IVV Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 super dziewczyna z Ciebie ;) ciekawe czy mozna zrobic z wydarzenia Latka ,wydarzenie tej smutnej ,umordowanej zyciem klaczy ? tam jest juz sporo osob ... Quote
IVV Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [quote name='IVV']super dziewczyna z Ciebie ;) ciekawe czy mozna zrobic z wydarzenia Latka ,wydarzenie tej smutnej ,umordowanej zyciem klaczy ? tam jest juz sporo osob ...[/QUOTE] tylko termin trzeba by bylo zmienic by mozna ciagle ludzi zapraszac ...hmmm ,a moze jednak osobno bo i rozliczenia lepiej bedzie moze robic ...zrob jak Ci serce podyktuje ;) Quote
animalon Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Ale rewelacyjne wieści ....ale się cieszę.... Biafra dziękuję za wyjaśnienie. Procedury i cała papierologia w tych sprawach są mi obce , jedynie mogę groszem wesprzeć. Czasami wydaje się , że wet powinien ponieśc karę za współudział w znęcaniu się - widzi , że horror zwierzęcia trwa od dłuższego czasu i nigdzie nie zgłasza. A jak zwierzę "pada" to na rzeź, żeby żadnych śladów po oprawcy nie było .... Brak słów. Będę zagląć i wspierać twoje akcje.... powodzonka. Żeby zawsze udało się zdąrzyć na czas ;) Quote
margoth137 Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Żeby się tylko tę staruszkę dało uratować:( ile te zwierzęta jeszcze wycierpią...;( Quote
IVV Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 jakie decyzje ? ratujemy ja ? moze ktos moglby zrobic allegro cegielkowe ? Quote
Biafra Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Ratujemy. Chciałam tylko uczciwie uprzedzić, że sprawa jest bardziej skomplikowana niż z Łatkiem, bo nic z Właścicielem nie jest uzgodnione. Bo się nie da :shake: Trzeba uzbierać pieniądze, położyć mu na stół i powiedzieć : zabieram tę klacz. Jak się nie uda, zobowiązuję się odesłać zebrane pieniądze. Innej opcji za bardzo nie ma. Quote
aeriel Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Zawsze można też gdyby się nie udało (ale ja wiem, że się uda! :) ) dołożyć pieniążki na sianko dla koników - pieniążki zwróci się tylko tym osobom, które się na to nie zgodzą. Quote
emhokr Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 wydarzenie zmienione :) napisałąm jak to wygląda :) Quote
IVV Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [quote name='Biafra']Ratujemy. Chciałam tylko uczciwie uprzedzić, że sprawa jest bardziej skomplikowana niż z Łatkiem, bo nic z Właścicielem nie jest uzgodnione. Bo się nie da :shake: Trzeba uzbierać pieniądze, położyć mu na stół i powiedzieć : zabieram tę klacz. Jak się nie uda, zobowiązuję się odesłać zebrane pieniądze. Innej opcji za bardzo nie ma.[/QUOTE] miejmy nadzieje ,ze wizualnie pieniadze zadzialaja na ludzka zachlannosc...zwykle takie zagranie psychologiczne dziala przy kazdej finansowej transakcji:cool3:...podesle dzis cos na mala ...moze powinna miec jakies imie ... Quote
emhokr Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 tak samo, jak trzeba Łatkowi zmienić imię z Piernika :D szetlanda nazwałabym Piernikiem bez wahania...ale do niego nie pasuje :D Quote
emhokr Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 DZIĘKI WAM ZACZYNAM WIERZYĆ W LUDZI!!! bardzo dziękuję (uzurpuję sobie prawo do podziękowań ;p ) w imieniu Babuni...sama mam 24 - letniego konia i uwielbiam starsze zwierzaki... :) Quote
iwlajn Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Super, że jest szansa dla klaczki. Ale czy wiadomo gdzie uda się ją zabrać? Quote
Jo37 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jutro pójdzie przelew na staruszkę - niestety tylko 30zł. Quote
3 x Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Szarotko, na Łatka już sa pieniązki [quote name='Biafra']Na rachunku bankowym jest 1085 zł w drodze z siepomaga jest 180 zł w drodze z paypala jest 1000 zł --------------------- razem 2 265 zł :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Będzie na Łatka i transport :loveu: Gdyby ktoś chciał go jeszcze wesprzeć na jedzenie, witaminy albo kowala, to konto jest cały czas aktualne :modla: Mam nadzieję, że w poniedziałek pieniądze spłyną na konto . Kwota jest pewna i potwierdzona, tylko paypal najdłużej się rozlicza a dzisiaj mamy świeto i długi weekend :shake: Ale się cieszę :loveu: !)[/QUOTE] teraz zbieane są na klacz staruszkę o której Iza pisała kilka postów/stron wcześniej :) Quote
malicja Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 mozna poprosic o linka do wydarzenia na facebook'u dla Staruszki ? Quote
emhokr Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 UWAGA!! Łatek jest w domku :D u BIAFRY :D:D:D:D:D:D:D [URL]http://www.facebook.com/events/200286746730664/#!/events/200286746730664/[/URL] wydarzenie Babciowe podsyłam, jakby ktoś nie trafił jeszcze :) Quote
margoth137 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Łaciu teraz to będziesz tam miał jak u pana Boga za piecem -w stajence;) Quote
juliaikamil Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 cudna wiadomość, Łatek miał szczęście, teraz tylko jeszcze klaczka Quote
moana Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Wpłaciłam 50 zł na Łatka. Będzie na trochę siana dla niego. Super, że już bezpieczny! :) EDIT: Teraz przeczytałam o Babci, więc pieniadze moga być dla niej. Quote
Biafra Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Przedstawiamy się :loveu: [IMG]http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/huculP5.jpg[/IMG] [IMG]http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/huculP6.jpg[/IMG] [IMG]http://www.zwierzeniejestrzecza.org.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/huculP7.jpg[/IMG] Mimo grubej i zimowej puchatej sierści udało się go doczyścić. Na razie jest na osobnym wybiegu, bo stado by go stratowało. Jak zobaczył przestrzeń to biegał, biegał i fikał , mało nóg nie pogubił :shake: Biedaczek od urodzenia nie miał się gdzie rozpędzić ani pohasać :-( Teraz bedzie szalał ile tylko ma ochotę :lol: Bardzo dziękuję wszystkim , którzy mu pomogli. Babcia-staruszka chyba nie bedzie miała tyle szczęścia co on, bo zainteresowanie nią jest niewielkie :placz: Quote
Szarotka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ja jutro wplace pare groszy, mozecie dac temu co najbardziej potrzebuje. Quote
Recommended Posts