Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 828
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trudno w to uwierzyc,ale sa psy,ktore spedzaja w schronisku całe lata....3....5...8...11....16...

z kazdym rokiem trudniej znalezc dla takiego psa dom.Nie znajduja domu nie dlatego,ze sa agresywne,dziwne,ale czesto po prostu-brak im szcześcia lub nie potrafia sie odpowiednio zaprezentowac .Zreszta trudno sie dziwic,skoro na dom czekaja takze mlode,urodziwe psy,z krotkim schroniskowym stazem ,ktore tak samo potrzebuja swojego pana i wolaja do odwiedzajacych schronisko:"wybierz mnie!"

Jednym z psow,ktore bardzo dlugo czekaja na dom jest Alaska.Kiedyś,jako mloda suczka zostala porzucona,potem błakała sie po budowie,bo tam ludzie czasem rzucili jej cos do jedzenia,w koncu trafila do schroniska.

I tak juz 8 lat.

Grubiutka foczka,ktora przepieknie kreci boczkami,gdy pojawiaja sie ludzie.Pokornie czeka na swoja kolej spaceru,a wypuszczona z boksu nie biegnie na oslep do wyjscia,tylko z rozanielona mina czeka wpierw na swoja porcje glaskania.Alaske cechuje przede wszystkim uleglośc wobec ludzi i przymilność.

Jest sredniej wielkosci,ma umaszczenie typowe dla ras połnocy,stad jej imie.Lekko szorstki wlos.

Alaska nie zadreczy Cie prosba o dlugie spacery.Potrzeba jej tylko akceptacji,dobrego slowa i duuuuzo glaskania.Jest bardzo ladna suczka (po sterylizacji),moze zamieszkac z innym psem, poniewaz ladnie dogaduje sie z kojcowym,zmieniajacym sie towarzystwem.Swietnie znosi pielegnacje.

Cechuje ja ogromna pokora wobec losu...moze juz zapomniala,ze zycie mozna wiesc blisko ludzi,majac do dyspozycji kanape i luksusy zycia domowego psa.Ale to,ze pogodzila sie z losem,nie znaczy,ze nie powinna zostac w schronisku do końca swoich dni! Ma w sobie ogromny potencjal milości do ludzi i szkoda,aby to psie serce musialo sie obywac bez swojego pana.
Moze poczatki po adopcji suczki nie beda latwe dla niej i dla opiekunow,ale po miesiacu pobytu w domu,stwierdzicie z usmiechem:to nie ten sam pies !
Teraz tylko przyjdzcie do schroniska,poznajcie Alaske i pomyslcie,czy nie moglaby zamieszkac wlasnie z Wami.

moze wlasnie dzis przeczyta ktos kto szuka psa takiego jak Alaska?

Posted

Alasko kochana, sama zostałaś na wątku, teraz dla ciebie niech los będzie łaskawy. Suczka młodsza od Hektora, czy musi czekać tak długo? Ona tyle miłości ma do ofiarowania człowiekowi.

Posted

Jozek caly czas za mna chodzi,,,,,musi on jej pomoc,,,,,to aniol!!!!
ok,,gadam jakos dziwnie,,,,,trzezwa jestem,,,,choc kazali mi sie napic brandy z goraca woda,,,bo lapie mnie jakies grypsko,,,bleee,,,,ale poczestowalam sie tylko woda z cytryna,,,!

Posted

A pozatym,,Nana i Alaska bardzo sie lubia,,,razem moga sie ze soba bawic i spedzac czas,,,tylko nie wiem,,,czy alaska teraz moze przebywac na luzie,,,,
Bo jak ja bylam,,to pierwsze co,,to juz byla pierwsza pod bramka zeby ja wypuscic!!!!!