Goldek Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='Nanami']Błonia są spory kawałek od AWF, z buta na pewno nie ma szans :] Ale za hala, za ringami jest kawałek zieleni miedzy ringami innych ras a ringiem owczarków niemieckich, tam moze bedzie mozna pobawic sie z psem, choc jesli bedzie upał jak rok temu to wątpie by jakis pies miał ochote :lol:[/quote] No cóż...:) Trudno:) Ale przeczytałam że jest tam park - a mnie chodziło o coś "mniej więcej" takiego.Wystarczy 5 metrów kwadratowych.:) Magia bawiła się kiedyś z takim jamnikiem - Rafikiem - to im wystarczył 1 m2. Więc... :) :p A co do pogody... Nic na to nie poradzę...:( Jedyne czym się pocieszam w tym wypadku, to to, że Magia zawsze uwielbia biegać.Tylko... Czy umie poprawnie...?;) Wercia Quote
Bewarka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 A czy te figury to w MP jest potrzebne? Bo za nic tych obrotów nie moge zrozumieć...:roll: do tego nigdy nie trzymałam w ręku ringówki...chyba wpierw zaczne od oglądania wystaw-potem dopiero będe wystawiać...:) Quote
Nanami Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Cóz, to jest chyba najlepsze rozwiązanie, posiedz troche przed ringiem handlingowym, podpatrz jak sie trzeba obracac, przechodzic, profesjonalistów mozna poznac m.in. po stroju bardzo oficjalnym... ;) Figury w JH są potrzebne, w "prawdziwym" wystawianiu az tak duzo nie. Quote
Bewarka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Nanami']Cóz, to jest chyba najlepsze rozwiązanie, posiedz troche przed ringiem handlingowym, podpatrz jak sie trzeba obracac, przechodzic, profesjonalistów mozna poznac m.in. po stroju bardzo oficjalnym... ;) Figury w JH są potrzebne, w "prawdziwym" wystawianiu az tak duzo nie.[/quote] dzięki...:D choć raz zobaczyć muszę-jak zobacze o co w tym chodzi i w ogóle to dopiero zaczne...a może akurat mi się zdarzy niedługo potem upatrzyć jakąś wystawę...:lol: Quote
Goldek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='justys95']dzięki...:D choć raz zobaczyć muszę-jak zobacze o co w tym chodzi i w ogóle to dopiero zaczne...a może akurat mi się zdarzy niedługo potem upatrzyć jakąś wystawę...:lol:[/quote] Nie martw się!!! Ja byłam na wystawie po raz pierwszy, z ringówką w ręku, sama psa wystawiałam,(mam dopiero 11 lat!) a nigdy nie byłam na żadnej wystawie żeby sobie oglądnąć. To łatwe-o ile ma się posłusznego psa! Quote
Bewarka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Goldek']Nie martw się!!! Ja byłam na wystawie po raz pierwszy, z ringówką w ręku, sama psa wystawiałam,(mam dopiero 11 lat!) a nigdy nie byłam na żadnej wystawie żeby sobie oglądnąć. To łatwe-o ile ma się posłusznego psa![/QUOTE] ...który umi figury za ciebie...:evil_lol: (czyli za mnie :lol:) Quote
Light of Shin-Ra Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='justys95']...który umi figury za ciebie...:evil_lol: (czyli za mnie :lol:)[/quote] Dla początkującej osoby zdecydowanie moim zdaniem najlepszy jest pies, który dużo umie i dużo wystaw zaliczył. Taki większośc zrobi za ciebie. Ty spitolisz a on naprawi. Tylko skąd wziąć takiego psa. :evil_lol: A z innej beczki , nie wiecie kiedy można się spodziewać potwierdzeń na wystawę. Czy może bezpieczniej w tym tygodniu jeszcze zadzwonić? Ja wysłałam listem poleconym razem z dowodem wpłaty zgłoszenia to chyba powinno być oki. Quote
Śnieżynka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Potwierdzenia zarejestrowania z numerem rejestracyjnym za Kraków ktore ja wysłałam elektronicznie dostalam po dwóch dniach nawet nie wiem czy nawet nie na drugi a wysyłałam wieczorem wiec nie wiem od czego to zalezy, a odebrał papierek dzisiaj mój tata bo płacił i zaniósł rodowód. A listownie to zalezy wszystko od poczty. Quote
Ilka21 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 no ja też zgłaszałam elektronicznie, potwierdzenie miałam na drugi dzień. A polecony to trochę idzie, ale tu chyba data stempla pocztowego się liczy Quote
Goldek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 [quote name='Han Sharn']Dla początkującej osoby zdecydowanie moim zdaniem najlepszy jest pies, który dużo umie i dużo wystaw zaliczył. Taki większośc zrobi za ciebie. Ty spitolisz a on naprawi. Tylko skąd wziąć takiego psa. :evil_lol: A z innej beczki , nie wiecie kiedy można się spodziewać potwierdzeń na wystawę. Czy może bezpieczniej w tym tygodniu jeszcze zadzwonić? Ja wysłałam listem poleconym razem z dowodem wpłaty zgłoszenia to chyba powinno być oki.[/quote] Nie wiem. Ja wypełniałam formularz przez internet i potem na maila przyszło mi potwierdzenie przyjęcia psa ale o dowodzie wpłaty nic nie było. Quote
EveL_ Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Han-Sharn, skoro justys nie będzie brała udziału na MP to pożyczyłabyś mnie swojego grzywacza? :oops: Tak skromnie proszę, bo dzisiaj mnie olśniło, że muszę zgłoszenie wysłać w tym tygodniu, a jeszcze psa nie znalazłam. Bo ja będę w sobotę, grzywki chyba też w sobotę, tak? Quote
Light of Shin-Ra Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='EveL']Han-Sharn, skoro justys nie będzie brała udziału na MP to pożyczyłabyś mnie swojego grzywacza? :oops: Tak skromnie proszę, bo dzisiaj mnie olśniło, że muszę zgłoszenie wysłać w tym tygodniu, a jeszcze psa nie znalazłam. Bo ja będę w sobotę, grzywki chyba też w sobotę, tak?[/quote] Tak jesteśmy w sobotę. I chętnie pożycze grzywacza. Niech się chłopak wyrabia. Dziś dzwoniłam do ZK i zgłoszenie i wszystko doszło. Ufff Quote
Meritt Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ja wysłałam 6 dni temu, ale na potwierdzenie u mnie jeszcze czasu jest. Quote
aleb Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Słuchajcie, mam do zgłoszenia suczkę do klasy szczeniąt. Numer rejestracyjny będę miała dopiero we wtorek (22.05), a zgłoszenia do Krakowa wysyła się do dziś! Proszę powiedzcie mi, czy jak wyślę dziś zgłoszenie wraz z dowodem wpłaty, to przyjmą mnie bez tego nr rejestracyjnego? Podkreślam, że podam go ZK Kraków dopiero we wtorek. Quote
Asiaczek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Powinni przyjąć. Do ok. środy będa jeszcze spływały zgłoszenia pocztowe... Wyślij dzisiaj zgłoszenif, a jutro zadzwoń do Krakowa i upewnij się. Pzdr. Quote
Goldek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='aleb']Słuchajcie, mam do zgłoszenia suczkę do klasy szczeniąt. Numer rejestracyjny będę miała dopiero we wtorek (22.05), a zgłoszenia do Krakowa wysyła się do dziś! Proszę powiedzcie mi, czy jak wyślę dziś zgłoszenie wraz z dowodem wpłaty, to przyjmą mnie bez tego nr rejestracyjnego? Podkreślam, że podam go ZK Kraków dopiero we wtorek.[/quote] Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że powinnaś zadzwonić w poniedziałek (Związek w Krakowie jest czynny od 16:00 do 19:00, bo mieszkam w Krakowi i tam Magię rejstrowałam) że wyślesz numer rejestracyjny, tylko na razie go nie masz.Powinny małą przyjąć. A poza tym, to jeżeli nie przyjmą Ci zgłoszenia, to możesz jeszcze zgłosić w dniu wystawy, tylko że będzie drożej... Radzę zadzwonić i poinformować o sytuacji. Quote
karolayna Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='Goldek'] A poza tym, to jeżeli nie przyjmą Ci zgłoszenia, to możesz jeszcze zgłosić w dniu wystawy, tylko że będzie drożej... Radzę zadzwonić i poinformować o sytuacji.[/quote] Nie ma takiej mozliwosci na zadnej wystawie zeby zglosic psa w dniu wystawy, psy nie ujęte w katalogu nie mogą byc oceniane. Mozna tylko zaplacic i wtedy jest drozej, ale zgloszenie trzeba wyslac wczesniej. Quote
Goldek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='karolayna']Nie ma takiej mozliwosci na zadnej wystawie zeby zglosic psa w dniu wystawy, psy nie ujęte w katalogu nie mogą byc oceniane. Mozna tylko zaplacic i wtedy jest drozej, ale zgloszenie trzeba wyslac wczesniej.[/quote] Naprawdę? Nie wiedziałam... To nie wiem, chyba trzeba będzie wysłać zgłoszenie bez numeru rejestracyjnego i w poniedziałek wyjaśnić sprawę... Może coś się uda... :roll: Quote
Asiaczek Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ja myślę, że w O/Kraków pracują normalni ludzie i na dodatek życzliwi i pomogą. Kilka razy miałam problemy przy zgłoszeniach i przy ich pomocy było OK.:lol: Pzdr. Quote
aleb Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Dziękuję za odpowiedzi. Wolałam zaryzykować i wysłałam zgłoszenie wraz z dowodem wpłaty, pisząc w mailu, że nr rejestracyjny podam telefonicznie. Zobaczymy czy nas przyjmą ;) Quote
Agama Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ktos tu napisal,ze zwierzatko , nie zamieszczone w katalogu nie moze byc ocaniane,znam nowy regulamin wystaw-i co z tego wynika NIC-dzisiaj na wystawce nagle pojawila sie sunia nie umieszczona w katalogu -zostala najlepsza suka w rasie podam drugi przyyklad wystawczyni nagle zmienila sobie klase wystawianego zwierzatka i tez wygrala sytuacja miala miejsce w 2 rasach -choc sedziowie inni i osoby wysttawiajace rowniez Quote
Cavisia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agamo, to składa się protest do organizatora wystawy, z powodu ewidentnego złamania regulaminu wystawy. Quote
Recommended Posts