Akrum Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 heh... no proszę, łobuziak z tego Gufiego ;) lecę szukać bazarku jakiegoś z psimi zabawkami... bo Czili już do pilotów się zaczyna dobierać. Quote
obraczus87 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='Akrum']heh... no proszę, łobuziak z tego Gufiego ;) lecę szukać bazarku jakiegoś z psimi zabawkami... bo Czili już do pilotów się zaczyna dobierać.[/QUOTE] Ciotka, a może kong Ci wyslac dla Czili?? Ten co Negra miała. Quote
Akrum Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 [quote name='obraczus87']Ciotka, a może kong Ci wyslac dla Czili?? Ten co Negra miała.[/QUOTE] kochana ciociu, boje się że Czili by zepsuła ten piękny kong i co wtedy miałabym Ci odesłać dla kolejnego tymczasa?? Quote
obraczus87 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Akrum']kochana ciociu, boje się że Czili by zepsuła ten piękny kong i co wtedy miałabym Ci odesłać dla kolejnego tymczasa??[/QUOTE] Jak zniszczy to będziemy wtedy myśleć. ;) Quote
obraczus87 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='Akrum']to już Ci ślę adres na PW :)[/QUOTE] Oki :) dzisiaj do wieczora jestem na uczelni i nie mam jak wysłać, ale najpóźniej w pon wyslę priorytetem :) Quote
Penny Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Zapraszam na bazarek z kalendarzami, z którego dochód zostanie przeznaczony m.in. na Czili :) bazarek Quote
Akrum Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Czili zadowolona, bo śnieg spadł u nas dzisiaj :) Szalała, skakała - aaa, wybiegana na całego, więc pewnie w nocy będzie dziś spacznie spać :) Rośnie nam dziewczynka, rośnie i apetyt ma duży, choć spala wszystko w ekspresowym tempie :) Jest mega zakręcona, coraz więcej psoci, wczoraj wieczorem zaczęła się za nogę od ławy zabierać :mad::mad: zakupiłam jej dzisiaj kolejne kości - gryzaki, kurze łapki i uszy. Pani w sklepie zoologicznym już się ze mnie śmieje, że co tydzień kupuję gryzaki :) Moje psiaki dostają swoje ulubione rzeczy, dla Czili kupuje osobno, bo ona np. białych łapek kurzych nie lubi, białych uszu też nie. Zakupiłam dla Czili kolejne 6 dużych puszek po 7,20 = 43,20 suchą karmę jeszcze ma, bo kupowałam 2 tygodnie temu. do tego gotujemy jeszcze kurczaka z warzywami i ryżem. Czili pochłania większe ilości jedzonka od Kropki czy Borka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: A wcale tego po niej nie widać. Jak była u Maci ważyła 5,3 kg, dzisiaj ją ważyłam i ma dokładnie 6 kg. Quote
Akrum Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 aaaa ślicznie dziękujemy Penny, ktora wpłaciła na konto Czili 20 zł Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Wczoraj wysłałam kong. Akrum bardzo Cię przepraszam, ale ubranko posterylkowe doślę Ci... bo w trakcie tych remontów sie zagubiło w akcji :( Quote
Akrum Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 wybaczamy cioteczce :) ale nie wiem, czy wybaczę Czili... dzisiaj rano się budzę jak zwykle, obracam głowę w stronę przedpokoju, a tam na dywanie rozkraczona Czili i sobie siusia na dywan :mad::mad: a zaraz obok podkład leżał :angryy: zołza mała... Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 No to faktycznie zołza :D A może w tym miejscu na dywanie juz sie kiedys zesikała i teraz wyczuwa, że to jest odpowiednie miejsce na sikanie?? Negra jak u moich rodziców zesikała się w jendym miejscu to potem robiła to samo, w tym samym miejscu :) Quote
Akrum Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 tak, aczkolwiek już był ten dywan wyprany. pełno podkładów porozkładanych ma, a poszła na dywan, eh... a swoją drogą - już się chyba powinna nauczyć wytrzymywać 6 godzin w nocy, prawda? Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Akrum napisał(a):tak, aczkolwiek już był ten dywan wyprany. pełno podkładów porozkładanych ma, a poszła na dywan, eh... a swoją drogą - już się chyba powinna nauczyć wytrzymywać 6 godzin w nocy, prawda? No powinna... a może wieczorem pije okropnie dużo wody?? Qrde... 6H to bardzo mało :( Quote
Akrum Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 no właśnie że nie, ostatnie jedzenie ma o 19-20, potem wszystko chowam (moje są niezadowolone z tego powodu), wody też tylko trochę w misce mają zostawione. po jedzeniu o 20 z nią wychodzę, potem o 22 i jeszcze około 24 przed snem i często jest po nocy nasikane. to nie jest jakaś wielka kałuża, no ale jest... ale co się dziwić - ja zawsze mam "szczęście" do domowych sikaczy i kupaczy. chociaż Czili przynajmniej Łatka nie pobiła, ten zaszczał mi calusi dom :) Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 A gdybyś z Nią nie wychodziła tak czesto?? Może Ona sie przyzwyczaiła do wychodzenia co 2-3godziny i dlatego nie wytrzymuje? Quote
Akrum Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 od samego początku musiałam z nią tak często wychodzić, bo inaczej sikała po dywanach. Próbowałam czas wydłużać, ale niestety idzie sobie na podkład. pracujemy cały czas nad tym :) może byłoby też inaczej, gdyby była w domu bez psa bądź tylko z jednym. bo u mnie jest tak, że np. dziadka Murzyna muszę wypuszczać często, gdy wypuszczam jego, to Czili juz też leci, po godzinie np. Borek zaczyna piszczeć, więc znów idę z nim, to zołza mała znów się pierwsza pakuje do drzwi, później znów Pestce i Kropce, którym nie chciało się iść z Borkiem na siku, się zachce, więc znów one biegną na podwórko, to Czili znów pierwsza i przeciska się na siłę i tak w kółko ;) Quote
obraczus87 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Too krótko napisawszy - masz tam u siebie CYRK :evil_lol: Quote
Pyrdka Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Hej czarna okularnico-sikawico! Czas załapać co na dworku się robi, a nie w domu. Pamiętam jak Lora się zlała w chacie, to dopiero był potop. Quote
Penny Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Pyrdka napisał(a):Hej czarna okularnico-sikawico! Czas załapać co na dworku się robi, a nie w domu. Pamiętam jak Lora się zlała w chacie, to dopiero był potop. A ja się tak zastanawiałam dlaczego Pyrdko nazywasz Czili okularnicą - i dopiero teraz przyjrzałam się jej zdjęciom i rzeczywiście ma okularki :) Jejku, że ja tego nie zauważyłam :oops: Quote
Pyrdka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 To spowodowane jest nużycą.Robią się łyse okularki. Quote
Akrum Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 jak już widać na zdjęciu - Pestka zaakceptowała Czili na całego - trochę to trwało, ale się udało :loveu: a to "psie walki" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts