Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Syla']Bardzo się cieszę, że tutaj też jesteś :lol:[/QUOTE]

Dziękuję Sylwio,jestem cały czas przy mojej kochanej psince.Dziewczyny nawet nie wiecie jakie z Homerka wspaniałe psisko,na dodatek tak biedne i potrzebujace pomocy:(((

Posted

Podbijam i trzymam kciuki żeby piesek znalazł dom.
Nikogo nie powinno przerażać jego kalectwo. Moja sunia też była ślepa a w dodatku jeszcze głucha. Ale bardzo sprawnie się poruszała dzięki niezawodnemu psiemu węchowi. Psy z takiego typu ułomnościami jeszcze bardziej potrzebują bliskości zaufanego człowieka bo daje im to poczucie bezpieczeństwa, które w momencie kiedy nie widzą jest im niezbędnie potrzebne.
Moja sunia to za mną krok w krok łaziła bo czuła się jedynie przy mnie bezpieczna. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co teraz ten piesek przechodzi... mam nadzieję że ktoś da mu dom i siebie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Madzior.']Kurka czy zniknęło parę postów??? :angryy:[/QUOTE]

Zniknęły posty z 10 dni, nie mam substrykcji, wiadomości na PW, rozliczenia też wcięło.Najgorzej, jak ktoś miał bazarek otwarty....poznikały całe bazarki...koszmar.Szukaj wiatru w polu.Jeszcze nie da się tego odtworzyć, bo uległ uszkodzeniu jakiś dysk twardy, główny, a nie robiono kopii zapasowej.Tak zrozumiałam, w każdym razie, nic nam nie wrócą, więc idziemy do przodu.Ile ja się naszukałam Homerka? Banerki i linki też nie działają....Godzinę, albo i więcej szukałam Śleputka.

Posted

no ja tez sie naszukałam:))Byłam dzisiaj u Homerka.Niestety znów nie chcial chodzic,a jak szedl to widac bylo ze mu to bol sprawia://///pewnie kuracja juz sie skonczyla i bol powrocil.Po drugie noce są zimne, a to tez mu nie sluzy:////Ratunkiem dla niego jest tylko dom. On tak pragnie miłosci-nadstawia mordke do glaskania i szczęśliwy zamyka oczka.........Tak strasznie mi go szkoda:(((((

Posted

Dziewczyny, jesteście pewne, że Homer dostawał w przytulisku po tych dwóch dniach te dwa zapisane leki?
Bo ta kuracja, jeśli odbyła się zgodnie z zaleceniami, powinna mieć dłuższy efekt...

Posted

[quote name='KARLINADOMINIKA']Rozmawialam z Panią Wandą wczoraj i mowila ze on nadal dostaje te przeciwbolowe leki.Został znów przeniesiony do kojca. w nocy 2 stopnie zrobily pewnie swoje na te jego biedne kosteczki....[/QUOTE]

No to mu na pewno dobrze nie zrobi. Przydałaby mu się domowa opieka, no ale co zrobić, jak tego domu nie ma:(

Posted

[quote name='basiaaap']No to mu na pewno dobrze nie zrobi. Przydałaby mu się domowa opieka, no ale co zrobić, jak tego domu nie ma:([/QUOTE]

Ani widu ani słychu o domku ..:(

Posted

[quote name='KARLINADOMINIKA']Wczooraj byłam u Homerka:)))Hasał jak młodzieniaszek:)))więc chyba lepiej sie czuł:))))Kochane psisko, szkoda,że nadal nie ma domu..........[/QUOTE]
Ten dom, to sprawa najważniejsza i wtedy, czasem cuda się dzieją z tymi starszymi psiakami....

Posted

[quote name='Syla']Ten dom, to sprawa najważniejsza i wtedy, czasem cuda się dzieją z tymi starszymi psiakami....[/QUOTE]

Dokladnie........a on tak się cieszy, jak ktos do niego przyjdzie!!!!To takaa cudowna psinka.....tak strasznie mi go szkoda. Juz sama nie wiem co mam robic...............

Posted

Zastanawiam się, dziewczyny, czy to zawarte w ogłoszeniach info, że on nie toleruje innych psów, nie kasuje jego szans.

Jeśli tak jest, nie ma sensu i nie wolno tego ukrywać, to oczywiste; ale zdaje się, że to nie jest takie jednoznaczne?
Myślę, że wyjaśnienie tej kwestii jest kluczowe.
To ja zrobiłam ogłoszenia Homera i we wszystkich ta informacja jest.

Posted

[quote name='basiaaap']Zastanawiam się, dziewczyny, czy to zawarte w ogłoszeniach info, że on nie toleruje innych psów, nie kasuje jego szans.

Jeśli tak jest, nie ma sensu i nie wolno tego ukrywać, to oczywiste; ale zdaje się, że to nie jest takie jednoznaczne?
Myślę, że wyjaśnienie tej kwestii jest kluczowe.
To ja zrobiłam ogłoszenia Homera i we wszystkich ta informacja jest.[/QUOTE]

tez tak myslę.Ewidentnie Homer nie lubi psow, ktore jego obszczekują.Poza tym, ostatnio na spacerze jak poczul innego pieska to szedl za nim i merdal ogonem, wiec z tą nietolerancja wcale nie jest az tak źle.jego zachowania mają moim zdaniem charakter obronny.W schronie jest duzo psow, mnostwo zapachow, a psy ewidentnie wyczuwają,że Homer jest słabszy i on szczekaniem probuje sie bronić.Nie słyszałam też, zeby kiedykolwiek jakiegos psa zaatakował.

Posted

Odwiedzam Homerka i przy okazji zapytuję dziewczyny z Poznania i okolic:
kto mógłby się zająć małym jamniczkiem przez dwa tygodnie, osoba u której jest musi jechać do sanatorium [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/209129-Pozna%C5%84-Pomocy%21%21%21%21-Mamy-kilka-dni%21%21%21"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...a-dni%21%21%21[/COLOR][/URL]