Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Abwarka']Bo to właśnie jest studium a nie studia :roll:[/quote]

No to na SGGW to jest całkiem coś innego niż na AR. Na AR żeby pójsć na te podyplomowe potrzebny jest dyplom magistra i wtedy podyplomówka trwa rok czyli dwa semestry(chociaż to i tak mało, zjazdy co dwa tygodnie to ile tego materiału będzie - tyle co nic).

Posted

[quote name='Moskva']. Na AR żeby pójsć na te podyplomowe potrzebny jest dyplom magistra .[/quote]
eee pogubilam sie, jesli pisze ze
[SIZE=2][SIZE=2]"potwierdzone ksero dyplomu ukończenia studiów wyższych" czyli może być tez inż ?? w końcu to też ukończone a można sobie kontunuowac mgr poźniej

pozdrawiam
[/SIZE][/SIZE]

Posted

Po inżynierskich też można.W kwestionariuszu, który trzeba wypełnic przy składaniu dokumentów są opcje:
[FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]uzyskany stopień: [/FONT][FONT=Times New Roman]licencjat [/FONT][FONT=Times New Roman]magister [/FONT][FONT=Times New Roman]inżynier[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][SIZE=2]Wstawia sie krzyżyk przy osiągniętym przez siebie stopniu.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][URL="http://gen.ar.wroc.pl/studia/rekrutacja.htm"][FONT=Verdana][SIZE=2]http://gen.ar.wroc.pl/studia/rekrutacja.htm[/SIZE][/FONT][/URL][FONT=Verdana][SIZE=2] <tu jest wszystko napisane.[/SIZE][/FONT][/FONT]

Studia mają planowo ruszyć od początku przyszłego roku akademickiego - ale to zależy od ilości chętnych.

Posted

[quote name='Moskva']No to na SGGW to jest całkiem coś innego niż na AR. Na AR żeby pójsć na te podyplomowe potrzebny jest dyplom magistra i wtedy podyplomówka trwa rok czyli dwa semestry(chociaż to i tak mało, zjazdy co dwa tygodnie to ile tego materiału będzie - tyle co nic).[/quote]

Zazwyczaj podyplomówki trwają dwa a nawet trzy semestry. A cena podobna, przynajmniej w Siedlcach ( chodzi mi o podyplomówki o innej tematyce).

• 4 months later...
Posted

ruszyly moja znajoma zadowolona chociaz ja jednak wyszlam z zalzenia ze niczego nowego mnie nie naucza i w sumie sie nie pomylilam;)

od pazdziernika wybieram sie natomiast na studia podyplomowe pt:D [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#ff4500][B]Wiedza o zastosowaniu zwierząt w terapii kontaktowej z człowiekiem[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Kostek']

od pazdziernika wybieram sie natomiast na studia podyplomowe pt:D [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#ff4500][B]Wiedza o zastosowaniu zwierząt w terapii kontaktowej z człowiekiem[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

a gdzie sa? :p

Posted

[quote name='Minio']KOńczyłam SGGW i za moich czasów w każdym akademiku miszkały psy.
W niektórych nawet kilkanaśccie. :lol:[/quote]
JA też po SGGW zootechnika(małe zwierzęta) nie mieszkałam w akademiku ale miałam znajomych którzy mieszkali z psami, musieli mieć tylko zgodę kierownika ale z tym chyba nie było problemu bo piesów było trochę.
Pozdrawiam absolwentów SGGW a szczególnie zootechników:multi:

Posted

[quote name='Abwarka']Ja studiowałam w Siedlcach zootechnikę i na V roku przychodziłam na zajęcia z psem:crazyeye:[/quote]
A ja w Warszawie bywałam z piesem , w katedrze hodowli szczegółowej to na stałe"pracuj" kilka psów. Nawet mieliśmy raz zajęcia z żywienia na których psy były niezbędne:evil_lol:

Posted

[quote name='Abwarka']Powiem wam jako absolwent zootechniki - ciężko jest o pracę w zawodzie:shake:[/quote]
To prawda ja 3 lata szukałam ,no moze też dlatego ,że mieszkałam nie w mieście a na wsi a tam żadnej ne ma pracy, ale mi sie marzy,żeby w sklpach zoologicznych o osoby po takich studiach lub chocia,ż po biologii pracowały a nie miłśnicy nie mający rzetelnej wiedzy albo nawet o zgrozo ludzie zupełnie się nie znajoący(ot interes jak inne) dotyczy to zwłaszcza sklepów gdzie sprzedaje się żywe zwierzęta.

Posted

[quote name='Abwarka']Powiem wam jako absolwent zootechniki - ciężko jest o pracę w zawodzie:shake:[/quote]
Zapomniałam dopisać,że pracuję teraz w salonie pielęgnacji zwierząt.

Posted

[quote name='Mudik']Zapomniałam dopisać,że pracuję teraz w salonie pielęgnacji zwierząt.[/quote]

ja tez absolwentka zootechniki:p tez wlasnie mysle o strzyzeniu psow,ale i tak nie moglabym tego robic na pelny etat, bo mam problem czasem z krzyzem hehe, ale wybieram sie na kursik i zobaczymy:cool3:

Posted

[quote name='Agnieszka i Ogiś']Chodzi o to że nie możesz sie pochylać czy długo stać?[/quote]

no wlasnie chodzi o to,ze jak kapie swojego psa i jestem nachylona 15minut to potem boli jak cholera, jedyne wyjscie to miec wanne z podnosnikiem:p , a nie wiem na ile krzyz doskwiera przy samym strzyzeniu,bo stac to moge;)