Jump to content
Dogomania

Misiek- wielki guz, amputacja, nawrót nowotworu - walczył .. odszedł kochany za TM

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

informację z domu tymczasowego..
"....
Hej,
to ja pokrótce opiszę, dlaczego są konieczne tak częste wizyty u lekarza.
[B] Miśkowi zmartwiała część skóry przy szwie. W związku z tym rana rozlazła się. [/B]
No, nie stało się to samo, bo Misiek trochę temu pomógł rozlizując ranę. Pies zostaje bez nadzoru ok. 4 godziny na dobę, wtedy po prostu śpimy. Misiek rozgryzł zabezpieczenie rany i narozrabiał.

Pani Doktor czyści ranę, wydaje nam zalecenia, co mamy kupić (gaziki jałowe, bandaże, podkłady, plastry, strzykawki), pies dostaje zastrzyki p.zapalne, witaminy.

W domu my robimy okłady i opatrunki. Pies ma przemywaną ranę płynem Oliwkowa. Specyfik ten powoduje, że głebokie, trudno gojące się rany goją się, o ile dobrze zacytuję słowa lekarza, to płyn ten przyspiesza ziarninowanie. Ja wyleczyłam tym płynem mojego psa, który miał poharataną łapę i przeszło 220 szwów.

[URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82yn_Oliwkowa"]http://pl.wikipedia.org/wiki/Płyn_Oliwkowa[/URL]

[B]W związku z tym, że Misiek miał bardzo agresywny nowotwór,który miał przerosty do zdrowej tkanki, to lekarze musieli "rzeźbić" i wycinać te "macki". Spowodowało to, że rana jest rozległa.[/B]
Pomimo tego, że rana wygląda tak strasznie, to Pani Doktor mówi, że wszystko mamy pod kontrolą.
Wczoraj Misiek miał robioną lewatywę. Cały czas jest na antybiotyku.

Bardzo optymistyczne jest to, że je, pije, wydala i stara się wstawać.
...."

Posted

Pani Teresa B. ma pewne swoje metody, którymi wspomaga leczenia weterynaryjne piesków

odnośnie martwicy pisała na jednym wątku

[quote name='TERESA BORCZ']Nie martw sie gallegro, ta martwica sie leczy , miałm okropne 2 przypadki, są super, zajrzysz na wątki lisy kieleckiej z wnyków (lezała ranna i podgniwajaca z miotem szczeniakw we wnykach ze trzy dni, zapach był też, ale sunia cudowna jest już) i gucia, Dropsa było ich oczywiście więcej, , nie wiem czy ta lampa w przypadku ran jest dobra, ale napewno pomoże zabieg ozonowy, to takie specjalne urządzenie do leczenia ozonem, ja tu płacilam za tima 100 zł za pięć zabiegów w trybie ulgowym dla bezdomniaka, ale co wam podam napewno przyniesie skutek zaraz poszukam linków do tych wątków i poślę, tam pisałam wszelkie szczegoły dokładnie, jakby co to tel 502526010, nie odrywaj tylko tej skóry, to co odpadnie samo nacieraj mydełkiem najpierw, zostawiaj na kilka minut, potem wacikami przecieraj, do czysta i daj obłoczek propolisowego ekstraktu z areozolu, ,smarować maścią propolisową i może jeszcze na początek takim smarowidełkiem (dla efektu i osczędnosci olejku z drzewa herbacianego zrobionego z oleju kokosowego i tego olejku, wcieraj delikatnie w tą gołą sórkę, to powinno być takie blado różowe, można delikatnie podcinać malutkimi nozyczkami takie kępki które są bliskie opadnięciu , dobrze smarować tę granicę między sierścią i golizną, jak nieco odżyje to można potem smarować tym samym smarowidełkiem jeszcze z dodatkiem oleku konopnego, podawać trzeba koniecznie sufrin działa świetnie na skórę i wogóle cały organizm łącznie ze stawami seria 60 kapsułek bio aktywnej nieutlenionej siarki to cena 38,00 złi ludzkie omega marin forte z dobrze zbilansowanymi ilościami omeg 3,6 i 9/olej kokosowy też genialny, dawaj psiakom do pyszczka , uwielbiaja a efekty super, czyli smarujemy i karmimy i miodem manuka i olejem kokosowym, uważaj bo pyszne i sam podjesz!!!
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/214595-Sparaliżowany-Gucio-zbiera-na-leki-opatrunki....brakuje-wszystkiego!-pomóż!/page15[/URL]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/202746-Ja-nie-proszę...ja-błagam-o-miejsce-dla-6-kg-suni-z-wnyków!!!!!!!zdjęcia-drastyczne!!/page25[/URL][/QUOTE]

może to pomoże coś
nie wiem
tak sobie skojarzylam

Posted

Anita na fb wstawiła zdjęcie ...

zdjęcie ...zdjęcie dość "drastyczne" , nie każdy je chiałAby oglądać taki widok ..
[B]ale to niestety rzeczywistość, codzienny dzien walki tego psa o życie ... [/B]

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387623_213554582053961_100001982634640_470089_512177186_n.jpg[/IMG]

to byłą poważna operacja , pies miał nowotwór cyt. "miał bardzo agresywny nowotwór,który miał przerosty do zdrowej tkanki, to lekarze musieli "rzeźbić" i wycinać te "macki". Spowodowało to, że rana jest rozległa" .zmartwiałą część skóry przy szwie co spowodowało taki skutek jak widoczny na zdjęciu ...

pies walczy ,MY WSZYSCY RAZEM Z NIM ...

Misiek miał kilka szwów , rana jest na w miejscu gdzie pojawiła się martwica i rana "rozlazła się" ...

Posted

ładnie moja mama na fb napisała....
[B]............nie wszystko w życiu jest piękne dla oka!![/B]

bo taka jest prawda..
my to widzimy tylko na zdjęciu, a DT w realu..musi opierać tego psine!
TA PSINA MUSI TO PRZEŻYWAĆ!!!!
i zaczynam sie dalej zastanawiac - czy warto było!?

Posted

faktycznie nieciekawie to wygląda , zapytajcie wetkę o ten balsam szostakowskiego , naprawdę jest dobry na trudno gojące się rany , nawet mokre i mażące się

Posted

Misiaku, teraz ma być już tylko lepiej:thumbs::thumbs:

Kama, jak dojdą pieniądze, potwierdź proszę na bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/217696-ROZLICZONY-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Onysa[/url]

Posted

[quote name='kama210']Anita na fb wstawiła zdjęcie ...

zdjęcie ...zdjęcie dość "drastyczne" , nie każdy je chiałAby oglądać taki widok ..
[B]ale to niestety rzeczywistość, codzienny dzien walki tego psa o życie ... [/B]

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/387623_213554582053961_100001982634640_470089_512177186_n.jpg[/IMG]

to byłą poważna operacja , pies miał nowotwór cyt. "miał bardzo agresywny nowotwór,który miał przerosty do zdrowej tkanki, to lekarze musieli "rzeźbić" i wycinać te "macki". Spowodowało to, że rana jest rozległa" .zmartwiałą część skóry przy szwie co spowodowało taki skutek jak widoczny na zdjęciu ...

pies walczy ,MY WSZYSCY RAZEM Z NIM ...

Misiek miał kilka szwów , rana jest na w miejscu gdzie pojawiła się martwica i rana "rozlazła się" ...[/QUOTE]

Zdjęcie ...jak zdjęcie rany po amputowanej łapie.Niestety tak to wygląda.Jeśli DT musi na to patrzeć cały czas to i my możemy.Po tylu tragicznych fotach jakie już widziałam odkąd jestem na dogo i fb to nie wiem co mnie jeszcze poruszy.
Całym sercem i myślami jestem z DT Micha i Wami wszystkimi.Będzie dobrze.Musi być.

Posted

Strasznie przykro na to patrzeć, wiem pytanie"czy warto było" samo przychodzi na się na myśl po obejrzeniu takich zdjęć i przeczytaniu o jego cierpirniach. Myślę jednak, że jakbyście poddali go eutanazji to pytanie było by" Może jednak warto było spróbować?"
Ja mam nadzieję, że ten MIŚ jeszczsze będzie mógł parę lat pożyć i mam nadzieję, że w dobrym zdrowiu, bez cierpienia.
łezka mi się kręci jak na to patrzę tym bardziej chylę głowę przed DT...
Trzymam kciuki za chłopaka!!!i ściska go mocno

Posted

dzisiaj do Miska przyszedł Mikołaj ... dostarczył wielką pakę z jedzeniem ... Misiek dziękuje wszystkim którzy mu pomagają - finansowo i duchowo .

Oczywiście wszyscy jesteście jego Mikołajem ...
a my tylko wybieramy "prezenty" ...

[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/388683_242078442526513_100001730767121_678837_1539921548_n.jpg[/IMG]

..............

a zaraz ta mniej przyjemna sprawa - rozliczenie ...

Posted

[quote name='Maruda666']Misiaku, teraz ma być już tylko lepiej:thumbs::thumbs:

Kama, jak dojdą pieniądze, potwierdź proszę na bazarku [url]http://www.dogomania.pl/threads/217696-ROZLICZONY-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Onysa[/url][/QUOTE]

pieniądze doszły - 110 zł ... - będzie na opłacenie wydatków związanych ze zmienianiem opatrunków w domu i podkładów ..
lecę potwierdzić na bazarek

Posted

[quote name='MonAmiPet']Strasznie przykro na to patrzeć, wiem pytanie"czy warto było" samo przychodzi na się na myśl po obejrzeniu takich zdjęć i przeczytaniu o jego cierpirniach. Myślę jednak, że jakbyście poddali go eutanazji to pytanie było by" Może jednak warto było spróbować?"
Ja mam nadzieję, że ten MIŚ jeszczsze będzie mógł parę lat pożyć i mam nadzieję, że w dobrym zdrowiu, bez cierpienia.
łezka mi się kręci jak na to patrzę tym bardziej chylę głowę przed DT...
Trzymam kciuki za chłopaka!!!i ściska go mocno[/QUOTE]
[B]koszt zycia tego psa to zycie co najmniej dwóch mniejszych...ale cóż....ŻYCIE! mial farta po prostu...

BRAN ma miec na imie - to kiedy oficjalne nadanie?[/B]

Posted

PADAM NA PYSK ...

rozliczenia - pilnowanie , sumowanie, odejmowanie ...
ale dobrze że jest z czego odejmować ...
jak na razie :smile:
[B] dziękujemy wszystkim za wsparcie ... [/B]

[B][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Wpłaty[/SIZE][/FONT][/B]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]21.11 - PAULINA B., Warszawa – 15 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]21.11- PAULINA G., Warszawa – 20 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]21.11 - BEATA S. , Ostrołeka – 10 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]21.11 - JOANNA K. , Komorów - 10 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11 - MAŁGORZATA C., Warszawa – 3,29 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11 - ANNA J., Rybnik – 25 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11 - KAROLINA A B. , Lublin – 30 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11- GRAŻYNA, MAREK R. , Warszawa – 25 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11 - JOANNA C., Szydłowiec – 15 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]22.11 - AGNIESZKA J., Szczecin – 100 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]23.11 - Anna MussiMusk G. – 16 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]23.11 - ALEKSANDRA K., Kraków – 300 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]23.11 - PAWEŁ Z., Przemyśl - 100 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]23.11 - KRZYSZTOF Z., Warszawa – 5 zl[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]wpłaty od 28.11[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MAŁGORZATA R., Gryfice – 20 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]ELŻBIETA M-W , Kraków – 50 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]RAJMUND N. – BOGUSZÓW-GORCE – 10 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]EWA K. , Ruda śląska – 50 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MONIKA I. , Drawno – 10 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MAŁGORZATA G , Łódź – 20 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MIKOŁAJ F , Podkowa Leśna – 2 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]JUSTYNA Z. C. , Warszawa – 100 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]KATARZYNA K , Chlewiska – 10 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]SYLWIA EWA K. , Iława – 20 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]ADRIANNA B. , PĘCZNIEW – 10 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]ELŻBIETA K. , Sulejówek – 20 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]IWONA HELENA B. - ŁÓDŹ – 15 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]PAULINA MARTA K., DROHI CZYN – 30 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]EWA MARIA J. - USTANÓW – 90 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]SABINA ANETA G. - WROCŁAW – 100 zl[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]wpłaty od 1 grudnia[/B] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MARZENA Ś.- POZNAŃ – 30 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]MARTA W.-S. - WARSZAWA – 50 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Izabela Cabaj- L. - 60 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]IWONA HELENA B. - ŁÓDŹ – 10 zł[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]JUSTYNA ZGORZELSKA C. W-WA – 305 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]GRAŻYNA W., WARSZAWA - 40 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]ŚWIĘCH ALEKSANDRA Ł., KRAKÓW – 50 zł[/SIZE][/FONT]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Maruda666- bazarek – 110 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=3][B]suma wpłat : 1886,29[/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]ALLEGRO CEGIEŁKOWE – stan na 5.12[/B][/COLOR] [/SIZE][/FONT]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Krzysztof Z., Warszawa – 50 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Aleksandra K, Gdańsk, - 20 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Agnieszka SZ., Łódź – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Grażyna W., Dobiesz – 20 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Maja M., MILANÓWEK – 10 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Jacek M., Głuchów Górny – 40 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Alicja Sz., Warszawa – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Izabela M., Szczecin – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Joanna K., Wrocław – 30 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Mirosław K., Pruszków – 30 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Ewelina S., Katowice – 20 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Barbara K., Bielsko-Biała – 20 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Katarzyna K., Warszawa – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Maria W., Warszawa – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Paulina B., Warszawa – 20 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Sylwia Z., Brzezie – 40 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Eunika D., Kozakowice Górne – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Joanna Sz., Warszawa – 100 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Elżbieta G., Warszawa – 20 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Maciej T., Warszawa – 10 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Marek M., Szydłowiec – 10 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Bogdan Ch., Łęczna – 10 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Danuta Dz., Serock – 10 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Marta W.-S., Warszawa – 50 zł[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]Tomasz K. i Anita W. Pakość – 10 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]suma z allegro cegiełkowego – stan na 5.12[/B] - [B]580 zł [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#dc2300][SIZE=3][B]suma wpłat na dzień 5 grudnia – 2466, 29 zł[/B][/SIZE][/COLOR] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]wydatki z wpłat :[/B] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]21.11 - faktura z Radomia - 170 zł [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- F-ra z 24.11.2011- 48,00 zł – przed operacją – badanie na obecność babeszjozy[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- F-ra z dn. 27.11.2011 – 8 zł - – diagnostyka przed operacją – W PREZENCIE od lekarzy na lepszą przyszłość - morfologia/biochemia etc....leki i serwis przed operacją.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- F-ra z dn. 29.11.2011 – -[B] 1016 zł - operacja - /usunięcie guza, węzłów chłonnych, amputcja łapki, plus rtg kręgosłupa przed operacją, zabezpieczenie psa na 3 dni w środki przeciwbólowe [/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- F-ra z dn. 01.12.2011 – 101 zł – kroplówki, opatrunek[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- F-ra z dnia 3.12. - 125 zł - /faktura za dwa dni: 02.12 i 03.12./ - oczyszczanie rany, opatrunki, leki [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- paliwo za transporty do lecznicy i z powrotem - stan na 5.12 (udokumentowane fakturami od lekarza): daty-[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]24.11-1x
27.11-1x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]29.11-3x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]1.12-2x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]2.12-1x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]3.12-1x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]4.12-1x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]5.12-1x[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]Razem: 220 zł[/B] /stan na 5.12/[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]-podkłady i pozostałe wydatki związane ze zmienianiem opatrunków w domu – [B]stan na 5.12 - 74,17 zł [/B]/paragony/ - /podkłady: 12,78; antybiotyk:17,04; opatrunki:44,35/[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]- zakup karmy – 4.12 – 213,71 zł – 15 kg CANIDAE All Life Stag + 24 puszki Animoda[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#dc2300][SIZE=3][B]suma wydatków : 1926,88 zł[/B][/SIZE][/COLOR] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][B]wydatki – opłacone z NASZYCH bazarków na dogomanii - 153,96 zł:[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]13,96 zł /paragon/ -karma w puszkach- dokarmianie bidula jak przebywał w krzaczorach - zapłacone z BAZARKÓW dla naszych psów [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]80 zł – transport z Szydłowca do Grójca – zapłacone z BAZARKÓW dla naszych psów [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]60 zł – dalsza część transportu – Grójec – DT pod Warszawą - zapłacone z BAZARKÓW dla naszych psów[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#ff0000][B]na dzień 5.12 – zostało 539,41 zł [/B][/COLOR] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=3]pies prawie codziennie jeżdzi do weterynarza za czyszczenie rany, zmiany opatrunków[/SIZE][/FONT][SIZE=3]
[/SIZE] [FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=3]DT ponad zmienia dodatkowo opatrunki w domu …[/SIZE][/FONT][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#dc2300][FONT=Verdana, sans-serif]dopóki rana będzie wymagała częstych wizyt u weta CZEKAJĄ NAS CIĄGLE DUŻE WYDATKI …[/FONT][/COLOR][/SIZE][SIZE=3]

[/SIZE][SIZE=3][COLOR=#dc2300][FONT=Verdana, sans-serif]do tego dojdzie zakup karmy , DT, suplementy , leki, opatrunki do zmieniania i cała reszta …[/FONT][/COLOR][/SIZE]

[COLOR=#dc2300][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2]!!!!! APEL !!!![/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#dc2300][FONT=Verdana, sans-serif][SIZE=2][COLOR=#800080][SIZE=4][B]SZUKAMY SPONSORA NA ZAKUP MISEK NA STELAŻU ..[/B][/SIZE][/COLOR] [/SIZE][/FONT][/COLOR]