Chiko Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='doddy']Bardzo Wam dziękuję. Ja robię ogłoszenia do wydrukowania jeszcze i zabieram się do pracy z szukaniem domu, by sunia wyleczona z lecznicy mogła jechać do nowego domu.[/quote] doddy jak mozesz to wyslij na pw ogloszenie to zamiescimy go u naszego weta Quote
Ivory Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='_beatka_']Ci ludzie sobie domy budują za pieniądze które powinny pomagać zwierzętom...to wlaśnie jest XXI wiek.....[/quote] Już jeden kierownik schronu z Radomia wyleciał:diabloti: , może ten też powinien tak skończyć? :angryy: ? Gdzie jest Ligota?? Jakie województwo?? Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 ligota obok wroclawia...iza szumilewicz naslala na nich inspekcje, nie wiadomo jak sie skonczy sprawa....ale jak dla mnie kierownik poleci napewno, tylko co z tymi biednymi psiakami...?uspia je?:placz: Quote
Kasia_82 Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Co to za schronisko ktore doprowadza psy do takiego stanu :angryy: Czy udalo sie wyciagnac tego czwartego psa ? Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 póki co sytuacja jest fatalna, nie chcą wydawać psów przez ten caly szum...już wiedzą co się święci... Quote
madzia20sosnowiec Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 moge skopiowac bannerek i wrzucic do siebie na podpis?;) Quote
doddy Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Jesteśmy po wizycie u dermatologa. Dziś Dr pobrała jeszcze raz zeskrobinę ze skóry, ponieważ na jej oko Mamba ma nużyce a nie świerzba czy grzyby. Zeskrobina ponownie nic nie wykryła. Dr jednak tłumaczy to tym, że jeśli nużeniec jest od dłuższego czasu ujawniony, może nie wychodzić w zeskrobinach. Jedyną metodą potwierdzenia obecności nużeńca jest pobranie wycinków skóry do badania histopatoligicznego. Wycinki skóry zostaną pobrane jutro w narkozie, a przy okazji zostanie zrobiony rtg płuc dla sprawdzenia czy wszystko jest w porządku. Dr wyklucza raczej świerzba, motywując to tym, że było by więcej strupów na ciele. W kierunku grzybów, sprawdziliśmy na szybko skórę lampą Woodsa. Nic się na zielono nie świeciło. Jutro zostanie także pobrana zeskrobina w kierunku grzybów i wysłana na mikrobiologię dla pewności. Sunia cały czas dostaje leki w zastrzykach. Będzie kąpana raz na 5 dni. Na wzmocnienie sunia dziś dostała Scanomune w kapsułkach. Ponadto dziś odebrałam wyniki krwi. Jest anemia, robaczki. MCV(ŚOK): 70,00 Erytrocyty:3,80mli/mm3 Hematokryt: 26,50% Hemoglobina:9,40g/dl Leukocyty:21,10tys./mm3 Trombocyty:401,00tys./mm3 Neutrofile pałeczkowate:2,00% Neutrofile segmentowate:74,00% Eozynofile:5,00% Limfocyty:19,00% w obrazie krwinek czerwonych anizocytoza ob.makro.,normo i mikro.,oligo. znaczna, polich. nieznaczna Wykonano biochemię krwi ALT(GPT): 81,50 AST(GOT): 36,60 Białko całkowite: 7,49g/dl AP(Fosfataza zasadowa): 96,90 Kreatynina: 0,80mg/dl Mocznik: 33,00mg/dl Sunia zostanie odrobaczona, oraz dostanie leki osłonowe na wątrobę. Quote
_beatka_ Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 doddy a jakie sa rokowania na wyzdrowienie? choroby skóry są najgorsze, jak się taki cholernik nużeniec przypalęta to ciągle są jakies problemy, biedna mambusia, dobrze ze cioteczka doddy dba o nia:loveu: Quote
dziuba Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 [quote name='_beatka_']ligota obok wroclawia...iza szumilewicz naslala na nich inspekcje, nie wiadomo jak sie skonczy sprawa....ale jak dla mnie kierownik poleci napewno, tylko co z tymi biednymi psiakami...?uspia je?:placz:[/quote] beatka - błagam - zapoznaj się z tematem. z Twojej wypowiedzi jedynie stwierdzenie "ligota obok wroclawia" pokrywa się z prawdą..... Quote
AguŚ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [URL]http://www.amstaff.civ.pl/forum/viewtopic.php?p=141637&sid=167c561d299671d94ad92cec2cbdbf9e[/URL] :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( nie moge na to patrzec, ten amstafem jeden taki jasny... jakie ma łapki :-( musze zrobic przelew nie ma co :-( co za bezczelni ludzie pracują w tym schronisku by tak wykonczyc psy !!!!!! dobrze ze ja ide na ochrone srodowiska itp , bede sie w przyszlosci zajmowac takim czyms:angryy: Quote
_beatka_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 dobrze w takim razie może wogóle nie bede się wypowiadać.... Quote
pati Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 i po co sie od razu obruszac na prawde nie w tym rzecz Quote
Iv Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Dziewczyny, w okolicach Wroclawia jest kilka Ligot :roll: . Sprawdzalam na mapie. Quote
invictus hilaritas Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 tak pomyslalam ze moze zalozyc aukcje na allegro i moze uda sie pozbierac cegielki ?? [SIZE=1][COLOR=#000080][QUOTE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Gdy bylem maly moje wyglupy bawily cie do lez. Bylem Twoim przyjacielem, ktory nieodstepowal cie na krok. Calowales, tuliles.. Plynely dni..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Pewnego dnia poszlismy na spacer, lecz zamiast zabaw przywiazales mnie do drzewa i odeszles.. Jakims cudem udalo mi sie przegrysc sznur.. Bieglem lecz nie nadazylem, staralem sie nie zgubic kierunku w ktorym sie oddaliles. Bieglem i bieglem.. Ide za czlowiekiem ktory rzuca we mnie kamieniem, krzyczy .. Wkoncu pojawia sie czlowiek- mam nadzieje zezaprowadzi mnie do ciebie..[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]To nie moj dom.. W powietrzu wisi smierc, przerazony slysze szczek.. Zamykaja mnie w ciasnym, zimnym boksie.. Przyjda kopna, rzuca we mnie czyms.. Inne psy choruja, co noc ktorys z nich skomlac umiera.. Probuje uciekac, udaje mi sie wydostac - wpadam w zasadzke- pogryzly mnie psy.. Czuje bol, przerazliwy bol, krwawie.. Jestem sam, zimno mi i ten narastajacy bol.. Smierc jest coraz blizej .. Boje sie.. POMOZ MI !!![/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Mamba i Benio zostaly wyciagniete ze "schroniska" W ligocie , aktualnie przebywaja pod opieka Fundacji POLSKI POLO KLUB. Sa leczone przez najlepszych specjalistow. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Potrzebna jest pomoc finansowa na leczenie i pobyt Mamby i Benia w szpitalu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Dochod ze sprzedazy zdjec Mamby i Benia zostana przeznaczone na ich leczenie. Kazda zlotowka to dla nich dar serca .. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080][/COLOR][/SIZE] [SIZE=1][COLOR=#000080]Badzmy glosem tych, ktore nie mowia, Dzieki nam beda mogly przemowic. Badzmy ich obroncami, walczmy za nich az swiat naprawi ten stan rzeczy !!![/COLOR][/SIZE] [/QUOTE] moze byc taki tekst ?? Moze cos dopisac, poprawic ?? [/COLOR][/SIZE] Quote
_beatka_ Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 [SIZE=2][COLOR=#000080] jak dla mnie super pomysl:multi:i daj dużo zdjęć zeby ludzie zobaczyli w jakim one są oplakanym stanie...:placz:[/COLOR][/SIZE] Quote
KasiaM Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Naprawdę brak słów dla takiego okrucieństwa:angryy: :angryy: :angryy: :-( Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!! Quote
invictus hilaritas Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 gothika dzieki wielkie za pomoc :) Togo tez zaraz bedzie ;) Quote
Ivory Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 :shake: Naprawde brak słów co tam się dzieje. Przecież sama nazwa schronisko wywodzi się od schronienia, a tym psom chyba było już lepiej kiedy się błąkały. To chyba jest śmiertelnisko. :shake: Kiedy takimi instytucjami zaczną się zajmować ludzie którzy chcą jak najlepiej dla tych wspaniałych stworzeń? Kiedy? Dofinansowania z UE ida do prywatnych kieszeni a nie po to by warunki były lepsze.My dogomaniacy mamy po jeden, dwa, trzy czworonogi, jak mamy zapewnić tym stworzeniom skrzywdzonym przez "kwaziludzi" normalne warunki??:angryy: Quote
invictus hilaritas Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 Aukcja na allegro ruszyla : [URL]http://www.allegro.pl/item163403666_okrutnie_okaleczone_chore_psy_pomoz_im_.html[/URL] dajcie gdzie mozecie !! Quote
Recommended Posts