Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Akrum']heh... no proszę, łobuziak z tego Gufiego ;)

lecę szukać bazarku jakiegoś z psimi zabawkami... bo Czili już do pilotów się zaczyna dobierać.[/QUOTE]

Ciotka, a może kong Ci wyslac dla Czili?? Ten co Negra miała.

Posted

[quote name='obraczus87']Ciotka, a może kong Ci wyslac dla Czili?? Ten co Negra miała.[/QUOTE]
kochana ciociu, boje się że Czili by zepsuła ten piękny kong i co wtedy miałabym Ci odesłać dla kolejnego tymczasa??

Posted

Czili zadowolona, bo śnieg spadł u nas dzisiaj :)

Szalała, skakała - aaa, wybiegana na całego, więc pewnie w nocy będzie dziś spacznie spać :)

Rośnie nam dziewczynka, rośnie i apetyt ma duży, choć spala wszystko w ekspresowym tempie :)
Jest mega zakręcona, coraz więcej psoci, wczoraj wieczorem zaczęła się za nogę od ławy zabierać :mad::mad:
zakupiłam jej dzisiaj kolejne kości - gryzaki, kurze łapki i uszy.
Pani w sklepie zoologicznym już się ze mnie śmieje, że co tydzień kupuję gryzaki :)

Moje psiaki dostają swoje ulubione rzeczy, dla Czili kupuje osobno, bo ona np. białych łapek kurzych nie lubi, białych uszu też nie.

Zakupiłam dla Czili kolejne 6 dużych puszek po 7,20 = 43,20

suchą karmę jeszcze ma, bo kupowałam 2 tygodnie temu.

do tego gotujemy jeszcze kurczaka z warzywami i ryżem.

Czili pochłania większe ilości jedzonka od Kropki czy Borka :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A wcale tego po niej nie widać.

Jak była u Maci ważyła 5,3 kg, dzisiaj ją ważyłam i ma dokładnie 6 kg.

Posted

wybaczamy cioteczce :)

ale nie wiem, czy wybaczę Czili... dzisiaj rano się budzę jak zwykle, obracam głowę w stronę przedpokoju, a tam na dywanie rozkraczona Czili i sobie siusia na dywan :mad::mad:
a zaraz obok podkład leżał :angryy: zołza mała...

Posted

No to faktycznie zołza :D
A może w tym miejscu na dywanie juz sie kiedys zesikała i teraz wyczuwa, że to jest odpowiednie miejsce na sikanie??
Negra jak u moich rodziców zesikała się w jendym miejscu to potem robiła to samo, w tym samym miejscu :)

Posted

tak, aczkolwiek już był ten dywan wyprany. pełno podkładów porozkładanych ma, a poszła na dywan, eh...

a swoją drogą - już się chyba powinna nauczyć wytrzymywać 6 godzin w nocy, prawda?

Posted

Akrum napisał(a):
tak, aczkolwiek już był ten dywan wyprany. pełno podkładów porozkładanych ma, a poszła na dywan, eh...

a swoją drogą - już się chyba powinna nauczyć wytrzymywać 6 godzin w nocy, prawda?

No powinna... a może wieczorem pije okropnie dużo wody?? Qrde... 6H to bardzo mało :(

Posted

no właśnie że nie, ostatnie jedzenie ma o 19-20, potem wszystko chowam (moje są niezadowolone z tego powodu), wody też tylko trochę w misce mają zostawione.
po jedzeniu o 20 z nią wychodzę, potem o 22 i jeszcze około 24 przed snem i często jest po nocy nasikane.
to nie jest jakaś wielka kałuża, no ale jest...

ale co się dziwić - ja zawsze mam "szczęście" do domowych sikaczy i kupaczy.
chociaż Czili przynajmniej Łatka nie pobiła, ten zaszczał mi calusi dom :)

Posted

od samego początku musiałam z nią tak często wychodzić, bo inaczej sikała po dywanach. Próbowałam czas wydłużać, ale niestety idzie sobie na podkład.
pracujemy cały czas nad tym :)

może byłoby też inaczej, gdyby była w domu bez psa bądź tylko z jednym.
bo u mnie jest tak, że np. dziadka Murzyna muszę wypuszczać często, gdy wypuszczam jego, to Czili juz też leci, po godzinie np. Borek zaczyna piszczeć, więc znów idę z nim, to zołza mała znów się pierwsza pakuje do drzwi, później znów Pestce i Kropce, którym nie chciało się iść z Borkiem na siku, się zachce, więc znów one biegną na podwórko, to Czili znów pierwsza i przeciska się na siłę i tak w kółko ;)

Posted

Pyrdka napisał(a):
Hej czarna okularnico-sikawico! Czas załapać co na dworku się robi, a nie w domu. Pamiętam jak Lora się zlała w chacie, to dopiero był potop.

A ja się tak zastanawiałam dlaczego Pyrdko nazywasz Czili okularnicą - i dopiero teraz przyjrzałam się jej zdjęciom i rzeczywiście ma okularki :) Jejku, że ja tego nie zauważyłam :oops:

Posted

jak już widać na zdjęciu - Pestka zaakceptowała Czili na całego - trochę to trwało, ale się udało :loveu:

a to "psie walki" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: