Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[COLOR=#000000]Witam, a czy pieniądze, które są dla Magmy nie można przeznaczyć dla Alwarka. Nie wiem czy Magmie nadal potrzebna jest pomoc? Wpłacałam w ubiegłym roku, to już minął rok i chyba nic się nie dzieje. Psy nie mają tyle czasu co my. Czy te pieniądze są na koncie schroniska, czy ktoś je zbiera? Pytam bo nie znam zasad, staram się jak mogę pomagać ale niektóre sprawy są dziwne, po co przetrzymywać pieniądze latami, jeśli można tu i teraz pomóc któremuś biedakowi? Może warto to przemyśleć?[/COLOR]

Posted

Pewnie, jeśli Magma potrzebuje tego wsparcia- to są dla niej fundusze. Jednak taka cisza i brak informacji o jej postępach zastanawia, jaki jest sens trzymać te pieniądze latami. Proszę powiedzieć, ile ona potrzebuje może uda się zorganizować zbiórkę dla niej. Gdyby bardziej nagłośnić, dotrzeć do ludzi zamożnych, dla których 500 zł to drobne pieniądze, może szybciej pomogłoby się jej i innym psiakom. Zwłaszcza teraz, kiedy można przekazać 1% podatku przy rozliczeniach.

Posted

[quote name='Gosia85']Poczekajmy jeszcze... Kombinuję coś dla Niej. Bez tych pieniędzy będzie totalnie bez szans i całe życie spędzi w schronisku.[/QUOTE]

Co dokładnie kombinujesz, co mogę zrobić by pieniądze nie zmarnowały się, a temat ożywił się i pies opuścił schronisko ? ? ?

Posted

Czemu tutaj taka cisza, czy Magma poczyniła już takie postępy, że nie ma powodu, żeby o niej dyskutować? To straszne, że już od 1,5 roku czeka na cokolwiek. Chcę przekazać dla niej 1% podatku ale czy to coś zmieni?

• 1 month later...
Posted

Tak cicho u Magmy i Alwarka, żal, że tak się zmieniło. Wiele osób śledziło ich losy a teraz smutno. Łatwo coś zepsuć- trudniej odbudować. Bagienek nie żyje, czarny kot z przystanku (2 lata koczował tam gdzie go zostawiono) też odszedł, psy mojego sąsiada (po sprzedaży domu)też zostały oddane podobno w dobre ręce, ale zawsze były razem, a teraz je rozdzielono. Strasznie smutny i przygnębiający początek roku. Biedne zwierzaki one mają mało czasu na to, żeby zaznać DOBREGO. Cały czas szukam KOGOŚ dla Alwarka i liczę, że może jakoś będzie lepiej. Ściskam wszystkie opuszczone mordki:)

• 1 month later...
  • 7 months later...
Posted

[video=youtube;80yED4Sdatw]http://www.youtube.com/watch?v=80yED4Sdatw[/video]

Dzięki pracy wolontariuszy, Magma spaceruje dziś już dość posłusznie, problemem jest samo zapięcie smyczy i wyprowadzenie jej z boksu, oraz najchętniej uciekłaby gdzie pieprz rośnie gdy musi stać pomiędzy stojącymi ludźmi. Nie wie kompletnie jak się wtedy zachować...

• 1 month later...
Posted

Przerabiałam ostatnio taki przypadek :) Mam u siebie sunię, która została wyrzucona podczas przeprowadzki. Zimą spała na śniegu, cud że przeżyła. Jej "domem" był dworzec pks, a raczej peron. Mimo iż taksówkarze codziennie ją dokarmiali, próbowali oswoić to dopiero po roku dała się dotknąć. Od razu po nią pojechałam. Początki były tragiczne. Była totalnie wycofana i bała się wszystkiego. Na spacery musiałam ją wynosić, na których stała w miejscu. Jeździłam z nią na USG bo w ogóle nie załatwiała potrzeb fizjologicznych. Jest u mnie od października, a więc prawie 4 miesiące. Pcha się pod kołdrę, daje brzuch do głaskania, kradnie obiad z talerza. Wystarczyło kilka miesięcy ciepła i cierpliwości aby przestała być dzikusem.
Gdyby Magma znalazła dom to postępy przyszłyby szybciej. Super, że wolontariusze wkładają w nią tyle pracy.

• 1 month later...
  • 3 months later...
Posted

[IMG]http://www.schronisko.konin.pl/images/akcje-i-imprezy/bg-krakvet.png[/IMG]

Podopieczni schroniska w Koninie starują w lipcowej akcji KrakVetu.

Gdyby ktoś zechciał pomóc bezdomnym psiakom w zdobyciu drugiej miski jedzenia w ciągu dnia
prosimy o oddanie głosu na SCHRONISKO W KONINIE na stronie [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=17742[/URL]

Dzięki WAM psiaki z Konina przez cały miesiąc mogą dostać drugą miskę karmy - teraz dzienny przydział to jedna o 8 rano :-(