Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam na wizycie o 12 ,ale nie miałam czasu tu wejść.xmartix jest na bieżąco i wszystko wskazuje na to ,że dziś mała została odebrana .
Rodzina bardzo fajna , kochająca psy. Są jak najbardziej za sterylką.
Boksio ma 8 lat, jest przesłodki, bardzo łagodny.Synek jest w porządku.
Pan domu obecnie dużo jest na miejscu , więc sunia nie będzie sama. Ile mogłam tyle się nagadałam o bezpieczeństwie psa i dizecka.
Powinno być dobrze.

Posted

[quote name='emilia2280']jesssu Asiu, tylko jak jajka pilnuj jego kastracji! jak chcesz to kastorowá umowá kastracyjná mogé malego objác i nie popuszczé w tej materii :p[/QUOTE]
Emilko niestety ta pani od szczeniaczka pieska nie odpisała mi na na meila i PW ani nie zadzwoniła. Nie wiem niestety co z nim będzie... :shake:

[quote name='Poker']Byłam na wizycie o 12 ,ale nie miałam czasu tu wejść.xmartix jest na bieżąco i wszystko wskazuje na to ,że dziś mała została odebrana .
Rodzina bardzo fajna , kochająca psy. Są jak najbardziej za sterylką.
Boksio ma 8 lat, jest przesłodki, bardzo łagodny.Synek jest w porządku.
Pan domu obecnie dużo jest na miejscu , więc sunia nie będzie sama. Ile mogłam tyle się nagadałam o bezpieczeństwie psa i dizecka.
Powinno być dobrze.[/QUOTE]
Poker bardzo bardzo dziękuję za wizytę! :Rose:

Marta i co z Tekilką? Jest już w nowym domku?

A teraz kolejna niespodzianka: trzy 2-miesięczne szczeniaczki spanielki z wielkopolski będę wkrótce jechały do Krakowa na DT:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/220303-Szczeniaki-czekają-na-tran-sport-do-Krakowa-(Fundacja-Kastor[/URL])

Może warto sprawdzić ten drugi domek i ten ostatni, o którym Marta pisała? Marta mówiła, że ten ostatni domek brzmiał bardzo fajnie, może któryś z tych maluchów z linku mógłby tam trafić.

Posted

Tquilka została odebrana wczoraj od Karmelci, właśnie napisałam smsa jak tam sunia i czekam na odp, nie chcę dzwonić dziś.

edit: Pani oddzwonia, mowila ze Tqequilka super, boksio spi z rodzicami, a mala spi z synem, nie stara sie zdominowac boksia, jest grzeczna a ludzie zakochani

Posted

[quote name='xmartix'][B]ta druga pan[/B]i i ten jeszcze jeden dom na razie się nie odzywa więc czekamy
ale jak coś to zaproponujemy te inne pieski o których Asia o nich napisała[/QUOTE]

rozmawiałam z nią w piątek, ma się odezwać gdy się już przeprowadzi

Posted

Ok, to czekamy czy ktoś się jeszcze odezwie.
A szczeniaki, które miały jechać do Krakowa, będą jednak na tymczasie w Poznaniu, więc nie tak daleko od Wrocławia, jakby ktoś był zainteresowany.

Marta a z umową udało Ci się wszystko załatwić bez dostępu do neta?

Posted

Może jutro zadzwonię do ludzi.W końcu poznałam ich , więc się chyba nie zdziwią.
Szkoda ,ze karmelcia nie pisze jak przebiegała akcja przekazywania małej.

Posted

[quote name='Poker']Może jutro zadzwonię do ludzi.W końcu poznałam ich , więc się chyba nie zdziwią.
Szkoda ,ze karmelcia nie pisze jak przebiegała akcja przekazywania małej.[/QUOTE]
Poker bardzo dziękuję. :p
Spróbuj może zachęcić ludzi do zarejestrowania się na dogo albo na forum spanielowym ( [URL="http://www.cockerspaniel.webd.pl"]www.cockerspaniel.webd.pl[/URL] ), będą tam mogli znaleźć dużo ciekawych informacji o spanielach i ich potrzebach, a w razie jakichkolwiek problemów także poprosić o poradę.

Jeśli jutro rano, a raczej dzisiaj rano Karmelcia nic nie napisze na ten temat, to osobiście do niej zadzwonię i wyłudzę wszelkie informacje. ;)

Posted

Dodzwoniłam się do pani.Jest świetnie :multi:Pani mówi że mała jest cudowna,daje im wiele radości. Z synkiem super, dziwi się ,że ktoś mówił ,ze jest niedobra dla dziecka.Śpią razem ,chłopiec całuje ją , przytula, bawi się,pełna komitywa.Na początku bała boksia ,ale już jest dobrze, też razem śpią.Zdarza sie jej jeszcze posiusiać jak za późno zasygnalizuje ,ze chce wyjść,ale nie ma problemu.
Pani dziękowała za cudownego pieska.
Chyba możemy już się cieszyć na FULL :multi::multi:

Posted

umowy nie udało mi się spisac, ale mamy oświadczenie
Asia-Demi chce tam jechać z wizytą po adopcyjna więc wszystko załatwi, na razie jestem na etapie szukania książeczki małej

Posted

juz sie melduje moje drogie Akcja przebiegla szybko i sprawnie,ludzie naprawde fajnie,kochajacy ale.....jedyna rzecz jaka mi sie nie spodobala to,to ze na moje sugestie apropo szkolenia,kontaktu z Irkiem....stwierdzili ze beda ja kochac i napewno nic zlego sie nie wydarzy.....a ja juz jestem PO PRZEJSCIACH z Jacksonem i naczytalam sie o spanielach i mysle ze sama milosc tu nie wystarczy,spaniela trzeba kochac madrze!!i wymagac!!!mowilam o tym Marcie....wiec moja sugestia jest taka zeby ktos ich tam troszke pilnowal zeby za jakis czas nie bylo klopotu
dokumenty tj fakture i oswiadczenie wyslalam Marcie a nieszczesna ksiazeczke ja mam!!!!!okazuje sie ze wypadla mi z kieszeni w aucie kolegi i wczoraj mi obwiescil ta radosna nowine ,wiec Marto nie szukaj ,wysle ja po weekendzie,bo bede go widziec dopiero w szkole!!!!!

Posted

Spokojnie, spokojnie - moim zdaniem chyba nie jest źle. Najważniejsze żeby sami nie wzięli się za próby wychowywania psa, u mnie skończyło się to beznadziejnie. Myślę, że i bez szkolenia dadzą radę, byleby nie przedobrzyli w ani jedną, ani drugą stronę.
Trzeba może nie ich naciskać na szkolenie, a aluzyjnie dać znać, że gdyby coś, to niech się nie wahają zwrócić o pomoc - to lepsze niż gadanie o szkoleniu, bo większości ludzi wydaje się to bez sensu, a jak się im powie, że miłość to nie wszystko, to powiedzą że neguje się ich przekonania i że nie chcą w ogóle już z nikim rozmawiać. Taka już reakcja ludzka ;)

Posted

ja tym ludziom probowalam zasugerowac to szkolenie i po krotce opowiedzialam historie Jacksona....zeby im naswietlic co spaniele potrafia,i ze takie szkolenie to nic strasznego a raczej fajna zabawa dla ludzi i psiaka i ze spaniel to nie slodki szczeniorek cale zycie tylko pies ktory LUBI PRACOWAC ,lubi miec zadania do wykonania itp....nie chce sie wymadrzac ani nikomu mowic co ma robic...to nie moja sprawa,ja tylko daje znac z moich wrazen po spotkaniu zebyscie wiedzialy.