotliwej sytuacji, wiedziałaś, jak się zachować. Byłaś damą i trzpiotką, Twoja miłość do mnie jest w mojej Rodzinie owiana legendą, wspominają Ciebie z uśmiechem i atencją, zgodnie twierdzą, że byłaś wyjątkową Sunią. [/FONT]

[FONT=Verdana]Dziękuję Ci Sunieczko za to, że byłaś ze mną, za wszystkie wspólne chwile, za Twój niezwykły temperament, poczucie humoru, za miłość i ogromne przywiązanie, za to, że w moich najtrudniejszych chwilach rozumiałaś to co przeżywałam i czułam. Jedyne czego oczekiwałaś, to być ze mną, móc przytulić się. [/FONT]
[FONT=Verdana]Dziękuję Ci, że przyjęłaś i zaakceptowałaś wówczas dwuletnią terierkę Korę, że nauczyłaś Ją, Sunię z wiejskiej budy, miasta. Nigdy nie bawiłaś się z Nią, zachowywałaś dystans, ale chyba rozumiałaś moją prośbę, byłaś tolerancyjna, broniłaś Ją przed dużymi psami.[/FONT]
[FONT=Verdana]Z ogromnym wzruszeniem wspominamy, jak opiekowałaś się moim ciężko chorym Ojcem. Wyczuwałaś, kiedy Mu trzeba pomóc, przybiegałaś zaniepokojona, a ja rozumiałam Twoją „mowę”. A potem leżałaś obok Niego długo, liżąc rękę, nie jadłaś, nie wstawałaś, dopóki nie poczuł się lepiej. A kiedy chodziliście na krótkie spacery, Ty Go prowadziłaś, czuł się z Tobą bezpiecznie. Teraz też pewnie chodzicie razem TAM...[/FONT]

[FONT=Verdana]Sabciu, wydawało się, że żadna Boksia już nie zamieszka w moim domu, ale miesiąc po Twojej śmierci kupiliśmy bokserkę. Nazwałam ją Saga, chciałam, aby w tym imieniu pozostała część tej, która dała mi tyle radości i od której tak wiele się nauczyłam. Dzięki Tobie jest również z nami Kiri, która bardzo przypomina Ciebie temperamentem i charakterem. Tobie zawdzięczają terierki dom u nas. Pamiętając o Tobie, pomagam porzuconym zwierzakom, i teraz już wiem, że przygarnięte zwierzątko kocha bezgranicznie i mocniej... [/FONT]
[FONT=Verdana]Sabisiu, wiesz, że mogłabym długo jeszcze opowiadać i wspominać, tyle nas przecież łączyło... [/FONT]

[FONT=Verdana]Teraz jesteście już razem Sabcia, Sagusia i Korusia... Kocham Was, tęsknię za Wami:-(... [/FONT]
[FONT=Verdana]Jak skończę ziemską podróż, znów będziemy razem...[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Sabcia

• i Korusia
  • [/FONT]

[/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]Sabcia
  • z Bejem
  • [/FONT]

[FONT=Verdana]Bej pokochał Sabcię od pierwszego spotkania. Po Jej śmierci wciąż przychodził na miejsce spacerów i żadna suczka już nie podbiła jego serca.[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]Ostatnie dni :-( ...[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]
    :-(
    "A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka
    to na progu tego drugiego wszechświata będą nań
    czekać wszystkie zwierzaki, dla których był dobry.
    Będą swym zwyczajem machać ogonami i wpatrywać się w Boskie Oblicze
    a w ich spojrzeniach będzie zawarta prośba:
    Panie Boże, my wiemy, że to grzesznik, ale nie bądź zbyt surowy ON BYŁ DLA NAS DOBRY"....

Posted

[FONT=Verdana]Teraz jesteście już razem Sabcia, Sagusia i Korusia... Kocham Was, tęsknię za Wami:-(... [/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana]Ostatnie dni :-( ...[/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]

[FONT=Verdana][/FONT]
    :-(
    ".
    Poryczałam się jak dzieciak.Jadziu jesteś wspaniała a Sabcia i wszystkie twoje psiaki to szczęściarze.Fajnie.że jesteś.

Posted

....nie wyświetlił mi się wczoraj ten post.... nie widziałam, że tu tak pięknie napisane o Sabci...
    Jagoda...poryczałam się w pracy czytając te piękne słowa, które napisałaś...
    Zazdroszczę Ci tej miłości , która masz w sercu. Oby nigdy nie zelżała.
    [quote name='AgusiaTerierka']

[FONT=Verdana]Sabciu, w moim sercu zajmujesz szczególne miejsce. Dzięki Tobie poznałam i pokochałam najpiękniejszą mordkę świata, i teraz wyznaję zasadę „semper ident – boxer”, „zawsze ten sam – bokser”. Byłaś ze mną tylko 7 lat. Mimo leków i starannej opieki, nie przeżyłaś drugiego zawału. Byłaś lubiana przez ludzi i psiaki, budziłaś sympatię, respekt i szacunek. Umiałaś się zachować w każdej sytuacji, a Twoja miłość do mnie budziła zdumienie, a czasami zazdrość. Chodziłaś bez smyczy, „przyklejona” do nogi, byłam dla Ciebie najważniejsza, Ty mnie pilnowałaś, czytałaś z moich oczu. Zabierałam Cię wszędzie, jeździłaś samochodem, autobusem, pociągiem, tramwajem, pływałaś statkiem, kajakiem, nigdy nie postawiłaś mnie w kłopotliwej sytuacji, wiedziałaś, jak się zachować. Byłaś damą i trzpiotką, Twoja miłość do mnie jest w mojej Rodzinie owiana legendą, wspominają Ciebie z uśmiechem i atencją, zgodnie twierdzą, że byłaś wyjątkową Sunią. [/FONT]

[FONT=Verdana]Dziękuję Ci Sunieczko za to, że byłaś ze mną, za wszystkie wspólne chwile, za Twój niezwykły temperament, poczucie humoru, za miłość i ogromne przywiązanie, za to, że w moich najtrudniejszych chwilach rozumiałaś to co przeżywałam i czułam. Jedyne czego oczekiwałaś, to być ze mną, móc przytulić się. [/FONT]
    [FONT=Verdana]Dziękuję Ci, że przyjęłaś i zaakceptowałaś wówczas dwuletnią terierkę Korę, że nauczyłaś Ją, Sunię z wiejskiej budy, miasta. Nigdy nie bawiłaś się z Nią, zachowywałaś dystans, ale chyba rozumiałaś moją prośbę, byłaś tolerancyjna, broniłaś Ją przed dużymi psami.[/FONT]
    [FONT=Verdana]Z ogromnym wzruszeniem wspominamy, jak opiekowałaś się moim ciężko chorym Ojcem. Wyczuwałaś, kiedy Mu trzeba pomóc, przybiegałaś zaniepokojona, a ja rozumiałam Twoją „mowę”. A potem leżałaś obok Niego długo, liżąc rękę, nie jadłaś, nie wstawałaś, dopóki nie poczuł się lepiej. A kiedy chodziliście na krótkie spacery, Ty Go prowadziłaś, czuł się z Tobą bezpiecznie. Teraz też pewnie chodzicie razem TAM...[/FONT]

[FONT=Verdana]Sabciu, wydawało się, że żadna Boksia już nie zamieszka w moim domu, ale miesiąc po Twojej śmierci kupiliśmy bokserkę. Nazwałam ją Saga, chciałam, aby w tym imieniu pozostała część tej, która dała mi tyle radości i od której tak wiele się nauczyłam. Dzięki Tobie jest również z nami Kiri, która bardzo przypomina Ciebie temperamentem i charakterem. Tobie zawdzięczają terierki dom u nas. Pamiętając o Tobie, pomagam porzuconym zwierzakom, i teraz już wiem, że przygarnięte zwierzątko kocha bezgranicznie i mocniej... [/FONT]
    [FONT=Verdana]Sabisiu, wiesz, że mogłabym długo jeszcze opowiadać i wspominać, tyle nas przecież łączyło... [/FONT]

śliczne dwie Panny

• Posted

Witaj Jagoda,
    Sabcia

• [quote name='AgusiaTerierka']][FONT=Verdana]Sabciu, w moim sercu zajmujesz szczególne miejsce. Dzięki Tobie poznałam i pokochałam najpiękniejszą mordkę świata, i teraz wyznaję zasadę „semper ident – boxer”, „zawsze ten sam – bokser”. [/FONT][FONT=Verdana]
    Ta zasada, to również moja zasada, kiedyś nie uwierzyła bym że mogę zakochać się tak w tej rasie( obślimtańce,chrapiące:evil_lol:z zadartym nosem na dodatek:loveu:), a teraz już wiem że jeden bokser musi być zawsze w moim domu nie wyobrażam sobie bez nich życia:loveu: będą ze mną dopóki tylko starczy mi sił :)

[/FONT]"A kiedy ostatnia godzina przyjdzie na człowieka
    to na progu tego drugiego wszechświata będą nań
    czekać wszystkie zwierzaki, dla których był dobry.
    Będą swym zwyczajem machać ogonami i wpatrywać się w Boskie Oblicze
    a w ich spojrzeniach będzie zawarta prośba:
    Panie Boże, my wiemy, że to grzesznik, ale nie bądź zbyt surowy ON BYŁ DLA NAS DOBRY"....

marzę żeby tak było...

Pozdrowionka dzieczyny :)
    [FONT=Verdana] [/FONT]

Posted

[quote name='Agunia-Pańciunia)']Agucha.....
    jestes niesamowita...
    poplakalam sie ...rzadko sie zdarza spotkac ludzi ktorzy takie piekno maja w sercu......
    i nie zmieniaj tego....:loveu:

[quote name='evaxon']

• wspaniałą suczką była :-(
    pieknie nam ja przedstawiłas, tyle ciepła byje z twoich słów.

p.s-witaj :)

• [quote name='fidelek2']Przepięknie o Niej napisałaś...Słowa przepełnione ogromna miłoscią...

Witamy dziś, w kolejny gorący dzień :lol:

[quote name='KarolaBox']Smutny dziś dzień... Sabcia była piękną boksereczką i zajmuje bardzo ważne miejsce w Waszych sercach... na pewno sie kiedyś spotkacie... jesteście wyjątkowi...

[quote name='ferraribox']
    Poryczałam się jak dzieciak.Jadziu jesteś wspaniała a Sabcia i wszystkie twoje psiaki to szczęściarze.Fajnie,że jesteś.

[quote name='Imbir1']Witajcie dziewczyny w ten jeszcze chłodny poranek:cool3:

Dla Sabci

• [quote name='Kate I Luka']....nie wyświetlił mi się wczoraj ten post.... nie widziałam, że tu tak pięknie napisane o Sabci...
    Jagoda...poryczałam się w pracy czytając te piękne słowa, które napisałaś...
    Zazdroszczę Ci tej miłości , która masz w sercu. Oby nigdy nie zelżała.

[quote name='bonita']Witaj Jagoda,
    Sabcia

• [FONT=Verdana]Ta zasada, to również moja zasada, kiedyś nie uwierzyła bym że mogę zakochać się tak w tej rasie( obślimtańce,chrapiące:evil_lol:z zadartym nosem na dodatek:loveu:), a teraz już wiem że jeden bokser musi być zawsze w moim domu nie wyobrażam sobie bez nich życia:loveu: będą ze mną dopóki tylko starczy mi sił :)[/FONT]

[FONT=Verdana][B]marzę żeby tak było...[/FONT]

[FONT=Verdana]Pozdrowionka dzieczyny :)[/FONT]
    [font=Verdana]

Dziękuję Wam, Dziewczyny...

Posted

Agusiu Terierko, dawno nie czytalam tak wzruszajacych wspomnien o psiaku....zaluje tylko, ze nie weszlam na ten watek w domu...bo w pracy nie mozna sobie poplakac :bigcry: