Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szafra napisał(a):
Dzięki Iwonko za chęci wzięcia na DT ... :p.
Najgorsze jest to, że nie wiadomo co jutro rano zastaną pracownicy schroniska ...

no wlasnie, choc na przetrwanie go w DT Iwony wziác na 2-3 dni i szukac dalej bo w schronie moze nie miec 3 dni...
a dzis juz nie mozecie go wyciágnác?

Posted

Mona1991 napisał(a):
Zaufajcie schronisku... Niech najpierw go postawią na nogi...

Schronisko postawi go na nogi ? To jakieś inne schronisko niż wszystkie ? Tam psa na kolanka biorą, po główce głaskają, do serca przytulają i do łóżeczka zapraszają ? Bo tego właśnie temu psu potrzeba.

Posted

Nie jest to złe schronisko. Wiele psów właśnie postawiono na nogi. Niektóre jak czas pozwala i wolontariuszki są, są brane na kolanka, przytulane, czasem nawet i do łóżka brane przez pracownicę shanti. Teraz DT mamy zapchane i nie ma go dokąd zabrać. Teraz szafra jest przy nim. Tym psom człowieka brakuje. Ale to deficytowy towar, niestety.

Posted

Żadne schronisko nie jest takie same jak inne. Czemu schronisko kojarzy się z maltretowaniem zwierząt, zabijaniem i ogólnymi męczarniami? Stereotypy... Wszyscy chcą żeby go z tam tąd zabrać, ale sami nie wysuną żadnego DT... My wszyscy mamy co trzeba było ratować i swoje zwierzaki... Ludzie... Robimy co się da...

Posted

monika55 napisał(a):
Nie jest to złe schronisko. Wiele psów właśnie postawiono na nogi. Niektóre jak czas pozwala i wolontariuszki są, są brane na kolanka, przytulane, czasem nawet i do łóżka brane przez pracownicę shanti. Teraz DT mamy zapchane i nie ma go dokąd zabrać. Teraz szafra jest przy nim. Tym psom człowieka brakuje. Ale to deficytowy towar, niestety.

Moniczko, o tym właśnie mówi mój post. Schronisko, choćby najlepsze, nie da psu tego, czego on potrzebuje najbardziej - poczucia przynależności, więzi z człowiekiem przez cały dzień, nie tylko w godzinach pracy personelu.

Posted

Spanielos dostał zastrzyk i zjadł co nieco, dostał jeszcze coś z puszeczki na później ( może też zje). Chłopcy mówili, że kupka taka ze śluzem galaretowatym dzisiaj była. Niepokoi mnie ten jego kaszel :shake::shake:!
Posiedziałam przy nim, przykryłam go jeszcze z góry kocykiem, żeby miał cieplej.

Posted

szafra napisał(a):
Spanielos dostał zastrzyk i zjadł co nieco, dostał jeszcze coś z puszeczki na później ( może też zje). Chłopcy mówili, że kupka taka ze śluzem galaretowatym dzisiaj była. Niepokoi mnie ten jego kaszel :shake::shake:!
Posiedziałam przy nim, przykryłam go jeszcze z góry kocykiem, żeby miał cieplej.

ojej, to nie chcá go ze schronu wydac czy jak? myslalam ze dzis wyjdzie. ja wiem ze to jest niezly schron w porównaniu z ogólem, ale wlasnie o tego czlowieka chodzilo, zeby nie byl sam ;/

Posted

monika55 napisał(a):
To schron szuka DT przede wszystkim. Nigdy nie robi trudności. Chodzi o to że nie ma go gdzie zabrać.
A zastrzyk bo ma zapalenie gardła, jak dobrze słyszałam.

O mateczno, zapalenie gardła i jest w zewnętrznym boksie, biedaczek :(

Posted

monika55 napisał(a):
Nie, nie, jest w budynku oczywiście. Tylko tam słabiutkie ogrzewanie. Stary budynek, szkody górnicze więc jest zimno.

To dobrze, że w budynku, bo chociaż wilgoć i wiatr mu nie dokuczają, a i wystrzały słabiej słychać. Biedny psiak. Z DT łatwiej byłoby znaleźć mu dom, bo do ogłoszeń konieczne są ładne, domowe zdjęcia.

Posted

Ja pracuje nad TZ względem DT dla Bonusa
tylko on musiałby ze mną pracować
wszystkie poprzednie tymczaski pracowały więc i teraz mogłby się udać
dam znać jeśli M się zgodzi

Posted

alina71 napisał(a):

Byłoby super. Bonus w domu na pewno prędko odzyska równowagę i szybko znajdzie dobry domek, bo to śliczny psiak.

Posted

alina71 napisał(a):

byloby cudownie, mialby zapewnione jedzenie i opieké wet. ,wiéc ten kát tylko w domu bylby zbawieniem.

Posted

alina71 napisał(a):

I jak praca nad TZem ?

A jaką współpracę psiaka masz na myśli ?

Posted

Nie współprace a prace ze mną. Ja pracuje w swoim małym biurze więc nie ma problemu by pies ze mna przebywał.
No chyba, że faktycznie bez problemu zostanie w domu z trzema kotami. ;)
Podjade jutro do schroniska, poznam Bonesa i pogadam z Iwoną. Wtedy zobaczymy. Mój M nadal ma opory.

Posted

Nie jest najlepiej. Sikać, sika. Są jakieś kropelki krwi na kafelkach. Trudno zaobserwować z czego. Kaszel? czy coś innego. Kupki na spacerze nie robił. Bez DT on nie ma szans. Przyspieszy to jego odejście.