Alusia3 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 (edited) Imię: Kubuś[FONT=Lucida Grande]Płeć: samiec[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Data urodzenia: 2010[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Kastracja: tak[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Szczepienia: tak[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Stosunek do kotów: bezproblemowo[/FONT] [FONT=Lucida Grande]Stosunek do psów: suczki tak, psy atakuje [/FONT] [FONT=Lucida Grande]Kontakt do opiekuna: 509094407 , [email protected] [/FONT] Piesek w typie yorka. Wiek 2-3 lata Kastrowany, zaczipowany przez fundacje, zaszczepiony. Jest mądry, szybko się uczy nowych rzeczy. na smyczy ciągnie ( nadal się uczy ) , puszczony luzem nie reaguje na zawołanie, ma dobry apetyt, nie wybrzydza przy misce. Po spacerze wchodzi do łazienki i myje łapki w kabinie. Nie polecamy go do domu z małymi dziećmi oraz do domu z innym dominującym psem, za to Kubuś lubi i akceptuje koty. Potrzebuje dużo ruchu, nieco dyscypliny - lubi stawić na swoim, oraz dalszego ułożenia. To nie jest piesek do torebki! To prawdziwy pies o temperamencie teriera. Szukamy dla niego domu świadomego, nastawionego na kontakt z psem, który zapewni mu odpowiednią ilość zajęć. Idealny byłby dom z ogrodem. Dalsze informacje pod numerem telefonu: 509 09 44 07 Zdjecia : http://www.szara-przystan.pl/psy/category/116-kubu.html Edited February 6, 2012 by Alusia3 Quote
majka12741 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Super że jest wątek dla Kubusia:) Teraz pewnie szybko znajdzie (odpowiedzialny) domek:) Quote
Alusia3 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Dziękujemy, były dwa telefony z zapytaniem . Pierwszy czy Kuba nadaje się dla dziecka 1,5 roku, a drugi ile ma kosztować( w adopcje Pani nie uwierzyła), ehhhh. Quote
marra Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Alusia3 napisał(a):Dziękujemy, były dwa telefony z zapytaniem . Pierwszy czy Kuba nadaje się dla dziecka 1,5 roku, a drugi ile ma kosztować( w adopcje Pani nie uwierzyła), ehhhh. Jakoś nie specjalnie mnie to dziwi...ja nawet przy swoich tymczasowych kundlach spotykam się z pytaniem "a ile muszę zapłacić?" , ludzie poprostu są daleko w tyle z tymi sprawami. Quote
angineuuka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 http://www.dogomania.pl/threads/221796-PRZYGARN%C4%98-Yorka-w-potrzebie?p=18480990#post18480990 Quote
Alusia3 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 [FONT=Arial]Kubuś ma szansę na fajny domek w okolicach Gliwic, wybieg przed domem, plus spacerki na okoliczne pola. [/FONT]Miałby do towarzystwa rocznego yorka ( spokojnego i uległego), oraz 9 letnia dziewczynkę. Pani domu ma bliską koleżankę która jest psim psychologiem i mogłaby pomóc przy dalszym ułożeniu Kubusia. Pojedziemy , sprawdzimy jak Kuba reaguje na rezydenta . Jak pieski się dogadają to Kuba będzie miał swój ds. Trzymajcie kciuki !. Quote
majka12741 Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Jakie wspaniałe wiadomości! Trzymam mocno kciuki żeby wszytsko było dobrze:) A kiedy tam idziesz? Quote
Jetrel Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Kubusia jeszcze wstawiłam na wątek Pani która szuka Yorka. Quote
Alusia3 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Potencjalny domek ma przyjechać poznać Kubę w tym tygodniu. Mam nadzieję ze Kuba zaakceptuje obecnego rocznego towarzysza tej samej rasy. Quote
Alusia3 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Słoneczko zaświecilo. Jedna z moich klientek ,którą znam od lat 2, mieszkająca po drugiej stronie ulicy na ktorej znajduje sie mój zakład oraz znana nam lecznica ,chetnie dołaczy Kube do swojego stada. Państwo mają dom z ogrodem , posiadają yoreczke Chili, 2 persy oraz kocurka dachowego ktorego ktoś im podrzucil jak tylko kupili dom w Zabrzu. W piatek zwierzaki będą sie poznawać , a Kubuś lubi dziewczyny wiec jestem pełna optymizmu i wiary w to ze to najlepszy dom dla łobuza . Tylko 50 metrow by nas dzieliło i fryzurki nadal bym mu ja robiła. Byle do piatku. ! Quote
marra Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Alusia3 napisał(a):Słoneczko zaświecilo. Jedna z moich klientek ,którą znam od lat 2, mieszkająca po drugiej stronie ulicy na ktorej znajduje sie mój zakład oraz znana nam lecznica ,chetnie dołaczy Kube do swojego stada. Państwo mają dom z ogrodem , posiadają yoreczke Chili, 2 persy oraz kocurka dachowego ktorego ktoś im podrzucil jak tylko kupili dom w Zabrzu. W piatek zwierzaki będą sie poznawać , a Kubuś lubi dziewczyny wiec jestem pełna optymizmu i wiary w to ze to najlepszy dom dla łobuza . Tylko 50 metrow by nas dzieliło i fryzurki nadal bym mu ja robiła. Byle do piatku. ! No to nic tylko się cieszyć ;) wygląda to bardzo optymistycznie. Trzymam kciuki ! Quote
majka12741 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Alusia3 napisał(a):Słoneczko zaświecilo. Jedna z moich klientek ,którą znam od lat 2, mieszkająca po drugiej stronie ulicy na ktorej znajduje sie mój zakład oraz znana nam lecznica ,chetnie dołaczy Kube do swojego stada. Państwo mają dom z ogrodem , posiadają yoreczke Chili, 2 persy oraz kocurka dachowego ktorego ktoś im podrzucil jak tylko kupili dom w Zabrzu. W piatek zwierzaki będą sie poznawać , a Kubuś lubi dziewczyny wiec jestem pełna optymizmu i wiary w to ze to najlepszy dom dla łobuza . Tylko 50 metrow by nas dzieliło i fryzurki nadal bym mu ja robiła. Byle do piatku. ! No to faktycznie brzmi optymistycznie i wręcz idealnie dla Kubusia, więc po raz kolejny zaciskamy kciuki:) Quote
Laura:) Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Jeżeli domka nie znajdziecie , to ja porozmawiam z kolegą ona jest chętny na yorka !!Ma duży dom z ogrodem , psiak by codzienie spotykał się z Aiszą . A nawet by chodził . W domu jeszcze ma kotke i od 1 roku planują psa , a ja im pomagam w wyborze ale jeszcze nic interesującego nie znalazłam od Kuby !! Sam opis mówi jaki to jest kochany pies ! Quote
Alusia3 Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 O 9 rano, pojechałam z Kubą poznać nowy domek.Juz po wejsciu rezydentka Chili pokazała mu kto tu rządzi, więc zrobiło się przez chwilę głośno. Gdy emocje opadły, pieski obwąchały się radośnie, Kuba pobiegł wyjeść z misek kocich jedzonko, oraz poznać domek. Ma do wyboru 3 kondygnacje oraz duży ogród, oprócz tego spacery po okolicy, trasy w chorzowskim parku , oraz weekendowe wypady do domku w górach. Pierwsze relacje obiecane są po weekendzie.Bardzo się cieszę ze Kubuś znalazł w końcu swój idealny domek. Quote
Recommended Posts