Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='doddy']Bardzo Wam dziękuję. Ja robię ogłoszenia do wydrukowania jeszcze i zabieram się do pracy z szukaniem domu, by sunia wyleczona z lecznicy mogła jechać do nowego domu.[/quote]

doddy jak mozesz to wyslij na pw ogloszenie to zamiescimy go u naszego weta

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_beatka_']Ci ludzie sobie domy budują za pieniądze które powinny pomagać zwierzętom...to wlaśnie jest XXI wiek.....[/quote]

Już jeden kierownik schronu z Radomia wyleciał:diabloti: , może ten też powinien tak skończyć? :angryy: ? Gdzie jest Ligota?? Jakie województwo??

Posted

ligota obok wroclawia...iza szumilewicz naslala na nich inspekcje, nie wiadomo jak sie skonczy sprawa....ale jak dla mnie kierownik poleci napewno, tylko co z tymi biednymi psiakami...?uspia je?:placz:

Posted

Jesteśmy po wizycie u dermatologa.

Dziś Dr pobrała jeszcze raz zeskrobinę ze skóry, ponieważ na jej oko Mamba ma nużyce a nie świerzba czy grzyby.

Zeskrobina ponownie nic nie wykryła.
Dr jednak tłumaczy to tym, że jeśli nużeniec jest od dłuższego czasu ujawniony, może nie wychodzić w zeskrobinach. Jedyną metodą potwierdzenia obecności nużeńca jest pobranie wycinków skóry do badania histopatoligicznego. Wycinki skóry zostaną pobrane jutro w narkozie, a przy okazji zostanie zrobiony rtg płuc dla sprawdzenia czy wszystko jest w porządku.

Dr wyklucza raczej świerzba, motywując to tym, że było by więcej strupów na ciele.

W kierunku grzybów, sprawdziliśmy na szybko skórę lampą Woodsa. Nic się na zielono nie świeciło.

Jutro zostanie także pobrana zeskrobina w kierunku grzybów i wysłana na mikrobiologię dla pewności.

Sunia cały czas dostaje leki w zastrzykach. Będzie kąpana raz na 5 dni.

Na wzmocnienie sunia dziś dostała Scanomune w kapsułkach.

Ponadto dziś odebrałam wyniki krwi. Jest anemia, robaczki.

MCV(ŚOK): 70,00
Erytrocyty:3,80mli/mm3
Hematokryt: 26,50%
Hemoglobina:9,40g/dl
Leukocyty:21,10tys./mm3
Trombocyty:401,00tys./mm3
Neutrofile pałeczkowate:2,00%
Neutrofile segmentowate:74,00%
Eozynofile:5,00%
Limfocyty:19,00%
w obrazie krwinek czerwonych anizocytoza ob.makro.,normo i mikro.,oligo. znaczna, polich. nieznaczna

Wykonano biochemię krwi
ALT(GPT): 81,50
AST(GOT): 36,60
Białko całkowite: 7,49g/dl
AP(Fosfataza zasadowa): 96,90
Kreatynina: 0,80mg/dl
Mocznik: 33,00mg/dl

Sunia zostanie odrobaczona, oraz dostanie leki osłonowe na wątrobę.

Posted

doddy a jakie sa rokowania na wyzdrowienie?

choroby skóry są najgorsze, jak się taki cholernik nużeniec przypalęta to ciągle są jakies problemy, biedna mambusia, dobrze ze cioteczka doddy dba o nia:loveu:

Posted

[quote name='_beatka_']ligota obok wroclawia...iza szumilewicz naslala na nich inspekcje, nie wiadomo jak sie skonczy sprawa....ale jak dla mnie kierownik poleci napewno, tylko co z tymi biednymi psiakami...?uspia je?:placz:[/quote]

beatka - błagam - zapoznaj się z tematem. z Twojej wypowiedzi jedynie stwierdzenie "ligota obok wroclawia" pokrywa się z prawdą.....

Posted

[URL]http://www.amstaff.civ.pl/forum/viewtopic.php?p=141637&sid=167c561d299671d94ad92cec2cbdbf9e[/URL]

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( nie moge na to patrzec, ten amstafem jeden taki jasny... jakie ma łapki :-(

musze zrobic przelew nie ma co :-(

co za bezczelni ludzie pracują w tym schronisku by tak wykonczyc psy !!!!!!

dobrze ze ja ide na ochrone srodowiska itp , bede sie w przyszlosci zajmowac takim czyms:angryy:

Posted

tak pomyslalam ze moze zalozyc aukcje na allegro i moze uda sie pozbierac cegielki ??

[SIZE=1][COLOR=#000080][QUOTE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]Gdy bylem maly moje wyglupy bawily cie do lez. Bylem Twoim przyjacielem, ktory nieodstepowal cie na krok. Calowales, tuliles.. Plynely dni..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]Pewnego dnia poszlismy na spacer, lecz zamiast zabaw przywiazales mnie do drzewa i odeszles.. Jakims cudem udalo mi sie przegrysc sznur.. Bieglem lecz nie nadazylem, staralem sie nie zgubic kierunku w ktorym sie oddaliles. Bieglem i bieglem.. Ide za czlowiekiem ktory rzuca we mnie kamieniem, krzyczy .. Wkoncu pojawia sie czlowiek- mam nadzieje zezaprowadzi mnie do ciebie..[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]To nie moj dom.. W powietrzu wisi smierc, przerazony slysze szczek.. Zamykaja mnie w ciasnym, zimnym boksie.. Przyjda kopna, rzuca we mnie czyms.. Inne psy choruja, co noc ktorys z nich skomlac umiera.. Probuje uciekac, udaje mi sie wydostac - wpadam w zasadzke- pogryzly mnie psy.. Czuje bol, przerazliwy bol, krwawie.. Jestem sam, zimno mi i ten narastajacy bol.. Smierc jest coraz blizej .. Boje sie.. POMOZ MI !!![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]Mamba i Benio zostaly wyciagniete ze "schroniska" W ligocie , aktualnie przebywaja pod opieka Fundacji POLSKI POLO KLUB. Sa leczone przez najlepszych specjalistow. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]Potrzebna jest pomoc finansowa na leczenie i pobyt Mamby i Benia w szpitalu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=1][COLOR=#000080]Dochod ze sprzedazy zdjec Mamby i Benia zostana przeznaczone na ich leczenie. Kazda zlotowka to dla nich dar serca .. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=#000080]Badzmy glosem tych, ktore nie mowia, Dzieki nam beda mogly przemowic. Badzmy ich obroncami, walczmy za nich az swiat naprawi ten stan rzeczy !!![/COLOR][/SIZE]

[/QUOTE]

moze byc taki tekst ?? Moze cos dopisac, poprawic ?? [/COLOR][/SIZE]

Posted

:shake: Naprawde brak słów co tam się dzieje. Przecież sama nazwa schronisko wywodzi się od schronienia, a tym psom chyba było już lepiej kiedy się błąkały. To chyba jest śmiertelnisko. :shake: Kiedy takimi instytucjami zaczną się zajmować ludzie którzy chcą jak najlepiej dla tych wspaniałych stworzeń? Kiedy? Dofinansowania z UE ida do prywatnych kieszeni a nie po to by warunki były lepsze.My dogomaniacy mamy po jeden, dwa, trzy czworonogi, jak mamy zapewnić tym stworzeniom skrzywdzonym przez "kwaziludzi" normalne warunki??:angryy: