Iza i Avanti Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Sprawa jest w toku... W tej chwili jadą po nią osoby ze słupskiego TOZ-u. Suka jest w typie owczarka, ok. 4 lata, bardzo zabiedzona. Z interwencji jedzie do weterynarza, ale później będzie potrzebny tymczas. NIE MOŻE TRAFIĆ DO SCHRONU W SŁUPSKU! cdn... Quote
beka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 A może pana Harłacza poprosić o pomoc .....(jego schron jest gdzieś w pn części Polski ) Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Słuchajcie sprawa pilna, sunia ma wrośnięty drut w szyje, gangrenę i robale. Karolina weźmie ją do swoich wetów, ale potrzebna pomoc!!! Quote
beka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 o matko kochana... Niech Iza zmieni tutył koniecznie .. Jaka pomoc? finansowa? Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Póki co trzeba organizować tymczas, czekamy na Karolinę. Quote
Iza i Avanti Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Hop do góry! PROSIMY O TYMCZAS!!! Quote
beka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Iza napisz że wrośnięt drut i gangrena ... Więc osób tu zajrzy Quote
Iza i Avanti Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Sunia jest już w trakcie operacji... Została zabrana z miejscowości oddalonej o ok. 30 km od Słupska. Była uwiązana na kablu do czegoś, co nawet budy nie przypominało. Została odebrana przez TOZ właścicielom (podpisali zrzeczenie), w asyście Straży Miejskiej. :shake: Niestety sunia miała wrośniętą kolczatkę. W ranę szerokości 2 cm wdało się zakażenie (jest gangrena). Stąd ta operacja. Dodatkowo jest potwornie zapchlona...:shake: W lecznicy może zostać max. 2 dni- brakuje im już miejsc, z powodu wielu interwencji... Potrzebujemy pilne domku, tymczasu lub stałego dla suni. Koszty leczenia zostaną pokryte przez TOZ. Quote
Menrzuś Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ja bym nie mógł jeździć na interwencje, bo Wy dziewczyny miałybyście dodatkową robotę z wyciąganiem mnie z aresztu. PRAŁBYM PO PYSKACH I PATRZYŁ, CZY RÓWNO PUCHNIE. Podpisali się zrzeczenia - mam nadzieję, że Straż nie uznała tego za niską szkodliwość społeczną. Menrzuś Quote
Iza i Avanti Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 Zrobili zdjęcia, sprawa trafi do sądu... Ale co z tego- pewno sąd orzeknie "niską szkodliwość czynu"... Domek pilnie potrzebny- najlepiej w okolicach Słupska!!! Quote
aisaK Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 PILNE-DOMEK POTRZEBNY!!! Co za "ludzie"....wstyd mi, że jestem człowiekiem... Quote
Karolina Maxi i Sara Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Sunia juz ma usunieta kolczatke i kabel. Rana wyczyszczona na szczescie nie wdala sie gangrena ale zaropiale to wszystko bylo oj jaki byl smrod a ona jak pojechalam to stanela na 2 lapki i prosila zeby ja stamtad zabrac Pilny dom tychczasowy nie moze trafic do schronu tam znow sie wda zakazenie ... Suczka ma 3-4 lata jest sliczna w typie on czarna podpalana fotki pozniej musze odsapnac,a juz myslalam ze jak boksia zakonczyla rok szczesliwie to odpoczne ,a tu niestety Quote
Karolina Maxi i Sara Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ach i jeszcze bandaz byl wrosniety rana wszerz na 4 palce Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Sunia jest śliczna, aż serce się kroi :-( Zdjęcie drastyczne podaje w linku - UWAGA! Quote
Asior Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 jezzuu jaka piękna :placz: taka troche długowłosa .... sliczna, napewno szybko dojdzie do siebie i na stówe znajdzie domek :loveu: Quote
asiamm Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 "Gdyby zwierzęta miały Boga ich diabłem by był człowiek" Quote
Karolina Maxi i Sara Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 to wszystko co widac na szyi to bylo wrosniete nie mam juz sil jesdzic na interwencje Quote
AgaZ Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Jezuuuuu to się w głowie nie mieści!!!!!!!!!!! Czy człowiek to na pewno homo sapiens???? Quote
makulka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Jezuuuuu co to za ludzie :angryy: to nie lepiej oddac psa do schroniska ,niz doprowadzic do takiego stanu ?Skopiuje ten watek na owczarki,sunia jest piekna ,na pewno znajdzie domek. Quote
AgaiTheta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Bardzo prosimy o wstawianie suni na fora owczarkowe. Będą potrzebne pieniążki na utrzymanie Dianki. Wklejajcie linki gdzie sunię umieszczacie. Quote
makulka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 link na owczarku http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9998&PN=1&TPN=1 Quote
Iza i Avanti Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Śliczna sunia potrzenuje pilnie tymczasu! :( Quote
Recommended Posts