invictus hilaritas Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Elurin poobserwuj go.. czasami zagladaj czy nie wydziela sie nic z siusiaka.. jak bedzie wydzielina mozna przemyc np woda przygotowana ale nie powinno nic byc.. Quote
pucka69 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Elurin - żebyś tylko jutro Felka nie zapomniał mi przyniesc. Czy na świnkę w transporterze bilet trzeba kupić w pociągu? Quote
agamika Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='pucka69']Elurin - żebyś tylko jutro Felka nie zapomniał mi przyniesc. Czy na świnkę w transporterze bilet trzeba kupić w pociągu?[/quote] ja na Bolka nie kupowałam , i konduktor sie nie przyczepił.. Quote
Elurin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='pucka69']Elurin - żebyś tylko jutro Felka nie zapomniał mi przyniesc. Czy na świnkę w transporterze bilet trzeba kupić w pociągu?[/quote] Nie, zimą wiozłem czwórkę do Konina w 2 transporterkach, stały na podłodzie i nikt się nie przyczepił. Nawet podróżni z naprzeciwka nie komentowali... Felusia nie zapomnę:diabloti: Invictus - dzięki, będę obserwował łobuza. Agamika, masz info, kiedy Bazyl przyjeżdża? Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ja sie nie przejmuje,tylko dlaczego każdy coś musi powiedzieć i niezawsze to co powie ma sens?A świnki sa takie miłe,delikatne..Jak można je wziąśc za szczura? A role kobiet widzi tylko do rodzenia???????!!! Miał szczęście,że byłam zasapana,bo naprawdę... A Mel siedzi przy pretach a Antoni w domku.. Ela Quote
Evelin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ludzie czasem bywają beznadziejni i krótko mówiąc czepiają się jak pijany płotu,aby się przyczepić...Niestety u nas pomoc zwierzetom traktowana jest pobłażliwie,jako lekkie odchylenie od normy... Spróbujcie powiedzieć,że daliście jakies pieniądze na zwierzęta-pewnie usłyszycie,że tyle głodnych dzieci na świecie, a pieniądze na zwierzęta się wydaje...Mówią tak zwłaszcza Ci,których obchodzi tylko koniec własnego nosa i nic nie robią.Nie rozumiem,czemu u nas przeciwstawia się dzieci zwierzętom...Idąc dalej tym trybem myślenia-co jest lepsze- pomaganie dzieciom czy staruszkom? Bez sensu..Każdy,nawet najmniejszy gest dobrej woli wobec szeroko pojętej przyrody (w tym również człowieka ) jest ważny.. A na durnowate komentarze najlepsze są durnowate odpowiedzi (jesli akurat coś fajnego przyjdzie do głowy... Quote
Neris Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ja kiedyś w pracy załatwiłam firmę, która odbierała od nas zużyte tonery i połowę zysków przekazywała na klu zaprzęgowy - a więc i na psy i na dzieci. Jak się baby w pracy o tym dowiedziały to mało mnie nie zeżarły, że one tez chcą, na dzieci takie i owakie, na coś tam... no a kto zabrania? Tylko szkoda że jak już jedna osoba wpadnie na jakiś pomysł to pół świata chce się podłączyć. Moja inicjatywa po pół roku upadła - te babony tak dręczyły prezesa że w końcu zerwał umowę ze znalezioną przeze mnie firmą a tonery ludzie po cichu sami wynosili i sprzedawali. Taka polska życzliwość... Quote
Evelin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='Neris'] Taka polska życzliwość...[/quote] Nic dodać nic ująć... A my róbmy swoje....:lol: To jedyny rozsądny wniosek... Waldi gratuluję Antosia.Zachowa imię czy zmienisz? Kiedy wpuścisz Go do Melusia? Quote
Elurin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Doda znalazła domek w Koszalinie, sprawa jest więc nieaktualna. Quote
agamika Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Elurin najprawdopodobniej bedzie to w pt popołudniu, lub sobota . Nie wiem jeszcze kiedy dokładnie planują wyjazd:oops: .A kiedy Tobie najlepiej by pasowało? Jak to będe wiedziec to tak mniej więcej postaram sie umówić z Jolą. Quote
Elurin Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Ja bym wolał w sobotę, piątek po południu mam zajęty. Neris, jak się umawiamy na przyjęcie prośka? Quote
Neris Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Umówiłam się juz z Kasią, że pojedziemy w sobotę. Ona ma trening z psem od 15 jakoś, więc ja będę się wtedy snuć po stolycy. Teraz to ona jest jużna 100% pewna, że te świnki to jakaś przykrywka do nie-wiadomo-czego... Będziemy wracać około 20. Quote
agamika Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Neris dałam Twoj nr gg Joli, to już się dogadacie bez pośrednika ;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Imię zostanie,bo jest bardzo fajne.Co do wpuszczenia to powiem szczerze-nie wiem.Dzis wygląda to tak:Mel siedzi przy pretach i ćwierka,a Antoni siedzi w domku.Wydaje mi sie,że jest jeszcze przestraszony..Waldek się troche pośpieszył...Wyjał go wczoraj i Antek dał drapaka pod szafe..Nie zdążyłam zabrać głosu i powiedzieć co myślę,kiedy ujrzałam jak mój małżonek dał nura pod szafę-na szczęście jest na nózkach i łapał Antosia.Nastepnie wygłosił przemowe pt,,Nie uciekaj Antoś!,,i zapakował go do klatki.Antoś siedzi w domku od tamtej chwili.. CDN Ela Quote
Evelin Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 A w czym problem? Antoś już po kwarantannie, Mel też...Odwagi Waldi. U mnie było tak,że Gwidonek (mały) wpadł w zachwyt na widok Wolfiego. terkotał na Niego jak na samiczkę.. Wolfi jest bardzo spokojną świnkoosobą i aż się dziwię,że toleruje wszystkie wyczyny małego.Z pewnością razem jest im weselej...I będzie mniej się bał.. Najpierw mozna im też zorganizować spotkanie na neutralnym gruncie.. Choć jak zawiozłam Mietke (obecnie Zyta) do Pucki,to wpusciłysmy Ja od razu do Helli i Inki...Helka ją troche poganiała i nic się nie działo... A ja jutro bede miała Felka... Quote
Elurin Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Felek siedzi smutny w domku...sam. Po 15-tej zawożę go do Pucki. Andziejek czuje się dobrze, operacja chyba nas ominie. Pucka - co u Zofii, co u reszty paczki? Quote
Evelin Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Felek,do góry głowa...Tu czekaja juz na Ciebie dwaj nowi kumple ,wiedzą,że przyjedziesz...I trzy dziewczyny....cudne... Nie będzie źle, zobaczysz... Właśnie Pucka, nic nie opowiadasz o swojej trzyświnkowej gromadce.. Quote
basia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Elurin, co z tą obiecana pogawentka o pointerach na GG?? Mój nr to: 1260910 ;) Zapraszam! W ogóle mało zdjęc coś ostatnio wklejacie. Nie wspomnę juz nawet o czarnej Głowie, której nie widac juz hohoho... , to i reszta tak średnio wypada. FOTKI! FOTKI! FOTKI! Quote
agamika Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='basia'] FOTKI! FOTKI! FOTKI![/quote] a moze by tak Basia przewrót zrobiła i jakiego pointera tu wrzuciła;) ja juz nie mam swiniaka u siebie, został mi Bolek wel El Diablo, i nowy nabytek, młody gołąb:roll: . A jak się drze o żarcie jak kto do niego do pokoju wejdzie... wole swinkowe gwizdy:p Quote
basia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [QUOTE]a moze by tak Basia przewrót zrobiła i jakiego pointera tu wrzuciła;-) [/QUOTE] Ale ja pointera nie mam, tylko husky, podhalankę, kundelki i rybki ;) Quote
agamika Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ups, to ja jakos tak sie zasugerowałam postem do Elurina. Ale cała reszta tyz moze być, jak przewrót to przewrót ( ps, a skoro swinki morskie sa to rybki nawet by pasowały ;) ) Quote
basia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Chcesz rybki to masz. Niestety nie morskie a afrykańskie ;) [IMG]http://img234.imageshack.us/img234/6144/aqwa03wt7.jpg[/IMG] [IMG]http://img74.imageshack.us/img74/4674/aqwa04dq7.jpg[/IMG] Quote
agamika Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 :loveu: cudne, naprawde sliczniusie, szczególnie te żółte Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 a co to za rybki? (Te w kropki to jakieś pielęgnice?) Quote
basia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 To afrykańskie pielęgnice z jeziora Tanganika. Te żółte to szczelinowce leleupa a te ciemne to naskalniki. Cieszę się, że moje rybcie się Wam podobają ;) Quote
Recommended Posts