Gamba Posted November 27, 2007 Author Posted November 27, 2007 [quote name='tamb']Ostatnio z wyjazdu zawodowego przywiozłam sukę ze szczeniakami i ku zdziwieniu wszystkich dostała cieczki (jeszcze karmiła małe). Ze względu na mojego Ozziego ( nie jest wykastrowany), dostała zastrzyk na zatrzymanie cieczki z terminem sterylizacji 3 miesiące. Zastrzyk ma działania uboczne u suk, które nie będą sterylizowane ale jeśli masz zamiar wysterylizować Żanetę, to może zrób to samo. Sunia szybciej byłaby u Ciebie szczęśliwa.[/quote] Żaneta bedzie poddana sterylce, nawet nie ma mowy aby tak nie było! Nawet nie mialem pojecia, że takie zastrzyki istnieją!A jak one dzialają, bo rozumiem, że nie dzialają natychmiast i suka juz nie wytwarza zapachu itd.! Quote
tamb Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 U mojej suki pojawiło się krwawienie, zrobiłam usg bo nie wierzyłam, że w czasie karmienia może pojawić się cieczka. Okazało się, że cieczka. Po zastrzyku natychmiast zniknęły objawy. Quote
Gamba Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Jakby nie patrzeć Żaneta nadal szuka domu.Ktoś chętny na taką śliczną sunię ? :cool3: Quote
hop! Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Gamba, mam nadzieję, że nie zmienisz zdania i już niedługo Żanetka będzie u Ciebie na tymczasie. Znów umieszczam ją w podpisie. Quote
Gamba Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 [quote name='hop!']Gamba, mam nadzieję, że nie zmienisz zdania i już niedługo Żanetka będzie u Ciebie na tymczasie. Znów umieszczam ją w podpisie.[/quote] Nie mam najmniejszeg zamiaru zmianiać zdania odnośnie Żanety!:shake: Quote
quasimodo Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 I co słychać? Kiedy sunia ma szansę zamieszkać z Tobą? Quote
Gamba Posted December 19, 2007 Author Posted December 19, 2007 Już ustalone jest, że Żaneta jedzie do mnie, do Wrocławia zaraz po Nowym Roku!Myślę, że bede miał wtedy parę dni wolnego z pracy, abym mógł z nią posiedzieć!No i jestem ciekawy jak to będzie ...hmmm...:razz: Quote
hop! Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Bardzo się cieszę. :) Tylko, żeby do tego czasu nie zniknęła... Quote
Gamba Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 Tak sobie podniosę wątek Żanety :eviltong: A przy okazji napiszę, że 3 stycznia Żaneta będzie już u mnie!Dostałem parę dni wolnego, więc sobie z nią posiedzę, poobserwuję jej relacje z Kalifem itd. Mam troszkę pietra jak to bedzie, ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło! Przy okazji chciałbym życzyć wszystkim odwiedzającym wątek Żanety a niestety nie jest nas dużo, może się to zmieni :cool3:) Szczęśliwego Nowego Roku :loveu::loveu: Powoli już pisze tekst na ogłoszenia, wyprawka już zrobiona ...:cool1: Quote
Gamba Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Od wczoraj Żaneta jest już u mnie! :cool3: Jest niesamowita, odsypia sobie teraz cały rok i atrakcje wczorajszego dnia!Jazdę pociągiem, weta, tramwaj i taksówkę !Wszystko zniosła dzielnie i nie było najmniejszych problemów!Jest troszeczkę autystyczna, a mianowicie przerażona zaistaniałą sytuacją!Wygląda tak jakby chciała powiedziec "czy mogę tu zamieszkać, już mnie nie wyrzucisz ?" Nie załatwia się w domu, ładnie wytrzymała do spacerku! Quote
zasadzkas Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Gamba, trzymam kciuki za sunię, żeby odsapnęła i pokazała swój dobry charakter ;) Quote
Gamba Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Myslę, że wszystko będzie dobrze! Fakt faktem Żaneta szuka domu, bo ja niestety nie mam mozliwości zatrzymać jej na stałe! Wczoraj została wykapana, bo smierdziała okrutnie :evil_lol:! Wczoraj Żaneta przy spotkaniu z królikiem,chciała go karmić!Leżała a królik sobie łaził, podszedł do niej a ona uniosła noge i ryjkiem popychała go do sutków!Niby ma te swoje 3-4 latka a zachowuje się jak starszy zmeczony życiem pies! Quote
Gamba Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Zmieniłem pierwszy post troszeczkę, aby łatwiej było się poruszać! Quote
hop! Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Czy Żanetka nie ma przypadkiem ciąży urojonej? Co powiedział wet? Trzeba ją pewnie odrobaczyć, zaszczepić... Potem sterylka. Potrzebna będzie kasa. W razie czego wystawię bazarki i dorzucę coś od siebie. Quote
Gamba Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 [quote name='hop!']Czy Żanetka nie ma przypadkiem ciąży urojonej? Co powiedział wet? Trzeba ją pewnie odrobaczyć, zaszczepić... Potem sterylka. Potrzebna będzie kasa. W razie czego wystawię bazarki i dorzucę coś od siebie.[/quote] Żaneta jest już odrobaczona, zaszczepiona, odpchlona no i przede wszystkim wykapana :eviltong:Full serwis ma ! Wet powiedział, że jest zdrowa tylko troszeczkę wychudzona!No i nie ma ciązy urojonej tylko ma... cieczkę!Moje zdziwienie było ogromne, bo przeciez tą cieczkę miała w grudniu!Tak mi powiedziano w schronisku i tak sam widzialem!W kazdym bądz razie tego wet mi nie powiedzial!Dlaczego ? Nie mam pojęcia... Po przyjechaniu juz do Wrocławia i spotkaniu się z moim Kalifem tego cudu sie dowiedzialem!Akurat wtrafilem na moment kiedy to .Żaneta ma odruch tolerancji :evil_lol:Przemeczyłem sie trzy dni i juz nie wytrzymałem!Żaneta z cieczką wczasuje się u mojego kolegi z pracy i jest niesamowicie grzeczna!Nie załatwia sie w domu i jest masakrycznie spokojna i przytulaśna! Potem napiszę resztę, bo własnie do niej jadę! Quote
Gamba Posted January 6, 2008 Author Posted January 6, 2008 Jeżeli chodzi o sterylkę to trzeba poczekać az się wycieczkuje i dojdzie do siebie (suczka jest przerażona a jednocześnie bardzo ufna ), da zrobic ze sobą wszystko i to dosłownie!Była dzis ze mną na spacerku i w sklepie zakupic zabaweczki i resztę drobiazgów niezbędnych do szczęsliwego życia :loveu:!Problem jest z jedzeniem, gdyż Żaneta nie za bardzo chce jesc suche (jadła przez rok w schronisku) ale łakoma jest na domowe! Quote
quasimodo Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Jak to dobrze, że Żanetka jest już u Ciebie i że jest taka urocza i grzeczna, bo to zwiększa jej szansę na znalezienie stałego domku!!! Może z czasem polubi też suche żarcie? Quote
Gamba Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [quote name='quasimodo']Jak to dobrze, że Żanetka jest już u Ciebie i że jest taka urocza i grzeczna, bo to zwiększa jej szansę na znalezienie stałego domku!!! Może z czasem polubi też suche żarcie?[/quote] Myślę, że nie będzie miała wyboru :cool1:.Nie zamierzam gotować (smród spalenizny jest okropny:evil_lol:)! Teraz Żaneta zwana Lalką żywi się puszkami mięsnymi, zmieszanymi z suchą Eukanubą.Jakoś jej to powoli wchodzi, ięc myślę, że tak źle nie edzie! Quote
quasimodo Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Gamba']Myślę, że nie będzie miała wyboru :cool1:.Nie zamierzam gotować (smród spalenizny jest okropny:evil_lol:)! Teraz Żaneta zwana Lalką żywi się puszkami mięsnymi, zmieszanymi z suchą Eukanubą.Jakoś jej to powoli wchodzi, ięc myślę, że tak źle nie edzie![/quote] Pewnie, że będzie dobrze! Polubi! Nasza sunia tez jest wybredna, a je podobne zestawienie - sucha plus z puszki... Tylko czasem trzeba jej zmieniać firmy, bo po jakimś czasie marudzi... A jak się czuje? Quote
Gamba Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='quasimodo']Pewnie, że będzie dobrze! Polubi! Nasza sunia tez jest wybredna, a je podobne zestawienie - sucha plus z puszki... Tylko czasem trzeba jej zmieniać firmy, bo po jakimś czasie marudzi... A jak się czuje?[/quote] Żaneta czuje sie doskonale, a przynajmniej mam takie wrażenie:cool1: Nauczyła sie juz wskakiwać na łózko i tak spedza dnie,wychodzi na spacery.Nie ciągnie na smyczy,nie zaczepia innych suk...ale zaczepia psy z wiadomych wzgledow :p!Jeszcze jest chudzinka ale pracujemy nad tym!Biedactwo nie wiedziała jak zabrać sie do świńskiego ucha :shake:!Za parę tygodni czeka ją sterylka, no chyba ze zabieg bedzie juz w nowym domu! Narazie lezy na kanapie i odpoczywa po roku spedzonym w schronisku! Tylko z imieniem jest problem, bo... łapie sie na tym ze wołam na nią Lalka, laleczka lub Lalusia!:loveu: Quote
Gamba Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 Piekna marmurkowa suczka, która lubuje sie w polowaniu na gołebie :cool1: przypomina sie na pierwszej stronie! Quote
Recommended Posts