ewaka Posted January 9, 2003 Share Posted January 9, 2003 kochani 25 i 26 stycznia w lasach pod Łodzią organizowane będą I otwarte wyścigi psich zaprzęgów "Śnieżny ślad". Trudno mówić cokoliwiek więcej. ;-) NIestety są organizowane w tym samym czasi co mistrzostwa W KOrczewie, ale my ze względu na permanentny brak kasy i bliskość tych nowych zawodów chyba całą Watahą wystartujemy własnie w Rogóźnie. Nowe zawody są otwarte i jak się okazało współorganizowane przez Cze-ne-kę i Marię Czerwińską oraz pewne podłódzkie rancho. Jako że jesteśmy z Łodzi, nieomieszkaliśmy w miniony weekend całą "Watahą" pojechac do organizatorów tych zawodów, zobaczyć trasę, poznać ludzi, zrobić tam trening. I chyba rzeczywiście wpadka z terminem wydaje sie byc po prostu pewnym przeoczeniem, ale zgadzam się z tym że zupełnie nielogicznym. A może po porstu nie chcą, żeby na początku przyjechało tam za dużo osób, bo może nie sa pewni swoich mozliwości? Trasa (około 6 km) jest raczej dosyč łatwa, płaska, dukty leśne, polne i niestety przejazd przez wieś. Dla zainteresowanych - Mike i Grześ - będzie klasa velo, nawet przy śniegach i mrozie ;-))) udział jest bezpłatny, zgłoszenia można wysłac faksem pod numer tel. 042-6371896 a noclegi będą w hotelu Boruta w Zgierzu przy ulicy Chemików 6 tel. 042 - 714 02 10, cena za pokój dwuosobowy 50 zł. Ja postaram się poszukać jeszcze czegoś w hotelikach leśnych niedaleko tego rancha, może będzie taniej i ciut bliżej. Aha, na krótszych trasach będzie też bieg dla dzieci i dla niepełnosprawnych. Nie obiecuję wiele, nie wiem jak będzie, bo nie znam ludzi, ale jak bedzie tak sobie, to i tak zapraszamy znajomych na ognisko u nas na wsi po pierwszym dniu zawodów. ;-))))) organizatork: Joanna Pągowska 0 609 557 110 Aha, skan ulotki o zawodach z programem i zgłoszeniem moge przesłać zaintersowanym bo już mam. papatki ewaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fair_Play Posted January 9, 2003 Share Posted January 9, 2003 Ewaka, moglabys przyslac mi dodatkowe info? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 9, 2003 Share Posted January 9, 2003 ELO!!! ja tesh poprosze jakies wieksze info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewaka Posted January 10, 2003 Author Share Posted January 10, 2003 jasne już wam wysyłam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 hmmm... Wygląda ciekawie. ... pieczony dzik z żurawiną.... ... suto zastawione stoły... Chyba się zdecyduję 8) A Wy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewaka Posted January 10, 2003 Author Share Posted January 10, 2003 mike, jesteś w pracy? jezeli chcesz to spróbuj zadzownić pod numer 042-7101284 to numer pewnego pensjoatu-hoteliku Pinia w Sokolnikach, pieknym lesnym kompleksie bardzo blisko tego rancho. Ja będę tam jeszcze dzwonić, ale na razie na kilka godzin wypadam ciepłego krzesełka. Bardzo mozliwe, że maja tańsze pokoje od tego zakładowego hoteliku w Zgierzu, my bylismy tam ubiegłej jesieni po sezonie i pamiętam że było całkiem tanio i przyjemnie. ja nie to ja to sprawdzę, papatki mnie dzik nie kusi, bo koło mojego dom co chiwl e jakies latają, a saren i zajęcy to na pęczki mamy ale i tak będziemy ;-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 I one w tej żurawinie latają? :o pieczone???? :crazyeye: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! mike jakies dziwne uciekajacy obiad ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 Ewaka - to ja poprosze takiego jednego zajaca, ale juz bez skory, hmmmmmmmmmmmmmmm duszony z czosnkiem w smietanie, .....poezja, nie musi byc zaraz caly peczek, wystarczy 1 sztuka. Da sie zrobic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! ewaka a ja pisze sie na stek z dzika mniam albo stek ze strusia tesh pyszny, dotego cwikla z chrzanem i 3 pyzy z sosem mysliwskim lub pieczeniowym ;) a zupe to czernine z ziemniakami ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 A co to jest czernina z ziemniakami? Pay wyjasnij prosze.....bo ja nie wiem :roll: a gdzie podaja strusia - chce sprobowac ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! czernina jest to zupa z krwiii kaczki :evilbat: a strusia jadlem w karpaczu w knajpie "U Ducha Gór" blisko wyciagu na kope Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 bleeeeeeeeeee tego pierwszego to juz nie sprobuje....fuj! kto gotuje takie rzeczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! dolphine tesh tak kiedys mowilem.... ale jak sprobowalem to okazalo sie dobrym daniem:) albo bym sobie zjadł ziemniaki z sadzonym jajkiem i do tego szpinak 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 szpinak!!!!!!!!!! kolejne bleeeeeeeeee, a moze na deser budyn? fuj fuj, ohyda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! na deser budyn??? no chyba zartujesz :P na deser bym wziol sobie.... hmmmm..... ciasto o nazwie brzdąc jak ja tego dawno nie jadlem ;) a brukselke lubisz?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 co to jest za ciasto? brukselke toleruje, wole brokuly, ale uwielbiam zolta fasolke szparagowa, mniam mniam....aaa jeszcze nie toleruje mleka, takie biale w kubku, nie przejdzie, ale zeby bylo smieszniej to jogurty, sery, kefir i wszystko co z mleka jadam a serki bardzo smierdzace , uwielbiam :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! dolphine zamiast na piwo wezme Cie do cukierni na brzdaca ;) hehe mleko pychota najlepsze jest prosto od krowy hehehehe.... fasolka zolta czy ziolona pycha, szparagi tesh spox , ale nie lubie oliwek..... jogurty truskawkowe ;) ser zolty tesh :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 Pay uwazaj! jak mi postawisz pyszne ciacho i piwo, to bez zastanowienia polkne ciacho, jestem lasuch, uwielbiam biala czekolade, ciasta, i ptasie mleczko!, moze byc halwa, wisnie i sliwki w czekoladzie i.....sezamki.to tyle. a oliwki uwielbiam, nawet moj 6 letni synek pochlania oliwki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fair_Play Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 noo szabelek to jest pycha....a ja mam ochote na zwykla klapsztule z serkiem, szyneczka i salatka, nie jestem, az tak wybredna jak wy... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 FP o czym ty piszesz? jakos jasniej prosze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! wlasnie tesh tak sie zastanawialem co FP miala na mysli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fair_Play Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 A no tak...Warszawka mogla nie zrozumiec..ale ty Pay....szabelek to fasolka zolta.....a klapsztula to zlozona podwojnie skibka chleba :)) po poznansku jakby co....tylko ze ja to napisalam tak z przyzwyczajenias, zupelnie zapomnialam, ze wiejszosc nie zrozumie :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolphine Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ha ha ha to takie proste :) ladnie sie nazywa :) Pay a gdzie sie je to ciacho co o nim pisales? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaYooK Posted January 10, 2003 Share Posted January 10, 2003 ELO!!! hehe dolphine na wystawie FP pierwszy raz slysze takie okreslenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.