taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Nutusia']Do tego jaki jest psem, że o tym, jakim jeszcze będzie nie wspomnę! :)[/QUOTE] Co jej przewidujesz? :razz: na swiatowe czy szwedzkie zawody sie nie wybieram to bym musiala miec kilkanascie razy 100 pkt :diabloti: no i tam glownie golden i border collie :diabloti: Starczy nam jej radosc :loveu: szkoda wlasnie ze jej filmiku nie mam, pokazalabym Wam jak jej ktos nacisnal klawisz ON i zapomnial wylaczyc :evil_lol: Teraz na sobote albo niedziele tak samo zrobie ze tylko jeden krotki trening a tak caly tydzien nic i zobaczymy czy to dlatego taka byla wczoraj :loveu: Tak bardzo sie upominala ze ona tu jest i ze chce sie pokazac co umie :loveu: Jesli nie i nam pojdzie gorzej to i tak mamy juz trzy wyniki powyzej 70 pkt tak wiec sie nic nie stanie ()w ten weekend startuje jeszcze w tej samej grupie co juz ma 3 wyniki) :diabloti: a jesli nam pojdzie lepiej to bedze kolejny wynik do zapisania :loveu: Quote
Nutusia Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Pal sześć zawody i wyniki! Dla mnie najważniejsze jest to, jakim jest PSEM po tym, jak "człowiek" usilnie chciał ją tego prawa pozbawić... Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Nutusia']Pal sześć zawody i wyniki! Dla mnie najważniejsze jest to, jakim jest PSEM po tym, jak "człowiek" usilnie chciał ją tego prawa pozbawić...[/QUOTE] No dokladnie :loveu: 100% zmiana nie tylko w wygladzie ale i charakter :loveu: zawsze chce robic to o co poprosze :loveu: stara sie bardzo :loveu: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VgwaAecdTlQ/TxPIaLVyLkI/AAAAAAAAU6Y/Cg1e_Htyslg/s640/ondra64016xii1.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/--2KTI1HzZTU/TxPIab5gQ_I/AAAAAAAAU6Y/_vlu0eZ00rs/s640/ondra64016xii2.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-2-70ejFGFWg/UgVJKG6C6lI/AAAAAAABHKk/haLzottiOpQ/s640/IMG_9711.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-2MzkLipJpPQ/Ug6Mn6SOihI/AAAAAAABHVY/voEwUyb-ISQ/s640/IMG_0526.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-iGXTAyLOyoI/UgHwnLzV1OI/AAAAAAABHEg/zoKICiPfo34/s640/IMG_8670.jpg[/IMG] Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Wstawiłaś te porównawcze foty to normalnie padłam... z piekła trafiła do raju. Jak jej dobrze :loveu: To ja z psem mogę iść do drugiej klasy (gdyby się jeszcze tak dało 8) hehe), bo my na smyczy nie umiemy nic (tzn, jej nie lubimy i nigdy nie ćwiczymy na niej), a pies nie rusza pokarmu z ziemii bez pozwolenia (a zabawek nie rusza nigdy) [url]https://lh5.googleusercontent.com/-eKQ3jSBJLpw/UeGsRUemrrI/AAAAAAABEr8/5Uz7DtirjQo/s640/IMG_8016.jpg[/url] ło jacie, jakie toto "głupie", że po kamieniach się tarza :lol: No hardkor z niej :D Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Ty$ka']Wstawiłaś te porównawcze foty to normalnie padłam... z piekła trafiła do raju. Jak jej dobrze :loveu: To ja z psem mogę iść do drugiej klasy (gdyby się jeszcze tak dało 8) hehe), bo my na smyczy nie umiemy nic (tzn, jej nie lubimy i nigdy nie ćwiczymy na niej), a pies nie rusza pokarmu z ziemii bez pozwolenia (a zabawek nie rusza nigdy) [url]https://lh5.googleusercontent.com/-eKQ3jSBJLpw/UeGsRUemrrI/AAAAAAABEr8/5Uz7DtirjQo/s640/IMG_8016.jpg[/url] ło jacie, jakie toto "głupie", że po kamieniach się tarza :lol: No hardkor z niej :D[/QUOTE] Czas byl wstawic :razz: jeszcze takie [IMG]http://img38.imageshack.us/img38/24/ondra26.jpg[/IMG] [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/3353/pc020125800.jpg[/IMG] No to masz jak Falla, on na smyczy ciagnie nie slucha zamyka sie a bez smyczy idealnie :loveu: No to kiedy sie zabierasz za rally? mowie Ci sprobuj :loveu: A my?! Kiedy myslisz ze jestesmy gotowe? na 8 czy na 22? widzialas juz nasze rozne filmiki po kolei... Haha dla niej nie ma znaczenia jakie podloze - tylko zeby nie bylo mokro jak ma usiasc albo sie polozyc bo tego nie zrobi :crazyeye: Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='deer_1987']No to masz jak Falla, on na smyczy ciagnie nie slucha zamyka sie a bez smyczy idealnie :loveu: No to kiedy sie zabierasz za rally? mowie Ci sprobuj :loveu: A my?! Kiedy myslisz ze jestesmy gotowe? na 8 czy na 22? widzialas juz nasze rozne filmiki po kolei... Haha dla niej nie ma znaczenia jakie podloze - tylko zeby nie bylo mokro jak ma usiasc albo sie polozyc bo tego nie zrobi :crazyeye:[/QUOTE] To znaczy u nas nie tak tragicznie... pies się słucha, ale bez takiego powera i tego błysku w oczach, coś na zasadzie "no skoro muszę..." Za to bez smyczy :loveu: Cud, miód, orzeszki :loveu: Hehe, u nas w pobliżu nie ma zawodów :P Wiesz co.. myślę, że z Milką możecie zdecydowanie wcześniej, w wypadku Sherry bym się wstrzymała i wystartowała później... bo macie trochę do dopracowania. Nie wiem jak Wam idzie teraz, ale u Milki te niedociągnięcia są mniej istotne (tak myślę przynajmniej, ja jako obikowy mózg, nie rallyowy, więc mogę się mylić) niż u jamniorki ;) Hehe... świetna jest :D Mój nawet nie przejdzie po mokrym, więc wiem jak masz ;) Quote
rashelek Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 niesamowite są te zdjęcia, taka przemiana :loveu: Ile Mileczka już u Was jest? Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Ty$ka']To znaczy u nas nie tak tragicznie... pies się słucha, ale bez takiego powera i tego błysku w oczach, coś na zasadzie "no skoro muszę..." Za to bez smyczy :loveu: Cud, miód, orzeszki :loveu: Hehe, u nas w pobliżu nie ma zawodów :P Wiesz co.. myślę, że z Milką możecie zdecydowanie wcześniej, w wypadku Sherry bym się wstrzymała i wystartowała później... bo macie trochę do dopracowania. Nie wiem jak Wam idzie teraz, ale u Milki te niedociągnięcia są mniej istotne (tak myślę przynajmniej, ja jako obikowy mózg, nie rallyowy, więc mogę się mylić) niż u jamniorki ;) Hehe... świetna jest :D Mój nawet nie przejdzie po mokrym, więc wiem jak masz ;)[/QUOTE] No widzisz :loveu: E tam znajda sie jakies a jak nie to namowisz - jak ja - kogos by podwiozl :razz: Sherry to ja nie wiem czy sie kiedys zdecyduje na druga klase, jest duza szansa ze ona poleci mi za torek do Tz co filmuje :loveu: No bez smyczy to chociaz nie bede miec minusowych pkt za napieta smycz i ona dosc dobrze sie slucha tylko dojda rozproszenia i te 3 tabliczki jeszcze nie opanowane.... cos raz kozie smierc mowia :eviltong: jeszcze sie w srode dopytam sedziny co mam z nia trening plus w srode bedziemy w parku gdzie sa kaczki i rozproszenia i sprobuje mileczke bez smyczy :) Ja kiedys jak sherry byla mala uczylam ja lezez na pcv w kuchni za chiny nie rozumiala :mad: co sie okazalo ze rozumie tylko na zimnym sie nie polozy :mad: jak przeszlam na dywan to od razu olsnienie przyszlo do tepej glowki :mad::loveu: [quote name='rashelek']niesamowite są te zdjęcia, taka przemiana :loveu: Ile Mileczka już u Was jest?[/QUOTE] Przyjechala pod koniec stycznia 2012 :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='deer_1987']No widzisz :loveu: E tam znajda sie jakies a jak nie to namowisz - jak ja - kogos by podwiozl :razz: Sherry to ja nie wiem czy sie kiedys zdecyduje na druga klase, jest duza szansa ze ona poleci mi za torek do Tz co filmuje :loveu: No bez smyczy to chociaz nie bede miec minusowych pkt za napieta smycz i ona dosc dobrze sie slucha tylko dojda rozproszenia i te 3 tabliczki jeszcze nie opanowane.... cos raz kozie smierc mowia :eviltong: jeszcze sie w srode dopytam sedziny co mam z nia trening plus w srode bedziemy w parku gdzie sa kaczki i rozproszenia i sprobuje mileczke bez smyczy :) Ja kiedys jak sherry byla mala uczylam ja lezez na pcv w kuchni za chiny nie rozumiala :mad: co sie okazalo ze rozumie tylko na zimnym sie nie polozy :mad: jak przeszlam na dywan to od razu olsnienie przyszlo do tepej glowki :mad::loveu: Przyjechala pod koniec stycznia 2012 :loveu:[/QUOTE] Jak ja nawet nad głupią wodę oddalonąo 15km nie mogę nikogo namówić to, co dopiero na PSIE zawody 8)... Ty zawsze z nimi ćwiczyłaś na smyczy?To faktycznie kiepsko, ale Sherry z czasem też się nauczy ;). A Milka na zawodach myślę, że ma szanse. Musisz jej tylko pokazać, że bez smyczy jest jeszcze fajniej :D Powodzenia :loveu: W końcu ma krótką sierść, więc jej zimno w brzuszek... co się dziwić :PP O, a mam wrażenie, że jest u Ciebie od zawsze, hihi :D Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Ty$ka']Jak ja nawet nad głupią wodę oddalonąo 15km nie mogę nikogo namówić to, co dopiero na PSIE zawody 8)... Ty zawsze z nimi ćwiczyłaś na smyczy?To faktycznie kiepsko, ale Sherry z czasem też się nauczy ;). A Milka na zawodach myślę, że ma szanse. Musisz jej tylko pokazać, że bez smyczy jest jeszcze fajniej :D Powodzenia :loveu: W końcu ma krótką sierść, więc jej zimno w brzuszek... co się dziwić :PP O, a mam wrażenie, że jest u Ciebie od zawsze, hihi :D[/QUOTE] Haha ja mojemu kupuje hamburgera na miejscu albo tak jak wczoraj - na miejscu nie bylo - zaprosilam go na obiad do restauracji po zawodach :loveu: Wyslalam Ci filmiki ocen troche jak zawsze :diabloti: jeden juz widzialas. Tak ja z reguly na smyczy bo nie mam gdzie bez smyczy, u nas nie ma wybiegu dla psow. Jak jestem na wybiegu to czasem cos pocwicze bez smyczy ale z reguly sa na wybiegy by sier wybiegac bez smyczy a nie cwioczyc. czasami jak jezdzimy na wies sie wybiegac to tez jest przeplatane wybieganie z troche noga ale rzadko. Albo jest wymagajaca :diabloti: No juz troche zlecialo :) Quote
Sonka95 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Ale szczęśliwa wodna panienka :loveu: [url]https://lh4.googleusercontent.com/-2-70ejFGFWg/UgVJKG6C6lI/AAAAAAABHKk/haLzottiOpQ/s640/IMG_9711.jpg[/url] Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Sonka95']Ale szczęśliwa wodna panienka :loveu: [url]https://lh4.googleusercontent.com/-2-70ejFGFWg/UgVJKG6C6lI/AAAAAAABHKk/haLzottiOpQ/s640/IMG_9711.jpg[/url][/QUOTE] Jedyny warunek ze woda musi byc do koster Mileczki :diabloti: i sama moze decydowac kiedy z niej wyjsc i wejsc :diabloti: Quote
Sonka95 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='deer_1987']Jedyny warunek ze woda musi byc do koster Mileczki :diabloti: i sama moze decydowac kiedy z niej wyjsc i wejsc :diabloti:[/QUOTE] Moja też się lepiej czuje jak jest płytka woda , gdzie ma grunt pod łapkami :evil_lol: Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Sonka95']Moja też się lepiej czuje jak jest płytka woda , gdzie ma grunt pod łapkami :evil_lol:[/QUOTE] Sherry to leci w kazda ale nie dziwne trzerba w koncu ratowac swoja zabawke :diabloti: Quote
Sonka95 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='deer_1987']Sherry to leci w kazda ale nie dziwne trzerba w koncu ratowac swoja zabawke :diabloti:[/QUOTE] A jak zabawke trzeba ratować :diabloti: Quote
Ty$ka Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='deer_1987']Haha ja mojemu kupuje hamburgera na miejscu albo tak jak wczoraj - na miejscu nie bylo - zaprosilam go na obiad do restauracji po zawodach :loveu: Wyslalam Ci filmiki ocen troche jak zawsze :diabloti: jeden juz widzialas. Tak ja z reguly na smyczy bo nie mam gdzie bez smyczy, u nas nie ma wybiegu dla psow. Jak jestem na wybiegu to czasem cos pocwicze bez smyczy ale z reguly sa na wybiegy by sier wybiegac bez smyczy a nie cwioczyc. czasami jak jezdzimy na wies sie wybiegac to tez jest przeplatane wybieganie z troche noga ale rzadko. Albo jest wymagajaca :diabloti: No juz troche zlecialo :)[/QUOTE] MY nie jemy fast foodów i nie chodzimy do restauracji, więc nie mam czym przekupić :p I spojrzałam krytycznym okiem, ale serio nie miałam za bardzo do czego się przyczepić :D Tak myślałam, że jeden już widziałam ;). Kurka, a u Was nie można spuszczać psa bez smyczy poza wybiegiem? Ta opcja też jest możliwa. Za szybko to leci ;) Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [quote name='Sonka95']A jak zabawke trzeba ratować :diabloti:[/QUOTE] Zadne fale nie straszne :D [quote name='Ty$ka']MY nie jemy fast foodów i nie chodzimy do restauracji, więc nie mam czym przekupić :p I spojrzałam krytycznym okiem, ale serio nie miałam za bardzo do czego się przyczepić :D Tak myślałam, że jeden już widziałam ;). Kurka, a u Was nie można spuszczać psa bez smyczy poza wybiegiem? Ta opcja też jest możliwa. Za szybko to leci ;)[/QUOTE] Buu to juz gorzej :eviltong: ale zawsze sie czyms da alnbo jak ja nie pytam tylko mowie ze tego i tego dnia jedziemy tu i tam :evil_lol: Tak ten z nogi widzialas na 99% tylko to byl ostatni jaki krecilam (po za tym krotkim na campingu) bez smyczy chodzenie stad jeszcze raz go dostalas. w srode postaram sie wziasc statyw i aparat i nakrecid trening z sedzia. nie za bardzo mozna to raz a dwa to czasami za duzo sie dzieje, ulice, koty itp :roll: to wole miec ta pewnosc :razz: chociaz jak mam smaki to nic innego sie nie liczy nawet dla sherry:razz: [video=youtube;FsTMAIsl5Ts]http://www.youtube.com/watch?v=FsTMAIsl5Ts[/video] Juz tak dlugo nie ma Niuni :-( Jeszcze 4 miesiace i bedzie dwa lata :-( Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 [video=youtube;7SbX-K0fQiE]http://www.youtube.com/watch?v=7SbX-K0fQiE[/video] Quote
taxelina Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 i jeden wlasnie z wybiegu [video=youtube;4bD9mMZzDuY]http://www.youtube.com/watch?v=4bD9mMZzDuY[/video] Quote
Nutusia Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Ale się dzieje u naszych "czempionek" ;) :) Quote
taxelina Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 [quote name='Nutusia']Ale się dzieje u naszych "czempionek" ;) :)[/QUOTE] Sherry to by sie nadawala do konkurencji na szybkosc nie na dokladnosc :evil_lol: [B]Jeszcze bardziej sie ciesze ze Mila zdobyla tytul w zeszly weekend bo zapowiada sie ze w ten w ogole nigdzie nie pojedziemy na zawody... Dzis mialam maly "wypadek" i stkluklam sobie kolano :-( A mialam dzis isc na nocke do pracy.... Powiedzialam ze w razie jak nie znajda kogos to ja przyjde tylko wezme jakies przeciwbolowe i bede chodzic powoli/ostroznie ale mowili ze musi sie jakos ulozyc. Jak czlowiek nie moze to nie moze i sie nie na to nie poradzi. Mam odpoczywac kolano i odezwac sie w czwartek jak z piatkowa nocka. Ale jesli nadal tak bedzie bolalo jak dzis to na zawody nie pojade. Najbardziej mi szkoda jutrzejszego treningu z psami wiec mam nadzieje ze to tylko dzisiaj tak boli i jak bede odpoczywac noge to sie naprawi.[/B] Quote
Nutusia Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 Oby się naprawiło jak najszybciej! I nie kozakuj, bo z kolanami jest trudno i potem na starość będziesz żałować, że Nutusi nie słuchałaś ;) :) Quote
taxelina Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 [quote name='Nutusia']Oby się naprawiło jak najszybciej! I nie kozakuj, bo z kolanami jest trudno i potem na starość będziesz żałować, że Nutusi nie słuchałaś ;) :)[/QUOTE] No staram sie odpoczywac ale ktos musial wyjsc z psami na spacer :cool3: jutro mi bardzo zalezyu na tym treningu bo to ma nas przygotowac na druga klase :loveu: Quote
Ty$ka Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 A jaki Sherry ma kontakt, gdy nie masz smakołyków na widoku? Bo odnoszę wrażenie, że bardziej "gapi się" na smakołyki niż na Ciebie: jak ruszasz ręką, to jej wzrok lata za Twoją dłonią :lol: Ale ogólnie jest super :) O raaany, to się porobiło. Jak Cię nie przestanie boleć to leć do lekarza, z kolanami nie ma żartów! Zdrowia życzę :loveu: Quote
taxelina Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 [quote name='Ty$ka']A jaki Sherry ma kontakt, gdy nie masz smakołyków na widoku? Bo odnoszę wrażenie, że bardziej "gapi się" na smakołyki niż na Ciebie: jak ruszasz ręką, to jej wzrok lata za Twoją dłonią :lol: Ale ogólnie jest super :) O raaany, to się porobiło. Jak Cię nie przestanie boleć to leć do lekarza, z kolanami nie ma żartów! Zdrowia życzę :loveu:[/QUOTE] Tez ma, bo ja z reguly to mam smakolyk albo w kieszeni albo w torbie na pasku :diabloti: to takie przyzwyczajenie z wczesniej bo kiedys to wiecvej w reku mialam jak pojde i dostane zwolenie to nawet moga mi oddac pieniadze za te 3 starty co mialam miec. Ale nie pieniadze sa najwazniejsze, wazniejsze zebym mogla 8 wrzesnia wystartowac :loveu: dlatego pewnie teraz zrezygnuje jesli sie nie poprawi. Quote
Recommended Posts