Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, znalazłam w internecie taki oto obóz: [url]http://graf-psy.pl/szkolenie/obozy/[/url]
Mnie przekonuje głównie wersja rozszerzona frisbee z Paulą od Weny - zawsze chciałam ją spotkać.

Ktoś był ? Planuje być ? Opinie ?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ktoś się może orientuje czy to jest jakoś wszystko zorganizowane (ścisły plan dnia, opieka itd), czy po prostu dają nam domki, stołówkę i możemy sobie uczęszczać na zajęcia o określonej porze?

Posted

[quote name='Eta_carinae']Ktoś się może orientuje czy to jest jakoś wszystko zorganizowane (ścisły plan dnia, opieka itd), czy po prostu dają nam domki, stołówkę i możemy sobie uczęszczać na zajęcia o określonej porze?[/QUOTE]

ja sama nie wiem.. Dlatego zalozylam wateko tym obozie. :)

Posted

Bo moja mama coś takiego: Jeżeli to normalny obóz, gdzie masz opiekę (oczywiście nikt nie mówi tu o niańczeniu, tylko wiecie - jak na obozach - kadra jakaś itd) to jechać mogę, ale mówi, że nie puści mnie gdzieś, gdzie dadzą nam domek, stołówkę, możliwość chodzenia na zajęcia i "rupta co chceta" - o to mi idzie xd.

Ja jadę na Wandrusa, ale OZP jest nastawione na ogólnie zabawę z psami - raczej szkoleniem i treningami "na serio' bym tego nie nazwała.

Miałam nadzieję pojechać na coś tzw.: "bardziej" pod kontem sportów kynologicznych - teraz nadarza się okazja, więc pytam...

Posted

Hej,
A więc jako organizatorka i prowadząca mogę coś napisać ;)

Nie jest to obóz młodzieżowy, a raczej zjazd szkoleniowy. Jak jest napisane w informacjach osoby poniżej 16 roku życia mogą przyjechać tylko pod opieką pełnoletniego opiekuna.

Możemy przyjąć 1-2 młodsze osoby pod indywidualną opiekę, ale raczej w tym momencie preferujemy osoby, które już znamy i które zostaną odwiezione na obóz przez rodziców.

Natomiast jeśli będzie duże zainteresowanie wśród młodych to pomyślimy o obozie specjalnie dla młodzieży. ;) Gospodarze mają już na ten moment uprawnienia wychowawcy / kierownika kolonii, ja też będę robić, ale to jeszcze potrzeba przejść przez całe sito formalności, aby taki obóz mógł się odbyć.

Posted

[quote name='Renfri']Hej,
A więc jako organizatorka i prowadząca mogę coś napisać ;)

Nie jest to obóz młodzieżowy, a raczej zjazd szkoleniowy. Jak jest napisane w informacjach osoby poniżej 16 roku życia mogą przyjechać tylko pod opieką pełnoletniego opiekuna.

Możemy przyjąć 1-2 młodsze osoby pod indywidualną opiekę, ale raczej w tym momencie preferujemy osoby, które już znamy i które zostaną odwiezione na obóz przez rodziców.

Natomiast jeśli będzie duże zainteresowanie wśród młodych to pomyślimy o obozie specjalnie dla młodzieży. ;) Gospodarze mają już na ten moment uprawnienia wychowawcy / kierownika kolonii, ja też będę robić, ale to jeszcze potrzeba przejść przez całe sito formalności, aby taki obóz mógł się odbyć.[/QUOTE]

Ja już pisałam do pani niejakiej Wandy, dlatego teraz chciałam jakieś opinię, bo teraz jestem w domu z babcią, rodzice wyjechali na narty. Dlatego dokładniej porozmawiam z nimi w poniedziałaek / wtorek.

Posted

Takie obozy szkoleniowe to coś co mi się marzy, ale niestety moi rodzice patrzą na to z niejakim dystansem... z resztą w tej chwili nawet im się nie dziwię ;)

Za rok już będę miała skończone te 16 lat, więc jeżeli nawet nadal nie będą organizowane obozy młodzieżowe, to z chęcią wybiorę się na ten - dziękuję za informacje, mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła pojechać ;)

Posted

[B]Renfi [/B]- My się zastanawiamy, bo w czasie obozu będe już miała ukończone 17lat.. ;) Tylko zastanawia mnie transport, nie orientujesz się może czy ktoś się wybiera pociągiem z wawy na sierpniowe turnusy ? Bo samej mnie niestety jeszcze nie puszczą..

Posted

Póki co zapowiadaja sie osoby z Warszawy, nie wiem kto ostatecznie się zgłosi, ale wyglada na to, że powinnas kogos do towarystwa znalezc ;) Zajrzyj na niebieskie forum border collie, tam się ludzie umawiają :)

Posted

[quote name='Renfri']Póki co zapowiadaja sie osoby z Warszawy, nie wiem kto ostatecznie się zgłosi, ale wyglada na to, że powinnas kogos do towarystwa znalezc ;) Zajrzyj na niebieskie forum border collie, tam się ludzie umawiają :)[/QUOTE]

A są jeszcze miejsca ?

Posted

[quote name='Renfri']Tak, miejsca są. Sierpniowe turnusy jeszcze nie zostały nawet ogłoszone ;) Będą na początku przyszłego tygodnia.[/QUOTE]

My chyba będziemy zmuszone jechać (jeżeli się uda) to na pierwszy lub na ostatni turnus, bo Neska chyba będzie miała cieczkę...
A jeżeli chodzi o turnusy, to jest napisane 5 pełnych dni treningów, a turnus trwa 4 dni...

PS. Renfri - nie jesteś zła, że założyłam wątek ?

Posted

Turnus trwa 5 dni, policz po kolei dni a nie odejmuj daty. Zaczyna się pierwszego dnia rano, a kończy wieczorem ostatniego. Można przyjechać wieczorem dzień wcześniej i odjechać przed południem następnego dnia. Oj, suczka z cieczką nie będzie mogła brać udziału w obozie, to dobrze, że starasz się to brać pod uwagę. Jeśli komuś suczka zrobi niespodziankę, to wtedy można się przenieść na inny turnus.

Nie jestem, zła. Dlaczego bym miała być? ;)

Posted

[quote name='Renfri']Turnus trwa 5 dni, policz po kolei dni a nie odejmuj daty. Zaczyna się pierwszego dnia rano, a kończy wieczorem ostatniego. Można przyjechać wieczorem dzień wcześniej i odjechać przed południem następnego dnia. Oj, suczka z cieczką nie będzie mogła brać udziału w obozie, to dobrze, że starasz się to brać pod uwagę. Jeśli komuś suczka zrobi niespodziankę, to wtedy można się przenieść na inny turnus.

Nie jestem, zła. Dlaczego bym miała być? ;)[/QUOTE]

Ufff... czyli będzie można się przenieść :)

No bo tak jakoś się dziwnie poczułam, że zakładam wątek z opiniami a tu nagle organizatorka :D

Posted

Wielki Brat czuwa :D Bym siedziała cicho, i czytała opinie, ale zastanawiacie się czy młodzież może jechać itp, to chciałam wyjaśnić ;)

Posted

[quote name='Renfri']Wielki Brat czuwa :D Bym siedziała cicho, i czytała opinie, ale zastanawiacie się czy młodzież może jechać itp, to chciałam wyjaśnić ;)[/QUOTE]

Hahah... no... fajnie by było, gdyby powstał turnus młodzieżowy...

Posted

[quote name='madziulik_13']No niech mi Młoda tylko spróbuje coś z cieczką kombinować :mad:[/QUOTE]

Eeeej, no właśnie ;p Bo Twoja właśnie kończy, nie ? Moja zaczyna :( Ale dzisiaj jeszcze zabawa z psem była, oczywiście pod moim nadzorem :D

Posted

[quote name='madziulik_13']Tak, Tia już skończyła. Teraz dostała równo po 6 miesiącach więc mam nadzieję że lipcową też tak dostanie.[/QUOTE]

A moja ostatnio miała początek lipca a dostała pod koniec stycznia. Czyli prawie 7 msc... Dlatego muszę albo na pierwszy albo ostatni...

Posted

[quote name='Renfri']Póki co zapowiadaja sie osoby z Warszawy, nie wiem kto ostatecznie się zgłosi, ale wyglada na to, że powinnas kogos do towarystwa znalezc ;) Zajrzyj na niebieskie forum border collie, tam się ludzie umawiają :)[/QUOTE]

Nie jestem zarejestrowana..
A nasze plany się wyjaśniły, jeśli się uda to planujemy 2 turnusy w sierpniu, mam nadzieje, że się załapiemy. :smile:

Posted

Na borderowym pojawiły się nowe informacje:

I TURNUS 03.07-07.07.2012, Cena: 550 zł,

II TURNUS 09.07-13.07.2012, Cena: 550 zł, [B]wersja rozszerzona o frisbee z Paulą Gumińską:[/B] 600 zł

III TURNUS 16.07-20.07.2012, Cena: 550 zł, [B]wersja rozszerzona o frisbee z Paulą Gumińską: [/B]600 zł

IV TURNUS 31.07-04.08.2012, Cena: 550 zł, [B]wersja rozszerzona o frisbee z Paulą Gumińską: [/B]600 zł

V TURNUS 6.08-10.08.2012 Cena: 550 zł, [B]wersja rozszerzona o przedpołudniowe treningi agility z Olgą Kwiecień-Maniewską: [/B]670 zł

VI TURNUS 13.08-17.08.2012 Cena: 550 zł, [B]wersja rozszerzona o frisbee z Paulą Gumińską: [/B]600 zł

Posted

To ja jeszcze dodam, że 21-22 lipca, zaraz po III turnusie są warsztaty agility z Tomkiem Jakubowskim. Można to sobie połączyć jakby ktoś chciał ;) Póki co turnus II jest prawie pełny. A zgłoszenia na turnusy sierpniowe ruszają w niedzielę o 10:00 :)