Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='esperanza'][B]W wyniku awarii zniknęły posty z ubiegłego tygodnia.
[/B]W pierwszym poście wątku jest rozliczenie wpłat.[/QUOTE]

Esperanza, z tego samego powodu ponawiam swoje podziękowania za wpłatę 300zł, która zasiliła puste konto mojej podopiecznej Diary !!!

Posted

[quote name='esperanza']W wyniku awarii zniknęły posty z ubiegłego tygodnia.
W pierwszym poście wątku jest rozliczenie wpłat.[/QUOTE]

Esperanzo na pierwszej stronie jest stare rozliczenie, warto b, niestety wiem- pracochłonne, wstawić to aktualne, na dzisiaj . Łaciata sunia z Kruszewa ma obecnie imię Diuna , pięknie robi siad, waruj i cudnie podaje łapki . Chamburger nazywany teraz Ambero miziak, ale jak tylko się go wypuści na duży wybieg... nie słyszy, nie widzi i ukutecznia szalone biegi. Westa niezwyklej urody ruda duża sunia jeszcze ciut ,ciut nieufna; chcę ale troszke się boję, jak juz się ją dorwie daje sie miziać, całować :) Cudem, sposobem udalo się nareszcie zrobić ładne foty Amberowi- gwizdek ( pięknie postawił uszy) i smycz ( wreszczie usiadł na d....e lub stał obok wolontariuszki ) Ewa

Posted

Bardzo proszę o pomoc- trzeba zabrać na dt 2 szczeniaki, maleńkie, zaniedbane, 3 miesięczne! Mam zajęty bdt przez Velę i kota!

[URL=http://img23.imageshack.us/i/dsc0356p.jpg/][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/114/dsc0356p.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img259.imageshack.us/i/dsc0387eb.jpg/][IMG]http://img259.imageshack.us/img259/5426/dsc0387eb.jpg[/IMG][/URL]

Posted (edited)

malagos jedynie schronisko w Kruszewie przychodzi mi na myśl.
Niczyje na razie nie weźmie nic, dopóki nie wydamy przynajmniej kilku psów.
Sytuacja staje się niewesoła, bo mamy same trudne przypadki do adopcji, z czego większość przebywa w hotelach, bo nie mamy domów tymczasowych.
Wczoraj wrócił do nas z adopcji szczeniak.

Rozliczenie było, ale z powodu awarii znikło.

Wklejam jeszcze raz:

Stan na 06.04.2012:

1. Dwa duże psy (samce) pozostały w tymczasowej przechowalni na terenie wysypiska w Różanie w warunkach przybliżonych do warunków schroniskowych;
przebywają w jednym kojcu, mają budę z dwoma wejściami z dużą ilości słomy, są codziennie karmione- suchą karmą i gotowanym jedzeniem;

2. Dziewięć psów (7 suczek i 2 samce) przebywa w schronisku w Kruszewie w kojcach zewnętrznych. Są karmione 2 razy dziennie- posiłek ciepły- mięso gotowane i suchą karmą z dodatkiem oleju i witamin (zostały przekazane przez Stowarzyszenie)

3. Bazylia, Ida, Mirka, Burka,Niunia i Maksia przebywają w hotelu koło Grójca

4. Szczeniak Córuś przebywa w domu tymczasowym w Warszawie, w warunkach domowych

5. Lisek, Sonia, Rysia i Arielka przebywają pod opieką Fundacji Dr Lucy w Gaju

6. Trzy psy- suczka i 2 samce podlegają opiece "Psa na Zakręcie".

7. Karolek i Kopiejka podlegają opiece wolontariuszy Fundacji Viva i przebywają w klinice w Łazach

Stan finansowy na 06.04.12:
- z wpłat bezpośrednio na konto: 36706,90zł

Wydatki:
01.02 186zł- leczenie szczeniąt w klinice Multivet
04.02 778,05zł karma i przysmaki
04.02 404,66zł transporter, obroże, Omegan, Gammolen i witaminy
16.02 500zl zaliczki na leczenie w Bobrowcu
20.02 9,99zł- preparat odkażający
20.02 30,65zł buty dla Idy
20.02 11,19zł adresówki
20.02 302,31zł karma Trovet Intestinal
21.02 2033zł za leczenie w Bobrowcu
03.03. 172,31zł szelki, smycze
15.03 3166zł pobyt i leczenie psów w Bobrowcu
28.03 113,00zł Fiprexy dla psów
30.03 70,55zł żwacze, gryzaki
31.03 300zł transport Soni, Liska, Arielki i Rysi do Gaju (748km)
02.04 2 193,00zł pobyt i leczenie psów w Bobrowcu (w lutym)
05.04 630zł pobyt Blacky, Whity i Ruby w hotelu Psia Wioska
06.04 2 574,22 pobyt i leczenie Liska w klinice "Puławska"
06.04 2 882,56 pobyt i leczenie Maksi w klinice "Puławska"
06.04 3 104,50 pobyt i leczenie Soni w klinice "Puławska"
plus 2756,00zł za pobyt i leczenie psów w Bobrowcu
plus 2434zł za leczenie i pobyt Karolka i Kopiejki od 15.02 do 10.03 w klinice w Łazach
w sumie: 24651,77zł

Dary:
- 15kg karmy Arion, parówki i posłania,RC Convalescent- Kasia N.
- posłania, materace i karma- inga.mm
- RC Convalescent- kasztanowa
- obroże i smycze- Daria z Ostrowi i znajomi
- posłania- Asia R.
- posłania i karma, obróżki i ubranka- Zefirek i Agnieszka F.
- posłania, kurtki- sleepingbyday
- posłania, koce, smycz, miski, Convalescent dla Soni- Aleksander Macedoński
- smycze, obroże, karma- Karolina
- 500kg karmy dla psów z problemami ze skórą i schorzeniami nerek i serca oraz kubraki i smakołyki- organizacja J.M.V.R. Holandia
- około 350 kg karmy Techni-cal od firmy Bakpol
- gryzaki, kocyki, obróżka, miski od Ani i Łukasza P.
- 318kg karmy Techni-cal od firmy Bakpol
- karma i artykuły zoologiczne z Akademii Leona Koźmińskiego
- posłania dla psów od Zefirek i Agnieszki F.
- 60 misek od Kasi z Grochowa
- 15 kg karmy Arden Garner oraz posłania, koce, kołdry od inga.mm

Edited by esperanza
Posted

dziewczyny, zajrzyjcie tu
[h=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/208342-szok-szok-PSI-KO%C5%9ACIOTRUP-w-super-DT-jest-powolutku-szykowany-do-adopcji"]szok.....szok - PSI KOŚCIOTRUP - w super DT, jest powolutku szykowany do adopcji[/URL][/h]po Lolusiu zostały pieniądze.
Zgłosiłam Was i Vincenta

Posted

Wiadomo jak pieski się mają??? Chętnie bym je odwiedziła, ale nie mam jak...brak i samochodu i czasu i kasy niestety.

[B]Malagos a co z tymi dwoma psiaczkami? Udało Ci się skombinować DT?[/B] Szkoda takich maluchów...

Posted

Plinka, udało się !! Niewiarygodne, ale one już od wczoraj są w dt w Warszawie! :) Męczyłam dziewczyny z mikropsiaków, Karolina znalazła wolny dt u Oli, a przewiozła je Wiga38 (po prostu na moja prośbę wsiadała po pracy w samochód, przyjechała do mnie 100 km, zapakowałyśmy psiaki i wróciła do Warszawy). Ot, tak jakby to robiła codziennie :). Ja tylko przetrzymałam złapane szczylki u siebie przez dobę, odrobaczyłam i odpchliłam je.

Posted

[quote name='malagos']Plinka, udało się !! Niewiarygodne, ale one już od wczoraj są w dt w Warszawie! :) Męczyłam dziewczyny z mikropsiaków, Karolina znalazła wolny dt u Oli, a przewiozła je Wiga38 (po prostu na moja prośbę wsiadała po pracy w samochód, przyjechała do mnie 100 km, zapakowałyśmy psiaki i wróciła do Warszawy). Ot, tak jakby to robiła codziennie :). Ja tylko przetrzymałam złapane szczylki u siebie przez dobę, odrobaczyłam i odpchliłam je.[/QUOTE]

Jakie cudne wieści :multi: żeby ze wszystkimi psiakami szło tak łatwo... Baaardzo się cieszę. Zawsze to o 2 szczęśliwe pieski więcej a to bardzo dużo ;) A jak widać ludzi o dobrym serduchu jest niemało. Wielkie ukłony w stonę Karoliny, Oli, Wiga38 no i Twoją oczywiście ;) Współpraca się opłaca :)

Posted

Bazarek na podopiecznych Stowarzyszenia "Niczyje"

[url]www.dogomania.pl/forum/threads/226052-Ksi%C4%99garnia-dla-dzieci-i-kuchenkowa-KUP-TERAZ-do-ko%C5%84ca-kwietnia-W-BUDOWIE-!!!?p=18982148#post18982148[/url]

Posted

Założyłam wydarzenie dla psiaków, ale bierze w nim udział tylko troszkę ponad 50 osób:
[url]http://www.facebook.com/events/192887127495872/[/url]
Zajrzyjcie tam proszę i skrobnijcie chociaż słówko.

Kopiejka ma cieczkę, więc sterylka się odwlecze.

Od przyszłego tygodnia ruszą sterylizacje psiaków przebywających w hotelu.

Posted

[quote name='esperanza']Założyłam wydarzenie dla psiaków, ale bierze w nim udział tylko troszkę ponad 50 osób:
[URL]http://www.facebook.com/events/192887127495872/[/URL]
Zajrzyjcie tam proszę i skrobnijcie chociaż słówko.

Kopiejka ma cieczkę, więc sterylka się odwlecze.

Od przyszłego tygodnia ruszą sterylizacje psiaków przebywających w hotelu.[/QUOTE]

Ja już weszłam na wydarzenie i udostępniłam, będę odwiedzać :)

Posted

Oczywiście, że chcemy!
Byłam zaraz po tym, jak wkleiłaś linka, ale poza Twoim wpisem nikt nie zareagował, więc pomyślałam, że wrócę na tamten wątek później.

Co mam tam napisać? Historię psiaków?

Posted

masz napisać, że jesteś z tego wątku i prosiśz o wsparcie.
Możesz napisac o zadłużeniu i ile psów jeszcze będzie leczonych, ile jest w hotelikach, ile w pdt.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Pewnie, że się przydadzą. Nie mam tylko jak odebrać.
Czy ktoś mógłby przewieźć z Piaseczna na Gocław?

Niunia ostatnio czuła się gorzej. Miała krwiste biegunki. Po antybiotyku i jednodniowej głodówce jest lepiej.
Suczka ma apetyt, nie widać po niej oznak bólu. Jednak cały czas musimy pamiętać, że ma nowotwór i w każdej chwili może nastąpić pogorszenie. W tym stanie nie może być poddana sterylizacji.

Ida niestety nie robi dużych postępów w socjalizacji. Prawdopodobnie jedyna szansa na przyspieszenie to umieszczenie jej w domu tymczasowym, gdzie stale będzie z człowiekiem. Niestety nie mamy dla niej domu tymczasowego :-(

Bazylia jutro będzie miała sterylizację, a Burka i Mirka bedą miały zdejmowane szwy po zabiegu.

Edited by esperanza