Jump to content
Dogomania

szczeniee Mafii w drugim domku- ale to jest juz chyba ten na zawsze dom;-)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobra Ciotki konspiratorki, kryptotajnie podrabiające zdjcia małych piesków... Dawać mi te zdjęcia, to zacznę robić ogłoszonka :evil_lol:

A tak apropos ślubów..., to wszem i wobec przyznaje się do uczucia jakim darze swojego TZta... ale jak czasem na niego patrzę..., jak siedzi w fotelu i dłubie w nosie (myśląć, że nie widzę)... w swoich ulubionych bokserkach w żółte świnki... Tjaaaaa... No kocham dziada ale ślubu to ja chyba nie chcę...:megagrin:

Posted

[quote name='PaulinaG']Ice T, pozwoliłam sobie wysłać na Twojego maila fotki Cześka. Tylko Twojego właśnie udało mi się wyszperać. :oops:
Tak jak już pisałam na allegro trzeba duże fotki a na forum to ja z nich robię miniaturki.
Nie wiem kto będzie wystawiał aukcję ale przeslij je w razie czego komu trzeba. :eggface:
ja wystawie allegro.. poprosze foteczki do mnie na maila : [email protected]

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Już to sobie wyobrażam TZ-ta dłubiącego w nosie :D:D:D
A Ryszard Pierwszy Fus pewnie siedzi przy fotelu i robi TZ-towi pedicure:evil_lol:

Nie no aż tak obrzydliwie to nie jest... Rycho TZtowi wygryza w nocy oczy... Bo TZet to gada przez sen i Rych myśli, że to zaczepka do zabawy...

Posted

Jak widzę fotki już się rozeszły. To super.
A co do ślubu, to ja raz bym chciała a za chwilę już nie chcę. Rozmawiamy sobie nie raz jak to wszystko widzimy, tzn ślub i takie tam. Ale to sa raczej takie luźne rozmowy.Na przykład wiemy gdzie ewentualnie byśmy robili malutkie wesele. I wiemy, że do potomka nam się nie śpieszy. Ale to jak mówię są luźne rozmowy najczęściej przy browarku... :cool3: Kawał czasu już jesteśmy ze sobą, w tym roku mija 7 latek i trzy jak mieszkamy razem. Ale kurcze nam tak dobrze jest na kocią... :grins:

Posted

Sorki, że nie ma obiecanych fotek Cześka na forum. Od wczoraj nie mogę się dostać na serwer, żeby zamieścić zdjęcia. Jak tylko mi się to uda, Czester od razu się pojawi. :lol:

Posted

Dziwnie się ogląda swojego psa na allegro...
Wiem, że Czester tylko udaje Bolka ale dziwnie.
Fajnie, że fotki się przydały. Chociaż widzę, że większość z nich to fotki z dzieciństwa Cześka, z jego szczenięcych lat.

Posted

PaulinaG napisał(a):
Fajnie, że fotki się przydały. Chociaż widzę, że większość z nich to fotki z dzieciństwa Cześka, z jego szczenięcych lat.

hmm fotki z marca cghyba sa.. ale sa strasznie urocze dlatego je wkleiłam z mysla ,ze przycuiagna chetnych na Bolcia...;-(((

Posted

PaulinaG napisał(a):

Paulina to tylko zdjęcia .. nie martw sie twojego czesia nie sprzedamy na allegro...;-)) a moze czesio tymi fotkami pomoze braciszkowi znaleźć cudowny domek..

Posted

No nie chce mi się nawet pisać... Cholera, coś nie tak z tymi ludźmi...
Wczoraj zadzowniła do mnie jakaś obca baba i zaczeła drzeć paszczę i straszyć policją :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Okazało się, ze to mamunia jednej z właścicielek Mafciowego dzieciaczka (czarny samczyk). Nadmieniam, że Pani Monika (właścicielka psiaka), jest pełnoletnia a po psa przyjechała z dużo starszym bratem i w między czasie 100 razy dzwoniła rodzinka i pytała, kiedy z pieskiem przyjadą do domu...
A teraz mamunia mi powiedziała, że natychmiast mam zabierać psa bo niszczy... I że dom jest jej domem a nie domem Moniki i to nie Monika będzie decydowała o posiadaniu psa...
K***a mać, po 4 miesiącach sie zorientowała???
Brak mi słów... Krówsko powiedziało, że oddaje psa znajomym albo podrzuca mi na wycieraczkę... (dodam, że NIGDY właścicielka psiaka, nie dzwoniła z problemami).
Powiedziałam Paniusi, że wogóle nie zamierzam z nią rozmawiać, bo to nie ona według umowy jest właścicielem psa. Zadzowniłam do Moniki, która nic nie wiedziała o telefonie mamuni do mnie... Poryczałą się dziewczyna ale ponoć neistety nic nie może zrobić i psa musi oddać. Nie będę się tu rozpisywałą o przebiegu wszystkich rozmów...
Są chętni na Foxa (jacyś znajomi mamuni) ale nie chca podpisać umowy adopcyjnej mimo, że jej nie widzieli (Monika twierdzi, że to wpływ mamuni-furiatki)... Nad psiakiem zastanawia się tez kolega Moniki...
To narazie tyle... Ehhhh nic mi się nie chce...

Posted

Bez komentarza!!! :2gunfire:
Niszczy w domu... I co nagle zaczął teraz niszcyć, po czterech miesiącach?!
A może po prostu zbliżają sie wakacje i nie ma co zrobić z pieskiem... Bo to faktycznie problem, żeby psa zabrać ze sobą... :angryy:
A co to kurde wypożyczalnia jest?! "Wypożyczę psa, małego do wakacji"!!!
A skąd mamunia miała numer do was?
Bez umowy psa bym nie dała. Jak się boją podpisać umowę to niech sobie wezmą świnkę morską albo chomika.
Dlaczego ludziska tak postępują. Co to, pies to zabawka!!! :zly7:

Posted

Zacytujcie J.P. II "Jak można kochać Boga, którego nie widać nie kochając wszystkiego co stworzył". Większość takich bab to dewotki, którym do głowy nie przyjdzie spowiadać się z traktowania zwierząt. Zawsze jeździłam na wakacje z psem, dziećmi, świnką morską, co to za wakacje bez psa?
Fusica nie załamuj się, życie jest za krótkie.

Posted

PaulinaG napisał(a):
Niszczy w domu... I co nagle zaczął teraz niszcyć, po czterech miesiącach?!
Dlaczego ludziska tak postępują. Co to, pies to zabawka!!! :zly7:

A ja jestem pewna, że powodem jest wiek psiaków... Sama wiesz, jak uroczy bywa szczenor w tym wieku (mój Rycho ma tyle samo m-cy)... Zaczynają wyłazić nowe zęby, psiak jest rozbrykany, ma problemy z koncentracją i bywa upierdliwy. Tjaaaaa, to już nie są wiecznie śpiące bobaski, tylko nastolatki...
Ja się chcę spotkać z tymi chętnymi na chłopczyka. Jestem przekonana (i potwierdza to Monika), że tych ludzi tak negatywnie do umowy nastawiła mamunia - furiatka. Jeśli to są normalni ludzie, to po przeczytaniu umowy, nie będą mieli wątpliwości, że nie zawiera ona żadnych haczyków.

Posted

Ja właśnie wyjeżdżam 18.06 z Czesterem nad morze. Mamy super kwaterkę z osobnym wejściem, właśnie ze względu na Cześka.
Dobrze, że chociaż on ma nas. Pewnie nie wiele zrozumiał, a może i zrozumiał ale powiedziałam mu właśnie, że kolejny jego braciszek jak się okazało trafił na ...:zly7: !!! Położył mi łapki na kolanach więc może zrozumiał.
A ja nadal nie rozumiem jak można oddać swojego przyjaciela?! :mad:

Posted

JoSi napisał(a):
Zacytujcie J.P. II "Jak można kochać Boga, którego nie widać nie kochając wszystkiego co stworzył". Większość takich bab to dewotki, którym do głowy nie przyjdzie spowiadać się z traktowania zwierząt. Zawsze jeździłam na wakacje z psem, dziećmi, świnką morską, co to za wakacje bez psa?
Fusica nie załamuj się, życie jest za krótkie.

Staram się nie przejmować... Ale brak mi czasami sił... To drugi maluch, któy do nas wraca... A my nie mamy gdzie ich przechować... i forsy na hotel brak...

Posted

PaulinaG napisał(a):
A ja nadal nie rozumiem jak można oddać swojego przyjaciela?! :mad:

Ja też nie.... Mój Rycho, to mój synunio... i za żadne skarby świata, nie oddałabym go nikomu...

Posted

Przecież Czesiek jest w tym samym wieku, to rodzeństwo. Nic mi jeszcze nie zniszczył (odpukać ;) ). Ma tak dużo zabawek i rzeczy typu uszy wędzone, kości, patyczki zabierane z każdego spaceru do gryzienia, że nie przychodzi mu do głowy demolka.
Zęby owszem gubi, już ma jedynki na górze i na dole nowe, dwójki na dole nowe i zaczynają wyrastać dwójki na górze, a stare wypadną lada chwila.
Zostaje sam w domu jak my jesteśmy w pracy i na ogół sobie śpi wtedy. A że jest troszke upierdliwy... Byliśmy na to przygotowani. Polecam wszystkim właścicielom szczeniaczków i dorosłych psiaków super książkę: John Fisher "Okiem psa". Naprawdę fajnie jest napisana i można zrozumieć psiaczka. Najpierw ją pożyczyłam od kobitki mojego taty a teraz sama kupiłam na allegro bo naprawdę warto ją mieć. Kosztuje 16 pln.