Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tylko te dwa gatunki po kilka ryb (więcej niż na fotkach), bo one żyja w grupach rodzinnych. W ogóle prowadzą bardzo ciekawy tryb życia.
Obecnie urządzam nowe akwarium, znacznie większe od obecnego i w tym nowym zamierzam mieć jeszcze na pewno muszlowce a może jeszcze coś .. Narazie usiłuje uzbierać pieniądze na potrzebny sprzęt i wystrój a potem będę myślała dalej.

Posted

To informuj nas na bieżąco o postępach urybkowienia...
Jak ktoś mi kiedys ktoś napisał w poście,że gryzonie to tez psy,to chyba z równym powodzeniam moge napisać,że rybki to też gryzonie...
A,że gryzą co innego? Jaki problem-gryzą co lubią....

Posted

Evelin, jeden ze szczelinowców (tych żółtych) jak wsadze dłoń do akwarium, podpływa i chce żyby go po brzuszku drapać, inny notorycznie mnie podszczypuje a pewien naskalnik to kiedyś jadł mi z ręki :D
No i nie wiem czy to można zaliczyć do zachować gryzoni a może psów ..?

Posted

Evelin-dobre :evil_lol: Nigdy tak nie pomyślałm o rybkach-że gryzonie. Faktycznie gryzą co lubią. Na moje gryzonie mówię małpeczki:lol: , a to przecież osoby...

Basia-moja suka też je mi z ręki i lubi drapanie po brzuszku. Chyba mogę zaliczać ją do ryb:)
Szczelinowiec naskalny jeden.

Posted

po raz kolejny wywlokłam klateczkę kapuszka zza kanapy i rozłożyłam :) wpuściłam Felka. Bardzo sie ucieszył ze jest tam domek;) siedzi w nim cały czas. nadal jest przestraszony. ale jadł siano, widziałam! no i koopa była - co ważne!
ps. a ja na swoje gryzonie mówię "słoniki" ;)

Posted

I właśnie udowodniliści mi,że rybki to też gryzonie...
Szkoda tego Felka,napewno się stresuje...Ale to nic..Jutro przyjedzie do mnie (Pucka nie zapomnij wziąć ze sobą świnkoosobę)..
Moje świnie zostały o tym fakcie poinformowane...Wolfi olał (chciał w spokoju jeść trawę),a Gwidonek...spieprzył do domku z wyrzutem w oczach: nie przeszkadzaj w kosumpcji babo durna...

Posted

evelin - nie mam hamaczka. pewnie za tydzień dotrze czy coś. jak wygrasz torbę dla siostry to wyslę razem, dobra? ps. Felek połozył się w wejsciu do domixu i patrzy

Posted

Za rybkami osobiście nie przepadam, ale jak widzę, można i z nimi nawiązać kontakt...
Andziej jest dzielny - czekamy, jeśli się poprawi, to będzie spokój, jesli pogorszy - cięcie. Na razie oczko bez zmian.
Agamika - jak transport? W razie czego mój tel. 663741678, jutro bedę na dogo dopiero wieczorem...

Posted

a ja myslałam ze cioteczki Jola i Neris sie dogadały juz( wiem na pewnoze Jola jedzie w sobote rano z TZ do Warszawy i zostaja do niedzieli) ,
zaraz posle Ci na priv nr Joli jakby co, a jutro postaram sie od niej czegos dowiedzieć

Posted

Ja nie mam numeru gg do Joli, wiem że ma mój i co jakiś czas sprawdzam czy coś nie przyszło...

Moim chłopcom kończą się czasy dostatku i rozpusty - wyżarli sąsiadce wszystkie niepryskane ogórki i teraz będę musiała im sklepowe dawać...

Posted

ups:oops: , zapomniałam Ci go podać, Joli dałam Twój. Zaraz podeśle Ci na pw jej nr gg i jej nr tel.
zawsze o czyms zapomne:roll:

prosze na mnie krzyczeć następnym razem, ze mnączasem tak trza

Posted

halo! świnka makabra jeszcze spi? pobudka!
Ale super że się ochłodziło, Felek się cieszy! Siedzi chłopak w domku, nawet nosa nie wychyli. Ale w nocy zniknęło siano i marchewka została zjedzona i ziarna, koopa była w dużej ilości :)
wyjeżdzamy o 13.20, u Evelin będziemy tuż przed 16 :)

Guest Elżbieta481
Posted

Basiu,a my możemy się usmiechnąć o taką przesyłeczkę?
Waldek

Posted

[quote name='basia']Kto chce sianko i ziółka??!! Mam do wydania kolejną porcję, kto chce niech pisze!! ;)[/quote]
my chcemy! dane na pw:)
widzieliście?
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=67337[/URL] :-o

a w faktach właśnie mówili o jakimś emerycie wojskowym który pod supermrketem w pełnym słońcu zamknął w aucie psa i nie chciał otworzyć. Straż miejska działała tak stanowczo że pies padł. Brawo. W Polsce podobno 9 na 10 osób deklaruje sympatię do zwierząt. Widać po schroniskach że zwierzęta są popularne.

A jak tam transport osoby do Evelin?

Posted

Ja też się grzecznie zapisuję na paczuszkę i na instrukcję jak sobie samemu ususzyć sianka...

Cały dzień mnie nie było w domu, miałam wyjść na 3 godziny. Chłopaki nawet nielubianą marchewkę wtrząchnęli. Bo ja co chwilę zaglądam i patrzę co zjedli, czego dołożyć, a tutaj taka bida, cały dzień o sianku, ziarnach, granulacie i marchwi...

Jola nie odezwała się do mnie na gg, zadzwonię do niej trochę później, jak ogarnę stado.

Posted

Świnkoosoba tymaczasowo zwana Felkiem dotrała szczęsliwie na miejsce przeznaczenia,czyli do mnie.Świnek był osowiały,siedział w kącie kontenerka...
Tak było dopóki został wpuszczony do klatki z chłopakami...Charakter Mu się zmienił nie do poznania,gania się z Gwidonkiem,podskakuje,je...Nie do poznania...Wolfi z całą świnkodostojnościa olewa gówniarzy....A My się z Pucką przygladamy...
Elurin dzięki..świniak jest cudny..

Posted

Evelin - to dobrze, że Feluś Ci się podoba. Cieszę się, zę gania, u mnie za bardzo z Antkiem nie brykali. Z dużymi ich nie zestawiałem, raz wypuściłem całą szóstkę, to mali nie wiedzieli, gdzie się schować...Czy imię zostawiasz?
Neris - daj mi znać, czy będę potrzebny jutro. Wolałbym nie...Kolo południa planuję wyjazd do znajomych, mam szansę namówić ich na psiaka z dogo. Ale mogę wyjazd odwołać, jeśli to będzie konieczne.
Waldi - co u Antosia?

Posted

[quote name='basia']Kto chce sianko i ziółka??!! Mam do wydania kolejną porcję, kto chce niech pisze!! ;)[/quote]

A Bolek moze tez poprosić, (cos dziwnego mi sie na dogo dzieje, nie moge buziek wstawiac ?! i wogole jakos dziwnie cytuje ) jak teraz juz nie starczy to w nastepnej turze ?

Guest Elżbieta481
Posted

Antoś-ucieka....Widac,że najbezpieczniej czuje się w domku..
Jak Waldek wróci,to wyjmiemy obu i zobaczymy...
Czy jest coś co moge zrobić dla Antosia?Niewiele wiem o świnkach,a bardzo mi go żal..Najbardziej wtedy kiedy uderza o pręty klatki...Tak pytam..Do tej pory,to wiedziałam,że pies jest zdnerwowany,boi sie,to dam mu-wg lekarza-cos na uspokojenie,by tak niepanikował..A co ja mogę jesli chodzi o świnki...Waldek twierdzi,że tu jest potrzebny czas-może ma racje..Tylko,że on tak mało je....
Mel to zje marchewke,ogórek,sianko,karmę,a ta bieda ledwo co skubnie...
Ela

Posted

Jeśli Antoś je bardzo mało, to chyba będziecie musieli zacząć go dokarmiać strzykawką:-( To z kolei utrudni oswojenie malca...Ale chociaż nie umrze z głodu.
Na takie nerwy najlepszy jest faktycznie czas. A Mel to chyba zasysa jedzenie jak odkurzacz, więc porównanie nie jst miarodajne...

Guest Elżbieta481
Posted

A co on jadł u Ciebie?Może coś lubi wyjątkowo?
To bym kupiła...
Ela