togaa Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 (edited) Pewnego,listopadowego dnia na posesję w Dąbrowie Górniczej przyplątała się mała, wystraszona sunieczka. Za nią dreptały 3 maluszki, nie wiecej niż 4- 5 tyg. Nikt w okolicy nie znała suni, nikt jej wczesniej nie widział. Zapewne ktos rodzinkę podrzucił... Awaryjnie maluchy wylądowały u kochanej ihabe, ale to tymczasowe rozwiązanie. Ihabe ma szpital w domu,sama jest b.chorutka Nie jest w stanie dłużej zajmowac sie szkarabami. Może ktos da tymczas kosmatemu,energicznemu Maćkowi ? Albo spolegliwym bliżniakom Jaskowi i Julkowi? Pomóżcie, proszę ! Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć maluchy: Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych 34-300 Żywiec ul.Folwark 8 [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla szczeniaczków[/FONT] Rozliczenie ; - 48,00 zł ..... odrobaczenie nr 1 i książeczki ( dr Kloryga Dabrowa Górnicza) - 50,00 zł ......odpchlenie i karma starter( dr Kloryga Dabrowa Górnicza) - 30,00 zł .......odrobaczenie nr2: ( dr Mazur Tychy) -135,00zł.......szczepienie (dr.Mazur Tychy) + 83,00zł ......bazarek Lili8522 ("Bransoletki i kolczyki...") +100,00zł......nowi "Rodzice" Maciusia -------------- - 80,00 zł Edited January 19, 2012 by togaa Quote
ihabe Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Maluchy są cudne, trzej muszkietorowie:-) W trójke stanowią niebezpieczną mieszankę wybuchową:-) Uratowałoby mnie gdyby Maciek znalazł tymczas, on jest przesłodki ale bardzo potrzebuje człowieka, bez niego płacze i to bardzo a jak on płacze to i dwaj braciszkowie też zaczynaja płakać i robi sie chór nie do wytrzymania:-( wczoraj po pracy pojechałam z nimi do weta na szczepienia. Przez całą drogę Maciek darł sie nie miłosiernie a u weta było kilka osób, niestety musiałam zrezygnować, bo tak sie darły a ja byłam sama i musiałam zrezygnować. Dzisiaj drugie podejście, poprosze męża, żeby pojechał ze mną, bo dzieciaki nie moga leżą w łóżkach chore:-( Quote
ihabe Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 wydatki na maluchy jak na razie: odrobaczenie nr 1 i książeczki : 48 zł ( dr Kloryga Dabrowa Górnicza) odpchlenie i karma starter: 50 zł ( dr Kloryga Dabrowa Górnicza) odrobaczenie nr2: 30 zł ( dr Mazur Tychy) Quote
togaa Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Bardzo potrzebny tymczas chocby dla jednego malucha - Maciusia !!!! Quote
kado Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Zapraszam na nowy bazarro dla Braci Mniejszych z cyklu: Karolka dla Lolka:smile: http://www.dogomania.pl/threads/2194...6#post18199566 Quote
togaa Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Dziękujemy kado kochana ! Szykuje sie domek dla Jasia, ale bardzo daleko. Nie wiemy czy w Swieta da sie zgrać transport z Warszawy do Ostrołęki i co to za domek ? Dopiero w piątek wizyta. Quote
ihabe Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Maluchy udało nam się dzisiaj zaszczepić :-) Maciek waży już 2,60kg, Julek 2,2okg a Jasiu 1,75 kg małe piranie:-) Quote
Lili8522 Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Zapsiuje maluchy ale niewiele mogę na razie już pisałam z Toogą... :-(:shake: Quote
Lili8522 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 ihabe napisał(a):Lilu dziekuje za to , że jesteś:-) Jestem, jestem ;) Trzymajcie kciuki za szybki wyjazd mojej tymczasowiczki wtedy będzie miejsce dla jakiegoś malucha. Quote
ihabe Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Lili8522 napisał(a):Jestem, jestem ;) Trzymajcie kciuki za szybki wyjazd mojej tymczasowiczki wtedy będzie miejsce dla jakiegoś malucha. oj trzymam trzymam mocno kciuki Lilutko:-) :loveu: Quote
togaa Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='Lili8522']Jestem, jestem ;) Trzymajcie kciuki za szybki wyjazd mojej tymczasowiczki wtedy będzie miejsce dla jakiegoś malucha. Ogromne dzieki Lilii !!! Ihabe Kochana ! wytrzymaj ! Takie cudne te zdjecia Jasiowe, a ja juz do ogłoszeń wysłałam inne...buuuu Quote
ihabe Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Nasz Sebcio jest zakochany w Jasiu, cały czas stara sie byc przy nim i juz nam odstawił taką szopke, płacząc a właściwie wyjąc, że on Jasia nie odda, że to jest jego przyjaciel i on go tak bardzo kocha.............. Cos w tym jest, tego malucha nie da sie nie kochać. Wszystkie trzy sa do schrupania ale Jasiu jako najmniejszy porywa nasze serca. Maciek zas jest najpiekniejszy i ma takie mięciutkie futerko:-) Quote
Lili8522 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Właśnie moja tymczasowiczka pojechała do nowego domu. Mogę wziąść któregoś z maluchów jak obiecałam. Quote
ihabe Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 och kochana Lilu :-) Czy Maciusia byś wzięła? Bo Jasiu i JUlek to takie dwie papużki nierozłaczki:-) Quote
Lili8522 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ihabe napisał(a):och kochana Lilu :-) Czy Maciusia byś wzięła? Bo Jasiu i JUlek to takie dwie papużki nierozłaczki:-) Może być Maciuś ;) mojemu TZ odrazu on wpadł w oko ;) Quote
ihabe Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Kochana, kiedy chciałabys aby Ci Maciusia dowieźć? :-) Quote
Lili8522 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ihabe napisał(a):Kochana, kiedy chciałabys aby Ci Maciusia dowieźć? :-) Może jutro albo w sobottę? Będziemy przez weekend w domu to będziemy go mieć na oku ;) Tylko o tej klatce pamiętajce :modla: żebym miałą go gdzie dać jak pójdziemy do pracy.. Quote
ihabe Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Lili8522 napisał(a):Może jutro albo w sobottę? Będziemy przez weekend w domu to będziemy go mieć na oku ;) Tylko o tej klatce pamiętajce :modla: żebym miałą go gdzie dać jak pójdziemy do pracy.. no to umówmy sie wstepnie na sobote, a Basia załatwi klatke dla Maciusia:-) Quote
Lili8522 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ihabe napisał(a):no to umówmy sie wstepnie na sobote, a Basia załatwi klatke dla Maciusia:-) Dobrze ;) Napewno będą razem łobuzować z moim osobistym wielkim szczeniakiem (4 miesiące) :diabloti: Quote
Recommended Posts