gosiaczek1984 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 cudownie ogląda się szczęśliwego Plutka Quote
ona89 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (edited) .......... Edited October 23, 2013 by ona89 Quote
ona89 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 (edited) .......... Edited October 23, 2013 by ona89 Quote
halszka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='ona89'][video]http://pl.tinypic.com/r/16gem83/5[/video][/QUOTE] ale chłopak ma frajdę:) wspaniale :) Quote
Ingrid44 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Fotki I filmik -cudowne. Plutek pieknie wyglada I taki szczesliwy :) :) :) Quote
asiuniab Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 super, chłopakowi się super domek trafił:) Quote
mdk8 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='Ingrid44']Fotki I filmik -cudowne. Plutek pieknie wyglada I taki szczesliwy :) :) :)[/QUOTE] ale dlaczego w kolczatce?:shake: Quote
LILUtosi Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='mdk8']ale dlaczego w kolczatce?:shake:[/QUOTE] Też mi to się nie podoba!!! Quote
mdk8 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 my nauczyliśmy naszego mix onka chodzenia na smyczy bez użycia kolczatki / też jest poschroniskowy/. Był na szkoleniu i tam nampokazano jak to robić. Osobiście jestem przeciwna kolczatkom. Mimo wszystko jest to ból dla zwierzęcia. Quote
mdk8 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 nikt Ci nie sugerował abyś szła na szkolenie. Czyżbyś była z tych ludzi co "wiedzą najlepiej" i denerwują jak ktoś śmie myśleć inaczej? Wszystkie wpisy tutaj są spowodowane troską o psa, który już w swoim życiu dużo przeszedł i nie są atakiem na Ciebie. Wyraziłam swoją opinię i tyle w temacie. Quote
ona89 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='mdk8']nikt Ci nie sugerował abyś szła na szkolenie. Czyżbyś była z tych ludzi co "wiedzą najlepiej" i denerwują jak ktoś śmie myśleć inaczej? [/QUOTE] Nie należę do tego typu osób. Cokolwiek robię z psami, konsultuję to z weterynarią. Cały czas jest pisane o tej kolczatce, jakby była nie wiadomo jakim narzędziem, powodujączym krzywdę. Jeśli by należała do takowych, to zakazali by ich używania. Quote
phase Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='ona89']Kolczatka jest luźna[/QUOTE] No to już widać, że nie umiesz się nią obsługiwać... Szkoda, że pies ma kolczatkę, nawet nie próbując jakiś metod nauczenia Pluta dobrego zachowania, jeśli chodzi o te.. ciągnięcia. Ale mimo wszystko widać, że zwierz zadowolony z życia! Quote
LILUtosi Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Nie ma co się obruszać, nikt nie zarzuca wam że źle się zajmujecie psem i że on jest nieszczęśliwy u Was. Ale stosowanie kolczatek u psów i to krótko sierściowych jest tu tępione. Ja jestem przeciwna. Quote
phase Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='ona89']Umiem się nią obsługiwać, ale po co ją ściaśniać i wyrządzać krzywdę psu. .[/QUOTE] A uwazasz ze jak pies ma ta kolczatke i biega to on jej nie czuje?.... To przynajmniej jak nie jest na smyczy moglby miec ja odwrocona. Quote
monika083 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 U Kini na fb jestem, pod koniec miesiaca wspomoge groszem ta bidulke. Co do obrozy ,to napewno ktos doradzi,osobscie ne znam se, bo chdzimy w szelkach , wiem, ze sa tez takie ,ktre blokuja lapy gdy pies ciagnie, tym samym ucza ladnie chodzic. Adresatka z telefonem jak najbardziej.A czy Plutek ma czipa? Quote
asiuniab Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='ona89']Po dłuższym zastanowieniu się i przeczytaniu wszystkich wątków o Pluto, postanowiłam kupić obrożę oraz zaopatrzyć się w leki na uspokojenie (jesień jest i burze coraz bliżej). Spisałam nazwy leków, które były proponowane, czyli hydroxyzyna, stresnal, sterss out i skonsultuję z wet, które będą najlepsze. A teraz powiedzcie jaką chcielibyście, żebym mu kupiła obrożę. Ja osobiście myślę o skórzanej z możliwością zapisania nr telefonu. A teraz taka mała prośba, znalazło się tu dużo osób które przekazywały pieniądze na Pluta. W potrzebie znalazły się psy, którymi zajmuje się moja koleżanka, a nie ma ona konta na dogo. Jeden z psów to 12-letnia amstaffka Kinia, która do końca życia musi siedzieć w hoteliku, oto link: [URL]https://www.facebook.com/events/519769498103544/?ref=23[/URL] Drugi pies to wychudzony Blues (prawdopodobnie mix labradora i owczarka niemieckiego) z babeszią i nowotworem: [URL]https://www.facebook.com/events/660929690597773/?ref=22[/URL] Są jeszcze dwa pieski, w których historię się nie zagłębiałam: [URL]https://www.facebook.com/events/643013552397399/?ref=23[/URL] oraz [URL]https://www.facebook.com/events/707205675963685/?ref=23[/URL] Jeśli te psy mają już założony temat na dogo, to sorry, jednak nie przeglądam tej strony. Pozdrawiam.[/QUOTE] na 99% ostatnia sunia ma tu wątek, bo bazarki na Nią kojarzę, do Blus dołączyłam do wydarzenia i udostępniłam, tyle mogę:( Quote
asiuniab Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='ona89']Ma czipa. Jest też wykastrowany (szkoda, ale nic już się nie poradzi).[/QUOTE] na co się nic nie poradzi? Quote
mdk8 Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='ona89']Ma czipa. Jest też wykastrowany (szkoda, ale nic już się nie poradzi).[/QUOTE] warunkiem "wyjścia psa ze schroniska" do adopcji jest kastracja i sterylizacja suniek . Ma to ograniczyć bezdomność psiaczków. W lipcu dziewczyny znalazły w jakiejś wsi wyrzuconą suczkę onkowatą. Była szczenna i zrobioną miała sterylkę aborcyjną. Miała w sobie 11 szczeniaczków. Wyobrażasz sobie kolejne 11 bezdomnych bidulek? Smutne to ale prawdziwe. Są jeszcze takie miejsca gdzie psy rozmnażają się na potęgę a niestety nie dla wszystkich są domy. :-( Quote
monika083 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Ja mam tez psa z wroclawskiego schronu i wykastrowali nam go " na zyczenie",za darmo, poprostu dzien przed adopcja byl zabieg. Moja tymczasowiczka tez po adopcji do ds zostala umowiona na sterylke, takze fajnie, ze w schronie tak robia. Quote
Recommended Posts