Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem, kochane, wiem...
no własnie - to jest pytanie - co jej mogło zaszkodzić - takiej zdrowej śwince? Nigdy nie dawałam sałaty - bo pędzona, po kazdy listek gdanał bardzo daleko - żeby nie blisko ulicy było, kazde źdźbło trawy myłam i wycierałam w ręcznik papierowy, no nie wiem, naprawdę. We wtorek będę u dr Mileny to popytam dokładniej o co mogło chodzić
Oto Inka - "idealna" świnka:
[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/ineczka22.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']zadne slowo nie jest w stani cie pocieszyc, ale wiedz ze jestesmy z toba..[/quote]
Podpisuję się...Mnie żadne słowa nie pocieszyły po śmierci moich suń...To musi przyjść samo.
Pucka, na pewno dałaś Ince i Jadzi dużo szczęścia świnkowego i dobre życie.
Inka z Jadzią, Wackiem, pierwszą Balbinką i resztą naszych pożegnanych świnek siedzą za TM i pewnie teraz wcinają najlepszą trawkę i brykają radośnie. I ja wierzę, że kiedy przyjdzie nasz czas, spotkamy nasze zwierzaki po tamtej stronie.
Evelin, Łomianiaczkę wykupię jutro. Na razie w aukcji nic się nie zmieniło.

Posted

:crazyeye: bardzo mi przykro Pucko...
Może rzeczywiście było tak jak pisał ktoś wcześniej-świnka chorowala na coś już od dłuższego czasu a to wzdęcie było tylko końcowym etapem choroby. Skutkiem osłabienia. Koniecznie napisz co na to p. Milena Wojtyś.

Posted

Życie jest dziwne... Inka zdrowa świnka odchodzi niespodziewanie.. moja Kaśka ma od jakiś 2 lat guz, powiększył się trochę, ale 'wet', u którego byłam jak był ten guz mały powiedział, że to zwykły tłuszczak i nie trzeba tego usówać... Teraz już nie da rady... Mam nadzieję, że Kaś pożyje długoooo i będzie szczęliwa!

Posted

o rany - ale jestem zakręcona! wczoraj robilismy grilla i dziś w piekarniku znalazłam pieczarki nadziewane przygotowane do upieczenia o których wczoraj kompletnie zapomniałam.
A dziś - prałam hamak i osobno te troczki do zawieszania - i wylałam z brudna wodą do ubikacji dwa troczki ...

Posted

dzisiaj zabrałam osoby na działkę-żeby posiedziały na trawce i się popasły. Pełnia świnkowego szczęścia była. Leżały dwa placki w trawie pod czereśnią. Obserwowałam je i potwierdziło się że DonKichot to ten bandyta jest-nie dał Filipowi spokoju dłużej niż 5 minut. Musiał go chociaż nosem trącić. Filip nawet raz z zębami skoczył. Ale po minucie już ziewał w trawie. Tak że miały świniaki dzień pełen wrażeń;)
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe903806a142eeb0.html][IMG]http://images28.fotosik.pl/28/fe903806a142eeb0m.jpg[/IMG][/URL]

Posted

A jakbyś przelicytował go w ostaniej chwili to mielibysmy i prosię i klatkę.I wtedy klatke odsprzedałbyś mu np za 20zł i byłby to pierwszy świnkowy biznes...
Pucka,czasem takie znaleziska( jak się dobrze zapomni ) mozna zlokalizować dopiero po zapachu...
Ale fotka Alfa... i Zuzia Super maja świnie

Posted

[quote name='pucka69']ja tez pytałam jakie wymiary ma klatka i nie dostałam odpowiedzi. Elurin - wiesz jakie?[/quote]
Nie, facet tego nie napisał. Sądząc ze zdjęcia to 50-ka, więc nic szczególnego.
Alfa - świnki piękne, musiały dziś czuć się cudownie.

Posted

[B]pucka69[/B], bardzo mi przykro z powodu[B] [COLOR=purple]Inki[/COLOR][/B][COLOR=purple] [SIZE=3]
[*] :-( :-( :-( [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black]Ineczka żyła tylko 5 lat, ale było to rajskie życie.[/COLOR]

PS. Dlaczego jesteście teraz w akcjach na rzecz psów w potrzebie? :crazyeye:

Posted

[quote name='Ania-Sonia']PS. Dlaczego jesteście teraz w akcjach na rzecz psów w potrzebie? :crazyeye:[/quote]
Bo nam się tu akcja na rzecz rozwija - nie psów wprawdzie, ale czy to ważne?;) Black poprosiła modów. Może i dobrze, bo nie rzucaliśmy się w oczy "w nowym domu"

Posted

A co ja mam powiedziec - to ja znalazlam to ogloszenie i wkelilam na swinkowym forum, pojecia nie mialam ze z Tradycjuszem cos jest nie tak, dziewczyna go zachwalala ale w sumie to dobrze ze wkleilam i ze udalo sie mu znalesc dom moze dzieki wam Czarne Słoneczki i tobie Pucka69 swiniak przezyje bo w tamtym domu jego dni pewni byly juz policzone :-(
nie lubie takich ludzi - mogla nawet sklamac ze nie stac jej na jego leczenie i dlatego szuka kogos kto sie nim zajmie i postawi go na nogi, a nie wychwalac go tak - na jego miejscu pewnie tez bym byla spokojna i dawala sie czesac
przypomnialo mi sie ze jego poprzednia wlascicielka napisala ze obgryzal jej meble - pewnie dlatego sie go pozbyc chciala ale pytanie czy on wtedy wlasnie nie narobil sobie tej krzywdy :roll:

Posted

Witaj, Nicia! Można tylko się cieszyć, że wkleiłaś to ogłoszenie - uratowałaś jedno świnkożycie!
A co do takich ludzi - można powiedzieć, że dzięki nim mamy co robić...
No i pochwal się swoimi prośkami!

Posted

Witaj Nicia1982...
Mnie z kolei zastanawia ja właścicielka Tradycjusza mogła spokojnie patrzeć jak świniak chudnie.I u Pucki i u mnie świniak był bardzo krótko,a było widać,że coś jest nie tak.Dobrze,że udało się Go stamtąd wyrwać.Żeby tylko operacja się udała.Tradycjusz trafił w dobre ręce, tylko odrobiny uśmiechu losu potrzeba...Trzymajmy jutro kciuki...
I żeby dziś z Łomianeczką się udało...
Z rejestracją na allegro to nie taka prosta sprawa.Teraz czekam na list,który ma przyjść pocztą w ciągu 2 tygodni i potem będę miała aktywne konto.

Posted

Evelin, ta osoba pewnie nie zajmowała się prawie wcale świniem i mogła nawet nie zauważyć...
A wstępnie na Allegro juz jesteś? Bez pełnej aktywacji? To byś mogła w części aukcji uczestniczyć.