rotek_ Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 i arli, data ważności tabletek jest do kwietnia, więc przy trzech psach akurat skończymy opakowanie Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 [quote name='rotek_']i arli, data ważności tabletek jest do kwietnia, więc przy trzech psach akurat skończymy opakowanie[/QUOTE] aha znaki..... EDIT: tylko tam jest 1 tabletka na 8 kg, Dyziek waży więcej więc powinien dostawać 1,5 albo 2, właśnie nie pamiętam, bo tam jakoś w górę się zaokrąglało. Quote
rotek_ Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 ooo...na opakowaniu nie było żadnego dawkowania...:oops: aaa. sorki właśnie doczytałam....to super tabletki idą tylko na lenę i dyźka Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 [quote name='rotek_']ooo...na opakowaniu nie było żadnego dawkowania...:oops: aaa. sorki właśnie doczytałam....to super tabletki idą tylko na lenę i dyźka[/QUOTE] ahaha, a to mnie dzisiaj wyśmiali że miałam problem od 50 zł odjąć 15,3 zł :evil_lol: Vifonowi też nie można zrobić magicznego strzała, bo musimy pamiętać, że on sercowe leki bierze :) Quote
rotek_ Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 tabletki niewelują skutki stresu....tak jakoś było napisane.... ale póki co daję chłopakowi tran... Quote
_ogonek_ Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 [quote name='rotek_']tabletki niewelują skutki stresu....tak jakoś było napisane.... ale póki co daję chłopakowi tran...[/QUOTE] dobra, ale za przeproszeniem : wynocha na odpowiedni wątek, bo Arli go ma ;) tran wrzucałam też Lenie i Dyźkowi, po 2 kapsułki do karmy Quote
_ogonek_ Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 [quote name='Ingrid44']Odwiedzam Dyzia :)[/QUOTE] idę w twoje ślady :) kawalera spróbuję oglosić :) Quote
Havanka Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Czyli Dyzio zaczął już kurację. Ciekawe, kiedy będą zauważalne efekty ? Quote
Ingrid44 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 [quote name='Havanka']Czyli Dyzio zaczął już kurację. Ciekawe, kiedy będą zauważalne efekty ?[/QUOTE] Tez jestem ciekawa.:) Quote
_ogonek_ Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 [quote name='Havanka']Czyli Dyzio zaczął już kurację. Ciekawe, kiedy będą zauważalne efekty ?[/QUOTE] jeszcze troszkę czasu mu dajcie ;) nawet tydzień jeszcze nie minął :) szkoda, że jest tak zimno, bo przydałoby się dziadka wykąpać... Quote
_ogonek_ Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Ach, zapomniałabym - dotarła wpłata 20 zł od Syli dla Dyzia :) Quote
rotek_ Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 tabletki już bierze, jest takim łakomczuchem na jedzenie z puszki, że podanie mu tabletek nie jest trudne ale na efekty musimy chyba poczekać...ja go widzę na codzień więc nie widzę różnicy, ale może jak ogonek przyjedzie to wypowie się obiektywnie Quote
_ogonek_ Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 [quote name='rotek_']tabletki już bierze, jest takim łakomczuchem na jedzenie z puszki, że podanie mu tabletek nie jest trudne ale na efekty musimy chyba poczekać...ja go widzę na codzień więc nie widzę różnicy, ale może jak ogonek przyjedzie to wypowie się obiektywnie[/QUOTE] to suchego już nie dostaje? - wystarczy wodą ciepłą zalać i się robi fajna zupa Quote
_ogonek_ Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 [B]Zapraszam serdecznie na bazarek - 105 fantów na beniowatą Lenę, BDT ulv i Uciechowską mafię ;-) Czyli... MYDŁO I POWIDŁO!!! Zapraszam! Jest to jednocześnie prośba, błagalna o kupowanie, gdyż grozi mi eksmisja z domu :evil_lol: -> [URL]http://www.dogomania.pl/threads/222312[/URL] <-[/B] Quote
Ingrid44 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Jak Dyzio znosi te mrozy ? Slyszalam ze w Polsce bardzo zimno. Quote
azalia Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 odwiedzam Dyziolka,czy ten maluch nie marznie? Quote
_ogonek_ Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 jest bardzo zimno.... na szczęście w schronisku masakry nie ma... ale nie jest różowo... Dyziek jest dogrzewany termoforem, w nocy niestety musi sobie poradzić, ale on daje radę, nie widać "skutków ubocznych". Za dnia (bynajmniej kiedy ja pełnię "wartę") dostaje suchą karmę senior zalewaną ciepłą wodą. Kiedy to wystygnie i jest letnie, (ja zawsze panikuję, że psa poparzę..) robi się fajna zupka. no i w brzusiu też ma ciepło. Minęło 5 dni jak go widziałam ostatnio i po dzisiejszych dwóch spacerkach stwierdzam, że albo on się otworzył albo dobre jedzenie mu poprawiło kondycję, bo pies nie "człapie" za mną na smyczy, a zasuwa takim fajnym truchcikiem! A pomiziać się zawsze przyjdzie :loveu: Minus Dyźka jest tylko taki, że on jak nie śpi to drepta... jak się załatwi w boksie, albo wywali którąś miskę to drepta i "wdreptuje" wszystko w kafelki po caaałym boksie... Od razu widać, że łańcuchowiec.... Ale nie jest mega syfiarzem - gorsze psy bywały, naprawdę... Quote
Ingrid44 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 NIkt Dyziaczka niczego nie nauczyl przez cale zycie to tak sie zachowuje jak zawsze. Smutne i straszne zycie maja psiaki na lancuchu . Quote
_ogonek_ Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Dokładnie.... Ale jest kochany... Tak pomyślałam, pies stary nie musi być skazany na dożywotkę, można, a nawet trzeba go ogłaszać. Mamy 45 zł na Dyziulka, a można go wysłać go METRA, koszt to 40 ileś złotych, dołoży się te kilka zł, poza tym na skarpecie uciechowskiej jest 15 zł jeszcze bez przeznaczenia na razie. Ewentualnie (na uciechów trwa bazarek) można dozbierać do Mojego Psa. Prosiłabym zainteresowanych o wypowiedzenie się - nie chcę podejmować takich decyzji sama ;) Quote
Ingrid44 Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Moze najpierw poprobowac tansze ogloszenia i zobaczyc jaki jest odzew. Wiadomo ze ogloszenie w "MOj Pies " to najmniej 150 zl. Quote
_ogonek_ Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 [quote name='Ingrid44']Moze najpierw poprobowac tansze ogloszenia i zobaczyc jaki jest odzew. Wiadomo ze ogloszenie w "MOj Pies " to najmniej 150 zl.[/QUOTE] można :) w METRO umieściłam Rokiego, ale było na Wrocław i dzwoniły do mnie 2 kobiety tylko, nic konkretnego. Można zawsze na inne województwo puścić. Quote
Ingrid44 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Poprobuj na Warszawe, ostatnio troche adopcji tam bylo na innych watkch. Quote
_ogonek_ Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 [quote name='Ingrid44']Poprobuj na Warszawe, ostatnio troche adopcji tam bylo na innych watkch.[/QUOTE] można, można :) to co - Dyziek do METRA :) Tylko muszę na niego w sobotę zapolować - trzeba zrobić ładne zdjęcie za kratkami, myślę że to będzie lepszy wariant, a nóż widelec kogoś ruszy.,.. Quote
Syla Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) [quote name='_ogonek_']jest bardzo zimno.... na szczęście w schronisku masakry nie ma... ale nie jest różowo... Dyziek jest dogrzewany termoforem, w nocy niestety musi sobie poradzić, ale on daje radę, nie widać "skutków ubocznych". Za dnia (bynajmniej kiedy ja pełnię "wartę") dostaje suchą karmę senior zalewaną ciepłą wodą. Kiedy to wystygnie i jest letnie, (ja zawsze panikuję, że psa poparzę..) robi się fajna zupka. no i w brzusiu też ma ciepło. Minęło 5 dni jak go widziałam ostatnio i po dzisiejszych dwóch spacerkach stwierdzam, że albo on się otworzył albo dobre jedzenie mu poprawiło kondycję, bo pies nie "człapie" za mną na smyczy, a zasuwa takim fajnym truchcikiem! A pomiziać się zawsze przyjdzie :loveu: Minus Dyźka jest tylko taki, że on jak nie śpi to drepta... jak się załatwi w boksie, albo wywali którąś miskę to drepta i "wdreptuje" wszystko w kafelki po caaałym boksie... Od razu widać, że łańcuchowiec.... Ale nie jest mega syfiarzem - gorsze psy bywały, naprawdę...[/QUOTE] Nie ma on przypadkiem zmian neurologicznych?Bo tak te ze zmianami dreptają i zazwyczaj w kółeczko, aż się zmęczą i znowu idą nyny. Edited February 11, 2012 by Syla Quote
Recommended Posts