Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Royal Obesity jest skuteczny i drogi jak diabli- z tego co pamiętam 7,5kg kosztowało w czerwcu 160zł... Ale Maniek wcinał jak szalony i schudł (po pokastracyjnych perypetiach z niegojącą się raną)...

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niepotrzebnie zamówiłam puszki. Trudno. Niestety nie stać mnie obecnie na taki wydatek. Ehhhh. Jest gruba za gruba boję się o jej seruszko obtłuszczone. Muszę ja koniecznie zważyć. Jest cudowna foczką.

Posted

[quote name='Penny']Dziś widziałam Migotkę,
Pyrdka, mówiła, że ona wcale nie szczeka - czyli pies idealny do bloku, ale oczywiście jeśli znajdzie się dom z ogrodem to Panna Migotka nie pogardzi ;)[/QUOTE]
Pamiętacie małą Tinkę, która była u mnie na tymczasie też nie szczekała, ani razu. Obecnie jest w super domku i pan opowiada, że zrobił się z niej pies stróżujący. Szczeka jeśli usłyszy hałas na klatce schodowej.

Posted

Spoko wezmę puszki dla Franka. Dobrze by było gdyby udało się kupić royalka dla Miguni. Niestety nie dam rady jej sama kupić. Kiepsko u mnie z kasą obecnie.Cieszę się, że zdążyłam ją zabrać przed tymi mrozami do domu.

Posted

ciotka na żebry musisz wyruszyć do Kundelkowej Skabronki i do Baloniarek... może gdzieś się uda.
Ja wsparcie na leczenie Czili też dostałam swego czasu od Kundelkowej Skarbonki - dzięki kochanej obraczus87 :)

Posted

Akrum napisał(a):
W takim razie szybko lecę zmienić zamówienie na Bosh, zobaczymy czy małej klusce to zasmakuje :)

no i macie do tego gratis, np jakaś kosteczka ;) i no 12,5 kg a nie 6 czy ile tam było...

Posted

właśnie :)
w sprawie karmy musimy bazować na Waszych doświadczeniach bo do tej pory tylko przychodziło nam karmić i karmić by psiaki przytyły, pierwszy raz chyba mamy psa z nadwagą :)

Posted

Akrum napisał(a):
właśnie :)
w sprawie karmy musimy bazować na Waszych doświadczeniach bo do tej pory tylko przychodziło nam karmić i karmić by psiaki przytyły, pierwszy raz chyba mamy psa z nadwagą :)

Ja osobiście takowej karmy nie używałam również, tylko moja dobra przyjaciółka, ma psa kalekę, który nie może ważyć za dużo by nie obciążać połamanej łapki. Jak go zobaczyłam, to była masakra, jeden wielki kwadrat. spasiony do potęgi, po miesiącu stosowania, chłopak miał idealną wagę, piękne wcięcie w tali i szczupły pyszczek. Kastrat. Więc polecam :)

Posted

Ja boscha kupuję mojej bandzie teraz i bardzo im smakuje- light na zmianę z baraniną i ryżem (podobny skład- białko i tłuszcz), ale Maniek kurację tracenia kilogramów przechodził na royalu... Widziałyście Gufiego- smukły nie jest (nigdy nie był) ale nie można powiedzieć, że jest gruby. Mam rację?;)

Co do karm light to nie poleciłabym dog chowa- moje jej po prostu wziąć do pyska nie chciały

Posted

Ja tez raczej odkarmiałam psiaki. Pierwszy raz muszę odchudzać psiaka.Mam nadzieję,że sunia będzie ją wcinała z apetytem. trzymajcie kciuki za piękna talię Migotki.

Posted

Zobaczymy. Mam nadzieję,że nie pogardzi karmą moja śliczna" brzydulka''. Jest bardzo grzeczna i zachowuje czystość w domu. Strasznie się cieszy jak wracam z pracy.

Posted

jeśli się będziesz trzymała dzielnie i nic innego jej nie dasz, to nawet jeśli w pierwszy dzien nie będzie chciała jeść, to w końcu zgłodnieje i bedzie musiała ją zacząć jeść :)

tylko Franka będziesz musiała separować dając mu jedzenie, by ta flądra mała mu nie wyjadała.

Posted

spadek po Czili to 46 zł, kwotę tą podzieliłam na Pati i Migotkę, dlatego Migotka dostała 23 zł.
skoro ciotka napisałaś, że fundnęłaś odrobaczenie i odpchlenie, to Penny sprzedała dwa filmy DVD, 12 zł za to wpłynęło na moje konto.
Miało być na Czili, ale póki co jako księgowa (jeszcze) naszych psiaków, przekazuję te pieniążki również na Migotkę.

23 zł + 12 zł = 35 zł

już jest na szczepienia :)

Pyrdka - zrób proszę post rozliczeniowy w pierwszym lub drugim poście, by to było odnotowane :)

Posted

Ok odnotuję. Raczej, żeby Franek jej nie wyjadał z miski.Zawsze to robi myśląc, że ma coś innego. A tak swoją drogą to miło przytulić się do takiego sadełka. Nowe doznania. Bardzo miłe. Jeszcze ani razu nie zaszczekała- niemowa czy co? To tez miłe doznanie.:evil_lol: I nowe.

Posted

Tia... ona i niemowa ;)
Pamiętasz, jak jeszcze za dobrych czasów jeździłyśmy do Glinna, to co ona wyprawiała w kojcu? histeryczka wielka, darła papę na wszystko i wszystkich, mała zadziorniacha z niej była.

Tak samo przecież było z Twoją Julką i moją Czili - w kojcach największe histeryczki, najgłośniejsze z całego przytuliska, a domach - zupełna zmiana :)

Posted

wpłynęło na konto 100 zł z Klubu Wytrwałych Baloniarek na karmę light dla Migotki :)

ślicznie dziękujemy :)
Pyrdka - dopisz do rozliczenia :)

za karmę zapłaciłam 99 zł.

Więc wszystko rozpisz i pamiętaj że 25% trzeba do Baloniarek w okresie 6 tygodni, bo ja w natłoku spraw mogę zapomnieć.
a jak będzie jakiś bazarek zrobiony - to się im odda :)

Posted

Dostałam maila, że dzisiaj paczka została nadana firmie kurierskiej.
Zobaczymy, kiedy jedzonko do nas dotrze.
No i czy będzie smakowało naszej paróweczce?
Musi, nie ma innego wyjścia ;)