Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Ronja - klatka Magdaryny jest u mnie, do końca sierpnia, aż wydam Balbinkę i dzieci.
Jeśli ktoś potrzebuje klatki, to są u mnie 3 "makabryczne", 2 60-ki i 1 80-ka. Mogę wysłać/podwieźć, jeśli ktoś będzie potrzebował dla świnek w potrzebie.

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia']Przychodzą Wam powiadomienia z dogo??

ronja, czyli zimą sama będziesz na 'tymczasie' ;)[/quote]
:evil_lol: mama powiedziała, że może nie zwariuje ze mną, moim mężem i z 4 psami

Posted

zobaczcie tu:
[url]https://ssl.allegro.pl/item224030210_2_swinki_morskie_z_klatka_za_1_zl_czestochowa.html[/url]

a tutaj poprostu brak slow.. :angryy: :mad: :angryy:
[url]https://ssl.allegro.pl/item227452883_swinki_morskie_gladkie.html[/url]

Posted

[quote name='Ayia']a tutaj poprostu brak slow.. :angryy: :mad: :angryy:
[URL]https://ssl.allegro.pl/item227452883_swinki_morskie_gladkie.html[/URL][/quote]

Cholerni handlarze...zaglądałaś do "innych przedmiotów"? Koszmar...

Posted

[quote name='Elurin']Cholerni handlarze...zaglądałaś do "innych przedmiotów"? Koszmar...[/quote]

To chyba jakiś sklep zoologiczny czy co... w internecie postanowił zwierzaczki rozsyłać.

Posted

A u mnie na kontroli poadopcyjnej była w weekend ciotka Pucka ..
Chyba nie wypadło najgorzej, bo nie odebrała mi świnek,a nawet nowego
świniaka przywiozła i zostawiła...
Ciotka Pucka obecnie jest w podróży...Wyjechałyśmy ode mnie o 15.40,do Łomży...Łomża leży ok 180-200 km od Warszawy...A Pucka dotrze do siebie około północy...Jak to możliwe,żeby jechać z łomży do Warszawy ponad 6 godzin,to wie tylko uparta Pucka..jak znajdzie siły to pewnie jeszcze dziś napisze...
Zastanawiam sie nad imieniem dla Nowego (imie tymczasowe Felek)..
Może Honoriusz (dla przyjaciół Honorek lub Honuś)? Może jakieś propozycje? Najlepiej wymyślne....

Posted

nie da sie z tym nic zrobic? :angryy::angryy:
nie mozna nigdzie tego zglosic? np straz dla zwierzat? TOZ? :placz:
Jezu czasem mam chec nie przyznawac sie ze jestem czlowiekiem.. :shake: Czy te ludzie maja serca? a moze ich tak wyslac poczta? :mad: :diabloti:

Posted

[quote name='Evelin']
Zastanawiam sie nad imieniem dla Nowego (imie tymczasowe Felek)..
Może Honoriusz (dla przyjaciół Honorek lub Honuś)? Może jakieś propozycje? Najlepiej wymyślne....[/quote]
Czy to jest niejaki Felek Z.?
Ja bym mu bezwzględnie to imię zostawiła - w końcu zapracował na nie. Jak taki cwany, to niech mu zostanie imię warszawskiego cwaniaka :evil_lol:

Posted

Tak to Felek Zdanowicz....
Nieeee,Bebebe...Felek za mało wymyślne...Na drugie może mieć Felicjan...
To śmieszny świnek ,malutki (ze zdjęć wynikało,że bedzie większy..),ma bardzo duże uszy (największe ze wszystkich moich wieprzaków..)
Juz dumałam,żeby Go może Urban nazwać...Pucka tez wymyslała..może Liwusz, może Harmoniusz..(dla przyjaciół Harmonik, Harmuś)...

Posted

[quote name='basia']A może Harley? ;)[/quote]

Muszę się przespać..z różnymi pomysłami na imiona..W najbliższych dniach Nowy będzie maił jakies imię..
Ciotka Pucka jedzie juz autobusem do domu...

Posted

Nic nie musi być na h.....Tym bardziej na ch :diabloti: No dobra, wobec tak stanowczego protestu Prezesunia Urban odpada....Ale..Urban nie jest na H...
Pucka już bezpieczna w domu...

Posted

Evelin, moja koleżanka miała w liceum chłopca urodziwego: Flawiusz mu było, dla przyjaciół Flawek. Śmialiśmy się długo, czy to możliwe.
Franio zbyt prosto?
P.S. Nie dostałam odpowiedzi od świni z allegro nadal.

Posted

[quote name='zasadzkas']P.S. Nie dostałam odpowiedzi od świni z allegro nadal.[/quote]

Ja zapytałam się na gg jakiej płci jest świnka i dostałam odpowiedź, że nie wiadomo.

Posted

Ja się nie o to pytałam, zaproponowałam adopcję i zapytałam, czy chodzi o sprzedaż czy oddanie w dobre ręce. Przedstawiłam warunki i zapytałam czy mam licytować. I cisza. A wdzę, tam zaczyna się licytacja (2,25) i nie wiem, czy chcę brać udział, tak z zasady.
Ronja, weźmiesz ją, jakby co?

Posted

[quote name='zasadzkas']Ja się nie o to pytałam, zaproponowałam adopcję i zapytałam, czy chodzi o sprzedaż czy oddanie w dobre ręce. Przedstawiłam warunki i zapytałam czy mam licytować. I cisza. A wdzę, tam zaczyna się licytacja (2,25) i nie wiem, czy chcę brać udział, tak z zasady.
Ronja, weźmiesz ją, jakby co?[/quote]

Domyślam się, że nie o to ;) Chciałam nawiązać do stosunku tej osoby do świnki - ma ją jakiś czas, a nawet nie wie jakiej jest płci...

Posted

wróciłam!!! oj ciotka ! myślalam ze opiszesz moje perypetie! ja juz dzis nie mam siły! Zaraz Ci pw jeszcze wysylam - a Ty śpisz!

a podróż trwała tyle czasu, bo cztery kolejne autobusy relacji Łomża-W-wa mnie nie zabrały z braku miejsc, a PKP tam nie jeździ. No i ciotka Evelin chcac nie chcąc nie chcąc - musiała zawieźć mnie na pociąg do Białegostoku ;)

A wiecie jak fajnie ma ciotka Evelin? No kurczę! Gybym miała tylko większe mieszkanie! Pod jedna ścianą stoją dziewczyny, pod druga scianą - chłopaki. Cały dzień można siedzieć i patrzeć co robią :)

Evelin - podaj wymiary klatki - bardzo Cię proszę - bo juz zapomniałam. Wiesz której, prawda?

Posted

Cześć Pucka :) Miło, że dojechałaś ;) Ta osoba od klatki napisała mi, że na Ciebie czeka, bo juz wróciła z urlopu :) Dasz rade się umówić ? Mam nadzieję, że hamaczki dojdą w najbliższym czasie ;)