Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam ! ;) Ja dopiero wstalam i tak sobie czytam i czytam ten wątek i zobaczyłam, że nie doczytałam tego postu, przepraszam :roll:

[quote name='pucka69']pośmiały się i nikt mi na pytanie nie odpowiedział - kimera weźmiesz klatkę od zasadzkas i zawieziesz do Łodzi? agaK? Chcesz pożyczyć od nas klatkę-makabrę?:)[/quote]

Jasne, że chce pożyczyć tą klateczke :) makabrę nie makabrę byleby proska nie zyla w kocim transporterze :roll:

Teraz mam jeszcze jedną wiadomość. - nie wiem skąd dokąd dokladnie będzie jechala ta osoba z klatką, ale jeżeli będzie wygodniej jej jechać przez l\Łask = to nie musi jechać specjalnie do Łodzi. Nie wiem jak będzie bliżej trasowo heh/

Posted

[quote name='ulvhedinn']Czy ktoś mógłby odebrac tę klateczkę o której pisałam w Warszawie? Chyba by się przydała jak nie Apsie to u nas...[/quote]
to jest jedyny wpis o klatce na tym watku - chyba że popadam w szaleństwo :crazyeye: kiedy pisalaś? data? godzina? a najlepiej treść podaj

Posted

Treść była mniej więcej taka :

"Na miau dziewczyna ma do oddania klateczkę, niedużą, dla myszki. Moze by się przydała dla myszek z labo"

I chyba mi jakiś .... mod skasował???? :angryy: W ogóle mi brakuje ok 30 postów??? Co jest grane????? Przejrzałam swopje posty i nie ma na pewno tych o klatce i jeszcze innych... :angryy:

Posted

I przeklejona była treść ogłoszenia z miau:

"Oddam klatke 50/30 wysokosc 50 - trzy poziomy, trzy otwarcia (drzwiczki), cala jest z metalowych pręcikow, podstawa zielona.
Oddaje bo niestety w wieku 5 lat odeszla nasza kochana myszoskoczczka Nefrunia."

Posted

Tzn. mi się na pewno prędzej, czy później niestety przyda :evil_lol:, ale z tego, co pojełam, to z labo będą też myszki i pomyslałam, że dla tych myszek byłaby bardziej przydatna.... ?

Posted

z labo Apsa ma wziąć chyba ma klatkę, bo sie nie upominała, że potrzebuje. Nie chca za bardzo nam dawać ,myszek z labo, bo boja sie, ze dla weża. Pertraktacje trwają.

Posted

A moja Zocha zawsze jest taka uświnion aw okolicy dziurek od nosa. Co jakiś czas sie martwię, że to katar - ale potem widze, że to przylepiona karma popita wodą. świnia jedna! Wasze też tak mają?

Posted

Wolfgang-Bobik....Też myślałam,że to katar..ale aktywność świni-prawidłowa,zainteresowanie jedzeniem-nadmierne..
A uświniony jest,nie zawsze ale się zdarza...I nic sie nie dzieje,więc uznałam,że to norma.
Tylko nie wiem czemu reszta ma czyste noski..
Ale zaraz...Wolfi (przez niektórych uporczywie Bobikiem nazywany:)) to rozetka,Zofia też...Może rozetki tak mają?
Zobacz Pucka u Gryzeldy i Tekli...

Posted

sprawdziłam - rozety tak nie mają! Mają za to cudne puchate noski. Przy okazji dałam witaminę. Gryzka jak zwykle się delektowała. Szczerbulec jak zwykle sie otrząsał. Szczerbiec ma dolny ząb jakby wygryziony. To pewnie brak witaminy C.
Doszłam do wniosku że trzy świnie w jeden dzień kapać to za dużo i Helka będzie wykapan adziś. W nizoralu. Już ręczniczek sie grzeje na kaloryferze. Czy Was też w weekend czasem taki bezsens i beznadzieja ogarnia ? ;(

Posted

Bezsens i beznadzieja powiadasz? :cool1:

A ja się pytam, czy jak utarguję te prośki, czy ktoś chetny na samiczkę?

[URL]http://www.allegro.pl/item274085424_sliczne_swinki_po_rodowodowym_coronecie_poznan.html[/URL]

Posted

Wiecie co, moi ciągle mają upaprane nie tyle noski, co wargi. Byłam z tym u weta, dał zastrzyk i maść na grzybicę, ale nie pomaga, maja takie strupy, które same odpadają i potem się odnawiają. Może to rzeczywiście jedzenie rozmoczone wodą... Normalnie ręce opadają, nawet im zdjęcia nie mogę zrobić z bliska, bo wstyd wkleić takie upaprane mordki :oops: Wit. C dostają, więc to nie od braku.
pucka - co do weekendów - nie lubię niedzielnych popołudni, ciągną się jak flaki z olejem...

Posted

moja Kłodzia ostatnio miała takiego syfka pod noskiem, ale po dniu przysechł i nie ma sladu.
a od piątku Kłodzia spi w hamaczku:multi:
i jak przychodzę i ją wołam, ona piszczy i jak widzi, ze przyszłam tylko pogadać, to na mnie zębami zgrzyta:cool3:

Posted

melduję że Helena wykąpana! Halu - za świnkę dziekuję - moje 5 na razie mi wystarczy ;)
Evelin! Czy Ty myłaś Pajunię z twarzą? Bo ja Helkę oszczędziłam. To była kąpiel profilaktyczna, ale zalecona przez pania dr Milenę
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/kap.jpg[/IMG]

Posted

Helene kapać będziesz??? Oj Pucka,juz mi Jej szkoda,bo pewnie nie lubi sie kapać......
Zobaczysz obrazi się na Ciebie...

Razem pisałyśmy...
Twarz Pajuni została oszczędzona...no na zdjęciu to Hela nie wygląda na zbyt szczęsliwa...

Posted

Czy te strupki na mordkach wyglądają podobnie do tego?

[url]http://www.guinealynx.info/cheilitis.html[/url]

Jest taka przypadłość, nazywana cheilitis, czyli zapalenie kącików warg. Często ma podłoże bakteryjne. To może być zakażenie gronkowcem złocistym, ale z drugiej strony, przyczyny mogą być inne, ponieważ jest to jednostka chorobowa opisana na podstawie objawów, nie powodów.

W razie potrzeby mogę potłumaczyć, co o tym piszą.