Jump to content
Dogomania

Swinka-makabra,czyli Klub Pomocy Świnkoosobom.SZUKAMY DT dla swinek,w calej Polsce!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elurin']Ja używam Pinio, na przemian z Cat's Dream. U mnie na setkę schodzi 10 l na raz, ale można 7, tyle, ile jest w torbie Cat's Dream. Z 35 l wychodzi 3,5 raza albo 5 razy, zależy, ile zużywasz. Średnio znaczy - starczy na 4 zmiany.
Żwirek, jak żwirek, wg mnie jakościowo jak Cat's. Pyli tak samo, czyli nie bardzo. Świnki sobie chwalą, zawsze po zmianie podłoża włażą do klatki i juz więcej nie chcą spacerować.[/quote]

Co ile ty prosiakom sprzątasz ?

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tego nie uzywalam ,ale cena jest obiecujaca. ja wsypuje im głownie ta, gdzie wiem ze sikaja , na wierzch klade trociny. kup sobie jeszcze taka łopatke do wybierania brudnego zwirku i trocin - u tego samego uzytkownika jest:)

Posted

Różnie, jak było chłodno i 2 świnki to co tydzień, teraz 2 razy w tygodniu. A co, że sporo brykietów? Na prośkach nie oszczędzam, o podopiecznych trzeba dbać:evil_lol:
Aha, Korenia, jak stronka?

Posted

[quote name='Elurin']Różnie, jak było chłodno i 2 świnki to co tydzień, teraz 2 razy w tygodniu. A co, że sporo brykietów? Na prośkach nie oszczędzam, o podopiecznych trzeba dbać:evil_lol:
Aha, Korenia, jak stronka?[/quote]

Wow, mi taki żwirek starcza na 2 miesiące (może więcej)- mówie o 7 litrowym...
Stronka powoli się robi ;) Ale w końcu nie wiem jakie dać podstrony...
Napiszcie mi wszystko jak kawie na ławie ;)

Posted

[quote name='Korenia']Wow, mi taki żwirek starcza na 2 miesiące (może więcej)- mówie o 7 litrowym... [/quote]
Ja mam lenia i nie chce mi się sprzątać tylko tam, gdzie leją:evil_lol:. Poza tym i tak bobkują gdzie popadnie, to też w końcu trzeba wywalić, a przecież nie będę selekcjonował bobków od brykietów...:evil_lol:
[quote name='Korenia'] Stronka powoli się robi ;) Ale w końcu nie wiem jakie dać podstrony...
Napiszcie mi wszystko jak kawie na ławie ;)[/quote]
Twoje propozycje są dobre, ja bym dodał opinie o produktach świnkowych (karmy, klatki...), download, forum, TM.

Posted

wlasnie sie zastanawialam czy mieszac z trocinkami ;) kurcze myslalam ze zwirek nie pyli.. a co sadzicie o piasku ktory jak swinki nasikaja to robia sie z tego kuleczki- te kuleczkis sie zbiera i wyrzuca.. ??

[URL]http://www.allegro.pl/item214373384_golden_grey_master_najlepszy_na_rynku_14_kg_ss_.html[/URL]

Posted

[quote name='invictus hilaritas']wlasnie sie zastanawialam czy mieszac z trocinkami ;) kurcze myslalam ze zwirek nie pyli.. a co sadzicie o piasku ktory jak swinki nasikaja to robia sie z tego kuleczki- te kuleczkis sie zbiera i wyrzuca.. ??

[URL]http://www.allegro.pl/item214373384_golden_grey_master_najlepszy_na_rynku_14_kg_ss_.html[/URL][/quote]
Koci żwirek;). Dla mnie bez różnicy, bobków nie zbryla. Poza tym żwirek dla świnek nie jest dobry, bardzo pyli...z doświadczenia mówię, moja TZ ma 3 kotki... sprzatanie odkrytej kuwety może być koszmarem...a, i świnkom łapki by się zapadały...
Brykiety moim zdaniem lepsze. I też się zbrylają tam, gdzie maluchy leją.

Posted

Ja sprzątam co tydzień i wywalam całość :P Tylko ja mam dość małą klatkę - może dlatego i w sumie sypie tam gdzie Kaśka bardziej sika
To mają być podstrony:
-główna
-do adopcji
-szczęśliwe
-TM
-wit c
-linki
-download
-forum
-kontakt
-opinie
-wiadomości o prośkach
-co zrobić by zaadoptować świnkę od nas
Co jeszcze i w jakiej kolejności?

Podpatrzyłam na stronie fundacji "Rottka", że mają zakładkę 'aukcje' - jak bedzie założone stwarzyszene (jak będzie) to tez warto coś takiego zrobić - jak sądzicie.

Posted

*strona glowna
*Stowarzysznie Przyjaciol Swinek Morskich (chyba ze cos innego wymyslimy)
*Dolacz do nas
*adopcje
* adopcja wirtualna
* Szczesliwe zakonczenie
* Teczowy Most
* porady
-WIt C
- zywienie
- mieszkanie
- ciaza
* forum
* nasz baner
* linki
* Do pobrania
*kontakt

mozmy popatrzyc jak jest na [URL]http://www.cavyspirit.com/adoptables.htm[/URL]

Posted

[quote]Może warto byłoby przelać to jednej, ew. dwóm osobom?
Kto chętny być skarbnikiem?
[/quote]
Koniecznie trzeba kogoś takiego znaleść, bo inaczej to nie ma to większego sensu. Jedna osoba zbiera na koncie kasę i jedna kupuje z allegro.
Ja dorzucam jeszcze paczke żywnościową ;)

A tak w ogóle pucka to mogłabyś adres mi posłać żebym mogła sianko do degustacji wysłać (!!!) ;P

Posted

[quote name='bebebe1']Ja się dokładam 20,- zł.
Może warto byłoby przelać to jednej, ew. dwóm osobom?
Kto chętny być skarbnikiem?
Deklaruję też DT :)[/quote]
Bebebe - ja jako pełnomocnik ds. kontaktów zewnętrznych;) mogę się podjąć. Ale umówmy się, że ja po prostu wykupię prośka, a jeśli będę potrzebował "dopłaty", to Was poproszę po wszystkim, jak już będę wiedział, ile to wyniesie. Na razie widzę, że do 100 zł mogę ciągnąć aukcję (cena rodowowej świnki, nieźle).

Posted

no nie wiem czy ma sens kupowanie tej swinki za 100 zł
;( Inka wczoraj mniej jadła, a dziś wogóle nie chce, nie wiem czemu. Jak Helka przyszła - to tez tak btło - więc moze teraz z powodu Zyty? I jakas jest osowiała. Nawet ogórka nie chce i mlecza. Zabrałam ja od gnojków i siedzi sobie osobno. Milena dzis nie przyjmuje, Belgradzka nieczynna, w Oazie nie ma dzis nikogo od gryzoni, na 17 jade na Umińskiego. Dałam Ince gerberka - tez nie bardzo chciala.

Posted

[QUOTE]no nie wiem czy ma sens kupowanie tej swinki za 100 zł
[/QUOTE]
Też mi się tak wydaje. 100 zł to duzo kasy.
A nie da się przelicytować w ostatniej chwili a nie podbijać cały czas?

pucka, a może Inka reaguje tak na ten upał? Nie przesadzasz trochę.. Jest najstarsza z Twoich prosiąt i może po prostu jest trochę zmęczona.

Posted

moze i przesadzam - oby tak bylo! ale - nie je, nie chce pic, od rana nie widzę koopy, nie sika. I jakoś tak cięzko oddycha. Tak czy inaczej - idę do weta na 17

Posted

Pucka, a sprawdzałaś czy ma chłodniejsze łapki , uszka? Bo mi to też się źle bardzo kojazy, nasz kot ma zaburzenia z krązemiem i właśnie takie ma objawy jak mu się pogarsza, dodakowo lekko podpucha,ale to nie zwsze widać.Zbiera się mu woda w płucach, itp. wg mnie tez lepiej isc do wet od razu , bo jesli by to było cos z krazeniem faktycznie to im wczesniej tym lepiej , a jesli to tylko z upału to przynajniej spac bedziesz spokojnie.
Pzdrow Inke, i powiedz ,żeby se żartów nie robiła :shake:

Posted

tak! tak! chłodniejsze łapki i uszka! od razu zauwazyłam! a jedzenie i koopa? ona jest gruba - moze to krazenie - faktycznie! Za pół godziny wychodze do weta - trzymajcie kciuki

Posted

Gremlin tez nie ma apetytu więc kup tez nie robi, pic troche pije, ale wszystko jest w organiźnie ztrzymywane,
chyba niepotrzebnie napisałam , bo bedziesz sięteraz martwić przez te pół godziny:oops: NIe martw się na zapas, już niedługo u weta bedziecie , a jeśli to krążenie, to na szczęście nie jest jak z zawałem serca, proces jest o wiele wolniejszy ,więc spokojnie te pól godziny jej nie zaszkodzą na pewno. Kot nasz już nie raz był w bardzo cięzkim stanie a zawsze leki mu pomagają.
TRzymam kciuki za Inke mooocno.

Posted

ona taka biedna - do domku tylko sie chowa. no ja sobie powtarzam, że Jadzia na serce była chora i stan się polepszył po lekach. A to faktycznie - od wczoraj sie tak duszno zrobiło i Inka gorzej się poczuła :(