Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię: CZOPER
Kastracja: nie
Problem: pies najprawdopodobniej był szczuty na inne psy, reaguje bardzo nerwowo wręcz agresywnie nawet na szczeniaki.

Czoper trafiał do naszego schroniska już 3 razy. Odbierał go właściciel. Nie wiem do końca jak to się stało ale Czoper w tej chwili nie ma już właściciela. Z tego co wiem właściciel chyba oddał go komuś, Czoper cały czas uciekał, atakował inne psy i ostatecznie został oddany do schroniska. Czoper jest bardzo agresywny w stosunku do innych psów, lubi natomiast ludzi. W schronisku przebywa obecnie w małym boksie, w zasadzie nie wychodzi na spacery. Kiedy jestem w schronisku staram się z nim wyjsc na spacer (bardzo ciągnie) ale jest to utrudnione ponieważ żeby Czoper mógł wyjść wszystkie psy muszą być pozamykane inaczej byłaby tragedia.

To relacja naszej wolontariuszki Doroty:
Czoper to psiak, ktory wielokrotnie byl przez owczesnego wlasciciela wypuszczany na przechadzki bez opieki, nie jestem w stanie napisac dlaczego??? czy to ucieczki, czy tez ludzka bezmyslnosc?
ludzie czesto interweniowali do , ze to wlasnei on bezpansko biega i atakuje spcerowiczow z psiakami na spacerach, czoper przeciez to nie jest zwykly kundelek ktorego mozna noga lub reka od siebie odepchnac, sama bylam swiadkiem,jak rozpedzony Czoper z zebami i jezykiem na wierzchu rzucal sie na psy!!! jak tu sie nei bac??? nie boi sie zadnych krzykow i tupania nog, biegnie przed siebie bez opamietania:( caly widok zna wszerz i wzdluz, pozostawiony czesto bez opieki chodzil glodny i spragniony wody, moja ulice tez czesto odwiedzal, gdy go spotykalam zawsze go ugoscilam. jego reakcja na moje zweirzeta wygladala dramtycznie, dobrze ze psiki oddzielala brama:( bo nie wiem jakby to sie skonczylo, gdybym chwile pozniej wrocilam z moimi trzema psami ze spaceru a on wlasnie by obok mojego domu przechodzil....

W schronisku Czoper nie ma szans na adopcje. Bardzo schudł, stał się nerwowy (nie dziwne – nie wychodzi na spacery, w boksie nie ma szans na wielki ruch).

Szukamy rozwiązania dla Czopera. Być może udałoby się przewieźć Czopera do hotelu w Bogatyni gdzie mógłby pracować ze szkoleniowcem? Oczywiście potrzebne byłyby deklaracje.

POMÓŻCIE! Ten pies nie jest zły, to człowiek go przekreślił, nie zróbmy tego samego.

Kontakt w sprawie Czopera: [email protected] tel. 691129389

Uploaded with ImageShack.us

Posted

o wow! ale ruszyłyscie z kopyta:) 100zl to straaaaasznie duza pomoc:) ja niestety jednorazowo jak juz, nie moge narazie sie na stale deklarowac,:-(

wet go widzial? tak na oko ile moze miec?

Posted

przepraszam, że tak z kopyta, ale znam chopera i strasznie chcę mu pomóc :) i to ja dręczyłam margol za temat :-) i w sposób absolutny jestem zdecydowana by pomóc chłopakowi!! niestety mogę tylko finansowo :-( tym bardziej, że wiem, że niedługo wróci stare kierownictwo schroniska i jest ryzyko, że go uśpią .....

Posted

gudrun napisał(a):
przepraszam, że tak z kopyta, ale znam chopera i strasznie chcę mu pomóc :) i to ja dręczyłam margol za temat :-) i w sposób absolutny jestem zdecydowana by pomóc chłopakowi!! niestety mogę tylko finansowo :-( tym bardziej, że wiem, że niedługo wróci stare kierownictwo schroniska i jest ryzyko, że go uśpią .....

jakie przepraszam:) to ogromna pomoc, rozmawialyscie wstepnie z panem markiem czy ma miejsca? ma watek na niebieskim?

Posted

póki nie będę miała deklaracji czyli kwoty 400zł miesięcznie, nie pytam o miejsce. Póki co deklaracji stałych mamy 100zł, brakuje 300 a to dużo pieniędzy i raczej zainteresowanie nikłe.

Posted

Dzisiaj nasz kochany Czoper dostał potrójną porcję jedzonka. Chudzinka bieda. W sobote wyjdę z nim na dłuższy spacer, niech chłopak troche pobiega. Miejsce w Bogatyni będzie. Obecnie dogrywamy szczegóły i sprawę finansów. Przed wyjazdem musi się odbyć kastracja - niestety będzie to trudne z uwagi na przepełnienie w schronisku i brak wolnych miejsc oraz ze względu na charakter Czopera czyli jego agresję w stosunku do innych psiaków.

• 4 weeks later...
Posted

Czoper już po kastracji. Jutro jedzie do hotelu i będzie pracował ze szkoleniowcem. Jeśli ktoś chciałby wspomóc finansowo Czopera prosze o kontakt na pw.

• 2 weeks later...