Ola164 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 [quote name='motyleqq']uwierz, jest wiele osób które odmawiają sobie wszystkiego, a nie byłyby w stanie wydać 200zł na ciachnięcie psa(nie mówię już o Justynie). ale to chyba nie znaczy, że w ogóle nie powinny go mieć. bo ja uważam, że psu jest lepiej w nawet najbiedniejszym domu, niż w schronie[/QUOTE] Też tak uważam. Nigdzie nie pisałam, że tacy ludzie nie powinni mieć zwierząt. Ważne, że będą tego psa kochać i szanować. Dla mnie po prostu zapobieganie zamiast leczenia jest przejawem odpowiedzialności za zwierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 [quote name='Ola164']Też tak uważam. Nigdzie nie pisałam, że tacy ludzie nie powinni mieć zwierząt. Ważne, że będą tego psa kochać i szanować. Dla mnie po prostu zapobieganie zamiast leczenia jest przejawem odpowiedzialności za zwierze.[/QUOTE] tak, ale nie zawsze ma się taką możliwość i to też trzeba zrozumieć. a poza tym uważam, że każdy przypadek powinien być rozpatrywany przez weta, a nie tak ciachać wszystko co się rusza ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 [quote name='motyleqq']tak, ale nie zawsze ma się taką możliwość i to też trzeba zrozumieć. a poza tym uważam, że każdy przypadek powinien być rozpatrywany przez weta, a nie tak ciachać wszystko co się rusza ;)[/QUOTE] Rozumiem, choć mam zupełnie inną opinie i do tego prawo. To to swoją drogą. Ale jeśli nie ma przeciwwskazań to naprawdę warto. Kilka godzin stresu i spokój święty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paula03 Posted July 24, 2012 Share Posted July 24, 2012 Hej, a może ktoś by zechciał opisać jak wyglądają treningi? :D Ogólnie napiszcie troszkę więcej :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 mi się dziś śniło, że nagle musiałam jechać już w sobotę, nie w pon, nie miałam nic przygotowane, a szef nie chciał wypłacić zaliczki :mdleje: (ale żeby nie było, nie mam takiego złego szefa, jest absolutnie spoko :lol:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merenwen Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Właśnie, byście napisali coś więcej o tym obozie, a nie tak półsłówkami rzucacie! :lol: (Mi się na przykład śniło, że poszłam zdawać ustną maturę z fizyki...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asti Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Jak to półsłówkami, całe dwa filmiki już mogliście zobaczyć! ;) My i Milka byłyśmy w grupie zaawansowanej, więc biegaliśmy całe torki (bądź ich fragmenty), a Wanda podpowiadała, co można zrobić inaczej, by pies pobiegł szybciej, zakręcił ciaśniej itd. W ciągu dnia były dwa treningi agility, jeden godzinny (na którym biegaliśmy wyżej wspomniane torki) i jeden półgodzinny (na którym uczyliśmy się bądź szlifowaliśmy przeszkody typu slalom czy koło). Treningi z Paulą trwały nawet 2,5h - wspominam je bardzo miło, Paula ma niesamowity dar do przekazywania wiedzy. Uczyliśmy się rzutów, słuchaliśmy o aportowaniu, rozgrzewce itd., każdy pies miał indywidualne sesje, dopasowane do jego poziomu zaawansowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirinna Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Mi sie snilo ze jade z 2 psami na oboz:) ale pogoda ma byc :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 nie mogę się doczekać zajęć z Paulą :) wprawdzie to głównie mój facet rzuca, a teraz strzelił focha, bo się dyski zjechały, a na obóz nie damy rady kupić nowych, jednak mam nadzieję że mimo to skorzystamy z jej wiedzy :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='Kirinna']Mi sie snilo ze jade z 2 psami na oboz:) ale pogoda ma byc :([/QUOTE] jaka pogoda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirinna Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Goraco i burze. Teraz sorawdzilam i cos sie zmienia ale ogolnie mialo lac temp. ok 25-30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulaa. Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 A ja jestem ciekawa ile bierzecie obroży/smyczy/szelek ? :cool3: Bo ja mam ciągły dylemat. :lol: Wszystkiego nie wezmę, bo zajmie pół walizki. :roll: A pogoda faktycznie nie ciekawa się zapowiada.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 jedną obrożę, jedną smycz i juliusy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='motyleqq']jedną obrożę, jedną smycz i juliusy ;)[/QUOTE] Aż chciałoby się kilknąć "lubie to" ;) Ja co prawda wezmę ciut więcej, ale tylko dlatego, że jak jedną gdzieś rzucę to drugą warto mieć pod ręką. Tyle, że mój pies praktycznie nie chodzi na smyczy. Jedynie na zawodach jak ma ciągnąć i 300m przy głównej drodze... Wiec mam nadzieje, że na grafie będzie mógł być luzem - chodzi za mną krok w krok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksa. Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 A moja za to ciągle na smyczy lub lince, więc będę musiała ciut więcej tego mieć. a może pochwalicie się fotką swoich psiaków, ktore jadą na IV ? :) niektórzy wcześniej już dawali, ale nie każdy, a z chęcią bym zobaczyła, hm ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuveza Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Błagam niech nie będzie tak gorąco! ja dwie obroże i 2 smycze;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='Ola164']Aż chciałoby się kilknąć "lubie to" ;) Ja co prawda wezmę ciut więcej, ale tylko dlatego, że jak jedną gdzieś rzucę to drugą warto mieć pod ręką. Tyle, że mój pies praktycznie nie chodzi na smyczy. Jedynie na zawodach jak ma ciągnąć i 300m przy głównej drodze... Wiec mam nadzieje, że na grafie będzie mógł być luzem - chodzi za mną krok w krok.[/QUOTE] po prostu nie mam wiele więcej :lol: wolę inwestować w zabawki, bardziej są przydatne :) myślę, że będzie mógł być luzem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulaa. Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='motyleqq']po prostu nie mam wiele więcej :lol: wolę inwestować w zabawki, bardziej są przydatne :) [/QUOTE] zazdroszczę, ja już popadłam w uzależnienie. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='paulaa.']zazdroszczę, ja już popadłam w uzależnienie. :lol:[/QUOTE] haha, też miałam takie zapędy, ale potem się okazało, że nie chce mi się przebierać psa :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Ja generalnie nie kupuje. Moje psy mają tego trochę, ale na ogół są to jakieś wygrane w konkursach, podarowane albo uszyte przeze mnie. Zdecydowanie wolę przeznaczyć kasę na coś sensowniejszego ;) Psu to i tak zwisa jakiego koloru ma szelki czy obrożę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 Aleksandra95 czy Dora lubi się głaskać ? Bo ona musi być baaaardzo mieciutka :loveu::loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksa. Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='Guptasek']Aleksandra95 czy Dora lubi się głaskać ? Bo ona musi być baaaardzo mieciutka :loveu::loveu:[/QUOTE] Lubi, lubi bardzo :lol: taa, ale sierść leci z niej ciągle :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia&Cody Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 A jeśli pies raz ma ochotę, a raz nie na jakąkolwiek zabawę to jest sens treningów z Paulą? Coraz bardziej idzie mi nakręcanie go. Widać już małe postępy, bo ostatnio pierwszy raz szarpał się ze mną dyskiem na dworze, krótko bo krótko, ale zawsze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyleqq Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 [quote name='Natalia&Cody']A jeśli pies raz ma ochotę, a raz nie na jakąkolwiek zabawę to jest sens treningów z Paulą? Coraz bardziej idzie mi nakręcanie go. Widać już małe postępy, bo ostatnio pierwszy raz szarpał się ze mną dyskiem na dworze, krótko bo krótko, ale zawsze :)[/QUOTE] no jasne! przecież ona Ci pokaże jak go przekonać! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yuveza Posted July 25, 2012 Share Posted July 25, 2012 szkoda że nie bedziemy mieć zajęć z Paulą:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts