olalolaa Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Elimia nie sądze ze ktos tu zamierza ją bić ;) Spaniele potrzebują granic, malowanych gruba linią, o to chodzi. Quote
emilia2280 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='terierfanka']stanowcza ręka to nie znaczy od razu klapsy, ona po prostu musi widzieć akceptację lub jej brak wobec zachowań jakie prezentuje[/QUOTE] hehe, oki :) chyba zle zrozumialam. w kazdym razie ja mojá rozpuszczam i jest spokojniejsza w swoim srodowisku - w domu i ogródku. Ale na zewnátrz sié nie nadaje do spotkan z jakimkolwiek zwierzéciem ;/ Quote
Poker Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 emilia , to dobrze ,ze już wiesz o co chodzi. Mocna ręka , to nie znaczy ,że bijąca. Quote
Asia & Ginger Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Jak tak patrzę na zdjęcia małej, to się zastanawiam, czy ona ma wszystko ok z łapkami, bo trochę dziwnie wyglądaja, ale może to przez sierść. :roll: Quote
emilia2280 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='Poker']emilia , to dobrze ,ze już wiesz o co chodzi. Mocna ręka , to nie znaczy ,że bijąca.[/QUOTE] ale ja mojej nie bilam, dostala klapsa delikatnie, ale zle zareagowala i to bylo na tyle klapsów. Quote
xmartix Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 to szukamy czegoś na stałe dla niej i to najlepiej we Wrocławiu żeby Fundacji było blisko i mogła pomóc chyba że jest jakies magiczne inne miejsce domowe ze szkoleniem\ ???? Quote
Basia1244 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Inne magiczne ze szkoleniem za zero złotych nieosiągalne - podkreślam zero złotych - więc szukajcie dla niej dt/ds tu i od razu do Fundacji po porady i wskazówki. Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Dziewczyny dzisiaj mega duża poprawa. :multi: Kamila zostawiła wczoraj małą w spokoju, poszła spać do innego pokoju, dzisiaj weszła, coś tam robiła swojego, a mała zaciekawiona wyszła! :cool3: Skopiuję to co mi Kamila napisała: "Wiesz co, chyba wczoraj spanikowalam troche za bardzo - jestem nie doswiadczonym dt ;)[IMG]http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif[/IMG] ale wydaje mi się, że będzie z nia wszystko ok. Ona po prostu boi się wszystkiego (nawet wlasnej miski), ale jest ciekawa swiata i robi postepy, dlatego spokojnie moze zostac u mnie do niedzieli - moze nawet dluzej, bo mój pies ja akceptuje ;)[IMG]http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif[/IMG]" "Już normalnie się zachowuje, biega po mnie i w ogole radosny piesek z niej, tylko boi się innych, ale to powoli się oswoi." Czyli jednak to był strach, stres, za dużo tego wszystkiego jak na takiego malutkiego pieska. Quote
olalolaa Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 No to super, wczoraj musiała być bardzo zestresowana. Trzymam kciuki za małą. Quote
Poker Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Świetnie, biedna mała.Licho wie co z nią robili.Może właśnie użyli ręki do niej i dlatego się boi ludzi i wszystkiego. Quote
emilia2280 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Biedne dziecko, musieli já zle traktowac dziady. Quote
Basia1244 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 też pomyślałam właśnie, że ją klapali , albo nie daj panie wsadzali mordkę w siki lub inne radosne metody stosowali - biedne szczeniątko Quote
xmartix Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 ten drugi dom raczej nie natomiast nie wiadomo jak było wcześniej jest potencjalny niesprawdzony dom dla niej ale dopiero tam zadzwonię po tym jak wypowie się ktoś z F2+4, bo wtedy będę wiedziała o czym mam rozmawiać i czy w ogóle podejmiemy jakieś kolejne kroki co do tego domku :) Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ok, to czekamy na relację z fundacji. Marta sorry, że Ci dzisiaj gitarę zawracałam, ale szczerze powiedziawszy nie wiem, gdzie pracujesz i pomyślałam, że jak nie będziesz mogła to najwyżej nie odbierzesz. :oops: Quote
xmartix Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Asia zupełnie nic się nie stało, zobaczyłam że to Ty i odebrałam specjalnie nie mam wieści od Fundacji a Irek nie odbiera na razie telefonu Asia może dowiesz się od dt czy ktoś był itd ? Quote
Asia & Ginger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Zaraz zadzwonię, tylko skończę jeść. ;-) Quote
xmartix Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 dzisiaj nie udało się być Fundacji u Tequili ale jutro podobno mają być już bym chciała wiedzieć co i jak :) bo nie wiem czy sprawdzamy ten dom o którym pisałam Quote
xmartix Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Asia i wiadomo coś nt zachowania Tequilli? Quote
diuna_wro Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 kiedy ją zabrali ze schroniska? pytam, bo byłam przy adopcji takiej małej spanielki do rodziny z dziewczynką, w zeszły weekend xmartix założyła wątek 13, czyli we wtorek jesli to ta sama mała to nie dali jej szansy. 2 dni i won? Quote
terierfanka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 tak jest jak piszesz, 2 dni i won. Przestraszyli się. Quote
Asia & Ginger Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 To podobno ich pierwszy pies. Może to lepiej, że oddali ją teraz niż mieliby oddać, jak już będzie dorosła, szczeniaki łatwiej znajdują domki. Quote
alekcuk Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='diuna_wro']kiedy ją zabrali ze schroniska? pytam, bo byłam przy adopcji takiej małej spanielki do rodziny z dziewczynką, w zeszły weekend xmartix założyła wątek 13, czyli we wtorek jesli to ta sama mała to nie dali jej szansy. 2 dni i won?[/QUOTE] to ta sama o której myślisz, byłaś przy tym jak byłam z nimi w biurze... Quote
paniMysza Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 znajoma mówiła mi, że ktos z warszawy jest zainteresowany małą (widzieli ja na FB). odezwali sie do was ci ludzie? Quote
Recommended Posts