Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

Evelin - prośki w miskach cudne! U mnie dziś Batman jadł z jednej miski siedząc w drugiej:lol:.
Nerisowa na razie nie ma nowego prośka...Transport się spóźnił do W-wy. Jutro świniak ląduje u mnie, we wtorek jedzie do domku.
Andziej wygląda coraz lepiej. Jutro będę sprawdzał płeć maleństw.
Basiu - może do Ulv uderzyć? Przynajmniej część świń by się udało wyciągnąć?

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[QUOTE]Basiu - może do Ulv uderzyć? Przynajmniej część świń by się udało wyciągnąć?[/QUOTE]
Nie mam pojęcia. Na pewno trzeba by skontaktować się z samym zoo. W radio mówili też, że ludzie przynoszą zwierzaki do prywatnego domu byłych dyrektorów, państwa Gucwińskich. Może ktoś ma jakieś dościa właśnie do nich.

Mam jeszcze prośbę .. Czy ktoś mógłby, potrafiłby zrobić mi baner do podpisu? Chodzi mi o baner z suczką dla której szukam domu :(

Posted

[quote name='basia']
Mam jeszcze prośbę .. Czy ktoś mógłby, potrafiłby zrobić mi baner do podpisu? Chodzi mi o baner z suczką dla której szukam domu :([/quote]

Basiu ja bannera nie umiem.,. ale jak ma tu watek to wrzuc tu link do niego,( moze inaczej bede mogła pomóc)

edti: juz nie trzeba sama znalazłam

Posted

[quote name='pucka69']Ulv ma jakieś problemy chyba :( Może korenia? Koreniooo![/quote]

Jak przyjdzie druga klatka, to może uda mi się coś wyciągnąć - trza będzie mame przekonać, że to DT. Myślę, że może Bianka1 i Ulv też będą mogły pomóc ? Tylko ja mam małą klatkę więc myślę, że to max 2 świnki.. bo tylko 50... ale po 2 to i tak warto ;)
Tylko ktoś musi załatwić to z zoo, bo ja jeszcze niepełnoletnia [img]http://static.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_redface.gif[/img] 18-stka dopiero za 364 dni :P

Posted

Tego tutaj jeszcze chyba nie było [url]http://allegro.pl/item227153071_swinaka_morska_wraz_z_klatka_naprawde_warto.html[/url]
W poniedziałek kończy się aukcja. Przeglądałam aukcje tego użytkownika krychu1982 - kupił akwarium,ryby, jakieś rośliny do akwarium i psa...

Posted

[quote name='pucka69']myślę że do warszawy mogłoby kilka przyjechać, co? Elurin? ja mam klatkę od kapuszka - 50.[/quote]
Jasne, tylko pamiętamy o labo!
No, w sumie ja mam 4 klatki wolne - 3 60-ki i 1 80-kę...
Jak zwykle, ratujemy, ile się da?

Posted

naajpierw moze ktos tam powienien isc i dowiedziec sie - bo takie gadanie w tv to mało miarodajne jak dla mnie . kto sie deklaruje? hala? ronja? kto jeszcze weźmie swinkę na DT?

Posted

[quote name='Elurin']Jasne, tylko pamiętamy o labo!
No, w sumie ja mam 4 klatki wolne - 3 60-ki i 1 80-kę...
Jak zwykle, ratujemy, ile się da?[/quote]

Ja jestem za ratowaniem tylu ile się da, trzeba jakoś skontaktować się z zoo, muszę się podszkolić w rozpoznawaniu płci to byśmy wzięły dziewczyny - powiem brzydko - bo na nie większy popyt jest tutaj, na dogo.

Posted

ja bardzo czekam. już mi się sniły kilka dni temu klatki, swinki i sianko w paczkach za tysiąc złotych. martwilam się (we śnie), że to sianko takie drogie...

Posted

[quote name='pucka69']naajpierw moze ktos tam powienien isc i dowiedziec sie - bo takie gadanie w tv to mało miarodajne jak dla mnie . kto sie deklaruje? hala? ronja? kto jeszcze weźmie swinkę na DT?[/quote]

Ja napiszę maila do Zoo, co w nim zawrzeć ?

Posted

korenio - obawiam się ze tam iść poo prostu trzeba.
ronju - ile sztuk weźmiesz? płci jakiej? na tymczas czy na zawsze? Halu? kto jeszcze oferował domki? elurin? pamiętasz?

Posted

[quote name='pucka69']korenio - obawiam się ze tam iść poo prostu trzeba.
ronju - ile sztuk weźmiesz? płci jakiej? na tymczas czy na zawsze? Halu? kto jeszcze oferował domki? elurin? pamiętasz?[/quote]

Spróbuję najpierw napisać, do zoo mam bardzo daleko, mieszkam na drugim końcu miasta. Bez korków jadę z 1 godzinę jednym autobusem, a potem z 10 minut drugim. Napiszę o Makabrze, ze slyszalam w radiu i ze chcemy uratowac, coś jeszcze?

Posted

marzenka18, tyle ze nie wiem czy juz bedzie mogła wziąść, bo wiem ze ona jakos na przelom sierpnia wrzesnia, miala czekac, (remont, i akurat to sie zgralo z nową "dostawa" laborantek. Ale moge jej spytac jak chcecie.

Posted

mogę wziąć 2 (płeć obojętna, oby tylko taka sama dwóch świneczków), tylko klatki nie mam (tzn na długie pozyczanie zgodzila się Magdarynka, tylko ja nie wiem u kogo ta klatka jest i czy ktoś w niej mieszka). biorę na tymczas, bo przed zimą będę musiała przenieść się najprawdopodobniej do domku-przyczepy lub do rodziców.

Posted

[quote name='ronja']bo przed zimą będę musiała przenieść się najprawdopodobniej do domku-przyczepy lub do rodziców.[/quote]
Ronja, coś Ty :crazyeye: Do rodziców to rozumiem, ale do przyczepy?
Pucka, mogę odebrać świnię z Łodzi, jeśli trzeba, ale ponieważ płeć nieznana, a i siostra uważa, że za wcześnie na drugą, to musiałabym ja komuś oddać. Ja mam uczulenie nadal i zakaz nowych gryzoni w domu :roll:
Klatka raczej za mała nawet na jedną świnkę. Mam licytować, czy napisać po ludzku do gościa? Poradźcie.