Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj byłam na chwilę odwiedzić Tumisia i podrzucić mu mięsko :) Tumiś wygląda coraz lepiej, wydaje mi się, że tyje :)
Prosił, żebym przekazała wszystkim ciociom i wujkowi buziaki ;)

Posted

Buell napisał(a):
Podeślijcie szybko adres Tumisia - zaraz jade na poczte i chce wyslać podarki - jak nie będę mial adresu to dopiero za tydzień....

Wyslalem w pon poleconym PP, pileczka i taśma 5m ;)

Posted

Buell napisał(a):
Wyslalem w pon poleconym PP, pileczka i taśma 5m ;)

wielkie dzięki :)

Iljova napisał(a):
Tumisiu jak się niewasz ?

Tumiś ma się bardzo dobrze, z jamniczką jest spokój, na spacerkach jest grzeczny :) poza tym, ze wytrącił mi z rąk aparat i muszę 500 teraz wydać w serwisie :angryy: to pies ideał :evil_lol:

Posted

fonia123 napisał(a):
wielkie dzięki :)

Tumiś ma się bardzo dobrze, z jamniczką jest spokój, na spacerkach jest grzeczny :) poza tym, ze wytrącił mi z rąk aparat i muszę 500 teraz wydać w serwisie :angryy: to pies ideał :evil_lol:

Ale to był wypadek Tumiś nie zrobił tego celowo :) wspaniałego dnia.

Posted

Iljova napisał(a):
Ale to był wypadek Tumiś nie zrobił tego celowo :) wspaniałego dnia.

taaa, ja mu mówię, żeby teraz komuś portfel drapnął na ulicy, a on nic :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Secia napisał(a):
Oczywiście, przecież Tumisław to dzentelman pełną mordą :-)

haha, Tumiś to rozpieszczony dzentelman pełną mordą :loveu: dopóki nie okryją go szczelnie kołderką na dobranoc, to nie da im spać, bo tak płacze, że zimno :evil_lol:

Posted

będzie można, jak Tumiś uzbiera na naprawę aparatu, który zepsuł :evil_lol:

a tak na poważnie, to może w tym tygodniu uda nam się zabrać go do weta, to przy okazji zrobimy sesję :)
nie możemy się coś zgrać, żeby wszyscy mieli wolne (ja, BullAnia i Adrian), a jak juz się umówiliśmy, to mi paliwo zamarzło i autko odmówiło posłuszeństwa :shake:

Posted

A ja myślałam że już zdjęcia wstawiłaś ;-)
a tak poważnie to czasami tak bywa, zima też temu nie sprzyja :) ale wierze że z końcu się uda zrobić zdjęcia grzecznemu Tumisiowi

Posted

Też chcę zobaczyć tumisia okrytego kołderką :)

Coś chyba mają te amstaffowate i bullowate... mój psiak pit bull/bokser w krótkim czasie zrezygnował ze swojego legowiska na rzecz tapczanu, który stoi wolny. Tym samym Henio ma swój pokój i swoje łóżeczko ;) Pełna kulturka :) Czekam tylko kiedy "zażyczy" sobie własnego talerzyka i filiżanki ;)

Uściski dla Tumisia :)

Posted

Tumiś dziś odwiedził weta.
Wyniki krwi bardzo dobre - nie ma śladu anemii :roll:, pobrane zeskrobiny ze zmian skórnych na pleckach nie wykazały nużeńca, niepokojący nas guz w pachwinie (widać go na pierwszym zdjęciu) będzie wycięty razem z jajkami, osłuchowo jest dobrze, uszka są z grzybkiem, ale na razie obejdzie się bez antybiotyków - wystarczy przemywanie preparatem pielęgnacyjnym. Krew pojechała do szpitala, aby zbadać także nerki i będzie można ciachać :)
Dziś niestety Tumis miał od rana rozwolnienie, także dostał antybiotyk i coś jeszcze + 3 zastrzyki na wynos na kolejne dni
Tumiś był prawie bardzo dzielny ;)

Koszt wizyty - 150zł
( na paragonie od weta jest 138zł, ponieważ 12zł muszą zapłacić szpitalowi za profil nerkowy)

a tu Tumiś, jak jeszcze nie wiedział co go czeka ;) Tumiś fajnie się otwiera - reaguje na spacerku, merda się i szuka kontaktu :)