Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]5-7 października 2012 - Bukareszt - Rumunia[/B]

Pierwszy termin zgłoszeń [B]16 kwietnia 2012[/B]:

1szy pies € 70
2gi, 3ci itd. € 65
Baby/Puppy € 40

Drugi termin zgłoszeń [B]18 czerwca 2012[/B]:

1szy pies € 80
2gi, 3ci itd. € 75
Baby/Puppy € 45

Ostatni termin zgłoszeń [B]3 września 2012[/B]:

1szy pies € 95
2gi, 3ci itd. € 85
Baby/Puppy € 55

[B]Płatność tylko przelewem.

[/B]Przy okazji Euro Rumuni urządzają [B]EUROMANIĘ [/B]- tj. wystawy towarzyszące:

29.09 - Targu Mures - Dracula Golden Trophy - CACIB

29.09 - Targu Mures - CAC

30.09 - Targu Mures - CACIB

02.10 - Ploiesti - Wine Gate Keepers Show - CACIB

04.10 - Bukareszt - Bucharest Winner 2012

04.10 - Bukareszt - Interra 2012

Koszty zgłoszeń na wystawy towarzyszące to:

1szy pies € 55
2gi, 3ci itd. € 45
Baby/Puppy € 40

termin zgłoszeń do [B]03 września 2012[/B].

[URL="http://eurodogshow2012.com/sites/default/files/files/euromania_eurodogshow_judges%20lists%20_1.pdf"]http://eurodogshow2012.co...0lists%20_1.pdf[/URL]

kto się wybiera? [IMG]http://amstaff-civ.home.pl/forum/images/smiles/wesoly.gif[/IMG]

My planujemy długi pobyt w Kraju Drakuli :)
[B]
[/B]

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też o tym myslę... Chociaż po ostatniej Rumunii stwierdziłam ze mam to w D ... Jednak już mi przeszło i planuję następne wyjazdy w tamte dzikie rejony hheeh

Posted

Jeśli dobrze liczyłam to opłata za wszystkie wystawy wyniesie 290EUR w pierwszym terminie? Jeśli ktoś planuje wyjazd na te wystawy to proszę o PW, najlepiej osoby organizujące wyjazd z woj.pomorskiego.

Posted

My się też wybieramy :) Hotel już zarezerwowany, a ciężko było mi coś znaleźć niedaleko "zielonego skrawka" i z akceptacją zwierząt :( Albo ja jakaś nieudolna ;)

Posted

Strasznie bym chciała pojechać (jako widz), ale chyba nikłe szanse, bo jestem niepełnoletnia, a nie wiem czy któryś z rodziców chciałby wybrać się ze mną w taką podróż :roll:

• 2 weeks later...
Posted

Niech mi ktoś wytłumaczy, co to te "wystawy towarzyszące"? Czutałam o tym własnie na str Euro Rumuni, ale nie zrozumiałam...?!
Dla jasności - jestem zielona :D

Posted

[quote name='Patisa']Niech mi ktoś wytłumaczy, co to te "wystawy towarzyszące"? Czutałam o tym własnie na str Euro Rumuni, ale nie zrozumiałam...?!
Dla jasności - jestem zielona :D[/QUOTE]
Wystawy towarzyszące Europejskiej wystawie, czyli EUROMANIA (proponują, aby wybrać się w podróż po Rumunii - pozwiedzać i przy okazji wystawić swoje psy):
29.09 - krajowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.)[/B][/I]
29.09 - międzynarodowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B. – Calificare Crufts)
[/B][/I]30.09 - międzynarodowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B. Expozitie de Campionat)
[/B][/I]02.10 - międzynarodowa [I][B]Ploiesti ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B.)[/B][/I]
04.10 - międzynarodowa [I][B]Bucuresti [/B][/I][I][B](C.A.C.I.B.)[/B][/I]
04.10 - międzynarodowa [I][B]Bucuresti ([/B][/I][I][B] INTERRA) - [/B][/I]wystawa III grupy (teriery)
5,6,7.10 - [I][B]European Dog Show

[/B][/I]A propo wyjazdu, czy znalazły by się osoby chętne na wspólną podróż kamperem. Zastanawiam się, czy w ten sposób nie będzie wygodniej i "może" taniej. Wstępnie zastanawiam się nad wynajęciem kampera 7 osobowego, jest to już okres pozasezonowy i ceny są niższe. Trzeba liczyć ok.11-12 dni, wyjazd byłby z Gdańska. Szacowany koszt to ok.5000zł+paliwo. Musiałabym się również zorientować w opłatach za autostrady i dowiedzieć się od związku rumuńskiego, czy przewidują miejsca postojowe dla kamperów na terenach wystaw.

• 3 weeks later...
Posted

Hotel zarezerwowany :) wzialem ostatni duzy pokoj. Zarezerwowalem tez samolot, 470 zl od osoby w dwie strony :) Sa tez po 400 zl, ale niestety, mnie godzina (pozno wieczorem) wylotu nie pasowala...

Wystawa bedzie w Romexpo, bardzo blisko lotniska. Dla wiekszosci z was najtansza podroz do Bukaresztu bedzie wlasnie samolotem ;) jak cos, moge wam dac namiary na dobre biuro podrozy ;)

Posted

Niestety hnie wszyscy mają taką możliwość. Pyrzowice i Balice nie obsługują tego kierunku. No i jeszcze jedna sprawa - tanie linie nie biorą na pokład psów :( .

Posted

O tyle dobrze. Dla mnie mało opłacalna ta opcja ;) Dwa bilety po prawie 500 zł + paliwo do Warszawy + parking na tydzień. Paliwo tam i z powrotem na Euro będzie mnie kosztowało 1.200 zł i mam możliwość swobodnego poruszania się po Bukareszcie bez opłat dodatkowych typu taxi. Niemniej dla osób z Warszawy i okolic warta przemyślenia ta wersja.

Posted

ja jestem z Czestochowy, tez musze do Wawy dojechac :)

Biorac pod uwage, ze mam do Bukaresztu 1300 km, to za samo paliwo zaplacilbym ze 2k.

Ale masz racje, jezeli chodzi o swobodne poruszanie sie po stolicy Rumunii, to lepiej miec wlasne autko ;)

Posted

[quote name='pawelg']pies wraz z klatka, ktora ma atest lotniczy, nie moze przekroczyc 10 kg :)[/QUOTE]

Oj oj oj na pokładzie może to być max 8 kg wszystko co powyżej w Locie trafia do luku niestety:(
Fakt ze bilet jest tani poniżej 500 zeta na dziś ale jak doliczysz psa 60 euro w jedną stronę na pokładzie to już masz dla jednej osoby z psem około 1tys.
no i poruszanie po Bukareszcie dodatkowe koszty :( nie licząc bagaży niewymiarowych typu stół, dmuchawa itp to wszystko waży :(
Zakładając że chcesz jechać z więcej niż jednym psem to już samolot przestaje być opłacalny, nie wspominając o dużych psach to jest niestety kosztowa abstrakcja:(
Tak więc ja jadę jak zawsze psio-wozem mam nadzieję że w miłym towarzystwie i za przyzwoitą kasę:)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Monia85']Wystawy towarzyszące Europejskiej wystawie, czyli EUROMANIA (proponują, aby wybrać się w podróż po Rumunii - pozwiedzać i przy okazji wystawić swoje psy):
29.09 - krajowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.)[/B][/I]
29.09 - międzynarodowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B. – Calificare Crufts)
[/B][/I]30.09 - międzynarodowa [I][B]Tg.Mures ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B. Expozitie de Campionat)
[/B][/I]02.10 - międzynarodowa [I][B]Ploiesti ([/B][/I][I][B]C.A.C.I.B.)[/B][/I]
04.10 - międzynarodowa [I][B]Bucuresti [/B][/I][I][B](C.A.C.I.B.)[/B][/I]
04.10 - międzynarodowa [I][B]Bucuresti ([/B][/I][I][B] INTERRA) - [/B][/I]wystawa III grupy (teriery)
5,6,7.10 - [I][B]European Dog Show

[/B][/I]A propo wyjazdu, czy znalazły by się osoby chętne na wspólną podróż kamperem. Zastanawiam się, czy w ten sposób nie będzie wygodniej i "może" taniej. Wstępnie zastanawiam się nad wynajęciem kampera 7 osobowego, jest to już okres pozasezonowy i ceny są niższe. Trzeba liczyć ok.11-12 dni, wyjazd byłby z Gdańska. Szacowany koszt to ok.5000zł+paliwo. Musiałabym się również zorientować w opłatach za autostrady i dowiedzieć się od związku rumuńskiego, czy przewidują miejsca postojowe dla kamperów na terenach wystaw.[/QUOTE]
monia wybierasz sie ?????

Posted

[quote name='Monia85']Mam ogromna ochotę na ten maraton :lol: Na szczęście mam jeszcze czas do podjęcia ostatecznej decyzji.[/QUOTE]
i ja też mam dlatego pytam :)