Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No wiem że będzie co ma być, boję się i mam rozkolatane nerwy ciągle chce mi się płakać :( szczególnie jak mama i Sebek przyszli, leży ze mną dziewczyna jest w 19 tyg i musi do końca leżeć...

• Replies 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='justysiek']No wiem że będzie co ma być, boję się i mam rozkolatane nerwy ciągle chce mi się płakać :( szczególnie jak mama i Sebek przyszli, leży ze mną dziewczyna jest w 19 tyg i musi do końca leżeć...[/QUOTE]

będzie dobrze :calus:
całe szczęście, że ten test zrobiłaś... byłabyś niczego nieświadoma...

Posted

Staram się nie denerwować, ale lekarz wczoraj był tak miły... Darl jape na wszystkie pacjentki, mi też się oberwalo, wcale nie proszę o te przeciwbólowe skoro.oni.uważają że szkodzą, lekarz na konsultacji sam zdecydował że mają mi podać bo widział jak się zwijam z bólu. Boli cały czas, ale staram się wytrzymać, jak się mało ruszam to mniej boli, ale kolana to mam prawie pod brodą i muszę być tak zwinieta, mam nadzieję, że dziś już będzie diagnoza.

Posted

Przypadkiem znalazłam ten wątek. [B]Justynka[/B], trzymaj się cieplutko. Całym sercem jestem z Tobą.
Będzie dobrze. :-) Musi być.

Z tego co zrozumiałam to jest ok. dziesiątego, a nie piątego tygodnia ciąży. A więc jest o wieeeeele większa szansa na szczęśliwe zakończenie. :-) Dzieciątko rośnie, ma się dobrze. Krytyczna granica 8 tygodnia minęła. Uffff.

Posted

Jak mogą Cie wypisać w takim stanie?!!! Nie wiedzą co dalej, no to po h... kończyli szkoły i są lekarzami:angryy: Jak mnie wqrwia ta Polska....
Nie daj się wypisać Justyś!!! Są tam od tego jak dupa od srania by zapewnić Ci opiekę i pomoc.

Posted

Byłam właśnie u lekarza, powiedział mi że torbiel był, ale pękł i stąd ten płyn o otrzewnej, jajnika nie widać, dostanę leki na podtrzymanie ciąży i do domu bo mój stan nie zagraża życiu.

Posted

Zanim wyjdziesz wypytaj o wszystko. Co jak i gdzie.
No i oszczędzaj się w domu Justyś. Najlepiej leż dużo. Żadnego sprzątania, spacerów z Cezarkiem (wybaczy Ci :)) itd...

Posted

To 5ty tydzień. Hmmm.
To jednak leżałabym do góry doopką, dopóki wszystko się nie uspokoi. Leki lekami, ale odpoczynek w tej chwili jest najważniejszy.

Jeżeli to Cię w jakiś sposób pocieszy, to ja miałam torbiele 3-5 cm w obu ciążach. Były plamienia, bóle i skurcze. Dzieci mam zdrowe, żywe i aktywne (czasem nawet aż za bardzo :lol: ). Miałam też ciąże bez "atrakcji", która, niestety zakończyła się dużo przedwcześnie. :-( Nie ma reguły.

Posted

No szkoda mi Cezara, ale musi mi wybaczyć, na razie, bo mam leżeć jak mówisz Iza, ale nie też bez przerwy, najgorsze że skoczyła mi tarczyca :( trzykrotnie... N&N zobaczymy jak będzie u mnie, jeszcze kolejne 5 tyg stresu bo może być różnie.

Posted

kurde, nie wiedziałam, że w szpitalach można leżeć tylko gdy życie jest zagrożone. paranoja!
powiedz lekarzowi,który chce cie wypisać, żeby dał ci na piśmie, że wypisuje cie bo nic nie zagraża tobie i dziecku to od razu zacznie myśleć :angryy:

Posted

jestem juz w domu, co innego lekarz mowil mi dzis a na wypisie mam - jajniki czyste:angryy: bol mam jaki mialam,ale nie zagraza zyciu wiec... nie ma sensu mnie trzymac w szpitalu:placz:

Posted

[quote name='magdabroy']Justyna, to może nie czekaj na kolejną wizytę u swojego lekarza, tylko idź wcześniej :roll:
Dostałaś ze szpitala coś na podtrzymanie ciąży?[/QUOTE]

ja juz nie pojde do tego lekarza bo to wlasnie on wczoraj na mnie sie wydarl, ze po co chodze... a mowil mi ktos, zebym nie chodzila? tu jest czarna magia, dzis lekarz mi mowil jest albo byl torbiel - i albo pekl albo jest i sie saczy stad plyn w otrzewnej, ja sie dzis zwijalam z bolu i co dostalam przeciwbolowe, ale z zaznaczeniem, ze moga szkodzic, wczoraj ledwo bylo czuc to pulsowanie fasolki dzis bez usg pisze mi ze ok!!!
jade do innego lekarza czekam tylko na Sebka az wyjdzie z pracy:(
dostalam luteine, no-spe, paracetamol