Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spróbujemy może ktoś z ogłoszenia zadzwoni. Jak właściciel już nie przychodzi to chyba już nie przyjdzie. A jeżeli wpadnie wytłumaczee o co mu chodzi. Wczoraj to miałam taki kryzys że szkok. Z soboty na noc nie ma mnie w domu i wtedy będzie musiała zostać na działce. Ale tak poza tym to może jeszcze kilka dni zostać baardzo awaryjnie ;(

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

marta daj mi szybko twoj nr, potrzebny jest do ogloszen

edit:

Marta chce pomoc bo mam czas i chce zrobic kilka ogloszen dla suki. czy mozesz podac mi swoj nr -do mnie ludzie dzwonic nie beda przeciez- bo nie bede miala pozniej zcasu edytowac kazdego z ogloszen a zaraz mi sesja wygasnie.
To na poczatek:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=347538014&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_DELAYEDMXAdIdMZ347538014MXGuidMZ134f6fa1-8680-a20b-26c6-4473ffff8654MXadDelayedMZ24&secev=AQAAATTzQ0gAAM0AAAABACIxMzRmNmZhNzZlMS5hMjBiMjcxLjYzOWUyLmZmZmYwOGQyAAAAAQAAAAAUtwJeAHqQrfdF0KSPvFFyMFVBYxCQM5tZ&wmid=347538014

Edited by kizimizi
Posted

dzieki.

A tu sunia jest na juz:
http://www.krakusik.pl/94859_niespelna_roczna_suka_owczarka_niemiecki.html
http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,47321,aW5kZXgucGhw.html
http://www.morusek.pl/ogloszenie/89991/10msczna-suka-owczarka-niem-do-DOBREJ-ADOPCJI/

tu sie chyba aktualizuje:
http://www.adopcje.org/doadopcji-1-82-0-0-Wroclaw.html

a to prosze wrzuc do 1 postu zeby kazdy kto chce pomoc mial gotowy tekst na juz:
Dnia 05. 01. 12 przygarnęliśmy tymczasowo sunie owczarka niemieckiego. Sunia została znaleziona przywiązana sznurem do drzewa w lesie. Z pewnością miała tam zamarznąć nocą :(
sprawa mimo, że została zgłoszona na policje nie została zakończona. Niestety nie znaleziono jej "właściela". Może i dobrze gdyż nigdy nie pozwolilibyśmy oddać mu psa! Sunia była strasznie wychudzona i dało jej się policzyć wszystkie żebra . Obecnie przybrała na wadzę. Niestety musimy pilnie znaleźć jej nowy dom, ponieważ mamy już 5 psów i 5 kotów w małym mieszkaniu. Byliśmy z nią u weterynarza, który stwierdził, że ma około 10 miesięcy i jest zdrowa. Sunia wprost kocha człowieka , gdy widzi jakiegoś ludzia to szaleje z radości poza tym uwielbia zabawę i ruch na świeżym powietrzu. Kocha zabawę z dziećmi i aport. Sunia jest jeszcze szczeniakiem, który domaga sie zabaw oraz szybko sie uczy. Umie chodzić na smyczy i załatwia się na dworze. Można ją zabierać na wycieczki rowerowe . Idealny kompan dla aktywnego człowieka. Niestety nieprzepada za innymi zwierzetami. Sunia przebywa w domu tymczasowym -baaardzo tymczasowym - w strzegomiu województwo dolnośląskie( koło Świdnicy, wrocławia, wałbrzycha). Prosimy o pomoc, nie chcemy jej oddawać do schroniska

warunkiem adopcji psa jest przeprowadzenie wizyty adopcyjnej oraz sterylizacja suki. Kontakt w godz. 17-20 pod nr:
515796386

Posted

kizimizi napisał(a):
ja sie nic nie wtracalam wczoraj bo robilo sie juz nieprzyjemnie.
Klauzula ma racje, Marta nic wiecej nie zrobi. Strzegom nie ma umowy z Wałbrzychem ani z Dzierzoniowem to na pewno. Skoro mowi, ze jest jakiś "hycel i on cos z TYM robi", no to chyba każda z was, starszych i jakże doświedczonych dogomaniaczek wie co to znaczy.
Ja najlepiej podzrucilabym suke do zaufanego schronu -naszego albo Dzierzoniowskiego. Gisella jest tam.
To chyba lepsze niz oddac ja do pijaka po przetrzymywaniu tyle.

Jakby trafila do nas to my z Kora ja na pewno pooglaszamy i pomozemy znalezc jej dom. Problem w tym, ze nasz schron nie pojedzie tam bo to juz nie jego działka. Trzeba by ja do Wcha podwiesc :(

Kizimizi, to dobry pomysł z Dzierżoniowem. Tam jest Giselle. Już nie jeden psiak był mocno ogłaszany dzięki dogomaniakom i Giselle z Dzierżoniowa a jej opieka jest naprawdę dobra.

Posted

miejmy nadzieje ze poki co ktos sensowny po nia zadzwoni.
Wrzucilam ja na kilka chodliwych stron -wiek i wyglad to jej atuty przeciez .... a jak nie to bedzie trzeba kombinowac :(

Posted

Cantadorra napisał(a):
Marta, usuń swój nr telefonu. Po co mają dzwonić do ciebie różni dziwni ludzie?

zawsze w tekscie ogloszenia musi byc nr tel, jakos sie ludzie musza skontaktowac. zawsze to samo musi byc na dogo, przydatne w takiej sytuacji, jak teraz. ktos inny- kizi chce robic ogloszenia i nie moze nr tel do marty znalezc.
niestety biorac sie za oglaszane psow, musimy sie godzic na upublicznianie swojego nr tel i czesto tez maila, aby w ogole ogloszenie mialo sens i aby moglo zostac aktywowane na jakiejs darmowej stronie ogloszeniowej.

trzymam kciuki za sunie.

Posted

dziewczyny to dajcie do mnie,ale ten nr: 668-980-123, nie tozowy żeby się w nic nie wrobić
ja siedzę w domu cały dzień bo na zwolnieniu ciążowy jestem, to praktycznie w każdej chwili mogę odebrać, tyle co mi Piter nie będzie się darl ;)

p.s. Kizi - pisałam kto zajmuje się bezdomnymi w Strzegomie, po drugie podałaś jakiś nr telefonu na Dogo kilka postów wczesniej i jest on niewykasowany, to chyba Marty więc wykasuj

Posted

aza odpoczywa

tu Aza bawi się z moim tymczasowiczem

Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia! Wczoraj naprawdę już chciałam iść do tego chłopaka ją oddać. Dobrze że tego nie zrobiłam. Dzisiaj byłam z nią na długim spacerze. Wzięłam ze sobą wszystkie psy siódemke ; p O dziwo Aza bawiła się z sukami. Niestety na koniec miała starcie z Muka - szalała za patykiem i trąciła Mukę . Starsza pani Muka zaczęła ją gryżć i tak rozegrała sie bójka:shake: rozdzieliłam panny i później już wszystko było ok. Aza dorwała wielki badol i trącałą nim mi o nogi . Później jak już wróciłam do domu to leżała jak zabita :) Czekam czekam na telefony .

[video=youtube;GuaGG701uiE]http://www.youtube.com/watch?v=GuaGG701uiE&feature=youtu.be[/video]

Posted

kora78 napisał(a):
zawsze w tekscie ogloszenia musi byc nr tel, jakos sie ludzie musza skontaktowac. zawsze to samo musi byc na dogo, przydatne w takiej sytuacji, jak teraz. ktos inny- kizi chce robic ogloszenia i nie moze nr tel do marty znalezc.
niestety biorac sie za oglaszane psow, musimy sie godzic na upublicznianie swojego nr tel i czesto tez maila, aby w ogole ogloszenie mialo sens i aby moglo zostac aktywowane na jakiejs darmowej stronie ogloszeniowej.

trzymam kciuki za sunie.

Nie chodziło mi o ogłoszenia, ale o forum