Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Plakaty, ogłoszenia w prasie, internecie, poinformowanie najbliższych schronisk, nadleśnictwa, gminy i lecznic weterynaryjnych oraz codzienne szukanie psa. Warto w plakacie umieścić informację o nagrodzie oraz o tym, że pies jest w trakcie leczenia (bo dużo osób chce sobie przywłaszczyć psa). Tylko tyle możesz (i powinnaś) zrobić. No i mieć non stop telefon w pogotowiu.

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Becia Lublin']Dzwoniłam do Paulinki i dowiedziałam się, że Mundek się znalazł :multi:[/QUOTE]

ufffffffffffffffffffff

Paulina zaraz mu adresatkę załóż i nie ściągaj wcale najlepiej

Posted

Dzięki Bogu!
Koniecznie adresówkę załóżcie i zachipujcie go ;). Oczywiście potem chip trzeba wprowadzić w kilka baz danych, ale dzięki temu będzie jeszcze bardziej bezpieczny.

Posted

[quote name='DORA1020']Dobrze przeczytalam o co chodzi.
Moze Becia tu zajrzy i napisze,bo to ona rozmawiala z paulinamundek.[/QUOTE]
tak, to prawda ... Paulina napisała do mnie na PW, że wyjeżdża na rok za granicę i niestety nie ma opieki do Mundka :( macie jakieś propozycje ??!! rozmawiałam z osobą, która robiła tam wizyte p.a. i Paulina zapewniała, że w razie wyjazdu Mundkiem będzie opiekował się jej tato ...

Posted (edited)

Paulina nie róbcie tego Mundkowi on tyle przeszedł, tak długo czekał na dom a teraz jak zaznał cudownego życie chcecie go porzucić???? dlaczego??? :(

jak on teraz z ciepłego domu z kanapy ma tracić na zimno do budy???
mam nadzieję że nie wyjedziesz lub że znajdziesz mu opiekę w czasie Twojego wyjazdu jak obiecywałaś bo tak poprostu nie możesz go porzucić...

Edited by diana79
Posted

Może jestem niesprawiedliwa. może się nie znam, może zbyt wygodnie mi się żyje bez niespodzianek ale tak się do q-wy nędzy nie robi! Wiem, że mogę dostać bana za "brzydkie" słowo ale zwierzę w domu to jest obowiązek, tym bardziej psiak z przeszłością. Wielka szkoda i wielkie rozczarowanie!

Posted

Mnie juz nic nie zdziwi ....
Najgorsze jest to ,ze my zawsze musimy stać na strazy i w razie takich przypadków dalej musimy zajmowac sie psem ..No bo kto inny ?
Szkoda ,ze ludzie nie sa tak odpowiedzialni .....

Posted

Paulinko, Mundek tak długo nikogo nie miał... Poznałaś go, jego charakter - postaraj mu poszukać domku.
Najlepiej wsród znajomych. On ma tyle energii - nie skazuj go na powrót do schroniska
Proszę

Posted

On do schronu trafic nie moze,za duzo przeszedl,bezdomnosc na ulicy,schron,adopcja,gdzie byl lancuch i glod,pozniej uwiezienie na tymczasie,a teraz taka nieodpowiedzialna adopcja.Przez co jeszcze ten pies musi przejsc,zeby ktos go pokochal,ale tak naprawde.

Posted (edited)

Kurna! Jestem wściekła! To miała być ostatnia przeprowadzka Mundka! Zanim się weźmie psa czy inne żywe, czujące (!) zwierzę trzeba pomyśleć, co będzie z nim w razie wyjazdu, nagłej choroby czy śmierci! Zwierzę to nie rzecz, do cholery!

Biedny Mundek, czy w ogóle ma gdzie się podziać? Gdzie jest teraz?

Edited by Ty$ka
Posted

Jednak mam obawy,a co z nim bedzie jak bedziesz pracowac?Kto bedzie wyprowadzal go na spacery?
A jak Ci ucieknie,tak jak to bylo tutaj? W Paryzu juz nie tak latwo bylo by go odnalezc.
Pan z Podkarpacia chce go adoptowac i mysle,ze tam bylo by mu dobrze.Prosze pomysl o tym/z korzyscia dla psiaka/

Posted

[quote name='DORA1020']Jednak mam obawy,a co z nim bedzie jak bedziesz pracowac?Kto bedzie wyprowadzal go na spacery?
A jak Ci ucieknie,tak jak to bylo tutaj? W Paryzu juz nie tak latwo bylo by go odnalezc.
Pan z Podkarpacia chce go adoptowac i mysle,ze tam bylo by mu dobrze.Prosze pomysl o tym/z korzyscia dla psiaka/[/QUOTE]
Popieram, dla dobra psiaka...

Posted

Jakoś nie wierzę, że w Paryżu, przy pracującej opiekunce, Mundek będzie miał odpowiednią opiekę. Oby nie okazało się, że pies jakoś tak zniknął we mgle. Może lepiej, żeby trafił do odpowiedzialnego opiekuna, jeśli pan z Podkarpacia jest sprawdzony.