Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witajcie. W schronisku w Bydgoszczy dalmaty "wysypują" się jeden za drugim.
Nie mam pojęcia co się tam dzieje, skąd ich tyle, akurat tam???
W przeciągu ostatnich miesięcy zabrałyśmy z tego schroniska co najmniej 6 dalmatyńczyków! Już nawet dokładnie nie pamiętam ile ich było :roll:

Teraz przyszła kolej na FRODO.

Pies ma około 5 lat. Prawdopodobnie ma alergię bądź jakąś chorobę skóry.
Trzeba go dokładnie zbadać i zaopiekować się nim.
Wiadomo, w schronisku ma nikłe szanse...

Szukamy dla niego DT i od razu pomocy finansowej na leczenie.
Może na dogomanii znajdzie się ktoś, kto ma pomysł jak pomóc Frodo?
A może są tutaj osoby, które mieszkają w Bydgoszczy i mogłyby bardziej zorientować się w sprawie tego psa?

Będziemy wdzięczne za każdą pomoc :)

Pogotowie dla Zwierząt - SOS Dalmatyńczyki.

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Deklaracje:
200zł
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]karolkamadry - WPŁACONE [/FONT][FONT=Comic Sans MS]:Rose:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]30zł nukujek - [/FONT][FONT=Comic Sans MS]WPŁACONE[/FONT][FONT=Comic Sans MS] :Rose:
105zł sonek666 (bazarek)
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] - [/FONT][FONT=Comic Sans MS]WPŁACONE[/FONT][FONT=Comic Sans MS] :Rose:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Edited by Vilena
  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może jakaś pseudohodowla w okolicy...i mają wymianę inwentarza :/
tym bardziej że nakrapiane nie są jakąś popularną rasą-u siebie w mieście dawno nie widziałam dalmatyńczyka.

Posted

Agnes_Jot napisał(a):
a może jakaś pseudohodowla w okolicy...i mają wymianę inwentarza :/
tym bardziej że nakrapiane nie są jakąś popularną rasą-u siebie w mieście dawno nie widziałam dalmatyńczyka.

Też przeszło nam to przez myśl :( Ale niestety pewnie nigdy nie dowiemy się skąd tam tyle dalmatów :(

Beatrx napisał(a):
on póki co nie nadaje się na ogłoszenia?

Ogłoszenia dla Froda już się robią. Mamy od tego naszą SOS-ową Justynkę - mistrzynię ogłoszeń ;) (nie ma Jej na dogomanii). Jutro będą gotowe.

Jak na razie jedyne co u dało się załatwić w sprawie Froda to oddzielny kojec w schronisku.

Posted

Igiełka napisał(a):
Jestem i dziękuje Cioci Vilence za zaproszenie :) Froduś ma piękne umaszczenie- teraz mogę zaoferować tylko obecność i ciepłe myśli

Cieszę się Igiełko, że jesteś i tutaj :multi: Jesteś cudowna :loveu:

Posted

karolkamadry napisał(a):
Ja też dziękuję za zaproszenie. Podajcie numer konta na prv to odrobinę wesprę jego leczenie. Niestety na teraz tylko tak mogę pomóc.

Dziękuję za przybycie i wsparcie! :loveu:

Posted

Danusia, nasze serce SOS pisze:

Frodo ma prawdopodobnie alergię w schronisku i pojawiły się "Łyse placki ". Jeżeli będzie to postępowało to może być nieciekawie . Na zimnie zmieniona skóra moze zacząć pękać. Niestety nie mamy dla niego miejsca ,dwoimy się i troimy ale ....nic :(

Posted

[FONT=Comic Sans MS]karolkamadry dziękuję Ci serdecznie za wsparcie $$$![/FONT][FONT=Comic Sans MS]

[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]To znaczy, że jest nadzieja dla Frodo :multi:[/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

Frodo ma prawdopodobnie alergię w schronisku i pojawiły się "Łyse placki ". Jeżeli będzie to postępowało to może być nieciekawie . Na zimnie zmieniona skóra moze zacząć pękać. Niestety nie mamy dla niego miejsca ,dwoimy się i troimy ale ....nic

Frodo trafił do schroniska już w takim stanie. Wet stwierdził, że to choroba skóry, pies jest leczony.

A poza tym - fajny z niego psiak ;)
Będę jutro u niego, więc jeśli coś trzeba sprawdzić, to mogę się tym jutro zająć (choć rozumiem, że nie chcecie już korzystać z mojej pomocy...).

Pozdrawiam :)

Posted

karolkamadry napisał(a):
No problem, ważne że się przyda :)))

Oj, na pewno się przyda :D

Beatrx napisał(a):
a on ma jakieś widoki na DT? bo dalmatyn to raczej się nie nadaje do kojca:(

Niestety widoków na DT na razie nie ma :( ale nie tracę wiary... wierzę, że coś wymyślimy! Jak zawsze ;)
Kojec odpada...